Lahtareiden TAPPAMAT nuoret

Hausjärveläkkii

Missä pojat lepää Teloitettiin Niinimäelle mentäessä vajaa kilometri Hautuumaan risteyksestä.
Muistohaudat hautuumaalla Kylällä pojat olivat 17-19 vuotiaita rikollisia! Kertoo vanhempi polvi.

9

393

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aseseppä

      Eipä olleet, tavallisia poikia, jotka eivät suostuneet aikanaan niinimäen isännille palkattomiksi rengeiksi, näin heille kostettiin moinen röyhkeys. Siellä ne murhasuvun jälkeläiset elelevät asearsenaalinsa kanssa edelleen, pelännevätkö?

      • OikaistaanHetiAlkuun

        Kyllä siellä yksi mies ammuttiin vuoden 1918 aikana.

        Niinimäen asukkailla tosin ei ollut tapahtuman kanssa mitään tekemistä. Niin teloitettu, kuin häntä etsinyt partiokin olivat muualta kotoisin.

        Eikä tapahtumalla myöskään ollut mitään tekemistä valkoiset/punaiset vastakkainasettelun kanssa.


      • nitrodomus

        Kyllä nimenomaan Niinimäkisiä oli mukana, ja tarkoitus oli kyseinen R.L. viedä kuulusteluun Suojalle, mutta maanviljelijöille tyypillinen laiskuus ja ahneus panivat nämä kolme urhoa ampumaan miehen. Suojalle kun oli pikä matka, lapikkaat ja aikaa olisi kulunut liikaa, ja maataloustoimiston seteliautomaatti ei silloin vielä ollut ympärivuorokautisessa käytössä kuten nykyään.


      • khhygtrderesses

        "...pojat olivat 17-19 vuotiaita rikollisia!"


        Höpö, höpö.

        Kyseessä oli keski-ikää lähestyvä mieshenkilö. Hän pakoili tsaarinvallan aikana ja tsaarin pahamaineisen urkintajärjestön pelotteella tekemiään rikoksia.

        Muistutettakoon, että siihen aikaan Kiuruveden ja Pyhäjärven välinen maantie kulki Niinimäen kautta. Tästä syystä pitäjien rajaseudulla sijaitseva Niinimäki joutui tapahtumien näyttämöksi... ja jälleen näiden revanssihenkisten vasemmistokiihkoilijoiden esiin vetämäksi.

        Niinimäkisillä ei todellakaan ole asian kanssa ollut mitään tekemistä. Yhtä vähä asialla on tekemistä työväenaatteen kanssa.


    • Tiedonantajaaa

      ".... mutta maanviljelijöille tyypillinen laiskuus ja ahneus panivat nämä kolme urhoa ampumaan miehen. "

      Niin avaajan Nitrodomuksen, kuin muidenkin olisi syytä hieman tutustua paikallishistoriaan, ennen kuin alkavat kirjoittaa läpiä päähänsä. Oikeaa tietoa kyllä löytyy, jos sitä haluaa etsiä.

      Ja miksi tätä oikeaa tietoa ei haluta "etsiä", saattaa tässä tapauksessa johtua teloituksen toteuttaneen partion jäsenen yhteiskunnallisesta taustasta. Kyseessähän ei suinkaan ollut talollinen, vaan työläistaustainen mies. Hän kuului työväenluokkaan niin ennen sisällissotaa, kuin sen jälkeenkin. Sattui vieläpä kuulumaan siihen samaan ammattikuntaan, mitä nämä pahasuisimmat vasemmistokiihkoilijatkin Kiuruvedellä sukutaustoiltaan edustavat.

      Asian tekee mielenkiintoiseksi se, että teloittajan perheenjäsenet, kuin myös monet sukulaisetkin esiintyivät sodan jälkeen julkikommunisteina; siis ne, jotka jotain poliittista aktiivisuutta julkisesti osoittivat.

      Vaan eikö olisi mukava tonkia lähihistoriaa, jos sieltä löytyisi vain oman poliittisen aatteen kannalta myönteistä löydettävää ja vastapelurin kannalta pelkästään kielteisiä tekoja...

    • nitrodomus

      Mtk-ikl sumutus- ja pimityspataljoona toimii edellenkin tomerasti, ja veronmaksaja maksaa kun törsäylimys porskuttaa ja pimittää! Mikään ei ole sataan vuoteen muuttunut!

      • hyggftftfrddss

        No tämä on jo nitrodomukselta niin surkea sepustus, että epäilyttää, onko joku varastanut päätrollin nimimerkin.

        Vaan jos ei ole, niin paljastitpa itsesi. "Kielen rajat ovat mielen rajat..."


    • hyf

      olen ollut 1980 vuodesta Kiuruvedellä kesäisin ja lapseni oli myös. Ostimme unelman, joka oli laho. nyt ei ole kuin musta hiili jäljellä ja outo käyttäytyminen , kun mies ei enää ryyppää ja ei ole siten uusia juoruja. Yritetään etsiä vaikka mitä ja se tapahtuu tavalla joka olisi hyvä tutkia. Olen perussuomalainen ollut vuosia ja johtuu isäni taustasta, kun hän oli näitä sodassa haavottuneita ja toimi siellä lääkintämiehenä. Politiikassa minua kiinnostaa nuorten asiat, koska tulevaisuus on heidän ja turhat vanhojen asioiden penkominen saattaa puhkaista vain sukuvihoja ja jokaisessa suvussa on varmasti pimeitä tekoja ja moni johtuu viinasta ja köyhyydestä. Olemme liian pieni kansa voidaksemme kiusata toisiamme. Meillä on paljon eri kansallisuuksia ja paljon väärin käsiteltyjä asioita kun ei ole yhtenäistä kielitaitoa ja nyt omat nuoret on kielitaitoisia ja meidän tulee olla yhtenäinen porukka , LAPSET,NUORET,ÄIDIT ISÄT,MUMMIT,MUMMIT, UKIT , jotka tukee terveellä järjellä, ei ahneudella ja ystävällisyydellä. Se on varmasti vaikeaa, kun olemme vähän aikaa saaneet nauttia yhteiskunnan tuomista etuisuuksista, ei ne ollut minun lapsuudessa arkipäivää. Isoäitini Kiihtelysvaarassa antoi monille vanhuksille kerran viikkoon leivän ja ruuan kun näillä ihmisillä ei ollut yhtään mitään. Suomi oli tosi köyhä ja ei meidän nyt tarvitse esittää erikoista olemme ja tuemme toisiamme kun huomisesta emme voi olla varmoja. Kiittäkäämme joka ilta hyvästä päivästä, se varmasti kantaa vaikeuksien jälkeen hedelmää. Ette savolaisetkaan ole kuin tavallisia ihmisiä. Savolainen mies on lasteni isä ja lastenlasteni ja sodan jälkeen menettänyt isän ja se näkyy elämässä ja en osaa ymmärtää vaikka koetan mitä on ollut elämä vähän siellä sun täällä.

    • SissiSiso

      Rajapyykkejä siirretään ja EI AMMUTA, saattantan lahtarit onneksi työlääsillä on asseita.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8416
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2565
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2277
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe