Turun- vai Helsingin yliopisto?

Lahe

Mulla nyt on valinnan paikka että lähtisinkö Turun yliopistoon vai Helsingin yliopistoon opiskelemaan geologiaa. Onko kenelläkään kokemuksia tai mielipiteitä kumpi olisi kannattavampi paikka vaikka asumisen, ilmapiirin, opetuksen ja vapaa-ajan elämänkin kannalta. Kiitos jo etukäteen kuka vaivautuu vastaamaan! :)

7

425

  Vastaukset

  • Ei kumpikaan. Geologiaa, what??! Ei kannata.

   • Kuuleppa, kaikki saa opiskella just mitä ite haluaa. Ei tarvi jonku rändom nettiperseilijän tulla sanomaan ettei kannata!


  • Yliopistojen suhteen molemmat ovat Suomen arvostetuimpia, joten opetuksen laatu on taatusti hyvä molemmissa. Tai no, eihän Suomessa ole huonoja yliopistoja, mutta näillä kahdella on mm. paremmat vaihto- ja sivuainemahdollisuudet kuin pienemmillä yliopistoilla. :)

   Kaupungeista: Pääkaupunkina Helsingin vapaa-ajan elämä on ihan ylivoimaista muihin Suomen kaupunkeihin verrattuna. Mutta näin Turussakin vuoden asuneena voin kyllä suositella sitäkin, todella kiva kaupunki moninaisine baareineen, ostosmahdollisuuksineen ja tapahtumineen. Ja jos koet Helsingin liian hektisenä ja täyteenahdettuna, niin Turku on ehdottomasti parempi vaihtoehto. Asumisen hintakin on Turussa paljon kohtuullisempi ja välimatkat lyhyitä.

  • Yli kymmenen vuotta geologian alan ja ilmapiirin kehitystä seuranneena suosittelen, että mene hyvä ihminen Helsinkiin. Eivät ne välimatkat sielläkään ole pitkiä kun julkiset kulkee tosi tiheään ja Kumpulassa on iso osa matlu-aloista kivasti yhdessä paikassa.

  • turun on pohjamutaa
   http://www.utu.fi/fi/lists/Palaute/newform.aspx?IsDlg=1
   http://www.utu.fi/fi/Sivut/home.aspx
   PALAUTTEET

   Tämäkin vielä piti nähdä 2000 luvulla professoriksi ilman tieteellistä pätevyyttä tai tutkintoa tai opetus-ohjaus-kokemusta

   opiskellut mutta ei tutkintoa
   opiskellut Turun yliopistossa kasvatustieteitä ja Taideteollisessa korkeakoulussa elokuvataidetta
   joku mba-lappu kourassa

   https://yle.fi/uutiset/3-9646348

   http://mvlehti.net/2017/08/14/hankamaki-sinivihrea-tulevaisuus/
   Pauli Aalto-Setälä.

   Erikoista on sekin, miksi Turun yliopiston työelämäprofessoriksi valittiin juuri äsken toimittaja Pauli Aalto-Setälä, jolta puuttuvat kaikki tieteelliset tutkinnot ja jolla ei ole yhtään tieteellistä julkaisua.

   Nimitys on häpeäksi akateemiselle yhteisölle, joka antaa tiedeyleisön uskoa, että tehtäviin ei löydetä oikeasti ansioituneita tieteenharjoittajia. Tapaus antaa näyttöä siitä, miten valhemediassa paisuva valheellisuus leviää myös yliopistoissa.

   • Ootko kateellinen hyvä veli -tittelistä?


   • Opiskelin itse aikoinaan (perustutkinto-opiskelijana) Turun yliopistossa, mutta tein onneksi jatko-opintoja muualla. Tuo Aalto-Setälän nimitys oli niin nolo juttu, etten kyllä kehtaa korostaa taustaani Turun yliopistossa. Se kertoo, ettei Turun yliopisto enää ole vakavasti otettava kansainvälisesti tai edes kotimaisesti. Hävettää myös Aalto-Setälän puolesta, joka otti tehtävän vastaan osaamattomuudestaan huolimatta. Ja ei, koska sitä aina Suomessa kysytään: en ole kateellinen. Tiedemaailman uskottavuus on minulle vain tärkeää.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Avustettuja CoVid murhia ruotsissa?

   >> “Ruotsissa iäkkäiden koronapotilaiden kuolemia on joudutettu morfiinilla" – Sairaanhoitaja Sonja Aspinen kertoo järkyttävistä kokemuksistaan >> Yle
   Maailman menoa
   68
   4918
  2. Niko Ranta-Aho vihjaa perhehaaveistaan

   Miten voi olla, että tätä typerää rikollista paapotaan ja glorifioidaan joka tuutissa? Haastattelua annetaan ja otetaan sinne sun tänne. Ovatko kaikk
   68
   2536
  3. S&S Instat kovin hiljaisena

   Onkohan siellä lyöty vetoa, kumpi pystyy olemaan pitempään ilman päivittelyä? Soffalla varmaan pää sauhuaa jo... 😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   2009
  4. Raaka-Rane lähti reissuun lentokentällä

   Instassa runsas aamiainen lentokentällä, pöytäseurueessa kaksi muuta. Täytyy järjestellä bisnekset kuntoon ulkomailla...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   37
   1358
  5. Murha Varkaudessa

   Eli kuka tekijänä ja kuka mahtoi olla uhri?
   Varkaus
   43
   1127