KissaLaki/asetus

Suomessa on monenlaista lakia ja asetusta, mutta miksi ei sellaista, joka kieltää kissan/kissojen luontoon päästelyn? Kissanpitäjän pitäisi olla vastuussa kissastaan ja jos se tavataan luonnosta vapaana, niin omistajalle, mikäli saadaan selville sakkorangaistus.
Ns villikissa ja ns. kotikissa ovat samoja eläimiä eli hölmöä jauhaa sitä, että kotikissaa ei saa hävittää, jos sen luonnosta tapaa jne, tästä on ollut paljon keskusteluja.
Kissaongelma ei ratkea sillä, että toiset niitä yrittää hävittää luonnosta ja loukuttaa jne,, ja toiset taasen päästävät jatkuvasti kissoja välinpitämättöminä ja ymmärrystä vailla olevina luontoon, joka tarkoittaa ympäristöä, jossa olemme, sisätilat pois luettuna. Termejä, tavallisiakin on määriteltävä, mitä tarkoittaa, koska niitä ei kaikki ymmärrä samallatavalla tai ei ollenkaan, näissä kissojen levittäjissä on juuri näitä, joiden ymmärrystaso on alhainen.
Pidetään luonnollisena, että esim. maaseudulla nähdään kissan kulkevan vapaana, ei siihen kukaan reagoitse, soittamalla poliisille tai muulle viranomaiselle. Luonnollista ei ole se, että kissa kulkee vapaana Suomenluonnossa, se on omastamielestäni ympäristörikos, johon pitäisi puuttua lain voimalla.
Ilmoita


Kissa on huomaamaton haitta Suomen luonnossa, siksi siihen niin vähän huomiota kiinitetään. Tiettyjen ihmisten välinpitämättömyys ja piittaamattomuus luonnosta syynä tähän, että kissat ovat ylimääräisenä rasitteena, köyhdyttäjänä luonnossa, muun ihmisestä johtuvan toiminnan lisäksi, mm. liikenne, metsienraiskaus, kaikenlainen turha värkkäys mm. pihamailla jne.
Itselleni tuottaa pientä haittaa se, että keväällä muutama naapurin kissa käy kusemassa verannalle, liiteriin, haisee kitkerälle.
Ilmoita
joo, hyvin hävisivät, vuosikymmenet alueella pesineet ruisrääkät, 3 reviiriä. Kun paikkakunnalle muutti pariskunta, kymmenine kissoineen, jotka pitkin tienoita kulki.
Ilmoita
Eimuutakun houstonin elläinpolliisit asialle ja ei enää ongelmia
Ilmoita
Tässä karmea tapaus, kissafanaatikko:

https://yle.fi/uutiset/3-9698571

Nuo kaikki loukutetut ja napatut vapaana kuljeskelleet katit pitäisi heti, siis aivan heti, lopettaa. Pöhkö ihmislaji ei ikinä opi olemaan päästämättä katteja ulos vapaana, vaikkei hylkäisikään sitä. Yksi vapaana kulkeva kissa tappaa valtavasti luonnoneläimiä, siitä oli karmaiseva brittidokumentti vuosi sitten (kissalle laitettiin videokamera joka kuvasi sen yöllisen kuljeskelun ja puuhat). Miksi Yle tekee aina ylistäviä juttuja juuri sairaista ja käänteisistä tyypeistä kuten tuo kajahtanut kissanainen tai matuhyysärit?

Nyt aletaan ihmetellä miksi esimerkiksi lintujen määrä vähenee koko ajan ja vauhdilla. Kyllä kylmän sään lisäksi vaikuttaa myös tolkuton vapaiden kissojen määrä, samoin minkit ja supikoirat ja nämä kaikki pitäisi tuhota. Samoin varislintuja pitäisi vähentää.

Kerrostalomme tontille (metsikköä) tulee iltaisin useita kissojaan ulkoiluttavia naisia. Yhteistä kaikille on se, että tuovat kattinsa paikalle valjaissa. Irrottavat täällä valjaat, antavat kissan liikkua vapaana nuuskien kaikki pensaat jne. Naiset näpräävät ja tuijottavat sen ajan kännykkäänsä. Ja lintuja pesii metsikössä. Olen sanonut yhdelle heistä asiasta, pisti kissansa valjaisiin mutta ilmaantui muutaman pvän päästä uudelleen. Aivan turhaa sanoa mitään, ja jos muuhun ryhtyisi löytäisi itsensä käräjältä ja saisi kovat tuomiot kissantaposta.
Ilmoita
Ihmiset on niin välinpitämättömiä luonnosta,ja luonnoneläimistä.Omien kissojen vapaata liikkumista puolustellaan sillä,että ennekin kissat oli vapaina,ja että kissa tarvitsee liikuntaa ja metsästysvietin täyttymystä.
Kissan olot vapaina ei kuitenkaan ole hääppöiset,kissan henki vaarantuu,se voi jäädä autojen ruhjomiksi, tai joutua koiran tai luonnoneläinten raatelemaksi.Ja tuon kaiken lisäksi,kissat tappavat rauhoitettujakin eläimiä.
Puheet kissanomistajille kaikuvat kuuroille korville, eivätkä piintyneet tavat pitää kissaa vapaana 24/7 muutu miksikään.
Nykyään on lait, jotka kieltää kissan hylkäämisen ja heitteillejätön.Heitteillejätetty kissa on, kun se poistuu omistajansa pihasta.Noita lakipykäliä ei noudateta.Hiljainen hiipijä,kissa, päästetään tarkoituksella ulos,koska se on omistajalle helpompaa.Kissan hiekkalaatikkokuluissa säästetään, eikä kissalle tarvitse järjestää virikkeitä, kun se jätetään pihalle.

Kissojen vapaana pitäminen muualla kuin omalla pihalla, tulisi kieltää täysin.Niin selkeästi, että kissanomistajat sen myös ymmärtäisivät.Tällähetkellä heitteillejättö on kielletty, mutta ihmiset eivät siitä välitä.
Sirutuspakko auttaisi kissojen tunnistamisessa, ja samalla saataisiin sakotettua omistajaa joka on kissansa luontoon/vieraalle alueele päästänyt.
Irtokissojen kiinniottopalkkio,jonka maksaa omistaja kun hän hakee kissansa hoitolasta, auttaisi varmasti myös asiaa.Monet keräisivät irtokissoja , kun siitä saisi muutaman kympin kappaleelta.Se auttaisi kissojen arvon nousua, ja niitä saataisiin pois luonnosta.Sirutus olisi kuitenkin ehdoton, jotta saataisiin omistajat ottamaan vastuuta kissojensapidosta, ja maksamaan kiinniottopalkkiot, ja hoitolapäivämaksut.
Kissoja ei varmasti päästettäisi luontoon, kun pelkona siitä olisi kiinniottopalkkion, ja hoitolapäivämaksun verran kustannuksia omistajalle.Vähän jääräpäisempikin muutamasta kerrasta varmasti uskoisi.
Ja samalla saisivat opiskelijat, ja eläkeläiset lisäansioita kissojen keräämisestä.Siitä hyötyisi luonnoneläimet, ja kissat ;)
Ilmoita
On erikoinen asia tämä kissojen helliminen ja suojelu, nämä ihmiset hoitavat omaa egoaan kissojen pitämisellä osaamatta mennä niiden eläimien asemaan, jotka kuolevat, kärsivät tämän hulluuden vuoksi. Luonnoneläimet pitäisi olla aina etusijalla, eikä kissat, jotka ilman omaa syytänsä ovat väärässä paikassa. Eläimenä kissa kärsii kylmästä, koska ei Suomeen kuulu. Suuri ymmärtämättömyys ja tyhmyys kuvastuu kissaihmisistä, he ovat omasta mielestään hyviä ja eläinystäviä, todellisuudessa kuitenkin elämän tuhoajia, joita löytyy tosin muistakin ihmisistä. Kun esim. katselee ihmisten lähiympäristöä, pihoja, niin se antaa hyvän käsityksen siitä mitä asujat ajattelee, ymmärtää, käsittää luonnonjärjestelmästä, kokonaisuudesta, josta elämän rikkaus kumpuaa. Osataan kyllä luoda köyhää ja karua pitäen sitä vielä kauniina, kun vieraslajit syrjäyttävät arvokkaat luonnon alkuperäiset lajit, luonto on sotkettu sinne kuulumattomomilla eläimillä ja kasveilla, ei osata arvostaa alkuperäistä, sellaista joka tänne on itse tullut ja sopeutunut. Suurin osa ihmisistä käy kuin sotaa luontoa vastaan, elämäntavallaan, monenlaisella hölmöllä värkkäämisellä, jolla ei ole muuta tarkoitusta kuin köyhdyttää ympäristöä lajistollisesti, ehjä luonto, jossa on ikiaikaista ilmettä koetaan viholliseksi, rumaksi, vääräksi, johon pitää puuttua muuttamalla se hoidetuksi, harvotuksi, leikatuksi, haravoiduksi, hakatuksi, vaikka ei tähän olisi tarvetta.
Maailma on kaikkien elollisten yhteinen koti, ihminen toimii tässä kodissa kuin mielipuoli vieras, ottamatta huomioon toisia tai edes itseään.
Ilmoita
Kissa on suloinen elukka, ja samalla toimittaa luonnonvalitsijan virkaa lähiympäristössään hävittämällä heikkolahjaiset linnut, oravat, sammakot ja pienjyrsijät. Herttaista, miten se pyrkii hyvittelemään ja elättämään isäntänsä ja emäntänsä tuomalla sisälle milloin sammakon, sinitiaisen, peltomyyrän, oravanpoikasen kasvattajansa ravinnoksi. Nokkela ja toimelias on tuo Suomen luonnon suuri luuta, meillä muudan kissa asui ja tuli toimeen viisi vuotta ulkona, kotona käymättä, kunnes taas suvaitsi saapua kalustettuihin huoneisiin. Ei pyöri kanit puutarhassa paikkoja tonkimassa eikä rotat järsi kompostoria. Suuri kiitos pihakissoille!
2 VASTAUSTA:
Kissa on heitteillejätetty, jos et näe sitä puutarhassasi.Ja se on lakien vastaista, hyi, hyi rikkuria.OLet vastuussa monien rauhoitettujen eläimien menehtymisestä, ja laittomasta kissanpidosta, miten aijot hyvittää tekosi luonnolle???
Kanit, pitää kuljettaa löytöeläintaloihin, eikä antaa kissojen tappaa niitä.Järkyttävää touhua ;/
Lupaan tappaa kaikki irrallaan kuljeskelevat katit jatkossa. Kun vaan tapaan sellaisen, houkuttelen luokse ja naks niskat poikki vaan. Raato vaan metsään ja siinä se. Turhaa näitä minä minä kissanomistajia opettamaan koska eivät ota opetusta vastaan sanallisesti. Kun sanat loppuvat, aloitetaan sitten teot.
+Lisää kommentti
Pelkästään USA:ssa kissat tappavat miljardeja lintuja ja nisäkkäitä vuodessa:

https://yle.fi/uutiset/3-6471943

Mitä tekevät kissanomistajat? Eivät mitään uutta, vaan päästävät edelleen kissansa ulos kuljeksimaan ja tappamaan. Tunnen useita naisia joilla on kissa. Yhteistä heille on persoonansa: vittumaisia äksyjä itsepäisiä jotka palvovat kissojaan ja viis veisaavat muista luonnoneläimistä. Joku kissafani oikein laittoin vuosia sitten youtubeen videon missä kattinsa rääkkäsi asunnon kylpyhuoneen lattialla ikkunasta sisälle vahingossa lentänyttä pikkulintua. Aina kun lintuparka koetti paeta, katti otti sen käpälällään kiinni ja kynsi sitä, kiduttaen. Kissanomistaja vaan kuvasi ja nauroi taustalla kannustaen kissaansa. Sairasta.
Ilmoita
Kissan on vaikea pyydystää hiiriä ja myyriä pelloilta sisältä käsin.
Jos välttämättä haluat myyräkuumeen, niin siitä vaan, mutta kaikki eivät halua sitä.

Villikissa ja kotikissa ovat eri asia, villikissalla ei ole omistajaa. Kotikissalla on.
Ilmoita
Edellinen kirjoitus" rakastatsiismyyriä" kuvastaa hyvin idiotismiä, joka näitä kissaihmisiä hallitsee.
Myyrät kuuluvat Suomen luontoon, myös niiden levittämät taudit, joita tuskin kuitenkaan kukaan vartavasten haluaa. Myyrillä on omat alkuperäiset, oikeat petonsa Suomen luonnossa eli on outoa ajatuksen juoksua tämä, että kissat olisivat jotenkin oikeasti osallisia luonostaan poistamaan myyrät ja sitä kautta myyräkuumeen, jotta ihminen ei sitä saisi.
Voitaisiin miettiä sitä, mistä syntyy ns. suomalainen villikissa, leviääkö se Aasiasta tai jostain muualta lämpöisestä Suomeen? Kyllä, lämpöisen patterin vierestä, kotikissan synnyttämänä se sikiää luontoon, jossa aikansa kiduttuaan kuolee tai riutuen puolivillinä elää oman aikansa tehden haittaa Suomen alkuperäisille, oikeille eläinlajeille. Suurin osa ns. kotikissoista, varsinkin maaseudulla on puolivillejä eli maleksivat pitkin kyliä luonnossa. Kissojen luonnolle tekemä haitta ei poistu vaikka kissalla olisi sata omistajaa, jos se liikkuu vapaana.
Tämä kissaongelma on Suomessa kuin myös muualla jo vanha, kauan kestänyt luonnon ylimääräinen ihmisestä johtuva rasite. Voidaan vain kuvitella, kuinka paljon rikkaampi olisi luontomme, jos kaikki ne pieneläimet olisivat saaneet elää, mitkä kissat ovat tappaneet. Laululintuja olisi enemmän ja sitä kautta myös niitä syöviä Suomen luontoon kuuluvia petoja.
Vaikeata on joidenkin ymmärtää, mistä on kysymys, eikä se tunnu menevän perille vaikka kuinka ns. yritetään selittää, jos ei ymmärrä, niin minkä sille sitten voi. Korkea arvoisissa , muka viisaissa päättäjissäkin on näitä elämää ymmärtämättömiä. Lakeja on valtavasti, mutta kuka tahansa saa ottaa vaikka kymmenen kissaa tai enemmänkin ja päästää ne luontoon, ilman että saa mitään rangaistusta.
2 VASTAUSTA:
Asia ei ole ihan noin yksinkertainen. Maalla on ollut kissoja vuosisatoja torjumassa hiiriä ja rottia kartanolta, eivätkä ne ole vähentäneet ympäristön lintukantaa, vaan päinvastoin lisänneet syömällä niille vaarallisia tuhoeläimiä, joihin tässä tapauksessa lasketaan myös orava.
Ennen oravia metsästi myös ihminen, eikä kanta ole siitä ollut moksiskaan.

Luonto elää omaa elämäänsä, tai kuolee ihmisen toiminnan takia. Suomesta ovat kadonneet mm. kottaraiset ja jopa varpuset, joita ennen oli valtavia parvia.
Kissoilla ei ole tähän mitään vaikutusta, vaan maanviljelyksen muuttuessa elinolosuhteet vain katoavat.

Ilmaston lämpeneminen muuttaa eläinten elinpiiriä pohjoisemmaksi, tai sitten laji vain katoaa.

Nämä tapetut kissat joista on kovasti kohistu, olivat sylilemmikkejä ja jokainen joka on sellaisen omistanut, tietää etteivät ne syö muuta kuin juuri sitä tietyn merkkistä ruokaa, eivätkä edes koske hiireen.
Tuhannella eurolla juuri leikattu kissa on taatusti tällainen pilalle passattu nirsoilija.

Tämä tappaja on ampunut koko elämänsä ajan kissoja, joista varmasti valtaosa on ollut kotikissoja ja niiden tappaminen on tuottanut omistajille suurta kärsimystä. Tämän tietää jokainen jonka lapsella, mummolla tai itsellä on ollut lemmikki.
Lemmikin kuolema koskee moneen yhtä paljon kuin ihmisen kuolema, vaikka se oudolta kuulostaakin. Tiedän ihmisiä jotka eivät ole itkeneet omien vanhempiensa kuolemaa, mutta kylläkin lemmikin kuolemaa. Tietysti tähän vaikuttavat olosuhteet, sairas pääsee pois ja lemmikki voi joutua tapetuksi kuten tässä, niin onhan siinä eroa.

Tämän vuoksi tämä adressi on tehty, että tuollainen edesvastuuton metsästäjä alkaisi noudattaa lakia, joka on täysin yksiselitteinen villikissojen hävittämisen osalta. Kissa täytyy loukuttaa ja toimittaa hoitolaan ja vasta eläinlääkäri päättää lopettamisesta, ellei omistajaa löydy.

Adressiin ei enää tule nimiä entiseen tahtiin, joten jokainen kissanystävä joka tietää kanavan jossa sitä voi levittää, missä tahansa maapallon kolkassa, ole ystävällinen ja linkitä se nähtäväksi.
https://www.thepetitionsite.com/takeaction/631/858/774/
beatriz69 kirjoitti:
Asia ei ole ihan noin yksinkertainen. Maalla on ollut kissoja vuosisatoja torjumassa hiiriä ja rottia kartanolta, eivätkä ne ole vähentäneet ympäristön lintukantaa, vaan päinvastoin lisänneet syömällä niille vaarallisia tuhoeläimiä, joihin tässä tapauksessa lasketaan myös orava.
Ennen oravia metsästi myös ihminen, eikä kanta ole siitä ollut moksiskaan.

Luonto elää omaa elämäänsä, tai kuolee ihmisen toiminnan takia. Suomesta ovat kadonneet mm. kottaraiset ja jopa varpuset, joita ennen oli valtavia parvia.
Kissoilla ei ole tähän mitään vaikutusta, vaan maanviljelyksen muuttuessa elinolosuhteet vain katoavat.

Ilmaston lämpeneminen muuttaa eläinten elinpiiriä pohjoisemmaksi, tai sitten laji vain katoaa.

Nämä tapetut kissat joista on kovasti kohistu, olivat sylilemmikkejä ja jokainen joka on sellaisen omistanut, tietää etteivät ne syö muuta kuin juuri sitä tietyn merkkistä ruokaa, eivätkä edes koske hiireen.
Tuhannella eurolla juuri leikattu kissa on taatusti tällainen pilalle passattu nirsoilija.

Tämä tappaja on ampunut koko elämänsä ajan kissoja, joista varmasti valtaosa on ollut kotikissoja ja niiden tappaminen on tuottanut omistajille suurta kärsimystä. Tämän tietää jokainen jonka lapsella, mummolla tai itsellä on ollut lemmikki.
Lemmikin kuolema koskee moneen yhtä paljon kuin ihmisen kuolema, vaikka se oudolta kuulostaakin. Tiedän ihmisiä jotka eivät ole itkeneet omien vanhempiensa kuolemaa, mutta kylläkin lemmikin kuolemaa. Tietysti tähän vaikuttavat olosuhteet, sairas pääsee pois ja lemmikki voi joutua tapetuksi kuten tässä, niin onhan siinä eroa.

Tämän vuoksi tämä adressi on tehty, että tuollainen edesvastuuton metsästäjä alkaisi noudattaa lakia, joka on täysin yksiselitteinen villikissojen hävittämisen osalta. Kissa täytyy loukuttaa ja toimittaa hoitolaan ja vasta eläinlääkäri päättää lopettamisesta, ellei omistajaa löydy.

Adressiin ei enää tule nimiä entiseen tahtiin, joten jokainen kissanystävä joka tietää kanavan jossa sitä voi levittää, missä tahansa maapallon kolkassa, ole ystävällinen ja linkitä se nähtäväksi.
https://www.thepetitionsite.com/takeaction/631/858/774/
Voi voi beatriz69: olet juuri tyypilllinen kissanainen (arvaan nickistäsi). Irti jolkottelevaa KISSAA ei saa tappaa, mutta se saa tappaa tolkuttomasti luonnon pieniä eläimiä. Sinä et halua tajuta, että se kiltti kotikissa muuttuu vapaana kuljeskellessaan tappokoneeksi. Tutullani on ollut kissoja, ja olen nähnyt miten kiltti pulska kotikissa ampaisee salamana puuhun tai hyppää silmänräpäyksessä ison hypyn ilmaan. Jos kissanpitäjä ei osaa pitää lemmikkiään sisällä ja ulkoiluttaa valjaissa / hihnassa, joutaa tahallaan (tietoisesti) vapaaksi itsekseen kuljeksimaan päästetty kissa lopettaa jonkun fiksun ihmisen tai ison petoeläimen toimesta. Karmeimpia kissanpitäjiä ovat sellaiset, joilla on vapaana jolkottelevia kissoja ja sitten ruokkivat talvella pikkulintuja ja ripustavat pihaan linnunpönttöjä -tarjoten katilleen helppoja aterioita ja lintuparoille tuskaa ja ennenaikaista kuolemaa.

Myyrillä tai hiirillä on myös sama oikeus elää luonnossa. Ne ovat tärkeää ravintoa oikean luonnon ravintoketjun osalta mm. pöllöille ja haukoille sekä ketuille. Kissa vapaana ei ole luonnoneläin, vaan itsekkään ihmisen tuotos. Jos jyrsijöistä on haittaa ihmisen toiminnoille, on loukkuja jne olemassa. Lintukannat ovat jo muutenkin pienentymässä harvoja poikkeuksia lukuun ottamatta ihmisen muun toiminnan takia (tehometsätalous, liikenne, rakentaminen, tehomaatalous, myrkyt, muovijätteet vesissä jne), eikä siinä enää tarvita yhtä itsekkyyden muotoa eli vapaaksi päästettyjä kissoja.

Idioottimaisinta ja surullista on "eläinsuojeluyhdistysten" toiminta: niissähän paapotaan vain lähes yksinomaan löydettyjä kissoja. Kissa annetaan uudelle omistajalle jos entistä ei löydy, ja sama rumba jatkuu eli kissa päästetään taas kuljeksimaan vapaana. Inhottavimpia esimerkkejä yhdistyksien puuhakissanaisista on ollut yksinvaltias Hannele Luukkainen Helsingissä. Kunnioitan syvästi niitä kissanmetsästäjiä, jotka uhraavat vapaa-aikansa likvidoidakseen vastuuttomien ihmisten luontoon päästämät kissat. Kissalikvidointia pitäisi kehittää mm. metsästysseurojen osalta vilkkaaksi ja tavoitelluksi toiminnaksi. Kattiongelmaan ei auta muu kuin kovat keinot. Kissafanaatikoille on turhaa puhua järkeä, koska kokemukseni mukaan (tuttavani mm.) se ei onnistu eli ei mene perille. Sama juttu esimerkiksi lintujen pesimäaikana metsään koiransa vapaana laukkaaman päästävien koiranomistajien osalta -puhe ja asialliset neuvot aiheuttavat vain turpaanvedolla uhkaamista ja haistattelua.

Maailmassa on harvoja fiksuja maita, missä oikein valtiontason päätöksillä ongelmaa on alettu kitkemään. Näitä maita ovat esim. Uusi-Seelanti ja Australia, joissa harvinaiset lentokyvyttömät linnut ovat olleet sukupuuton partaalla. Noissa maissa irtokissat aiotaan hävittää.

Itsekkäimmät ihmiset löytyvät kissan- ja koiranomistajista.
+Lisää kommentti
öö erynömästä mylkky,äeet työs vällee kysy ?millö määtö.muata.mylykky ky ikättee tärtty.sudentappaja.jokainen tietää meiti kissat.hienoo.jatkakaa.
Ilmoita
möö b.69.oon hippi nyt tuloo!!!ja onnenkalus koviiiil tulooo ku mie näitä noida hampaita kalisuta.kovenee.kovenee luu.öööööölet möööö sexy köhö.kyrröööö äkälööös.köhtölö finyy.kissantappaja.olet se kissantappaja'!!!!!hyuraaaaaaa!!!!
Ilmoita
onkoo poliisit ovella.mut kissojen puolesta.ok.sorry.mun rakkaus?
Ilmoita
Ihmisen kuuluisi rakastaa luontoa, vaalia sitä, antaa etuoikeus luonnoneläimille, ymmärtää, että ei ole oikein tuoda, levittää, vaalia ylimääräisiä petoja paikassa, johon ne eivät kuulu. Kaikille hiirille, myyrille jne. jotka elävät Suomen luonnossa alkuperäisinä on omat saalistajansa, jotka kuuluvat osana kokonaisuuteen. Hölmöä sekoittaa luonto muualta tuoduilla lajeilla, mutta suuriosa ihmisistä ei tätä ymmärrä, heille luontoa on kissamirri ja sen helliminen, oman egonsa pönkittäminen ympäristöstä piittaamatta, tietämättä, pihalla ihaillaan ruusuja ja tarhalta haetaan monenlaista kukkaa osaamatta antaa arvoa luonnonkasveille. Helvetin tyhmiä olette te edellä kuvatun kaltaiset ihmis idiootit, tämä on rehellinen mielipiteeni.
Pöllöjä voi suosia asentamalla niille pönttöjä, ne ovat pikkujyrsijöiden luontaisia saalistajia kärpän, lumikon, ketun, monen muun haukan, käärmeen jne. lisäksi. Kissa, villiminkki, supikoira on ihmisen aiheuttama ylimääräinen rasite luonnolle, mikä on köyhdyttänyt tätä meidän oikeata, arvokasta luontoa.
Asia on erittäin yksinkertainen, kissoja ei kuulu olla Suomessa, luonnossa saalistamassa mitään, vaikka niitä olisi ollut jo vuosisatoja, niin se on väärin.
Jokainen, joka kykenee voi hävittää kissat omalta alueeltaan, lähiympäristöstä, se on ympäristöteko ja linnunlaulu lisääntyy tämän seurauksena.
Metsästäjät huomio! ampukaa luonnossa maleksivat kissat. Paras tapa, haulikolla etukroppaan, niin ei kidu ja loppuu suloisen mirrin vaellus.
Aivan älytöntä, että kissat pitäisi loukuttaa ja kulettaa johonkin ties minne. Kukakohan älykääpiö on tälläisenkin keksinyt? ajatelkaa edes vähän, ennenkuin niitä hölmöyksiä viljelette ulospäin.
3 VASTAUSTA:
SairastaRakkautta: olet fiksu laaja-alaisesti asiat hahmottava ihminen isolla i:llä. Kiitos kommentistasi!

Suuri osa ihmisistä ei hahmota laajempia kokonaisuuksia. Juuri tyypillinen kissan- tai koiranomistaja pitää omaa lemmikkiään ainoana hyväksyttävänä eläimenä ja luontona. Muu luonto korkeintaan rajautuu omakotitalonsa pihaan tai kesämökkitonttiin.

Nämä ihmiset eivät ymmärrä luonnon ravintoketjuista hönkäsen pöläystä. Eivät sitä, että ketut, pöllöt ja haukat pitävät myyrä- ja hiirikannat kurissa jos niille annetaan elintilaa. Mikäli metsiin annettaisiin jäädä pystyyn lahoavia puita, saisivat mm. metsätiaiset ja tikat pesintäpaikkoja ja ne taas käyttävät ravinnokseen mm. puustolle tuhoa aiheuttavia tuholaishyönteisiä. Tehometsätalous ei tällaista hyväksy joten tuholaishyönteisten lisääntyminen pääsee tapahtumaan melko vapaasti ja tarvitaan haitallisia myrkkyjä.

Iso osa ihmisistä ei myöskään ymmärrä tai halua ymmärtää sitä, että irtokissa ja koira ovat tappokoneita, petoja. Ne tappavat huvikseen, vaikka saisivat lemmikinruokaa mahan täydeltä. Maassamme vapaana jolkottavat kissat ja koirat tappavat miljoonia lintuja vuodessa. Tuohon kun lisää mm. ihmisen tänne tuoman minkin ja supikoiran tuhot, ei ihme että lintujen määrä vähenee. Jo tämä rasite poistamalla ehkäistäisiin lintujen vähenemistä. Toki muuttolinnuille on suurena uhkana muualla tapahtuva salapyydystäminen, mutta yksi osa asiaa saataisiin pois jos kissanomistajat ja koiranomistajat tuntisivat vastuunsa.

En usko, että koskaan perusihmiskunta viisastuu tässä(kään) asiassa. Sitten on myöhäistä, kun kevätaamuina tai -öinä ei enää kuulu lintujen laulua lainkaan.
Ei lintujen väheneminen kissoista johdu, vaan karjatilojen häviämisestä kyliltä. Enää ei missään ole tunkioita ja lehmänpaskojakin on pelloilla vähän, eli linnuilta loppuvat kärpäset.

Meillä oli maalla muutama lehmä ja muutama kissa pitämässä hiiret kurissa. Koskaan en nähnyt yhdenkään hätyyttävän lintuja, vaikka ruokin niitä pihassa heittämällä kerran, pari viikossa ämpärillisen jyviä ihan vain puun alle maahan, jossa ruokaili satoja lintuja, monia eri lajeja.

Hiiriä joskus kävi sääliksi, kun nuoremmat kissat niitä rääkkäsivät, mutta niin näkyvät tekevän leijonien pennutkin saaliillaan luonto-ohjelmissa.

Tuhannella eurolla leikattu kissa on taatusti sellainen lellikki joka ei koske hiireenkään, saati lintuihin.

Todellisia petoja ovat minkit ja supikoirat. Ja umpihullut metsästäjät.
hiljaa-tosi kirjoitti:
Ei lintujen väheneminen kissoista johdu, vaan karjatilojen häviämisestä kyliltä. Enää ei missään ole tunkioita ja lehmänpaskojakin on pelloilla vähän, eli linnuilta loppuvat kärpäset.

Meillä oli maalla muutama lehmä ja muutama kissa pitämässä hiiret kurissa. Koskaan en nähnyt yhdenkään hätyyttävän lintuja, vaikka ruokin niitä pihassa heittämällä kerran, pari viikossa ämpärillisen jyviä ihan vain puun alle maahan, jossa ruokaili satoja lintuja, monia eri lajeja.

Hiiriä joskus kävi sääliksi, kun nuoremmat kissat niitä rääkkäsivät, mutta niin näkyvät tekevän leijonien pennutkin saaliillaan luonto-ohjelmissa.

Tuhannella eurolla leikattu kissa on taatusti sellainen lellikki joka ei koske hiireenkään, saati lintuihin.

Todellisia petoja ovat minkit ja supikoirat. Ja umpihullut metsästäjät.
Jep jep, taas siinä yksi MINÄ MINÄ ja MINUN KISSA-ihminen. Ei ymmärrä ylempänä kirjoitettuja fiksuja helppolukuisia perusteluja kissattomalle luonnolle ja sen luonnolliselle ravintoketjulle. Minkäs sille voi, kun on lusikalla annettu ei kauhalla voi vaatia. Turhaan kissanpitäjille mitään kertoa, vaan suoraa toimintaa eli vapaana luonnossa jolkottelevien kissojen ampuminen ja loukutus sekä sen jälkeen nirri mirriltä pois.
+Lisää kommentti
Saako kissaa pitää irti taajamassa? - Poliisi ja eläinsuojeluneuvoja vastaavat
Sekä virkavalta että eläinsuojelijat toivovat, että kissat eivät kulkisi irrallaan taajamissa. MIKÄÄN LAKI EI SITÄ KUITENKAAN KIELLÄ.

Villiintyneeksi tai villiksi kissa luokitellaan vasta siinä vaiheessa, kun se käyttää ravinnokseen pelkästään itse pyydystämäänsä ruokaa. Villiintyneiden kissojen loukuttamisesta huolehtivat kuntien ja kaupunkien valvontaeläinlääkärit.

https://lansi-savo.fi/uutiset/lahella/f0c300df-72bb-44f7-8fd3-3573e7bb6f84
Ilmoita
Lain mukaan kissaa ei saa päästää kytkemättömänä kuntopolulle tai muulle sen kaltaiselle juoksuradalle, yleiselle uimarannalle, lasten leikkipaikaksi varatulle alueelle, elintarviketorille, yleiseen käyttöön kunnostetulle ladulle tai urheilukentälle, jollei se ole erikseen sallittua.

Lain mukaan kissaa ei saa jättää heitteille.

Lain mukaan heitteillä oleva eläin tarkoittaa joko koditonta lemmikkieläintä tai sellaista lemmikkieläintä, joka on omistajansa tai haltijansa kotipiirin rajojen ulkopuolella, eikä kenenkään muun omistajan tai haltijan hallinnassa tai suorassa valvonnassa.

Kissa saa siis ulkoilla vapaana muualla paitsi paikoissa jossa laki määrää sen kytkettäväksi. Kotipiirinsä rajojen ulkopuolella sen kuitenkin on oltava hallinnassa tai suorassa valvonnassa.
Käytännössä kissa saa ulkoilla yksin ja vapaana ainoastaan omassa pihapiirissään.
Ilmoita
En ole koskaan kuullut, että joku olisi saanut sakon siitä että hänen kissansa olisi ollut maleksimassa kylällä eli turhaa sanahelinää kaikki tyyni, joka ei kissaongelmaa poista. Maaseudulla on yleinen tapa, käytäntö, että kissat ovat vapaana missä haluavat, käyvät kotonaan lepäämässä, ehkä purkkiruokaakin syömässä ja jatkavat sitten saalistusviettinsä mukaista toimintaa, joka ei ole kissayksilön vika/syy, vaan idiootti kissaihmisen sairas tapa suhtautua elämään.
Kissa-asia on ymmärrykseen liittyvä seikka. Oma ymmärrykseni kertoo, että ihmisen pitäisi olla elämän puolella, joka tarkoittaa sitä, että otetaan huomioon ympäristö, luonto jossa eletään, siten, että eletään niin, että se luonto joka kuuluu olla olemassa säilyy ja elämä jatkuu. Oikeus muuttaa hölmöydellä luonnonjärjestelmää on siis suuri vääryys elämää kohtaa. Järkevä ihminen ymmärtää, että ei ole oikein sotkea luontoa vieraslajeilla, mutta näin on kuitenkin käynyt, päässyt tapahtumaan ja maailma on siksi se mitä nyt on. On monenlaista solmua, ilmastonmuutos, luonnonmonimuotoisuuden lasku, ydinsodan uhka, suuria asioita pitää ratkaista, mikäli aijotaan selvitä hengissä ihmiskuntana tällä pallolla. Nyt näyttää huonolta ja toivottomalta, valitettavasti asioiden suhteen, vaikka jotkut kovasti työtä paremman tulevaisuuden puolesta yrittääkin tehdä.
Oma arvioni on, että ei taida "kelkka" kääntyä tarpeeksi, jotta maailma ja siellä oleva kaikkinainen elämä jatkuisi.
Pienistä asioista, kuten tästä kissa-asiastakin koostuu elämän meno, tulevaisuus maanpäällä, mutta kun isot ihmismassat tekevät samaa virhettä elämällä väärin, niin suuret ongelmat seurauksena. Laki ja sanahelinä ei yksin pelasta, korjaa tilannetta, vaan ihmiskunnan ymmärryksen kehitys, muutos oikeaan suuntaan, mikä tällä hetkellä kuitenkin vaikuttaa utopialta.
1 VASTAUS:
Lakien noudattamatta jättämisestä pitää rangaista,sakottaa niin että alkaa noudattaa lakia.Sirutus auttaa sen valvonnassa, ja eläimen tunnistamisessa.
100€ ekalta kerralta, ja sitten rikkeen uusimisesta tuplataan.
Ei heitteillejättö ole kissalle etu, vaan usein menehtymiseenkin johtava rikkomus .

https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3914055-kissat-jatetaan-helposti-heitteille-lemmikki-tarvitsee-turvaa
+Lisää kommentti
HAULIKKO! ja mitä kissanomistajaan tulee, niin tälle siru kumpaankin pakaraan, jos ja kun taas hölmöilee, niin rikesakko oikopäätä hanuriin ja pulinat POIS! Kissanraato Paasivaaralle, saadaan hyvää ja edullista margariiniä. Tässä minun järkevä ehdotukseni, olen erittäin viisas kansalainen ja partani kasvaa kuin Sipilällä Konsanaan, joka kertoo sen, että ymmärtää kaikki asiat, varsinkin ympäristöön liittyvät. Hömö- töyhtötiitiäisiä ei saa olla liikaa, metsiä hyvin hoitamalla ja kissamirrejä kasvattamalla kaikki ongelmat sipilöityy ja kohta saadaan tunnelikin Viroon. Kiitos järkevän Liikenneministerimme. Hurraa me teeme hyvää maailmalle, nyt Golffaamaan.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

KissaLaki/asetus

Suomessa on monenlaista lakia ja asetusta, mutta miksi ei sellaista, joka kieltää kissan/kissojen luontoon päästelyn? Kissanpitäjän pitäisi olla vastuussa kissastaan ja jos se tavataan luonnosta vapaana, niin omistajalle, mikäli saadaan selville sakkorangaistus.
Ns villikissa ja ns. kotikissa ovat samoja eläimiä eli hölmöä jauhaa sitä, että kotikissaa ei saa hävittää, jos sen luonnosta tapaa jne, tästä on ollut paljon keskusteluja.
Kissaongelma ei ratkea sillä, että toiset niitä yrittää hävittää luonnosta ja loukuttaa jne,, ja toiset taasen päästävät jatkuvasti kissoja välinpitämättöminä ja ymmärrystä vailla olevina luontoon, joka tarkoittaa ympäristöä, jossa olemme, sisätilat pois luettuna. Termejä, tavallisiakin on määriteltävä, mitä tarkoittaa, koska niitä ei kaikki ymmärrä samallatavalla tai ei ollenkaan, näissä kissojen levittäjissä on juuri näitä, joiden ymmärrystaso on alhainen.
Pidetään luonnollisena, että esim. maaseudulla nähdään kissan kulkevan vapaana, ei siihen kukaan reagoitse, soittamalla poliisille tai muulle viranomaiselle. Luonnollista ei ole se, että kissa kulkee vapaana Suomenluonnossa, se on omastamielestäni ympäristörikos, johon pitäisi puuttua lain voimalla.

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta