Punakoneet ne vaan jyllää Jämsän paperitehtailla

Leander_Viljanen

Lyhyeksi jäi Veikko Vennamon perillisten muinais-Persujen nousukiito UPM:n Jämsän tehtailla. Ennen, kun oli sentään Sirkka, Minä ja Pekka, niin loikkarithan senkin puolueen lopulta hajotti. Nuiva-Halla-aholaisia on paperitehtailla vähemmän, mitä noita nykyisiä Iso-Härskin loikkari-Sinipiikoja. Nuivat on yleensä nuorempaa ja terhakkaampaa väkeä ja pääosin hyvin edustettuina enemmänkin noissa vapaaehtoisissa "liikkuvat taakse"-porukoissa, kuten aikoinaan Himoksen juhannus-festareilla pellepuvut päällä järjestysmiehinä olleissa Ressu-Possuissa. Kumpaankohan ryhmään se kuntavaaleissa 6 ääntä muinais-Persujen listoilla saanut paperimies Asko nyt asettautuu? Veikkaan, että loikkari-Sinipiioissa olisi hänen poliittinen kotinsa, jos nyt kehtaa naamaansa enää yleensä yhtään missään näyttää? Puna-aate voi kyllä kutistua, vaan ei lopu...

17

605

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Akun-aikana-oli-voimaa

      Sinipiika Jari Lindström lentää kuin leppäkeihäs kevään 2019 eduskuntavaaleissa ulos eduskunnasta. Kaikenlaisia pettureita noihin Kymenlaakson paperimiehiin on aikoinaan pesiytynytkin. Jämsässä myös muutama sotahullu muinais-persu yritti nousta paperitehtailla muiden suosioon, mutta epäonnistui yrityksessään yhtä surkeasti, kuin Mannerheim Uralille menossa. Paperitehtaat on punaisia... ja pysyy...

      • ayliike

        http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/lm_palkankorotukset-58164

        Teollisuuden palkansaajaliittojen puheenjohtajat Riku Aalto, Petri Vanhala ja Heli Puura linjaavat, että heidän johtamilleen ammattiliitoille ei missään tapauksessa kelpaa ensi syksynä palkkojen nollaratkaisu, kertoo Lännen Media.

        – Niin pitkään on tehty nollakorotuksia tai äärimaltillisia korotuksia, että kyllähän paine palkankorotuksiin on kasvanut. Ilman muuta lähdemme neuvottelemaan palkankorotuksista, Metalliliiton puheenjohtaja Aalto sanoo.


    • Älyhoijakkaa

      Linströmmi peittoaa kaikki alaset ja perälät mennentullen. Harvoin olen noin hienoa paperimiestä nähnyt.

      • RAHNAA_ON

        Eipä peittoa näitä:

        http://www.taloussanomat.fi/verotiedot/2011/kategoria/21/

        Rinne Antti 220821 €

        http://www.iltalehti.fi/verot-2015/2015110220600402_da.shtml

        SAK:n Lauri Lylyn ansiot jäivät pienemmiksi kuin muiden AY-pomojen. Lyly ansaitsi viime vuonna yhteensä 190 874 euroa

        http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/ihalainen palkka-10924

        Työministeri Lauri Ihalainen kertoo Ilta-Sanomissa, mistä hänen 244 980 euron ansiotulonsa vuoden 2012 verotuksessa muodostuvat.

        Ihalaisen yli 20000 euron kuukausitulot olivat yli 5000 euroa suuremmat kuin esimerkiksi pääministerillä. Ihalainen on ensimmäisen kauden kansanedustaja. Työministeri kertoo saavansa eläkettä SAK:lta, jossa hän oli töissä noin 40 vuotta.


      • Viestittäjä

        Olen samaa mieltä. Onnea


    • Vanhaan-hyvään-aikaan

      Vaan eipä ole Kaipolan Akun voittanutta. Aku kun nousi PT2:lla 4:n ja 5:n märänpään yläkertaan nouseville rappusille ja heilutti kättään, että "koneet seis" niin silloin koneet meni seis. Oli se ihanaa aikaa, kun oli talossa oikea työläisten etuja ajava pääluottamusmies.

      • Jussiarmahtaa

        Kun Jussi nostaa tulevaisuudessa kättään niin sammuu koko tehdas lopullisesti.


    • pihlajanoksapuupilli

      Aloittajalla on tainnut jäädä aamunapit ottamatta. Sen verran sekavaa sönkötystähän tuo on...huh huh

    • Akuttaako

      Porvoon Nesteellä on duunareilla nyt oikea meininki. Siellä nuori pääluottamusmies Sami Ryynänen (kuva löytyy googlesta) meinasi laittaa porvarille heti luun kurkkuun tulevan Jussin kunniaksi. kepu-Lintilä sai sovittua jonkinlaisen välirauhan, mutta plm teki heti selväksi, että kun maanantaina tavataan, niin muutakin on tultava kuin pullakahvit. Hienoa ja ryhdikästä toimintaa uusilta nuorilta pääluottamusmiehiltä. Silloin vanhaan huonoon aikaan paperitehtailla pehmoisempia pääluottamusmiehiä sai pehmitettyä vielä lisää vanhoilla yhtiön edustus-mersuilla, mutta ei pure se tyyli tänä päivänä. Vanha kunnon Akun aika on heräämässä henkiin nyt myös valtakunnan bensatehtaalla.

    • Paperiliitto_ay

      ne piirtää joilla on liitua...

    • Pakarniemi

      Joo, ne meinasi Kaipolassa 80-luvun lopulla Luru ja muut Luru-henkiset tehdä tehtaasta LWC-huumassaan täysin tehtaan herroja mielistelevän nössöporukan, kun vanha työväenkaarti siirtyi tehtaalta syrjään 80-luvun alussa. Siellä eräs pääluottokin sanoi tehtaan ulkopuolisen urakoitsijan miehelle vielä 2000-luvun alussa, että, "jos aiot Lotilaan hakea, niin minä pystyn vaikuttamaan asiaan". Kun taas innokas Pitsa-tiimiläinen valittiin tehtaan pääluotoksi, niin jo oli kepulainen Keskisyöpäläinen tekemässä lehteen juttua suurilla näkyvillä otsikoilla, että "Kaipolan pääluottamusmieheksi valittiin paikalliseen reserviläisjärjestöön kuuluva henkilö, joka ei ole minkään puolueen jäsen". Lähellä oli silloin Kaipola vajota Paperiliiton kaikkien muiden samaan liittoon kuuluvien paperitehtaiden silmissä täydelliseksi hylkiöksi. Lopulta kuitenkin työväenaate voitti ja Kaipola voi taas rehellisesti katsoa suoraan silmiin muiden samaan liittoon kuuluvien paperitehtaiden edustajia. Ohi ovat ajat, jolloin Kaipolan pääluotto luimisteli ja hiiviskeli nolona, kun muiden samaan liittoon kuuluvien paperitehtaiden edustajat poistuivat huoneesta, kun Kaipolan pääluotto astui sisään.

      • raha_on_rahaa

        "Ohi ovat ajat, jolloin Kaipolan pääluotto luimisteli ja hiiviskeli nolona, kun muiden samaan liittoon kuuluvien paperitehtaiden edustajat poistuivat huoneesta, kun Kaipolan pääluotto astui sisään."

        Mutta otitko huomioon, palkat, eli mitä kukakin tienaa... kannattaako sen luimistella, joka on hyvä tuloisin?


      • kaksoisvesileikkuri

        Kyllä se vaan pisti luimistelemaan kunnallisneuvoksenkin, jos Paperiliitossa sovitaan, että paperikoneet pysäytetään ja muilla tehtailla koneet pysähtyi paitsi ei Kaipolassa. Ei olla pitkään sillä tyylillä Paperiliiton kovapalkkaisin pääluottamusmies, jos ollaan kohta pääluottamusmies ollenkaan. Eipä tuo raha näytä enää missään näkyvän silläkään raihnaisella ukonkäppänällä... onko enää edes sitä UPM:n vanhaa edustusmersuakaan omassa käytössä? Sitä se teki, kun LWC-kusi nousi päähän 30 vuotta sitten ja luultiin Kaipolassa oltavan euroopan omistajia silloin. Muutaman vuoden päästä lähtee Kaipolan Pk6 Kuusakoskelle ja silloin 80-luvun lopulla Leskenmajan päälle rakennetun LWC:n käytävillä rinta rottingilla kävelyt on enää pelkkä hauras muisto vain...


      • hiljaahyvätulee22

        " Ei olla pitkään sillä tyylillä Paperiliiton kovapalkkaisin pääluottamusmies, jos ollaan kohta pääluottamusmies ollenkaan. "

        Mitä korkeammalle pääsee, sitä rikkaammaksi tulee, esim SAK:n johdossa palkat alkaen 20.000 eur/kk


    • Kikyskenaario
    • zukuzukutööttööt

      No eipä ne nuo paprtimietkään paljoa tienaa jos vertaa esim veturikuskeihin....

      • 6veikkosippola

        No eivät veturikuskitkaan tienaa paljoa, kun vertaa VOK-bisnestä pyörittäviin kokkareihin, kepuleihin ja vihervassareihin ja paperimiehet ja veturikuskit ja kaikki muutkin joutuvat maksamaan mädätyksen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      2231
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      65
      1873
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      53
      1695
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1621
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1594
    6. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      144
      1539
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1504
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1347
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1311
    10. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      1
      1208
    Aihe