Kissa vetää takapuoltaan lattialla - ummetustako?

kakka-asiat

Kissani käy pellettipotalla tarpeillaan mutta ilmeisesti toisinaan kakka ei irtoa tarpeeksi pian ja sitten takapuolta vedetään lattialla että saadaan loput kakat irtoamaan. Välillä kakat ovat potassa ihan normaalisti.

Kissani syö vain raksuja jotka ovat eläinkaupasta hankittuja. Märkäruokia ei ole huolinut muuta kuin maistiaisen verran. Vettä on tarjolla ja kissa näyttäisi juovan säännöllisesti.

Muistelen että joku neuvoi kerran antamaan esim. sardiinipurkin öljyä pienen määrän jos kissalla on ummetusongelmaa.

Onko kokemuksia näistä kakka-asioista tai osaako joku neuvoa, miten näistä pääsisi eroon? Huomasin äsken että sohvaankin oli tehty näitä kakkajälkiä. :(

14

3873

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voisollataiei

      OLisko anaalirauhastulehdus,kannattanee kysyä neuvoja eläinkilinikalta.Ne tietää, mikä auttaa ;)

      • NoEiVarmastiOo

        No ei todellakaan ole ensimmäinen mieleentuleva syy. Kissalla anaalirauhastulehdus on huomattavasti harvinaisempaa kuin koiralla. :D


    • namimaiskis

      Anna raksujen lisäksi lihaa ja kalaa. Raakana pieniä määriä esim. jauhelihaa, possun sydäntä tai broilerin paloja. Ne on oikeaa kissan ruokaa. Meillä syövät mielellään myös kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia silloin tällöin, ja hyvin on masut toimineet.

    • kissamisseli

      Voi olla ummetusta tai sitten anaalirauhasvaiva. Oma kissani teki samaa kun kakka oli kovahkoa, käytin kuitenkin eläinlääkärissä näyttämässä anaalirauhasia ja toinen olikin täynnä.

      Kuivaruoka saattaa aiheuttaa ummetusta. Olisi tosiaan hyvä jos kissasi saisi muutakin kuin raksuja.

      Varmista ensiksi eläinlääkärillä onko anaalirauhaset ok. Mikäli ovat kunnossa niin yritä tarjoilla erilaisia märkäruokavaihtoehtoja, jospa löytyisi joku joka maistuu. Tuota öljyasiaa voisi kysyä eläinlääkäriltä. Voisit kokeilla kissanmallasta myös, guugleta kissanmallaksesta lisätietoa, muistaakseni auttaa jonkin verran ummetukseen.

      • kissamisseli

        Mikäli kissa on niin kovalla että sillä on vaikeuksia kakata tarvitaankin sitten esim. Levolac ummetuslääkettä.


    • Tiutou

      Parafiiniöljyä ruiskulla suuhun reilusti, alkaa kakka luistaa. Pitkäaikaiseen käyttöön ei parafiiniöljyä saa antaa, vain tilapäisratkaisuksi. Selvästi kissallasi on ummetusta. Pelkkä raksujen anto on myrkkyä kissan elimistölle. Ehdottomasti olisi annettava raakana sydäntä, kieltä, lihaa, laktoosintonta kermaa yms. Ne pitävät ummetuksen loitolla.

    • touhoiini

      Anaalirauhasten tulehdusta minäkin epäilisin, mutta se vaatii eläinlääkärillä käyntiä. Pelkkä kuivamuonalla ruokinta ei ole kissan terveydelle hyväksi. Minun kissalleni ei kelpaa muu, kuin tietyn merkkiset märkäruuat, mutta saithan nyt hyviä neuvoja, joita kannattaa kokeilla.

    • kakka-asiat

      Kissa kävi jonkin aikaa sitten eläinlääkärillä. Anaalirauhaset oli tyhjät. Kilpirauhasen liikatoiminta todettiin. Siihen lääkitys. Ummetusvaivaan neuvottiin antamaan kissanmallasta. Kovin mielellään kissa ei kissanmallasta syö, mutta kakat on tehty sinne minne pitääkin. Kiitos kaikille vastauksista.

      • muuttasinruokaaheti

        Tosiaan,on ruuassa vika jos takapuoltaan hinkkaa.Anna muutakin kuin nappulaa,raakapakastelihoja.Saa pakastettuna,sellaisia pullia,joita helppo ottaa muutama kerrallaan sulamaan,monia makuja löytyy.Lohta,kanaa,kalkkunaa,nautaa,sikaa jne.
        Pelkkä kuivaruoka ei oo kissan terveyden kannalta hyväksi,kun kissat juo yleensä vaan vähän,niin kaikenlaisia pissa,ja kakaka vaivoja sitten tulee kun kuivaraksuja vaan syö.Laita raksut purkkiin,mutta anna raakaa lihaa lisäksi,joka päivä.Luulis että auttais.Muista vaihtaa kissan vesi joka päivä,ja pese vesikuppi hyvin.Kissat yleensä juo lasikupista paremmin,muovikippo ei oo kissojen mieleen.


      • kakka-asiat

        Mutta kun kissa haluaa syödä nappuloita. Eläinlääkäri suositteli Royal Canin Feline Gastro Intestinal-ruokaa , (nappuloita) jotka maistuivat. Mutta koska näitä vain eläinlääkäriltä saa, niin testasin Mustin ja Mirrin Royal Canin Care Digestive -nappuloita, tai siis rinkuloita. Kissa tykkää ja vatsakin toimii, ei enää raahaa peppua lattiaa pitkin.

        Olen tarjoillut vuosien varrella muutakin kuin nappuloita, mutta niille nyrpistellään. Kyllä kissa tietää mitä tahtoo...

        Nyt oli kilpirauhasarvot kohdallaan ja kontrolliin mennään taas puolen vuoden päästä.


    • pepenmutsi

      Myös raaka liha aiheuttaa ummetusta.

      • 20vuottajaihankattina

        Kissojen evästä on raaka liha ja erityisesti possun sydän.


    • katit.konttiin

      Eikö teillä kissanomistajilla ole koskaan peräaukon seutu kutissut. Eläin ei voi raapia sitä jaloillaan, joten tuo keino on ainoa.

    • tätätapahtunutmeilläkin

      Matokuurin paikka.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      273
      2843
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1506
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1460
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      34
      1240
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1177
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1170
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      19
      1036
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1003
    Aihe