Paljastaako haju homeen

kuka_tietää

Tuttaviemme talossa on outo haju joka tarttuu aina siellä vierraillessa vaatteisiimme ja hiuksiin.
Samoin jos he vierailevat meillä on kodissamme tuo outo haju jonkin aikaa vierailusta.
Samoin kaikki lhajtavarat joita olemme saaneet tuoksuu vielä pitkien aikojenkin jälkeen oli kyseessä kangas tai kova materiaali jne. Heidän mielestä heillä ei voi olla hometta kun ei ole sellaisia oireita ja he eivät sitä itse haista. Onhan heillä nivelreumaa, jalkasientä, kynsivallin tulehdusta, mutta se ei kuulemma johtuisi homeesta. Tänään sattumalta ollessani kaupassa, käveli vanha nainen ohitseni ja hän haisi täysin tuolle oudolle hajulle...sen tunnisti heti ja se oli voimakas!!
Eivätkö ihmiset tosiaan itse haista miltä haisevat? Ja voisiko syynä siis olla se, että talossa ei ole tarpeeksi hyvä ilmanvaihto? Voiko ummehtunut haju tarttua näinkin voimakkaasti vai voiko kyse olla jostain muusta. Heidän viereinen talonsa todettiin täysin homeongelmaiseksi, kun paljastui, että lattian alla on käytetty liian tiivistä ja hienoa hiekkaa joka on pitänyt lattian alustan aina hieman kosteana. Heidän talo on rakennettu samoihin aikoihin, mutta tämäkään ei saa heitä edes säikähtämään. Pitääkö homeen aina näkyä? Talossa ei näy mitään ja kuntotarkastus on tehty pintapuolisesti ja mitattu jollain mittarilla sisäilmaa. Onko siis syy vain vanhoista tavaroista joiden haju tarttuu kaikkeen.

21

6394

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kyllähaisee

      Kyllä vain home haisee. Kakka haisee. Hiki haisee. Pieru haisee. Pillu haisee. Kaikki on ihan luonnollista ja kaunista.

    • eisaahaista

      Haiseeko hometalossa aina homeelta?
      Homevaurioituneessa rakennuksessa ei välttämättä haise tai hajua voi tuntua vain ajoittain. Monet ihmiset eivät tiedä miltä home haisee. Klassinen homeen haju tuntuu esim. leipäpussissa johon unohtunut leipä kasvaa vihreää Penicillium-hometta. Eri homeilla on kuitenkin erilaisia hajuja. Vauriorakenteissa voi tuntua tunkkaista, ummehtunutta, maakellarimaista tai multamaista hajua. Joskus rakennuksessa tuntuva haju voi aiheutua kosteuden vaurioittamista materiaaleista, joissa tapahtuu kemiallista hajoamista. Voimakkaimpia hajuja tulee eräistä maaperämikrobeista kuten sädesienistä eli aktinomykeeteistä sekä Geomyces ja Geotrichum -sienistä. Hometalo voi olla myös täysin hajuton.

      http://indooraid.com/?page_id=86

    • homekoirahaukkuu

      Kllä paljastaa varmasti.

    • homekuono

      Home ei aina haise homeelta. Asuin vuosia kosteusvaurioasunnossa, enkä itse huomannut erityistä poikkeavaa hajua kotona, no ehkä vähän imelää. Nyt kun olen muuttanut pois sieltä, nenä on todella herkkä hajusteille, mutta erityisesti noille tunkkaisille hajuille, joita joidenkin vaatteista lähtee. Esim kaupan kassalla on välillä otettava etäisyyttä tunkkaiselta tuoksuviin henkilöihin, kun tuntuu ettei voi kunnolla edes hengittää. Eikä kyse ole liasta tai epäsiisteydestä, sen kyllä erottaa. Hajut tarttuvat juuri vaatteisiin, huokoisiin pintoihin ja hiuksiin, eikä meinaa lähteä pesemälläkään pois. Jos jonkun kamppeet toistuvasti haisevat epämääräisen tunkkaiselle ja kyse ei ole epäsiisteydestä, kannattaisi kyllä tehdä jotain kosteuskartoitusta tms tutkimusta kotona tai missä tämä haju nyt tartuukaan pintaan. Voi vain olla vaikeaa huomauttaa siitä toiselle, jos hän ei itse sitä huomaa.

      • Anonyymi

        Sama kokemus. Löytyi lopulta kosteusvauriomikrobeita. Silti ei koskaan haissut miltään. Varmaan tehokas ilmastointi syynä..? Home ei tosiaankaan aina haise homeelta. Työskentelin kosteusvauriokonttuurissa, enkä itse huomannut erityistä poikkeavaa hajua. Vain tunkkainen raskas ilma. Sairastuin ja niin moni muukin.


    • astmatikkotietää

      Pyydä paikalle (hometaloon) kosteusvauriosta tai homeesta altistunut henkilö -Astmaatikko -keuhkoahtaumaa sairastava henkilö. Kyllä hän tietää/ kokee onko ongelma olemassa.

    • faktakeisari

      Homeen haju voi tarttua jo alle tunnin vierailulla sellaisessa talossa missä sitä on esim.sädesieni. Haju on sellainen sekoitus kellaria/imelää. Pysyy aika tiukasti vaatteissa ja etenkin muovipinnoilla. Jotkut eivät saa oireita ikinä. Jotkus herkistyvät ajan mittaa, lapset kaikista herkimpiä altistumaan.
      Monet ihmiset haistavat tuon hajun mutta eivät osaa yhdistää sitä homeeseen.

    • voisinollahomekoira

      Itse olen sairastunut vakavasti sädesienestä.Haistan herkästi ihmisten vaateista erilaisia tuoksuja...en vain kehtaa sanoa sitä mitä milloinkin haistan.Tykkäisivät huonoa.Eivät tuuleta kotiaan,sekin vaikuttaa että elämisen hajut tarttuu vaatteisiin.

      • Tuo on tuttu tunne... Valitettavasti nykyineenkään asunto ei haissu oudolle esittelyssä, parin kk jälkeen voisin vahvasti kallistua jotenkin vaurioituneeseen :(
        Aamusin nokka tukossa, ajatukset jumii jne.


    • Lääkäri2

      Tupakan hajulla saa peitettyä homeen hajun yleensä hyvin. Tosin sitten haisee tupakalle vaatteet ja tavarat taas. Homeen haju lähtee tuulettamalla pois esim. mökkireissujen jälkeen. Kaikki merenrantamökit haisevat mökille eli homeelle, mutta ei siitä ole muuta kuin hajuhaittaa, jonka havaitsee omassa puhtaassa uudessa talossaan. Homeisesta terveyskeskuksesta tarttui homeen hajua nappanahkaiseen salkun sisäverhoukseen, sekin hävisi ajastaan tuulettelemalla. Piippu saattaa haista ihan hyvällekin monien mielestä, mutta harva enää nykyisin polttaa piippua.

      • Anonyymi

        Toivottavasti tää kaveri ei ole oikeasti lääkäri... Eihän se haju ole se ongelma. Vaan mikrobit ja niiden erittämät aineenvaihduntamyrkyt. Niistä ne oireet tulevat. Mutta jatka Lääkäri2 nappanahkaisen salkkusi tuulettelua. Voihan siellä homeisessa terveyskeskuksessa sairastua joku lääkärikin.


    • Anonyymi

      Täällä toinen "voisinollahomekoira". Näinköhän loppuelämä menee tämän yliherkän, liian terävän hajuaistin kanssa? Aika tukalaa on.
      Vai palautuuko hajuaisti jossain vaiheessa takaisin normaaliksi sitten kun homealtistus loppuu?
      Ja pahimmillaanko pahimmin homeille altistuneilla hajuaisti tuhoutuu kokonaan?

    • Anonyymi

      Myös minulla on ystävä, jonka okt- talossa on outo haju ja se tarttuu aina siellä vierraillessa vaatteisiin ja hiuksiin. Samoin jos hän käy meillä, tulee se lemahdus jo eteisessä vastaan. Jos istutaan samaan autoon, niin pienessä tilassa vaatteet todella lemuavat. Olen yrittänyt sanoa hienotunteisesti asiasta. Vaikeaa on. Jotta vihdoin uskaltaisin asiasta todella sanoa, olen jopa yrittänyt itse selvittää millaista konsulttia sinne taloon kannattaisi pyytää eli mistä aloittaa. jonkinlaista kattavaa tietopakettia aiheesta.. Kun ongelma on Suomessa aika yleinen, niin miten siitä voikaan olla näin hatarasti tietoa?

    • Anonyymi

      Vauriorakenteissa tuntuu etenkin tunkkainen ja ummehtunut ja raskas ilma. Ei aina välttämättä voimakasta hajua, joskus kyllä.
      Jos haisee, haju voi olla imelä, ja sellainen jonka helposti sekoittaa siihen, että tilassa olisi käynyt joku jolla on ollut paljon hajuvettä.
      Vasta kun on jo homealtistunut ja -sairastunut, nuo alkaa aidosti erottaa ja haistaa.
      Jälkikäteen kuulin, että ihmiset jotka olivat käyneet meidän homevaurioisissa tiloissa olivat saaneet oireita, mutta eivät vaan olleet puhuneet niistä. Olisivatpa sanoneet niin ehkä asiaan olisi tartuttu aiemmin!! Kehtaamisen sijaan pitäisi miettiä sitä että joillekin voi puhjeta pysyviä sairauksia, nivelpsoriasis, ruusufinni, fibromyalgia tai astma tai joku muu vaiva loppuelämäksi.

    • Anonyymi

      Olen ihmetellyt tuollaista kummallista imelää hajua eli juuri sellaista, jonka helposti sekoittaa siihen, että tilassa olisi käynyt joku jolla olisi ollut kunnon suihkaus hajuvettä. Se ei kuitenkaan loputtomiin voi olla selitys. Haju on tuntunut etenkin nyt syksyllä.

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Toistuvasti työpaikalla käy niin että useammalla alkaa kurkku kutista, yskittää ja iho tai silmät kutista ja ääni menee. Ei yhdellä vaan useammalla. Hajua tiloissa ei silti ole kuin lyhyenä häivähdyksenä. Ilmeisesti kaikki homeet ei haise, ainakaan jos ilmanvaihto on kovalla?

    • Anonyymi

      Homeen haju on normaalisti erittäin pistävä ja se voi monissa tapauksissa olla todella haitallista terveydelle.

      Omakotitaloissa yksi tavallisimmista homeista on musta home, joka on tosi myrkyllistä. Homeen poistaminen on tavallisesti pitkäaikainen prosessi, johon vaaditaan arvokkaita työkaluja ja monia erilaisia puhdistusaineita.

      Homeitiöistä ja homeen hajusta on kuitenkin mahdollista päästä eroon muutamassa tunnissa otsonoinnin avulla.

      Lähde: https://ozoneair.fi/poistaa-pahat-hajut/homeen-haju/

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2164
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      49
      1707
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      33
      1528
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1446
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe