Nyt ois sitten vuosi ilman alkoholia haaste!

ConstaS

Jo pidemmän aikaa miettiny tämmöistä turhan alkoholin lipittämisen ja nyt löysin siihen motivaatiota. Olen nyt päättänyt että vuoden en ota mitään vaikka millainen tilaisuus olisi. Vuodesta tulee tietenkin raskas ja kaikki tuki minkä voin vaan saada otetaan vastaan. En tiedä onko tämä oikea paikka jakaa haasteeni ja videoni, mutta yritän löytää ihmisiä joilla on mahdollisesti samanlaisia aikomuksia tai edes on ajatellut alkoholin lopettamista/vähentämistä.

tässä on haaste https://www.youtube.com/watch?v=-J-7XyOosxs

26

2789

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mikseiviinaavuoteen

      Siinä on juopolle haastetta kerrakseen. Onnea yritykseen!

    • andystar666

      no mutta hyvä idea....minulla tulee tänä vuonna 4 vuotta täyteen nolla linjalla...voisin sanoa että elämäni paras päätös ..suosittelen .se on hienoa huomata miten virtaa tulee kehoon ilman alkoa...eka vuonna tekee monesti mieli mutta siihenkin tottuu ja tarpeeksi kun aikaa menee ei sitä enää viikonloppuna osaa kaivatakaan perjantai tai lauantai kännejä. itse urheilen aika hanakasti ja se on itselle se "perjantai " pullo:) pidetään lippua korkealla ja pane korkki kiinni se on kuin laittaisi rahaa pankkiin

    • valkkarikuurillevaan

      Tsemppiä hirveesti! (valkkaria ainaski voi juoda salaa joka päivä)

    • caal

      Onks toi nyt vaikee päätös ??? Puol maailmaa elää ilman viinaa. Ei viinaa tartte elääkseen.
      Ilman sitä elää paremmi.

    • tsemppiheipat

      Oletko vielä ollut yhtään päivää ihan kuivilla? Vai loiventeletko vielä muutaman kuukauden kummiski? Ja ryyppäät ainakin loman ihan putkeen - eihän sitä itselleen ihan armoton saa olla! Heippa ja tsemppikset!

      • Cotn

        https://www.youtube.com/watch?v=2ZNbWw2ne_E

        Nou hätä:)


    • Cotn
      • tsemppiheipat

        Hyvältä näyttää. Jatka eteenpäin samalla tavalla!


    • Ria

      Hei, miten tipaton vuotesi meni?

      Itse olen ollut nyt reilut 4 kk juomatta, enkä ole rajannut tätä mitenkään, vaan tavoitteena on pysyvä raittius. Tissuttelu aiheutti masennusta, ahdistusta, huonoa itsetuntoa, monenlaisia psyykkisiä juttuja siis. Olen ollut ällistynyt siitä, että parin kuukauden juomattomuuden jälkeen nuo kaikki ahdistukset sun muut vähitellen hävisivät! Eli alkoholi ei todellakaan sovi minulle. Olisinpa tiennyt tämän jo ajat sitten. Vuosikymmeniä meni ahdistukseen apua hakiessa, enkä tullut ajatelleeksi, miten lähellä ratkaisu oli. Kukaan terapeutti ei edes kysynyt suhdettani alkoholiin. Ehkä kannattaisi...

      • Onnellisesti_ilman

        Just tuo sama: vuosikymmenten ahdistujset, masennukset ja itsetunto-ongelmat hävisivät, kun jätin alkoholin. Ja turvotus, johon siihenkin mietin konsteja. Alkoholista sekin tuli...
        Nyt olen ollut vuoden juomatta ja jatkan samaan malliin ilman, koska alkoholi ei sovi mulle yhtään.
        Miten sulla menee?


    • viinamies100

      jumankauta ootte typeriä paskat housuissa leikitte jotaki raitista kävisitte edes suihkussa välillä

    • viinamies

      Vuosi ilman alkoholia = vuosi ilman naisseuraa.

      Raitis ei naisia tapaa.

      • shsrhrss

        Naiset haluavat nimenomaan sellaista miesseuraa joka uskaltaa avata suunsa selvinpäinkin. Vaikka sinulta tämä ei onnistu, monelta mieheltä onnistuu kyllä.


      • Anonyymi
        shsrhrss kirjoitti:

        Naiset haluavat nimenomaan sellaista miesseuraa joka uskaltaa avata suunsa selvinpäinkin. Vaikka sinulta tämä ei onnistu, monelta mieheltä onnistuu kyllä.

        Raitis mies on viikonlopun kotona nysvääjä, 60 vuotiaana kun on edelleen ilman naista ja kavereita tajuaa olevansa pelle. Kaikki on jo myöhäistä.


    • viinamies

      Vaikka mies olisi miten sosiaalinen ja uskaltaisi jutella naisten kanssa selvinpäin, se ei auta mitään. Kulttuurissamme suhteet naisiin luodaan viinan avustuksella baareissa ja bileissä. Jos mies ei juo normaalin miehen lailla, on hän epäilyttävä eikä tapaa naisia.

    • Muutakinonn

      Myöskin, jos nainen ei juurikaan juo se on nykyään outoa? Nainenkaan ei välttämättä siis löydä helposti itselleen miestä. Jos siis ei juo? Muut asiat ei paljon merkkaa? Ihmettelen sitä.

    • viinankestäjä

      ootte vaaan umpi juoppoja ja öluuseri paska housuja jotka leikkii ja rakastelee löylykauhan kanssa

    • 6000-päivää

      "Jo pidemmän aikaa miettiny tämmöistä turhan alkoholin lipittämisen ja nyt löysin siihen motivaatiota. Olen nyt päättänyt että vuoden en ota mitään vaikka millainen tilaisuus olisi."

      Muuttuuko se vähemmän turhaksi vuoden kuluttua?

      • viinamies100

        älä viitti valehdella ryyppäät nytkin seuranasi löyly kauha tiedän kyllä mihin sen tungit


    • 100-päivää

      Hei 6000-päivää, jätin viikkoa ennen juhannusta alkoholin pois, eli nyt siis reilu kuukausi takana. Motivaatioita on kaksi: paino nousi ja aurinkoisilla säillä tykkään kohtuuttoman usein istua terasseilla kun ei oikein muutakaan jaksa. Olen nyt vaikka kesän jos pystyn. Ainakin on jo pari reissua ollut, jossa muut jotain lipittävät, itse pitäydyin vedessä eikä yhtään ollut ankeeta.

      • viinankestäjä

        alkoholin ehkä mutta muuta vedät senkin edestä paskat housuissa. huumeita vaan suoneen ja kaikkee muuta ja panet paskasia alkkis akkoja pitkin kyliä. etkö edes häpeä


    • 100-päivää

      Näin pitkään meni ilman alkoholia. Ei hassumpaa elää ilman ainuttakaan pahetta. Nyt olin tilaisuudessa, jossa kaikki oli tarjottuna, ei vain kestänyt pokka. Lähes kohtuullisesti kuitenkin otin kahtena iltana. Vähän aikaisemmin tuli se tunne, että nyt ei laske yhtään enää, muuten kuten ennenkin. Ja välipäivä kuljettiin nähtävyyksissä kahvin voimalla, hieman päänsärkyisenä. Nyt kotona, on tavallinen, joskin väsynyt olo, mutta yritän jatkaa ottamatta. Tähän asti ei ole jatkaminen milloinkaan onnistunut, mutta yritän kuitenkin.
      Olisi mielenkiintoista tietää, mitä 6000lle kuuluu.

    • 6000-päivää

      "Olisi mielenkiintoista tietää, mitä 6000lle kuuluu."

      Kesä on mennyt "normaaleissa" toimissa; laajahkolle levinnyt perhe aiheuttaa kaikenlaista, ok-talon ja eräiden muiden kohteiden ylläpitävä huolto työllistää. Lukeminen, liikunta, median seuraaminen, yhteydenpito (harvoihin) ystäviin ja fundeeraus kuuluvat harrastuksiin. Pari päivää on mennyt pakatessa, lähden viikonloppuna joidenkin viikkojen matkalle.

    • Anonyymi

      6000-päivää, mitä nyt kuuluu?
      Itse rimpuilen alkoholin kanssa, se aiheuttaa yhä useammin seuraavana päivänä syyllisyyttä ja ahdistusta. En ole pystynyt pidempään taukoon sitten viime voden kesän, nyt toivon että voisin olla viikon juomatta, kun lähden ulkomaan matkalle. Saa nähdä miten käy. Siellä kun on matkan hintaan kuuluvia viini-illallisia, minusta niitä ei tänä päivänä alkoholin käytön lisääntymisen myötä saisi olla, vaan että jokainen ostaa omat juomansa. Silloin pysyisi tolkku. Onkohan matkan järjestäjät havainneet uuden markkinaraon ravintoloiden kanssa yhteistyössä. Ne joille alkoholi on heikkous, riehaantuvat sitten itse ostamaan lisää kalliilla hinnalla. Yritykselle itselle alkoholin ostaminen vähennetään kuluissa ja ainahan on niitä jotka eivät ota lainkaan. Saattaa vielä olla verotonta yritykselle, en tiedä.

      Olen tuo 100-päivää

      • Kiitos kysymästä! Vastaus viipyi, kun palstan seuranta on harventunut. Ei minulla ole suuria muutoksia elämässä; ikää karttuu ja sen mukaan mennään. Ylläpitävää huoltoa noissa kohteissa joista näytän edelläkin maininneen, rauhallista arkea. Lenkkeilyä koiran ja yhden kaverin kanssa. Pari Levinmatkaa tänä vuonna, laskettelun opettamista pojanpojalle; kuukauden päästä kylpylämatka Tallinnaan katsomaan miten KalevSpan uudistus on onnistunut; sellaista. Loppukesästä matka jonnekin pidemmälle, Ateenaan ehkä. Alkon jäämisestä kohta 21 vuotta.

        Keskiviikon ja torstain välisenä yönä näin ahdistavaa unta juomisesta ensimmäistä kertaa vuosiin; on se viinapiru sitkeä!

        Kuvailemasi matka ei vaikuta hyvältä juomattomuuden kannalta; tilanteen pitäisi olla niin "normaali" ja paineeton kuin mahdollista. Hyvä kuitenkin, että olet mieltänyt tilanteesi ja tehnytkin jo jotain asialle. Epäonnistumisistakin jää jotakin mieleen ja lopulta onnistut! Minulla oli lukuisia epäonnisia yrityksiä ennen nykyistä "putkeani".

        Hyvää alkotonta kesää sinulle!

        P.S. Suosittelen kesälukemiseksi Raimo O. Kojon kirjaa "Eroon viinasta". Siitä oli minulle aikanaan paljon hyötyä. Painos on loppunut, mutta kirjastosta ja divarista löytyy.


    • Anonyymi

      vain typerät vätykset on iloman viinaa. ja ne on silloin luusereita. joka päivä kossu pullo tekee se oiken miehen olette niin noloja että pankaa lööylykauha persee s nne

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      174
      3154
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2121
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2044
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1895
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1588
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1241
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe