Aihe

Turun- vai Helsingin yliopisto?

Lahe

Mulla nyt on valinnan paikka että lähtisinkö Turun yliopistoon vai Helsingin yliopistoon opiskelemaan geologiaa. Onko kenelläkään kokemuksia tai mielipiteitä kumpi olisi kannattavampi paikka vaikka asumisen, ilmapiirin, opetuksen ja vapaa-ajan elämänkin kannalta. Kiitos jo etukäteen kuka vaivautuu vastaamaan! :)

9

689

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Iiaau

   Ei kumpikaan. Geologiaa, what??! Ei kannata.

   • Anonyymi

    Kuuleppa, kaikki saa opiskella just mitä ite haluaa. Ei tarvi jonku rändom nettiperseilijän tulla sanomaan ettei kannata!


  • okargre

   Yliopistojen suhteen molemmat ovat Suomen arvostetuimpia, joten opetuksen laatu on taatusti hyvä molemmissa. Tai no, eihän Suomessa ole huonoja yliopistoja, mutta näillä kahdella on mm. paremmat vaihto- ja sivuainemahdollisuudet kuin pienemmillä yliopistoilla. :)

   Kaupungeista: Pääkaupunkina Helsingin vapaa-ajan elämä on ihan ylivoimaista muihin Suomen kaupunkeihin verrattuna. Mutta näin Turussakin vuoden asuneena voin kyllä suositella sitäkin, todella kiva kaupunki moninaisine baareineen, ostosmahdollisuuksineen ja tapahtumineen. Ja jos koet Helsingin liian hektisenä ja täyteenahdettuna, niin Turku on ehdottomasti parempi vaihtoehto. Asumisen hintakin on Turussa paljon kohtuullisempi ja välimatkat lyhyitä.

  • kova_tai_pehmeä

   Yli kymmenen vuotta geologian alan ja ilmapiirin kehitystä seuranneena suosittelen, että mene hyvä ihminen Helsinkiin. Eivät ne välimatkat sielläkään ole pitkiä kun julkiset kulkee tosi tiheään ja Kumpulassa on iso osa matlu-aloista kivasti yhdessä paikassa.

  • Hallaahon.äänestäjä

   turun on pohjamutaa
   http://www.utu.fi/fi/lists/Palaute/newform.aspx?IsDlg=1
   http://www.utu.fi/fi/Sivut/home.aspx
   PALAUTTEET

   Tämäkin vielä piti nähdä 2000 luvulla professoriksi ilman tieteellistä pätevyyttä tai tutkintoa tai opetus-ohjaus-kokemusta

   opiskellut mutta ei tutkintoa
   opiskellut Turun yliopistossa kasvatustieteitä ja Taideteollisessa korkeakoulussa elokuvataidetta
   joku mba-lappu kourassa

   https://yle.fi/uutiset/3-9646348

   http://mvlehti.net/2017/08/14/hankamaki-sinivihrea-tulevaisuus/
   Pauli Aalto-Setälä.

   Erikoista on sekin, miksi Turun yliopiston työelämäprofessoriksi valittiin juuri äsken toimittaja Pauli Aalto-Setälä, jolta puuttuvat kaikki tieteelliset tutkinnot ja jolla ei ole yhtään tieteellistä julkaisua.

   Nimitys on häpeäksi akateemiselle yhteisölle, joka antaa tiedeyleisön uskoa, että tehtäviin ei löydetä oikeasti ansioituneita tieteenharjoittajia. Tapaus antaa näyttöä siitä, miten valhemediassa paisuva valheellisuus leviää myös yliopistoissa.

   • tyhjäntoimittajia

    Ootko kateellinen hyvä veli -tittelistä?


   • Horreur

    Opiskelin itse aikoinaan (perustutkinto-opiskelijana) Turun yliopistossa, mutta tein onneksi jatko-opintoja muualla. Tuo Aalto-Setälän nimitys oli niin nolo juttu, etten kyllä kehtaa korostaa taustaani Turun yliopistossa. Se kertoo, ettei Turun yliopisto enää ole vakavasti otettava kansainvälisesti tai edes kotimaisesti. Hävettää myös Aalto-Setälän puolesta, joka otti tehtävän vastaan osaamattomuudestaan huolimatta. Ja ei, koska sitä aina Suomessa kysytään: en ole kateellinen. Tiedemaailman uskottavuus on minulle vain tärkeää.


  • Anonyymi

   Mene Turun yliopistoon opiskelemaan geologiaa

   • Anonyymi

    Tku on hieno, hissaa ym.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Yksin oli Sofia tullut Espanjasta

   https://www.seiska.fi/kotimaa/jattiriita-espanjassa-sofia-belorf-palasi-yksin-suomeen-ilman-stefan-thermania-kuvat Harmi, että tää ja muut riidat on v
   Kotimaiset julkkisjuorut
   136
   8513
  2. Kohujulkkis Sofia Belorf avautuu suhteestaan huumetuomittu Niko Ranta-ahoon: "Rakkaus on sokea"

   Sofia Belórf on avautunut Katiska-vyyhdin tuomiosta ja rakkaudestaan Niko Ranta-ahoon. Rakkaus on sokea, Sofia tuskailee. https://www.suomi24.fi/viih
   Kotimaiset julkkisjuorut
   131
   8377
  3. Oho! Vappu Pimiä yllättäen myös Kokkisota-juontajaksi - Sikke Sumari pois äkillisestä syystä

   Maajussille morsian, TTK ja nyt myös Kokkisota. Pimiällä riittää vientiä... https://www.suomi24.fi/viihde/oho-vappu-pimia-yllattaen-myos-kokkisota-juo
   Kotimaiset julkkisjuorut
   96
   4514
  4. Kaikki kuorma-autot joista ei näe oikealle sivulle, on laitettava ajokieltoon.

   Selvä rakenteellinen vika. Vika on ollut vuosikymmeniä tiedossa. Mitä ovat tehneet autotehtaat ja autojen katsastajat? Aluksi pitää poistaa oikeanpuo
   Maailman menoa
   130
   2886