Tulihan ne sittenkin, kelluvat mökit

Ihmettelenpävaan

Ensimmäinen on jo sijoitettu Rantsun eteen. Herää vain muutama kysymys lupa- yms. asioista. Kenen luvalla laitettu ja kenen vesille/maille? Maksaako laituripaikka tai vastaavaa maksua, kuten muutkin poijuun kiinnittyvät? Onko vene (katsastus), vai sauna ja siten vaatiiko rakennusluvan tontille? Mitenkäs jätevedet hoidetaan?

19

1015

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • viikonloppusysmäläinen

      Nyt oli kyllä aloitusviesti niin trollia tai tai ihan tietämättömän puhetta. Näin kyseisen härpäkkeen muutama päivä sitten laiturissa.
      Maksaako joku muu vieraslaiturista vuokraa?
      Miksi järvellä liikkuva laituri jonka päälle on rakennettu koppi pitäisi katsastaa? (en oikeasti tiedä)
      Luultavimmin jätevedet hoidetaan kuten muissakin isommissa paateissa, tai samalla tavalla kuin normaali perämoottori josta jää öljyvana jälkeen.
      Eikö E vai B keksinyt muusta nostaa turhaa haloota?

      • puskapurjehtija

        Ja sinä sitä jatkat samaa virttäsi. Älystä vapaalla valitsemallasi linjalla. Kyselet että maksaako koku vieraslaiturista vuokraa. No, mitäpä luulet, maksaako? Tolkussaan oleva osaa kyllä päätellä mitä tarkoitetaan vieraspaikan vuorokausihinnalla. Mitäs luulet, montako venettä olisi vuokrapaikoilla jos vieraspaikka olisi ilmainen ja käyttö rajoittamatonta? Mutta älä turhia mieti liikaa jos se kerran päähän sattuu, jatkat vaan kepakon litkimistä ihan niinku tähänkin asti, otat vaikka vielä enemmän niin syntyy entistäkin lennokkaampia mietteitä.


      • samatyhmä

        Kysyjä ei tieltä eksy. Kerroppas sitten tyhmälle että kenelle maksan jonku vuokramaksun. Vittu mitä kommenttia taas. "montako venettä olisi vuokrapaikoilla jos vieraspaikka olisi ilmainen" - no ei näköjään vittu yhtään. Vieraslaiturin vuorokausihinnalla ilmeisesti tarkoitetaan vain sanaa jolla jekutella tyhmiä.


    • Mennäänpykälienmukaan

      Jos sitä koppia aiotaan vuokrata asiakkaille tarvitaan Merenkulkulaitoksen katsastus, jos ei niin kuitenkin pitää rekisteröidä venerekisteriin koska yli 5m pitkä. Saako muut sysmäläiset säilyttää veneitään ilmaiseksi laiturissa, ei saa. Vierasveneilijöiltä peritään yöpymismaksu kuten kaikissa Päijänteen satamissa ja kotisatamapaikka maksetaan Marinetekille. Keneltä on saatu saatu lupa laittaa omat poijut satamaan, jonka toiminnan kunta ulkoistanut? Saanko minäkin tuoda oman saunalauttani satamaan, laittaa omat poijut ja nauttia kesästä ilmaiseksi?

    • Rankastikateellinen

      Tämä samainen yrittäjä venyttää pykäliä muussakin toiminnassaan. Pikku kaivurilla kuljetetaan maa-aineksia kauhassa ympäri kyliä vaikka lienee kiellettyä toimintaa. Lait ja määräykset eivät koske kaikkia, mutta eihän näihin kukaan puutu. Ja onkohan auton rekisteröinti Suomeen unohtunut kaikessa työntouhussa?

    • Omalla_luvalla

      Näyttää änkyräsiipi kovasti puolustavan omiaan. Eihän sitä ehdi lakia ja järjestystä noudattaa, kun aika menee kaivellessa vikoja toisista.

    • Tarkkanaollaan

      No joo, seurataan nyt terassilla käydessä tuleeko vaahtoisia vesiä lautasta ja kuinka usein se ajetaan laituriin tyhjennyksiä varten. Määräysten mukaan kun harmaitakaan vesiä ei saa järveen päästää.

    • lupajalupahä

      Noi lupajutut olis kyllä kiva tietää, kun moni ei saa edes omaan mökkirantaan tuolaista tuoda.

      • APorakorpi

        Aina silloin kun musta on tuntunut siltä että olisi kiva tietää jotakin niin olen ottanut asiasta selvää, se kun on niin kiva tietää. Kannattaisiko sinunkin kokeilla samaa metodia? Tai kilauta vaikka kaverille, se ainaskin tietää.


      • kunkerrankysyit

        ...niin asia on osapuilleen tasan siten että tuo lautta käsitellään veneenä, se rekisteröidään venerekisteriin ja jos se täyttää tietyt kriteerit, rakennuslupaa ei tarvita. Samoin sillä liikkuminen ja laituriin kiinnittyminen tehdään samoin evästein kuin veneellä. Mitä taas tulee sen vuokrakäyttöön tai myyntiin tekemiseen tarkastus ja hyväksyntä hankitaan myös VTT:ltä tai liikennevirastolta joka suorittaa tyyppihyväksynnän ym kallistus- ja kantavuuskokeineen ja jos hyväksyntä saadaan, keksintö saa ns CE kilven, josta hyväksyntä ilmenee. Että sitä rataa etenee venosen reitti vesille.


      • Oikeusvoittaa

        Kumma juttu kun jopa korkeinoikeus on kanssasi eri mieltä. Heinolalaismies juuri hävisi juttunsa ko. asiassa. Mutta sinä oletkin varmaankin vielä viisaampi, kuin tuomarit siellä.


      • Josjokuymmärtää

        Joo, näin kävi. Ei saanut edes omaan rantaan laittaa ilman rakennuslupaa. Näitä viisaita "tietäjiä" ja asiantuntijoita kyllä riittää tällä palstalla neuvomaan muita ilman mitään todellista kompetenssia asioihin joista kirjoittaa.


      • Kaperjajootatan

        Kunkerrankysyit, sulla taitaa olla ihan omat käyttäytymissäännöt: kun minä näin oletan, niin silloin mennään näillä säännöillä ja minähän toimin aina okein ja itseni tulkistemien lakien mukaan oikein!"!!!!!!!!!!!


      • kateeton
        Oikeusvoittaa kirjoitti:

        Kumma juttu kun jopa korkeinoikeus on kanssasi eri mieltä. Heinolalaismies juuri hävisi juttunsa ko. asiassa. Mutta sinä oletkin varmaankin vielä viisaampi, kuin tuomarit siellä.

        asiasta en mitää tiiä mut lukea sentäs osataa
        KHO:2017:98
        "Asiassa ei ole arvioitavana, pidettäisiinkö «saunalauttaa» maankäyttö- ja rakennuslain 113 §:ssä tarkoitettuna rakennuksena, jos sitä käytettäisiin pääasiallisesti veneilyyn ja valituksessa esitetyllä tavalla säilytettäisiin veneilyyn käytettävän ajan ulkopuolella kaupungin pienvenesatamassa."


    • Löntsy

      Onks ex- valtuuston puheenjohtaja alkanut veneilemään ?

    • Piirrustukseton

      Saanko minäkin siis laittaa Askonrannan asukkaana oman saunalautan uimarannan eteen. Kiitos jo etukäteen vastuksesta kunnan virkamiehet.

      • saunaKuumaksiVaan

        Siitä vaan saunaa kelluttamaan, ketään ei kiinnosta. Samalla tavalla kuin voi jättää romuautotkin Suvisaareen ilman kenenkään puuttumista asiaan.
        Suvisaareen ajamistahan ei muuten ole erikseen liikennemerkillä kielletty, joten siellähän saa ilman kenenkään siihenkään puuttumista järjestää esim. bemarien ratakisat. Tietenkin yölliset.


      • Liikennemerkittutuiksi
        saunaKuumaksiVaan kirjoitti:

        Siitä vaan saunaa kelluttamaan, ketään ei kiinnosta. Samalla tavalla kuin voi jättää romuautotkin Suvisaareen ilman kenenkään puuttumista asiaan.
        Suvisaareen ajamistahan ei muuten ole erikseen liikennemerkillä kielletty, joten siellähän saa ilman kenenkään siihenkään puuttumista järjestää esim. bemarien ratakisat. Tietenkin yölliset.

        Laillisesti Suvisaareen ei kyllä voi ajoneuvolla ajaa. Jos tuntee ja noudattaa liikennemerkkejä.


    • Monoa

      Älkää keksikö mitään kivaa, se on kumminkin Suomessa kiellettyä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe