Minkä ikäisiä kauppiksen fuksit yleensä ovat?

098äöl

Otsikko. Oon 18v ja tuli mieleen, että löytyyköhän yliopistosta samanhenkisiä kavereita, kun monillahan menee useampi vuosi ennen kuin pääsevät sisään ja pojat/miehet käy usein armeijan välissä. Olen varmaan nuorimmasta päästä, joten toivottavasti pääsen porukoihin mukaan 😐

Eli kiinnostais tietää että minkä ikäisiä noin keskimäärin kauppiksen fuksit ovat

14

1991

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • käytösvaikuttaaeiikä

   Mun kanssa samalla vuosikurssilla oli ainakin yksi 17 v joka täytti jouluna 18. Kuulin iän sattumalta kun hän ajoi ajokorttia ja autokoulun auto haki läheltä koulua. Hän ei koskaan sanonut olevansa 17 eikä sitä tietenkään muuten voi huomata. Minä ja moni muu päästiin eka kerralla sisään, eikä silläkään leuhkittu. Eli on varmasti muitakin jotka 18 ja paljon eka kerralla päässeitä on myös. He eivät erotu mitenkään muista tai jää ulkopuoliseksi jos eivät itse niin halua. Koetko itsesi sitten erityisen lapselliseksi ? Viestin perusteella ehkä oletkin, mutta voisithan olla puhumatta itsestäsi kokoajan ja vaikka kuunnella mistä ne muut puhuu.

  • Myös98

   Täällä toinen vasta 19 vuotias kauppakorkean aloittaja. Itsellä ainakin sellainen käsitys, että fuksit on n.20-21. Ikähaarukka on varmaan aika suuri kylläkin. Mut turhaan murehdit tollasta, koska aivan varmasti pääset porukkaan mukaan kunhan vaan jaksat ravata kaikissa pippaloissa ja tutustua ihmisiin. Et luultavasti ole ainoa heti ekalla hakukerralla sisään päässyt joten ei huolta:)

  • eiikärasisti

   Ap, oletko ollut ikinä töissä ? Oliko kaikki samanikäisiä ? Etkö päässyt joukkoon ? Johtuiko siitä että kun olit kertonut ikäsi ja epäilysi että ovat toosi vanhoja, muut ei jaksanut enää kiinnostua jutuistasi? Meillä oli töissä kanssa yksi tällainen 'mä oon niin nuori' vinkuja ja onneksi sai lähteä. Sen jälkeen on ollut paljon nuorempia mutta ovat olleet kavereita kaikkien kanssa ja jättäneet ikäkeskustelut sinne hiekkalaatikolle. Haloo nyt, aikuisten elämässä kaikki ei ole samana vuonna syntyneitä niin kuin peruskoulussa. Eikö teillä lukiossa ollut yhtään vaihto-oppilaana ollutta ?

  • ninluulis

   Olet taatusti nuorimmasta päästä. Alle 18-vuotiaita ylioppilaita ei juuri ole. Aloittajien ikähaitari on varmastikin 18 - 30, joukossa joku varttuneempi aina korkeaan keski-ikään asti.

   Onko siinä suurtakaan eroa, jos on 18 tai 22? Riippuu enemmän henkilöstä, luulisin. Ei kai 18-vuotiaana enää ihan teinikäytöstä tarvitse edustaa, vaikka ei osaakaan vielä olla aikuisen arvokkaasti.

   Yritä olla fiksusti, pääset porukoihin mukaan iästä riippumatta, jos vain itse hyväksyt muut.

  • kloiu

   Kysymys on niin lapsellinen, että saattaa olla, ettei kaltaisiasi muita ole.

   Yritä jo unohtaa ikä, niin ehkä pääset porukoihin.

  • aikuinen18

   Hyvin kommentoitu. Ja muista sitten ap jos joskus menet töihin, että kohtelet kaikkia tasa arvoisesti ja jätät nuo luokittelut tekemättä ja sanomatta. Samanhenkinen ainakin minulle tarkoittaa yhteisiä kiinnstuksen kohteita, yhteensopivaa luonnetta ym eikä missään tapauksessa esim samaa ikää. Mutta siksi minulla onkin kavereita kaikenikäisissä. Pahoin pelkään ettet sopeudu korkeakouluun etkä työelämään tuolla aseenteellasi. Mutta voithan koettaa olisiko joku muu teinimeininkiin jämähtänyt myös aloittamassa samaan aikaan, ja voisitte olla ihan keskenänne .

  • asdasdaased

   Aloitin itse 2015 kauppiksessa, ja ikähaarukka aloittaneilla oli 18-40. Kyllä sinne joukkoon sopeutuu, osaa vain varautua että luonnollisesti vanhemmilla ihmisillä ( 25) on hieman erilaiset jutut. :)

  • Varmasti muita saman ikäisiä on. Olisi kiinnostavaa kuulla lisää opiskelusi aloituksesta ja luitko paljon pääsykokeisiin?

  • Nuoretjavanhat

   Ihmeen negatiivisia viestejä. Nuori ihminen on uuden elämänvaiheen edessä ja hakee täältä tietoa ja tyrmätään noin. Tylyä. Itse 3-kymppisenä miettiny samaa jonkin verran. Varmasti enemmän löytyy samanlaisista asioista kiinnostuneita saman alan opiskelijoissa, mutta lähinnä miettinyt nuorempien asenteita ikääni kohtaan varsinkin, kun itse en aio juosta bileistä toiseen. En siksi, että se olisi mielestäni mitenkään lapsellista, vaan siksi, että se ei ole minua varten. Esimerkkinä se, kun ylempänä mm. ehdollistettiin porukoihin pääseminen kaiken maailman pippaloissa käymiseen... Juuri tämän kaltainen ajattelutapa mietityttää eniten. Ehkä se, että kuinka suuri osa ajattelee noin. Mutta jos asioita pohtii, se ei ole lapsellista. Se on inhimillistä. Onnea muillekkin opiskelupaikasta!:)

   • Bilehile101

    Itse ainakin olen opiskellessa tutustunut läheisimpiin ystäviini juurikin esim ainejärjestöni järjestämissä "pippaloissa". Luennoilla tulee harvemmin tehtyä sen syvällisempää tuttavuutta. Pippaloilla tarkoitti varmaan myös ihan niitä alkoholittomia, kuten urheilutapahtumia.


  • 98-2vsk

   Itse aloitin viime syksynä 98-syntyneenä eikä ollut mitään ongelmaa:) se on vaan omassa päässä eikä kukaan yliopistossa syrji iän perusteella, en oo ainakaan törmänny moiseen. :D Se kuuluu ehkä just jonnekki lukioon

  • Suvaitsevaisuus

   Monissa lukiossakin pahin teinivaihe on jo ohitettu ja suvaitaan erilaisia ihmisiä, eri-ikäisiäkin. Tuo apn asenne on yleisempää peruskoulussa. Mutta onnea kaikille opiskelupaikan saaneille ja tsemppiä kaikille muille 😊

  • Anonyymi

   Joo

  • Anonyymi

   18-vuotias on jo täysi-ikäinen ja täysivaltainen yhteiskunnan jäsen. Tässä vaiheessa voisi jo alkaa opetella tulemaan toimeen kaiken ikäisten kanssa ainakin muutaman tunnin päivässä.

   Ystävät ja kaverit voivat olla muitakin kuin saman alan yliopisto-opiskelijoita. Yliopistossa on niin monenlaista väkeä, että varmasti löytyy jokaiselle samanhenkistä seuraa. Ikähaarukka noin 18-vuotiaasta ylöspäin aina eläkeläisiin asti, on kaikkia sukupuolia ja kaikkia maailmankatsomuksia.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Pajari gerontofiili?

   Poliitikko Harry ”Hjallis” Harkimo, 70, kertoi itsenäisyyspäivänä seurustelevansa Jasmine Pajarin, 35, kanssa. Fuengiro
   Maailman menoa
   56
   6579
  2. Uskomatonta, Sanna Marinille ei haluttu antaa näkyvyyttä Linnan juhlissa

   Kymmenen Uutiset juuri ennen Marinin saapumista ja Areenakin kyykkäsi. Kyllä SDP:läinen politiikan supertähti on paha on
   Maailman menoa
   342
   3640
  3. Sofia & Stefan

   Kas kummaa, yhtäaikaa Dubaissa? Pääsikö Sofia pitkästä aikaa Dubain kotiin? 😂 Instaan muistettu laittaa kuva "vesi ton
   Kotimaiset julkkisjuorut
   154
   1993
  4. Ei sydäntään voi pettää loputtomiin

   Vielä me toisemme löydetään.
   Ikävä
   133
   1802
  5. Kiitos että olet

   Tiedän, että sinä olet ja ajattelet minua välillä. Se tuo minulle voimaa, et tiedäkään miten paljon. Vaikka meistä ei tu
   Ikävä
   73
   1743
  6. Hjalliksen uusi pano on 35 v nainen.

   Hjallis itse on 70 vuotias vanha papparainen. Kyllä siinä on taas saanut hjallis lompakkoa pitää paksuna kun on naisen i
   Sinkut
   138
   1299
  7. Muistan kuinka isovanhemmat kertoivat teinipoikia VIEDYN VÄKISIN kodeistaan SOTAAN

   Suomen sotien aikaan erittäin nuoria teinipoikia vietiin väkisin kodeistaan ja lähetetiin sotimaan. Meinaatteko ettei t
   Maailman menoa
   290
   1262
  8. Voi kun uskaltasin

   Sulta suoraa kysyä onko kaikki hyvin? 🫤 Poistit kaikki kuvatkin ja muuta... Tietäsipä et pahan olon susta pois halata
   Ikävä
   86
   923
  9. Mitähän tässä kävikään

   Jotain kummaa on tapahtunut.. Miksen tunne kaipausta? Mihin katosi roihu sydämestä jonka vielä hetki sitten tunsin?
   Ikävä
   111
   863
  10. Nainen, mitä tahdot ja odotat tulevaisuudelta

   Itse olen jo kaiken sanottavan sanonut ja haudannut ne unelmat. Ei ole oikeastaan juurikaan mitään enää mitä tavoittelis
   Ikävä
   95
   852
  Aihe