Remmiräyhääminrn

Moikka, vinkkiä kaipaan. Koirani on muuten hyväkäytöksinen paitsi silloin, kun lenkillä tulee koira vastaan. Alkaa haukkuminen ja pyrkiminen lähestyä vastaan tulevaa koiraa.

Miten parhaiten saan koulutettua sen, että ohitukset onnistuvat? Kursseille ei ole aikaa lähteä ja koira oppii kyllä nopeasti ja on yhteistyökykyinen. Nuorikin vielä. Herkkuihin lankeaa kyllä ja saan huomion pois jos herkku mukana, mutta sen syötyä ja ohitettua vastaantulijaa koira samantien kääntyy ja alkaa show uudelleen.

Oisin kiitollinen neuvosta

13

293

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • öyhkäää

      Jos saat jo nyt huomion pois herkulla, voitko yrittää vähitellen pidentää sitä aikaa jonka vaadit koiralta huomiota ennen kuin se saa herkun? Eli että odotat että toinen koira on ehtinyt mennä kunnolla ohi, ja annat sitten vasta herkun, ja kiität siihen asti koiraa vaan sanoilla.

      • Kiitos! Kokeilen tätä


    • kaverikoiraparasta

      Pyydä avuksi tuttavaasi koiransa kanssa, tai useampiakin.Kohtaalle normisti lenkillä, ja kävelette lenkin yhdessä, koira rentoutuu kävelyllä.Ja saatte harjoiteltua ohituksia, yhdessä kulkemista jne.Ei ole pakko päästää koiria toistensa luo, voitte vain kävellä samaan suuntaan, vieretysten,perätysten vaihdellen järjestystä.
      Kaverin koiran kanssa on helpompi harjoitella, voi tehdä toistoja riittävästi.Oppii ettei vieraat koirat ole vaara, ekikä jännityksen paikka.Tietysti valitset koiran joka ohitukset hallitsee,ja on hyvin sosialistettu.Ei häirikköä ;)
      Tai ilmoitat facessa yms,et tarviit harjoitus ohituskavereita, jos saisit porukan kasaan :)

      • Kiitos! Tätäkin kokeilen!


    • Hismastersvoice_vol10

      Tässä vielä yksi tapa toimia: Kun näet itse vastaantulijan, mutta koirasi ei, niin ala puhumaan sille. Kerro kuka siellä tulee, voit keksiä nimen, ellet tiedä. Kerro koirallesi mitä se on tekemässä(aamu/iltapissittämässä omistajaansa, vauvelin bodyguardina, lenkittämässä omistajaansa, jne). Ja kehota rauhallisella äänelläsi koiraasi olemaan välittämättä vastaantulijasta. Kerro että vastaantulijaa ei saa pelästyttää ja on epäkohteliasta mellastaa toisille. Puhu siis koko ohituksen ajan, rauhallisella, suorastaan unettavalla äänellä. Koira ei sanoista niinkään piittaa, mutta se äänen rauhallisuus antaa koirallesi turvallisuuden tunteen. Samoin se että osoitat tuntevasi kaikki maailman koirat.

      Tätä vahvistaaksesi voit, mikäli vastaantulijakin näyttäisi hermoilevan, sanoa myös sille ohitustilanteessa jotain rauhoittavaa. Ihan vastaräyhäävälle voisi sanoa että "Terve vaan sinullekin, oli kiva kuulla tärkeimmät kuulumiset". Tämä antaa omalle koirallesi juuri tuon kuvan että tunnet tämän vastaantulijan ennestään, niin myöskin vastaantulijalle tuo ehkä ensin hämmennyksen, sitten seuraavalla kerralla ehkä jo tuo mukanaan rauhoittumisen.

      Näillä keinoin hoitelin itse homman maaliin. Vielä nytkin jos vastaantulija näyttää kovin hermoilevalta, niin mielelläni rauhoitan sitä omalta osaltani. Se todella auttaa, eikä montaa kertaa tarvitse uutta kaveria moikata kun sen omistajakin jo alkaa rentoutua meidät nähdessään.

      • Kiitos paljon vinkistä, kokeillaan!


    • 456789876

      Jos koirasi ei oikeasti ole muille koirille vaaraksi, sille olis hyvä saada muutama koirakaveri joiden kanssa vois leikkiä ja lenkkeillä turvallisesti.Se sais itseluottamusta niistä, kun tulis toimeen toisten koirien kanssa,ja luottais niihin.Se rähjääminenhän johtuu pelosta, se ei luota vieraaseen koiraan.Siksi olis hyvä, jos sais kavereita, alkais luottaa, ja ei pelkäis enää ;)
      Ja jos lähellänne on kursseja, menisin sellaiselle.Siellä on useita koiria kerralla, ja saat hyviä winkkejä, sekä harjoitusta.Itsekkin olen parin viikon päästä menossa, vaikka ohitus ei ole vaikeaa, hiukan vetää ja innostuu.Mutta kun on alle vuoden, niin ei osaa ymmärtää,ettei kaikki koirat ole hyväntahtoisia, vaikka itse onkin leikkimään aina menossa.Koulutus on kerran viikossa, yhteensä viisi kertaa, eli ei kauheasti vaivaa vaadi.Lisäksi tietysti niitä neuvoja ja opittuja asioita käytetään kotona.
      Paljon on meidän alueella sosiaalisia koiria, joiden kanssa saa leikkiä, ja yhdessä mennään osa lenkeistä.Mutta koulutuksessa arkitottelevaisuus on aiheena.Ja siitä varmasti apua jatkossa.
      Onnea teille harjoitteluihin :)

    • Visiotasuosittelen

      Suosittelen vision ohituskoulua!!
      http://www.koirakouluvisio.com/peruskoulutus/ohituskoulu/ohituskoulu-6713.html
      Näillä opeilla oon päässyt oman alle vuotiaan koirani kanssa oikeasti hyviin tuloksiin, ja vieläpä suht. nopeasti. Lenkkeilyn tulisi olla molemmille miellyttävää puuhaa..
      Kannattaa siis hakeutua nykyaikaisten (jotka kouluttavat positiivisin koulutusmetodein) ammattilaisten kursseille ja treeneihin, niin alkaa homma alkaa ihmeellisesti pelittämään!
      Parasta tossa oli tietysti huippu kouluttajien lisäksi myös se, että kun treenit oli etukäteen järjestetty, niin tulee myös treenattua ja harjoiteltua kontroloidussa ympäristössä :)!

    • rakkikoirat

      Kysynpä tässä samassa ketjussa omasta isohkosta 3v koirastani, kun se on nykyisin ihan mahdoton. Se kun näkee toisen koiran, niin alkaa haukkuminen ja loikkiminen ja pyrkii toista koiraa kohti. Joskus toisen koiran lenkittäjä on pyytänyt että tullaan moikaamaan, niin tämä rähisijä menee häntä heiluen ja haluaa alkaa riehumaan toisen koiran kanssa. Usein häntä heiluu jo valmiiksi, ennenkun alkaa edes haukkumaan. Voiko olla silti niin, että koira pelkää? Mulla on toinenkin koira, joka ei rähise, ja yhtä aikaa käytän molemmat lenkillä. Jos vastaantuleva koira haukkuu tai murisee, niin tämä mun koira lopettaa, eikä halua mennä lähelle.

      • Hismastersvoice_vol10

        Viimeinen lause kertoo kyllä sen suuntaista että vähän on arkajalka. Toisaalta on kiinnostunut myös muista mutta onneksi mieluummin konflikteja välttelevä luonteeltaan. Kannattaa varmistaa että kohtaavat sukupuolet ovat erit ja välttää samasukupuolisten tapaamisia. Kysy siis vastapuolen sukupuoli ensin ja päätä päästämisestä vasta sitten. Näin säästytte turhilta tappeluilta. Erityisesti herrahaukut ovat aika kärkkäitä alkamaan taistella lisääntymisoikeuksista, vaikka narttua ei olisi mailla halmeillakaan. Noissa tilanteissa on uskomattoman helppo "opettaa" koiransa oikeaksi remmirähjäksi.

        Tavatessa pitää ehdottomasti välttää hihnojen solmuunmenoa. Sitä spagettia kun omistajat alkaa setviä, se hermostuttaa koiria. Puhu tapaamisen aikana koko ajan koirallesi ja sille toiselle. Ehkä vähän tietty omistajallekin =) Poistuessanne tilanteesta älä kiristä missään tapauksessa hihnaa. Se on koiralle merkki jostain epäilyttävästä. Kehota jatkamaan matkaa.

        Tuo kun kerroit koirasi olevan nyt noin 3-vuotias ja että muuttunut hiljattain "mahdottomaksi", niin tuli mieleen että se voi olla se viimeinen teinimyrsky ennen kuin koirasi siirtyy aikuisten kastiin. Oma koirani oli vielä hiukan 3-vuotispäivänsä jälkeen yhtäkkiä melkoinen monsteri. Se kuitenkin loppui myöhemmin keväällä ihan yhtäkkiä. Huomasin ihmetteleväni että onko tuo nyt edes sama koira. Nyt 11 yhteistä vuotta takana ja koira paranee vanhetessaan kuin hyvä viini.


      • rakkikoirat

        Kiitos vastauksesta! Koirapuistossa ollaan välillä myös käyty, ja siellä juoksentelee innoissaan toisten kanssa. Koira on leikattu narttu, on herkkä luonteeltaan, ja ehkäpä juuri arkajalka kuten arvelit. Ei muuta kun treenaamaan siis :)


    • ffffffffffffffff

      Viekää piikille rakkinne, jos ette osaa kouluttaa sitä käyttäytymään. Tai antakaa se jollekin, joka osaa kouluttaa. Te ette osaa ettekä tule koskaan oppimaan.

      • rakkikoirat

        Tuli varmaan tosi voittajafiilis sinulle tästä kommentista? Voisin vähän antaa sinun vanhemmillesi/kasvattajillesi kasvatusvinkkejä, kuinka muiden kanssa kommunikoidaan myös nimimerkin takaa keskustelupalstoilla. Vai meneeköhän sekin niin, että "Te ette osaa ettekä tule koskaan oppimaan."


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2625
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1947
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1675
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1671
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1626
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1606
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      91
      1553
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      120
      1415
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe