Tarkkuus työssä

Aina_vain_ahdistaa

Tekeekö täällä kukaan muu ahdistuneisuudesta kärsivä numerotarkkaa työtä? Itsestäni tuntuu, että ahdistuksen kanssa kulkevat oireet, kuten huimaus, epätodellisuuden tunne, omituinen olo päässä ja katseen tarkentamisen ongelmat, tekevät todella vaikeaksi tarkkaavaisuutta vaativan työn.

Kun siirrän tietoja paperilta koneelle ja siirrän katsetta koko ajan paperista näytölle ja takaisin, alan voida huonosti. Olo muistuttaa autopahoinvointia. Silmien sulkeminen hetkeksi ei auta, melkeinpä pahentaa keinuvaa oloa.

Teen koko ajan järjettömiä virheitä, jätän numeroita luvuissa välistä, hyppään rivejä ylitse ja kirjoitan välillä vääriä tietoja väärään paikkaan. Tarkistaminen on vaikeaa, näen virheitä siellä missä niitä ei ole ja toisaalta en välttämättä huomaa todellista tekemääni virhettä.

Tämä kuulostaa varmaan siltä, että työnteosta ei tule mitään, mutta selviän ihmeen hyvin kompensoimalla ja yrittämällä kahta kovemmin. Saan vielä tällä hetkellä kiitosta työpanoksestani, mutta esimiehen asenne huolimattomuusvirheisiin on ankara. Niistä olen saanut useampia huomautuksia ja kehotuksia keskittyä paremmin työntekoon.

Mietin väkisinkin, kuinka kauan ihminen jaksaa suoriutumisen äärirajoilla olemista. Muistin ongelmatkin tekevät päivistä raskaita. Niiden kanssa pärjää kuitenkin paremmin, kun tekee omat checklistit asioille. Huolimattomuus hirvittää enemmän. Vielä olisi vuosikymmeniä työuraa edessä ja pelottaa, että työkyky menee kokonaan.

12

383

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • menieristi

      Silmät, korvat (tasapainoaisti) ja aivot toimivat kiinteässä yhteydessä vaikuttaen koko ajan toinen toisiinsa. Silmien kautta aktivoituu kaikenlaisia tapahtumia päässä, vaikuttaa korviinkin, jossa tasapainoaisti on.
      Ruutuun jatkuvasti tuijottaminen on varmaan liiallista sinulle.
      Olet ilmeisesti matkapahoinvoiva ihminen ? Entäs merellä, oletko ollut keinuvassa paatissa ja miltä tuntui ? Vähän samanlaista pahoinvoinnintunnetta aktivoituu, kun korvat ovat herkät, jos silmät joutuu tuijottelemaan tekstiä, ruutua, numeroita, netin "valoa" pitkään.
      Kun tuijottelet ruutua ja numeroita ja kääntelet päätäsi, alkaa "heitättää".
      Olen itse herkästi pahoinvoiva, en voi kauaakaan olla netissä esimerkiksi. Se aktivoi pahoinvointia silmien kautta.

      En osaa nyt täsmällisesti selittää, mitä tarkoitan. Toivon löytäväni jonkun sivun, jonka voin laittaa sinulle asiasta. Kannattaa googlata matkapahoinvointia, korva tasapainoelin yms. mitä vain keksit,
      jossain se selitys on kerrottu, olen lukenut siitä paljonkin, koska minulle tuli 10 vuotta sitten Menieren oireyhtymä. Siinä ihminen "pyörii" kuin pesukoneessa kolme päivää, ilman mitään tasapainoa, oksennellen, pahimmillaan.
      Meniere on sisäkorvasairaus, sen voi silmien kautta aktivoida esim. auringonvalo, vilkkuvat valot, netti, televisio (liikkuva kuva).

      Tämä ei tarkoita, että sinulle tulee Menieren tauti, ei todellakaan, sisäkorva on aiheuttaja pahoinvoinnille yhdessä silmien ja aivojen kanssa kertomillesi oireille, koska sinulla vilisee koko työpäivän erilaisia asioita silmissä.

      Huonosti selitetty. Älä hämmennyt. Palaan asiaan, kun löydän tietoa sinulle :)

    • menieristi

      Tarkka työ voi aiheuttaa silmävärveitäkin (googlaa silmävärveet)
      Niistä voi tulla paha olo ja katse heittelee, rivejä voi jäädä väliin.

      Silmävärveet on tyypillisä migreenipotilaille, mutta niitä voi olla joskus lievänä muillakin.

      Oireet on aisteista johtuvia, ei ahdistuneisuudesta, uskon, joskin ahdistuneisuus lisää tietysti huonoa oloa.

      Ehkä toisenlainen työ olisi parempi - jos mahdollista.
      En heti löytänyt etsimääni tietoa. Huomenna ehkä :)

    • ex-toimistorotta

      Kysymys tuskin on sinun keskittymiskyvystäsi, teet työsi ihan varmasti hyvin.
      Ongelma on todennäköisesti juuri tuo yhdistelmä silmät ja tasapainoaisti, se aiheuttaa silmien tarkkuutta vaativassa työssäsi vaikeudet ja virheet.
      Minulla on samanlaisia oireita, jouduin vaihtamaan työtä. Ruudun ja tekstin/numeroitten tuijotuksesta toisenlaiseen työhön. Ei voi voida joka päivä huonosti töissä.
      Jos ei ennestään ole stressiä tai ahdistuneisuutta, huonostivoimisesta sitä ainakin tulee, kun vaatii itseltään jatkuvasti suoritusta, jota on vaikea saavuttaa ko. syistä.

    • ex-toimistorotta

      Silmälääkärillä käynti voisi selventää asioita. Ei tarvitse miettiä, mitä se on, voi olla jotain muutakin
      kenties. Silmävärveet aiheuttavat mm. pahoinvointia ja huimausta korvaan liittyen. Vai pitäisikö mennä myös korvalääkärille, en tiedä onko välttämätöntä.
      Olen käynyt oireitteni takia molemmissa. Minulla on silmävärveitä, en tiennyt siitä mitään, ihmettelin vain oireita. Työterveyslääkäri lähetti ensin silmälääkärille.
      Sen jälkeen menin korvalääkärille. Sen jälkeen etsin uuden työn.
      En pystynyt olemaan melkein aina huonovointisena töissä, kun tuntui että pahenee vaan ja tuli stressi siitä.

    • Ap__

      Kiitos kommenteista. En itse oikein tiedä mitä ajatella oireista. Ahdistushäiriö iski viisi vuotta sitten vaikeassa erotilanteessa jossa stressi meni överiksi. Olen muutenkin kova stressaamaan, ja tuolloin epätodellinen ja irrallinen tunne jäi päälle. Jokin psyyken suojamekanismi, olettaisin.

      Huimaus ja sekava, keinuva olo alkoivat samoihin aikoihin ja yhdistän ne siksikin ahdistuneisuuteen. Toisaalta myös moni fyysinen sairaus paheni tai puhkesi noina vuosina, ihan vain stressistä ja sen kuluttavuudesta. Ihan kuin olisi vanhentunut hetkessä pari vuosikymmentä. Siinä mielessä voi hyvin olla, että samaan aikaan voitolle pääsi jokin korva- tai silmäperäinen ongelma.

      Vaikeahoitoisesta migreenistä olen kärsinyt lapsesta asti. Eron jälkeen se oli yhtäkkiä vuosia poissa, kunnes nyt taas alkaa viikossa olla yhtä paljon migreenipäiviä kuin migreenittömiäkin.

    • maigretti

      Migreeniin liittyy silmävärveet.

    • TietoaToivova

      Ap ja muut ahdistuksesta kärsivät, auttaako lääkkeet? Jos, niin mitkä? Kysyn, koska alan olla kyllästynyt ahdistushäiriön kanssa elämiseen, terapia ei auta riittävästi, zoloft on harkinnassa tai sitten cipralex.

      • humörist

        Elän juuri lääkevieroitushelvetissä. En suosittele, jos ilman voi olla. Terapia auttaa kyllä, se vie vain aikaa jonkun verran. Ole kärsivällinen. Ahdistukset menee pois itsekseenkin.

        Sisäistä se terapia, ole aktiivisesti mukana, työstä sen ulkopuolellakin asioitasi.
        Mutta ei koko ajan ! Normaalia elämääkin pitää yrittää elää, tehdä asioita miettimättä koko ajan ahdistustaan.

        Lääke ei paranna, se "puuduttaa" vaan pääsi, ettet tunne oireita niin paljon.
        Lääkkeillä on myös usein huonoja sivuvaikutuksia, alkuun voi tuntua, että se auttaa, sitten haittavaikutukset voivat tulla suuremmaksi kuin hyöty.
        Sitten olet lirissä, jos olet koukuttunut. Niihin koukuttuu hyvin todennäköisesti.

        Vieroitus voi olla pitkä ja vaikea, olosi voi tulla tulla olemaan paljon pahempi kuin nyt.
        Lopetuksessa tulee yleensä rebound-ilmiö, oireet johon aloit ottaa lääkkeitä palaavat paljon pahempina ehkä viikkokausiksi.

        Opettele ottamaan vähän iisimmin ! Maailma ei kaadu mihinkään.


    • TietoaToivova

      Niin, valinta on vaikeaa. Mutta häiriö on jatkunut lähes vuoden ja kuluttaa. Nykyään on jo päivittäisiä paniikki- ja ahdistuneisuushäiriö kohtauksia.
      Ehkä lääkettä voisi käyttää lopun elämän ja jättää rebound-ilmiöt väliin.

      • humörist

        Minulla lähes 10 (!) vuotta ahdistusta, stressihäiriötä, lopuksi useamman vuoden paniikkihäiriökohtauksia, lähes krooninen paniikkihäiriö kyti sisällä. Tulin kokeilleeksi lääkitystä, "autuaan tietämättömänä", minkälaista se tulisi olemaan. Nyt ymmärrän, että se ei ole ratkaisu. On järjesteltävä asiat kuntoon elämässään. Se on ratkaisu. Ahdistuksetkin häipyy eikä kehity paniikkihäiriöksi.
        Ongelmat ei häivy pillerinsyömisellä. Ongelmiahan on taustalla, kun ahdistuu ja panikoi.
        Paniikkihäiriökohtaus on viimeinen "hätäjarru", "merkkikello", että elämänsä asioita on alettava korjata ja asenteitaan kaikkeen. On katsottava totuutta silmiin ja vastattava rehellisesti itselleen kysymykseen: "Miksi minä olen ahdistunut?"
        Vastaus kertoo, mitkä asiat ovat pielessä ja pitäisi korjata/muuttaa.

        "Ehkä lääkettä voisi käyttää lopun elämän ja jättää rebound-ilmiöt väliin", niin voi kirjoittaa vain ihminen, joka ei tiedä lääkkeitten vaikutuksista.

        Olen itse saanut mm. sydänoireita, unettomuuden, huimausta, väsymyksen, vain parin vuoden käytön jälkeen.

        Toivon, että löydät todellisia ratkaisuja ja alat pian voimaan paremmin !
        Hyvinvointi voi olla vain ajatuksen päässä. Yksi oivallus voi auttaa !

        Ai niin, lääkkeestä tuli minulle jopa itsetuhoisia ajatuksia. Niitä minulla ei ole ikinä aikaisemmin ollut elämässäni !

        Jos en hyvä esimerkki ole missään asiassa, niin ainakin olen varoittava esimerkki miten psyykenlääkityksen kanssa s a a t t a a mennä.

        Ymmärrän toki, että joskus lääkitys voi olla välttämätön, että kykenee jatkamaan elämäänsä ja hoitamaan velvollisuutensa.


    • TietoaToivova

      Ok. Kiitos ohjeista. Onnea lääkevieroitukseen, tsemppiä oikeasti! Toivottavasti onnistut siinä ajan kanssa ja hitaasti vähentämällä lääkitystä.

      • humörist

        No joo, hulluksi tulemisen tulemisen ja sekoamisen tunteet on harventuneet, ei ole koko ajan etova olo enää, en ole oksentanut enää, vatsa on kipeä kuitenkin ja ihan sekaisin, ulos ei voi mennä, päästä ei heitätä niin pahasti eikä niin usein, sydän ei hakkaa niin usein, eikä rytmihäiriöitä ole joka päivä, uni ei tule, satunnaisia vaikka mitä oireita puskee hetkellisesti, semmonenkin tunne, että jotain määrittelemättömiä voimia, uhkia joka puolelta hyökkää kimppuun jostain, mutta ei tee mieli enää mennä hypäämään katolta alas. Eikä pahempia hallusinaatoita. Eilen tosin vihelsi joku koiraansa tässä huoneistossani ja joku miesääni jutteli. Oli pakko tarkistaa, vaikka tiesin: Ei täällä ketään ollut. Että silleen aika kohtuullista jo :DDD Eiks vaan…?
        Rebound iskee koko ajan pahemmin, mitä vähemmäksi annos menee.
        Sanalla sanoen: olen ihan loppu ja hillun täällä minkä milloin mikäkin kauhun vallassa.
        En aio luovuttaa missään nimessä - enää - kuitenkaan. Kaikki kituminen olisi mennyt hukkaan.
        En ikinä enää aloita lääkkeitä. Se tie on kuljettu loppuun. Lopputulos tulee olemaan hyvä, koksa se on paljon parempi kuin "laillisissa huumeissa" eläminen "itselleen vieraana ihmisenä".


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      451
      2229
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      225
      1991
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      189
      1562
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1531
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      52
      1303
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      3
      1301
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      148
      1267
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      49
      1170
    9. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      65
      1060
    10. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      99
      1044
    Aihe