Onko hamk hyvä?

Kiittii

Eli olen aloittamassa hamkissa rakennus-alaa, ja halun tietää millaista on opiskelu hamkissa? Kertokaa kokemuksia, kiitti!

13

6183

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Töö.mees

      Aseta itsellesi kysymys: Jos olisit alan huippu- tai edes hyvä osaaja, lähtisitkö opettajaksi Forssaan, Valkeakoskelle, Lepaalle...
      Juuri tämä on näiden kehitysalue-amkkien ongelma. Sekä oppilaat että opettajat tuppaavat olemaan sitä heikointa materiaalia jota on saatu haalittua. Taannoinen harrastuskaveri, erään syrjäseutuamiksen yliopettaja, totesi että siellä on suurin osa sellaista väkeä joka ei kuuluisi minkäänlaiseen korkeakouluun ensinkään. Aika pahasti sanottu omasta duunipaikasta.

      • avaa.silmäs

        En ymmärrä, miksei alansa huippu eläisi ja opettaisi mieluiten Forssassa, Valkeakoskella tai Lepaalla. Nämä paikkakunnat eivät ole mitään kehitysalueita ja vaikka olisivat, hyväkin opettaja voi viihtyä niissä erinomaisesti.

        Näen töö.meehen kommentista, että Helsingin amkeissa on oppilaina ikäluokkansa toiseksi heikoin aines. Heikoin aines on ammattikouluissa. Ottakoon töö.mees laput silmiltään.


    • opiskelensiellä

      Kokemusta löytyy Hamkista ja ei pahaa sanottavaa. Tervetuloa! :)

    • rd459083455
    • onneenyt

      Kävin Hamkissa alussa muutaman kurssin, mutta en sitten jäänyt sinne kun sain siirtopaikan muualta. Hamkin opettajien taso on heikko, monet eivät ole olleet oikeissä töissä vuosikausiin eivätkä tiedä nykyajan työelämän vaatimuksista tai muutoksista muuta kuin mitä ovat opiskelijoiden kautta kuulleet. Hämeenlinna ei ole yliopistokaupunki, niin se näkyy työvoiman saatavuudessa.

      Sivutoimipisteissä Forssassa, Valkeakoskella ym. tilanne on vielä huonompi kuin Hämeenlinnassa. Siellä ei myöskään ole työpaikkoja, joten ei saa harjoittelupaikkaakaan, eikä työkokemusta voi kartuttaa opiskeluaikana, joten muualla työpaikkojen äärellä opiskelevat vievät parhaat työpaikat.

      Mutta onnea opiskelupaikan johdosta kumminkin. Ei kaikki pääse edes Hamkiin, ja voi sieltä hakea siirtoa. Jos ei saa siirtoa niin samat paperit Hamkista tulee kuin muualtakin.

    • olinminäki

      Elämä amk:n jälkeen riippuu eniten itsestä, ei siitä missä amk:ssa koulunsa kävi. Kouluaikana ratkaisee oma asenne, voi oppia vähän tai paljon.

      HAMK on hyvä, jos olet itse hyvä.

      • einytihanitsestäkään

        Niin ja itseään voi aina lohduttaa, juu. Turha syyttää siitä kuitenkaan itseään, jos ei saa heti sitä ekaa työpaikkaa.

        Ura lähtee kyllä helpommin käyntiinniillä paikkakunnilla, joilla saa työkokemusta omalta alalta jo opiskeluaikana ja voi opintojen loppuvaiheessa olla osa-aikaiseti töissä samalla kun tekee opparia. Hamkilaiset joutuvat yleensä ensin valmistumaan ja sitten menemään kortistoon etsimään ensimmäistä työpaikkaa, jonka saminen ilman relevanttia työkokemusta voi kestää jopa yli vuoden.

        No tämä nyt ei ehkä siis suoraan Hamkinkaan vika, vaan pikemminkin Hamkin sijainnin vika.


      • perusjuttuu

        Hamkissa on hyvät tilat ja melko hyvää ruokaa. Kaikki opettajat ei ole hyviä mutta osa on. Raksa-alalla on töitä Hämeenlinnassakin jos ei oo kovin nirso. Osa käy Helsingin suunnalla töissä. Pystyy käymään päivän aikana.


    • omakokemus

      Opiskelu hamkissa on ihan asiallista, kun ottaa sen asiallisesti. Tilat, opettajat ja opetus on asiallista. Eniten toivomisen varaa on joidenkin opiskelijoiden tavoissa ja asenteissa, mutta näistäkin osa häipyy nopeasti. Lopulta jäljellä on ihan mukava joukko.

      • NÄINsejuurimenee

        Vaikutti henkilökunnan mielipiteeltä, kiitos siitä. Eli ne, jotka jaksaa valittaa, huomaavat sen pian turhaksi ja häipyvät nopeasti ja jäljelle jää ne, jotka ei muualle pääse ja ovat vähään tyytyväisiä. Hamk ei sovellu vaativille opiskelijoille.


      • Anonyymi
        NÄINsejuurimenee kirjoitti:

        Vaikutti henkilökunnan mielipiteeltä, kiitos siitä. Eli ne, jotka jaksaa valittaa, huomaavat sen pian turhaksi ja häipyvät nopeasti ja jäljelle jää ne, jotka ei muualle pääse ja ovat vähään tyytyväisiä. Hamk ei sovellu vaativille opiskelijoille.

        Pari vuotta vierähtänyt tästä keskustelusta. Edelleen samat ongelmat. Opettajat ovat heikkotasoisia, useiden opettajien vastaukset sähköposteihin ovat melko epäasiallisia, jos käy tuuri että niihin edes vastataan, ja kaukana kannustavasta vastauksesta. Sen sijaan passiivisaggressiivisuus huokuu ja opiskelija tuntee jäävänsä suorastaan heitteille. Näin ainakin omalla kohdalla.

        Aikataulut hyvin epäselviä, jos niitä edes on. Ei ole tarkkoja päivämääriä ja aikoja ja jos on nekin vilahtavat nopeasti yammerissa kaiken muun turhan seassa ja hukkuvat sinne. Yleensä ei ole ja kun joltakin opettajalta kysyt he ohjaavat seuraavalle ja taas seuraavalle. Lopputulos on ettei kukaan tiedä mistään mitään ja opiskelijalle hermostutaan kun opiskelija ei ole ajallaan ilmoittautunut tms.

        Kaikki järjestelmät muuttuvat hienommiksi, mutta kukaan ei osaa käyttää niitä eikä niistä sitten edes hyödytä. Harjoittelu paikkoja ei ole tarpeeksi, ruoka ei ole laadukasta (usein valmisruokaa vain lämmitettynä), opiskelijaa vähätellään eilä kuunnella ja opiskelija on oman onnensa nojassa. Kuulemma koulupsykologi työllistyy hamkissa hyvin, koska niin moni opiskelija voi huonosti.

        HAMK on hyvä paikka opiskelijalle, joka tosiaankin tyytyy vähään, haluaa pommittaa opettajia päivittäin sähköposteilla eikä oikeastaan ole kiinnostunut laadukkaasta oppimisesta.

        Mutta jotain positiivistakin. Tilat ovat hamkissa hyvät ja sijainti ainakin hml pääkampuksella hyvä. Kourallinen opettajia on ihan ok. Mutta siihen ne melkein sitten jääkin. Itse henk.koht. EN SUOSITTELE HAMKIA. Onneksi omakin koulu on kohta ohi. Ugh olen puhunut.


    • Anonyymi

      Olen opiskellut Hamkissa ja valmistunut raksalta insinööriksi 2020. Opetus oli pääsääntöisesti laadukasta ja jotkut opet suorastaan loistavia. Ainahan heikompiakin kursseja joukkoon mahtui, mutta olen tyytyväinen ja töitä riittää. Valitettavasti raksalta on kuulemani mukaan parin viime vuoden aikana lähtenyt paljon pitkäaikaisia, taitavia opettajia pois. Jokunen lienee vielä kuitenkin jäljellä. Uusien opettajien rekrytoinnin onnistumisesta en tiedä, mutta tutun opiskelijan mukaan kursseja on tänä syksynä siirretty seuraaviin moduleihin, ja lukkarissa on liikaa tyhjää.
      Päätellen opettajien joukkopaosta vaikuttaisi siltä, että koulun johto on jollain lailla sössinyt työoloja reippaasti huonommiksi. Arvatenkin opetusvelvollisuutta on reippaasti lisätty miettimättä, miten se vaikuttaa motivaatioon. Ikävä sanoa, mutta Hamkin raksalle ei taida kuulua kovin hyvää tällä hetkellä.

    • Anonyymi

      Opiskelin tietojenkäsittelyä HAMK:ssa vuosina 2014-2019. Koulutuksen laatu on sellaista peruskamaa, kun vertasin alan ammattitutkinnon koulutukseeni jossa samat asiat käytiin monikertaisesti paremmin ja syvällisemmin läpi. Osa tietojenkäsittelyn opettajista suoraan sanottuna on perseestä, ja kun koin vaikeita hetkiä opiskeluissani ja pyysin apua monelta taholta, koulun ja henkilöiden kommentit olivat suurinpiirtein että voi voi, surullinen juttu, eikä kellään ollut edes antaa mitään tukea saati neuvoja vaikeuksissa. Opiskelijoiden saama tuki vaikeissa tilanteissa on mitätön. Lopetin koulun kesken juuri tämän syyn takia. En voi suositella HAMKia kellekään omien kokemusteni pohjalta. Vaihdoin koulua Haaga-Helian AMK:iin ja sain tarvitsemaani apua erilaisissa tilanteissa. Siellä henkilökunta oli auttavaa ja oikeasti kiinnostuneita että missä he voivat nimenomaan auttaa. Aivan eri meininki kuin HAMK:ssa. En voisi tyytyväisempi olla tuosta vaihdosta. Suosittelen vaihtamaan koulua jos HAMKissa on ongelmia. Itselleni tuli parempi mieli ja loppujen lopuksi opiskelutkin alkoivat sujua paljon paremmin. Haagalle annan täyden kympin kaikesta mahdollisesta. Vaihtakaa koulua, se ei ole iso asia loppujen lopuksi jos on paha mieli eikä koulu etene mihinkään suuntaan. Terveisin jo valmistunut Haagalainen :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      274
      2863
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1506
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1460
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1250
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1180
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1177
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      20
      1042
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1003
    Aihe