Minkä ikäisiä kauppiksen fuksit yleensä ovat?

098äöl

Otsikko. Oon 18v ja tuli mieleen, että löytyyköhän yliopistosta samanhenkisiä kavereita, kun monillahan menee useampi vuosi ennen kuin pääsevät sisään ja pojat/miehet käy usein armeijan välissä. Olen varmaan nuorimmasta päästä, joten toivottavasti pääsen porukoihin mukaan 😐

Eli kiinnostais tietää että minkä ikäisiä noin keskimäärin kauppiksen fuksit ovat

14

2187

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • käytösvaikuttaaeiikä

      Mun kanssa samalla vuosikurssilla oli ainakin yksi 17 v joka täytti jouluna 18. Kuulin iän sattumalta kun hän ajoi ajokorttia ja autokoulun auto haki läheltä koulua. Hän ei koskaan sanonut olevansa 17 eikä sitä tietenkään muuten voi huomata. Minä ja moni muu päästiin eka kerralla sisään, eikä silläkään leuhkittu. Eli on varmasti muitakin jotka 18 ja paljon eka kerralla päässeitä on myös. He eivät erotu mitenkään muista tai jää ulkopuoliseksi jos eivät itse niin halua. Koetko itsesi sitten erityisen lapselliseksi ? Viestin perusteella ehkä oletkin, mutta voisithan olla puhumatta itsestäsi kokoajan ja vaikka kuunnella mistä ne muut puhuu.

    • Myös98

      Täällä toinen vasta 19 vuotias kauppakorkean aloittaja. Itsellä ainakin sellainen käsitys, että fuksit on n.20-21. Ikähaarukka on varmaan aika suuri kylläkin. Mut turhaan murehdit tollasta, koska aivan varmasti pääset porukkaan mukaan kunhan vaan jaksat ravata kaikissa pippaloissa ja tutustua ihmisiin. Et luultavasti ole ainoa heti ekalla hakukerralla sisään päässyt joten ei huolta:)

    • eiikärasisti

      Ap, oletko ollut ikinä töissä ? Oliko kaikki samanikäisiä ? Etkö päässyt joukkoon ? Johtuiko siitä että kun olit kertonut ikäsi ja epäilysi että ovat toosi vanhoja, muut ei jaksanut enää kiinnostua jutuistasi? Meillä oli töissä kanssa yksi tällainen 'mä oon niin nuori' vinkuja ja onneksi sai lähteä. Sen jälkeen on ollut paljon nuorempia mutta ovat olleet kavereita kaikkien kanssa ja jättäneet ikäkeskustelut sinne hiekkalaatikolle. Haloo nyt, aikuisten elämässä kaikki ei ole samana vuonna syntyneitä niin kuin peruskoulussa. Eikö teillä lukiossa ollut yhtään vaihto-oppilaana ollutta ?

    • ninluulis

      Olet taatusti nuorimmasta päästä. Alle 18-vuotiaita ylioppilaita ei juuri ole. Aloittajien ikähaitari on varmastikin 18 - 30, joukossa joku varttuneempi aina korkeaan keski-ikään asti.

      Onko siinä suurtakaan eroa, jos on 18 tai 22? Riippuu enemmän henkilöstä, luulisin. Ei kai 18-vuotiaana enää ihan teinikäytöstä tarvitse edustaa, vaikka ei osaakaan vielä olla aikuisen arvokkaasti.

      Yritä olla fiksusti, pääset porukoihin mukaan iästä riippumatta, jos vain itse hyväksyt muut.

    • kloiu

      Kysymys on niin lapsellinen, että saattaa olla, ettei kaltaisiasi muita ole.

      Yritä jo unohtaa ikä, niin ehkä pääset porukoihin.

    • aikuinen18

      Hyvin kommentoitu. Ja muista sitten ap jos joskus menet töihin, että kohtelet kaikkia tasa arvoisesti ja jätät nuo luokittelut tekemättä ja sanomatta. Samanhenkinen ainakin minulle tarkoittaa yhteisiä kiinnstuksen kohteita, yhteensopivaa luonnetta ym eikä missään tapauksessa esim samaa ikää. Mutta siksi minulla onkin kavereita kaikenikäisissä. Pahoin pelkään ettet sopeudu korkeakouluun etkä työelämään tuolla aseenteellasi. Mutta voithan koettaa olisiko joku muu teinimeininkiin jämähtänyt myös aloittamassa samaan aikaan, ja voisitte olla ihan keskenänne .

    • asdasdaased

      Aloitin itse 2015 kauppiksessa, ja ikähaarukka aloittaneilla oli 18-40. Kyllä sinne joukkoon sopeutuu, osaa vain varautua että luonnollisesti vanhemmilla ihmisillä ( 25) on hieman erilaiset jutut. :)

    • Varmasti muita saman ikäisiä on. Olisi kiinnostavaa kuulla lisää opiskelusi aloituksesta ja luitko paljon pääsykokeisiin?

    • Nuoretjavanhat

      Ihmeen negatiivisia viestejä. Nuori ihminen on uuden elämänvaiheen edessä ja hakee täältä tietoa ja tyrmätään noin. Tylyä. Itse 3-kymppisenä miettiny samaa jonkin verran. Varmasti enemmän löytyy samanlaisista asioista kiinnostuneita saman alan opiskelijoissa, mutta lähinnä miettinyt nuorempien asenteita ikääni kohtaan varsinkin, kun itse en aio juosta bileistä toiseen. En siksi, että se olisi mielestäni mitenkään lapsellista, vaan siksi, että se ei ole minua varten. Esimerkkinä se, kun ylempänä mm. ehdollistettiin porukoihin pääseminen kaiken maailman pippaloissa käymiseen... Juuri tämän kaltainen ajattelutapa mietityttää eniten. Ehkä se, että kuinka suuri osa ajattelee noin. Mutta jos asioita pohtii, se ei ole lapsellista. Se on inhimillistä. Onnea muillekkin opiskelupaikasta!:)

      • Bilehile101

        Itse ainakin olen opiskellessa tutustunut läheisimpiin ystäviini juurikin esim ainejärjestöni järjestämissä "pippaloissa". Luennoilla tulee harvemmin tehtyä sen syvällisempää tuttavuutta. Pippaloilla tarkoitti varmaan myös ihan niitä alkoholittomia, kuten urheilutapahtumia.


    • 98-2vsk

      Itse aloitin viime syksynä 98-syntyneenä eikä ollut mitään ongelmaa:) se on vaan omassa päässä eikä kukaan yliopistossa syrji iän perusteella, en oo ainakaan törmänny moiseen. :D Se kuuluu ehkä just jonnekki lukioon

    • Suvaitsevaisuus

      Monissa lukiossakin pahin teinivaihe on jo ohitettu ja suvaitaan erilaisia ihmisiä, eri-ikäisiäkin. Tuo apn asenne on yleisempää peruskoulussa. Mutta onnea kaikille opiskelupaikan saaneille ja tsemppiä kaikille muille 😊

    • Anonyymi

      Joo

    • Anonyymi

      18-vuotias on jo täysi-ikäinen ja täysivaltainen yhteiskunnan jäsen. Tässä vaiheessa voisi jo alkaa opetella tulemaan toimeen kaiken ikäisten kanssa ainakin muutaman tunnin päivässä.

      Ystävät ja kaverit voivat olla muitakin kuin saman alan yliopisto-opiskelijoita. Yliopistossa on niin monenlaista väkeä, että varmasti löytyy jokaiselle samanhenkistä seuraa. Ikähaarukka noin 18-vuotiaasta ylöspäin aina eläkeläisiin asti, on kaikkia sukupuolia ja kaikkia maailmankatsomuksia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      414
      4550
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      246
      2259
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      70
      1690
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      161
      1452
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      298
      1356
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1137
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      137
      1114
    8. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1075
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      72
      1074
    10. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      119
      977
    Aihe