Koira tekee tarpeensa taloyhtiön alueelle

Kiusallinen_asia

Naapurissa parivuotias sekarotuinen, tuotu Romaniasta, siis katukoira, jolla ns. rankka tausta.
Tuli naapuriin vuosi sitten. En seuraillut koiran juttuja pahemmin, mutta naapurit itse siitä jotain puhuivat.

Nyt alkoi keittää sellainen asia, että naapurit vievät tämän koiran ennen lenkille lähtöä taloyhtiön (rivari) pihatielle kuselle ja pitävät löysässä hihnassa sitä varten, että jos tulee vielä kakka. Pissa jää hiekkatielle, mutta kakka korjataan pois nurmikolta. Sitähän ei välttämättä kokonaan siitä saa korjattua. Taloyhtiössä on myös pieniä lapsia. Tämä tapahtuma kiinnitti huomioni keväällä ja ajattelin, että pitää sanoa mutta se jäi.

Viime viikolla avasin oven kun toimenpiteitä suoritettiin ja sanoin, että tuo kusettaminen taloyhtiön alueella ei ole sallittua. Naapuri sanoi että korjaavat tavan jatkossa. He siis käyttävät koiraa samaan aikaan kun itse juon aamuteetä keittiössä, josta on näköyhteys. Matkaa neljä metriä. Pari kertaa satuin näkemään, että ei jääty enää vaeltamaan taloyhtiön pihaan vaan koira vietiin reippaasti kadunvarteen. Tuloksesta en tiedä eikä ole minun ongelmani.

Tänä aamuna näin, kun toistivat homman. En siis ole kaula pitkällä tsekkaamassa jokaista käyntiä.
Iltapäivällä satuin näkemään taas saman, jolloin avasin oveni ja sanoin että se on tosiaan kiellettyä tuo kusettaminen. Vastaus kuului että koira ei tee tarpeitaan mihinkään muualle kuin tähän. Sanoin että kyllä se oppii. Vastattiin että ei se ole niin helppoa ja he kyllä tietävät taloyhtiön säännöt. Oltiin hieman tuskastuneen tuntuisia.

Sanoin että jotain heidän täytyy nyt tehdä, koska näin ei voi jatkua. Viitattiin sitten koiran taustan rankkuutteen. Se tuli siis Suomeen vajaa vuosi sitten. Sanoin uudelleen, että kyllä koira oppii jos muuta mahdollisuutta ei ole. Se ei kuulemma pissaa ja kakkaa tosiaan lenkillä ollessa kadunvarteen. No ongelma ei ole minun.

Siis - pitääkö koko taloyhtiön väen alkaa joustaa nyt yhden koiran kohdalla ja alkaa ymmärtää koiran taustan rankkuutta ja siitä johtuvaa kusemisvaikeutta. Säännöt ovat samat kaikille kuitenkin.

Olen koirien ystävä. Pidän koirista, mutta en aina koirien omistajien ratkaisuista.

En nyt viitsisi alkaa tätä asiaan viemään taloyhtiön hallituksen kokoukseenkaan.

Mitä tässä mielestänne pitäisi tehdä?

41

3041

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valitustakehiin

      Ei todellakaan pidä antaa asian olla. Itselläni oli hieman samanlainen tilanne, tosin kerrostalossa. Naapurirapussa asuu nuori pariskunta jolla kaksi koiraa, ja aina kun rapusta ulos tulivat päästivät koirat suoraan pihalle tarpeilleen. Tarpeeksi moni kun asiasta valitti ymmärsivät vihdoin ja viimein olla antamatta ja vievät metsään. Jos nätisti sanominen ei auta edes usean ihmisen toimesta, niin juttu olisi hyvä viedä eteenpäin. Vihat siitä mahdollisesti saa niskaansa, mutta ei se koiran tausta todellakaan saa toimia siinä syynä että antavat sinne pihalle tarpeensa tehdä.

    • kamalaongelma

      Vali, vali, vali. Ajattelit, että keskustelupalstalla kyräily helpottaa?

      Jollei koirankusettajalle itselleen puhuminen auta, niin sitten otat yhteyttä isännöitsijään. Helppoa kuin heinän teko.

      • sopuantaasijaa

        Mitä hiton valittamista siinä on, jos korjaavat kakat pois.Et edes tietäsi mihin on paskonut, ellet jatkuvasti kyttäsi ikkunassasi.


      • MuutaItse
        sopuantaasijaa kirjoitti:

        Mitä hiton valittamista siinä on, jos korjaavat kakat pois.Et edes tietäsi mihin on paskonut, ellet jatkuvasti kyttäsi ikkunassasi.

        Siinähän vaahtoaa taas huvittava otus, jolla ei ole sitten alkeellisintakaan käsitystä siitä, mistä puhuu, mutta silti on puhuttava. Sopu tosiaan antaa sijaa, mutta kas kun se on sinun mielestäsi vain kaikkien muiden tehtävä antaa myöten kaikessa, mutta koiranomistajan ei tietenkään tarvitse yrittääkään pysytellä sovussa muiden kanssa esimerkiksi taloyhtiön sääntöjä noudattamalla. Ei niitä sääntöjä ihan huvikseen ole laadittu.

        Koiran elimistössä elää ihan normaalisti normaaliflooraan kuuluvana esimerkiksi sisäloisia, joilla ei taloyhtiön pihaa pidä mennä saastuttamaan. Vaikka ekinokokkoosi on Suomessa äärimmäisen harvinainen, niin tuonneissa sitä on. Koiralle se on oireeton, mutta aiheuttaa ihmisellä ekinokokkoosin.

        Myös tuiki tavallinen suolinkainen voi tarttua ihmiseen ja voi aiheuttaa nimenomaan lapsilla VLM-syndrooman. Tartunta voi aiheuttaa myös mm. kuumeilua ja mahakipuja sekä äärimmäisissä tapauksissa jopa häiriöitä aivotoiminnassa ja sokeuden. Tässä ihan vain muutama suolinkaisen ihmiselle mahdollisesti aiheuttava pikkuvaiva, joista ei koiranomistajan tietenkään tarvitse välittää, sillä eihän muilla ole mitään väliä.

        Ai niin, myös piiska- ja hakamadot voivat tarttua ihmiseen ulosteen bakteereista puhumattakaan. Ja sillähän ei sitten ole mitään tekemistä asian kanssa, onko sitä silmin nähden näkyvää kakkaa vielä maassa, bakteerit ja sisäloiset voivat silti tarttua varsinkin leikkiviin lapsiin, joilla se käsi saattaa hyvinkin käydä maassa ja sen jälkeen suussa ennen käsien pesua. Että pidetäänpäs nyt kuitenkin ne pihat ja puistot sääntöjen mukaisesti kakattomina ja mielellään pissattominakin kun koirilla muitakin vessapaikkoja riittää. Sen lisäksi olisi erityisen suotavaa, että räksyttäisit vastaan vasta sitten kun aiheesta jotain tiedätkin ja ymmärrät, että kyllä se sovun ylläpitäminen on jokaisen koiranomistajankin vastuulla.


    • Renegetesfullhoundbite

      Jos levität diseliä siihen missä käy pissillä niin ei enää käy. Koirat eivät pidä diselin hajusta.

      Toinen mitä voi kokeilla on pyykinpesujauhe tai konetiskiainejauhe. Niitä joutuu kyllä sitten aina sateen jälkeen laittamaan uudestaan.

    • Kiusallinen_asia

      Paskat (milloin minkäkin laatuista) putsataan kai niin hyvin kuin osataan, mutta nurmikolla liikkuvat myös pikkulapset, jotka löytävät maasta kaikkea suuhunsa. Omat lapseni ovat aikuisia. Veisitkö oman lapsesi ulos koiran paskan sekaan leikkimään?

      Taas aamuteen aikaan koiraa vietiin ulos, kun oli ensin haukahtanut seinän takana ulospyytämistä.
      Kyseessä nuori pariskunta. En katsellut kuinka nyt toimivat.

      Erikoista, että sanovat tietävänsä taloyhtiön säännöt ja silti tekevät päinvastoin kun haluavat ymmärtää koiran taustaa. Ehkä ei myöskään jakseta/viitsitä alkaa opettaa koiralle uutta vessaa. Ajattelin seuraavalla kerralla ehdottaa heille sitten sanomalehtien levittämistä pihatielle ja nurtsille. Kyllä kai koira johonkin pissaa ennemmin kuin rakkonsa halkaisee. Koirapsykologejakin on olemassa ja koiran koulutusta.

      Säännöt ovat tasan samat kaikille eikä tuossa kohtaa ole varmaankaan syytä klabbiin, vaikka koiran tausta olisi kuinka rankka tahansa. Kun poikani olivat pieniä, oli toinen heistä leikkiessään käynyt pissalla pihan viereisessä puskassa. Eräs naapuri tuli vihasta vavisten ilmoittamaan asiasta meille. Pyysin pojan rauhallisesti paikalle ja hän tunnusti (oli 8-vuotias) ja lupasi ettei tee enää niin. Kysyin naapurilta oliko hänellä muuta ja vedin sitten oven kiinni. Sama henkilö ulkoilutti kissojaan taloyhtiön lasten leikkipaikalla, josta tuli kuitti joltakin muulta. Ehkä hän ei ollut koskaan käynyt puskapissalla?

      Kun kaikkien muiden pitäisi nyt ymmärtää antaa koiran itse valita. Koiralla pitää olla isäntä, joka hoitaa valinnat. Koira on koira. Jos koiralle on opetettu että vessa on tässä niin en voi muuta kuin pyytää hallitusta käsittelemään asian jos jatkavat. Taloyhtiön hallitus antaa isännöitsijälle toimintaohjeet.

    • koirankakka

      Muuta pois, saavat naapurikin olla rauhassa.

      • Kitinätseis

        Tässä on erinomainen ehdotus. Sitä sopii noudattaa jokaisen talokyylän. Miksiköhän noille kyylille ei rakenneta ihan ikiomia lähiöitä? Aina toisten riesana ikuisella kitinällään.


    • Kissankuu

      Koirankakka siis ehdottaa, että sääntöjä ei tarvitse noudattaa ja ilmeisesti kuka vain - eläin tai ihminen - saa paskantaa ihan sinne minne haluaa.
      Erittäin älykästä.
      Poismuuttohan ei koiraa auta. Isäntiä kylläkin. Isäntä kouluttaa koiran. Koira on koira, ja sille voi hankkia apua mm. koirapsykologin avulla tai jonkin koiraterapian kautta.

      • Koirankakka

        Mikään sääntö ei kiellä koiraa paskomasta silloin kun sillä hätä. Ne paskat kun siivoaa pois, niin kaikki on hyvin. Ja auttaako asiaa tällä palstalla riekkuminen? Ei todellakaan auta.


      • TaatustiKieltää
        Koirankakka kirjoitti:

        Mikään sääntö ei kiellä koiraa paskomasta silloin kun sillä hätä. Ne paskat kun siivoaa pois, niin kaikki on hyvin. Ja auttaako asiaa tällä palstalla riekkuminen? Ei todellakaan auta.

        Kyllä muuten kieltää, ja se kävisi kyllä tästäkin topikista sinulle ilmi, jos äly riittäisi luetun ymmärtämiseen. Sen taloyhtiöiden pihoihin kakkimisen kieltää taloyhtiöiden säännöt, ja jos niiden noudattaminen on ylivoimaista, niin itsekritiikkiä pitä löytyä sen verran, ettei sitten muuta yhtiömuotoisiin asuntoihin. Tarvittaessa häätökin on täysin mahdollinen, jollei säännöt yksinkertaisesti mene jakeluun. Jos vahinko sattuu joskus siksi, ettei koira yksinkertaisesti millään ollut kykenevä pidättämään, niin sellaista tietysti sattuu eikä siitä kukaan järkevä mutisisi. Mutta säännönmukainen taloyhtiön pihaan kakattaminen ja pissattaminen on ihan yksiselitteisesti kiellettyä.


      • Voi jumalauta tuota järjen juoksemattomuuta. Jos sen koiran paskan siivoaa pois, kuten tässäkin tapauksessa, niin siitä ei ole mitään haittaa.Suksi kuuseen häätöinesi.Piste!!


      • Huevos

        Yritä nyt ymmärtää se asia, että taloyhtiön säännöt kieltävät lemmikkien paskattamisen ja kusettamisen taloyhtiön alueella. Ihminen on se, jonka pitää se tietää. Koirathan eivät näistä säännöistä mitään tiedä.
        Aivan oikein joku tuossa kommentoi että pitää tietää muuttavansa yhteisten sääntöjen ääreen. Asuntoja yhtiössä on 20 ja niissä 4:ssä koira, joiden kohdalla noudatetaan sääntöjä.


      • turhaan.angstaat
        Eläinrakas1 kirjoitti:

        Voi jumalauta tuota järjen juoksemattomuuta. Jos sen koiran paskan siivoaa pois, kuten tässäkin tapauksessa, niin siitä ei ole mitään haittaa.Suksi kuuseen häätöinesi.Piste!!

        Suksipa sinä kiukutteleva kakara syksyn tullen takaisin ala-asteen pulpetin ääreen opettelemaan ensinnäkin sen järjen sutjakkaampaa juoksemista ja toisekseen lukutaitoa, jollet nimimerkin "MuutaItse" kommentista osaa ylempää lukea, mitä haittaa siitä kakasta on pois korjattunakin. Siellä hyvin eritellyistä hygieniasyistä se kakattamien ja pissattaminen on KOKONAAN taloyhtiön tontilla kielletty, täysin riippumatta siitä, korjataanko kakkoja vahi ei. Jollei se järki ala koulun penkillä juoksemaan tuon paremmin, ja olet senkin jälkeen yhtä piittaamaton, holtiton ja vastuuton, niin on parasta, että annat kaikki mahdolliset lemmikkisi pois, sillä noin vastuuttomalla huithapelilla eivät lemmikitkään voi hyvin. Niistä lemmikeistä ja niiden normaaliflooraan kuuluvien loisten tartuntaperiaatteista kun olisi olennaista tietää jo ennen lemmikkien hankkimista. Piste.


      • laittomatyhtiösäännöt

        Juttuhan on nyt niin, että taloyhtiön järjestysäännöt eivät aina pidä yhtä lain kanssa.Laki sallii koirien ulkoiluttamisen piha-alueilla kunhan ei mene lasten leikkipaikalle ja siivoaa koiran jätökset.Kannattaisi ottaa asioista selvää, ennenkun alkaa täällä meikkaamaan.


      • sivistystä
        turhaan.angstaat kirjoitti:

        Suksipa sinä kiukutteleva kakara syksyn tullen takaisin ala-asteen pulpetin ääreen opettelemaan ensinnäkin sen järjen sutjakkaampaa juoksemista ja toisekseen lukutaitoa, jollet nimimerkin "MuutaItse" kommentista osaa ylempää lukea, mitä haittaa siitä kakasta on pois korjattunakin. Siellä hyvin eritellyistä hygieniasyistä se kakattamien ja pissattaminen on KOKONAAN taloyhtiön tontilla kielletty, täysin riippumatta siitä, korjataanko kakkoja vahi ei. Jollei se järki ala koulun penkillä juoksemaan tuon paremmin, ja olet senkin jälkeen yhtä piittaamaton, holtiton ja vastuuton, niin on parasta, että annat kaikki mahdolliset lemmikkisi pois, sillä noin vastuuttomalla huithapelilla eivät lemmikitkään voi hyvin. Niistä lemmikeistä ja niiden normaaliflooraan kuuluvien loisten tartuntaperiaatteista kun olisi olennaista tietää jo ennen lemmikkien hankkimista. Piste.

        Nykyään ei ole mitään alakoulua, ei ole ollut moneen vuoteen


      • turhaan.angstaat
        sivistystä kirjoitti:

        Nykyään ei ole mitään alakoulua, ei ole ollut moneen vuoteen

        Kiitos hyvistä nauruista. Nauroin tyhmyydellesi ja lukutaidon puutteellesi ääneen ja vieläkin tätä kirjoittaessa hymyilyttää.

        Sivistetäänpä sinua nyt kun tunnut nimimerkistäsi päätellen antavan sille jonkinlaista arvoa. Kommenttini ensimmäisellä rivillä lukee "ala-aste". Se lienee ihan selvä selittämättäkin? Viitannet "alakoululla" kommenttini keskivaiheilla olevaan lauseeseen "Jollei se järki ala koulun penkillä juoksemaan tuon paremmin...", eikö vain? Ei siis "alakoulu", vaan ala (VÄLI) koulu, jossa sana "ala" on johdettu sanasta "alkaa" ja viittaa järjen juoksun alkamiseen siellä koulun penkillä. Ymmärrätkös nyt tyhmyytesi tason, vai väännänkö saman vielä ratakiskosta?


      • itsekäspaskaolet
        sivistystä kirjoitti:

        Nykyään ei ole mitään alakoulua, ei ole ollut moneen vuoteen

        Ei perkule miten tyhmä olet. Eikö edes hävetä? ;''D Vanupäisyytesi oli toki jo tiedossa, eipä sillä. Jollei edes näitä kommentteja kykene oikein lukemaan, niin eihän se ole ihmekään että allekirjoittelette vuokrasoppareita ja jokunen ehkä ostaakin osakkeen ja siten hyväksyy taloyhtiön säännöt ihan pätevillä allekirjotuksilla, mutta jälkikäteen ne yhteiset säännöt onkin ihan hanurista kun se olen vain minä minä minä minä minä ja rakkini. Ja muiden pitää kumarrella ja ymmärtää miten sinä sinä sinä sinä sinä ja rakkisi olette maailman napa eikä muiden viihtyvyydellä ole mitään väliä.


      • sivistystä

        Minä en kirjoittele vuokrasoppareita.Omistan omakotitalon.Ei tarvitse kuunnella tuollaisia nuijija.Oma tupa, oma lupa.Päätän oman keskusteluni aiheesta tähän.


      • sivistystä
        turhaan.angstaat kirjoitti:

        Kiitos hyvistä nauruista. Nauroin tyhmyydellesi ja lukutaidon puutteellesi ääneen ja vieläkin tätä kirjoittaessa hymyilyttää.

        Sivistetäänpä sinua nyt kun tunnut nimimerkistäsi päätellen antavan sille jonkinlaista arvoa. Kommenttini ensimmäisellä rivillä lukee "ala-aste". Se lienee ihan selvä selittämättäkin? Viitannet "alakoululla" kommenttini keskivaiheilla olevaan lauseeseen "Jollei se järki ala koulun penkillä juoksemaan tuon paremmin...", eikö vain? Ei siis "alakoulu", vaan ala (VÄLI) koulu, jossa sana "ala" on johdettu sanasta "alkaa" ja viittaa järjen juoksun alkamiseen siellä koulun penkillä. Ymmärrätkös nyt tyhmyytesi tason, vai väännänkö saman vielä ratakiskosta?

        Pienet on sinun ilosi, mutta hyvä, kun sain sinut nauramaan.


    • Kiusallinen_asia

      Tarkoitat siis, että aina kun tämä koira paskoo, on kysymyksessä äärimmäinen hätätila ja silloin paskotaan sinne mihin voidaan. Esimerkiksi sisätiloihin?
      Taisit nyt valita väärän tien. Kaikki on hyvin mielestäsi sitten kun paskaa on korjattu pois. Sama jatkuu kuukaudesta toiseen. Kyseessä on isäntien valitsema tapa ja paikka. Koira ei eilen kuulemani mukaan tee tarpeitaan muualle.
      Hänelle on osoitettu omavaltaisesti privaattivessa. Asiaa ei ole tiedusteltu taloyhtiön johdolta tai naapureilta. Väärin se on, vaikka mitä väittäisit.
      Itsekin sanoivat että tietävät taloyhtiön säännöt. Pyytävät siis muita ihmisiä joustamaan tämän nimenomaisen koiran kohdalla ja sekö on oikein? Kyse ei ole väliaikaisuudesta, vaan jatkuvasta käytännöstä, kun koiralla on se rankka tausta.
      Näin tämän asian muutamia kertoja jo talven aikana, mutta oletin että syy on väliaikainen. Ei ole.
      Alussa kuulemma eivät voineet edes poistua taloyhtiön alueelta, koska koira on paniikissa heti kun autoja ajelee kadulla.

    • koirankakka

      Toivottavasti horaset aamulla kahvisi "väärään kurkkuun " kytätessäsi naapurisi koiran aamulenkkiä ja isäntäväen kakkojen pois siivoamista.

      • Kiusallinen_asia

        Minä juon aamuteetä. :)
        Naapuri vie koiran löysässä hihnassa pihaan ja odottaa että pissa tulee pihatielle. Paskan vuoro on pissan jälkeen. Se tehdään nurtsille.. Koira vaeltelee siinä edestakaisin koirien tapaan paikka etsiessään. Koiran omistaja ei siis vie koiraa mihinkään ennenkuin tarpeet on pihaan tehty. Lenkin vuoro on viimeisenä.
        Kun lapseni olivat pieniä, saimme joskus ystäväni koiran vkl-vieraaksi. Koira teki tarpeensa lenkin yhteydessä, ei ennen tai jälkeen. Minulla ei ole omaa koiraa, mutta olen ollut paljon koirien kanssa tekemisissä ja tiedän etten jauhaa skeidaa koira-asioista.

        En vastaa sinun oletuksiisi enää ja kehotan sinua rauhoittumaan.
        Minä ymmärrän kyllä koiran vaikeudet tämän rankan taustan kautta, mutta omistajien omavaltaisuutta ja säännöistä piittaamattomuutta en ymmärrä.


      • koirankakka
        Kiusallinen_asia kirjoitti:

        Minä juon aamuteetä. :)
        Naapuri vie koiran löysässä hihnassa pihaan ja odottaa että pissa tulee pihatielle. Paskan vuoro on pissan jälkeen. Se tehdään nurtsille.. Koira vaeltelee siinä edestakaisin koirien tapaan paikka etsiessään. Koiran omistaja ei siis vie koiraa mihinkään ennenkuin tarpeet on pihaan tehty. Lenkin vuoro on viimeisenä.
        Kun lapseni olivat pieniä, saimme joskus ystäväni koiran vkl-vieraaksi. Koira teki tarpeensa lenkin yhteydessä, ei ennen tai jälkeen. Minulla ei ole omaa koiraa, mutta olen ollut paljon koirien kanssa tekemisissä ja tiedän etten jauhaa skeidaa koira-asioista.

        En vastaa sinun oletuksiisi enää ja kehotan sinua rauhoittumaan.
        Minä ymmärrän kyllä koiran vaikeudet tämän rankan taustan kautta, mutta omistajien omavaltaisuutta ja säännöistä piittaamattomuutta en ymmärrä.

        En ole tähänkään asti pyytänyt vastauksiasi.


    • pystytköhuolehtimaan

      Riippumatta siitä, mitä,taloyhtiön säännöt kieltävät tai sallivat, fiksu ja lemmikistään hyvin huolehtimaan pystyvä koiranomistaja ei todellakaan anna lemmikkinsä tehdä jätöksiään taloyhtiön pihalle, ei mihinkäänkohtaan. Näin , piittaamattomasti, toimiva koiranomistaja osoittaa ettei pysty huolehtimaan lemmikkinsä koulutuksesta, olevansa kykenemätön omistamaan mitään eläintä. Eiväthän omakotitalossa asuvat koiranomustajatkaan käytä koiriensa vessana omaa tonttiaan vaan vievät lemmikkinsä asioilleen mieluiten sen koirattoman naapurin postilaatikolle tai leikkipuiston/päiväkodin/koulun portille.. Ja jos koiran rankka tausta (onko niitä rankan taustan omaavia koiria pakko rahdata Suomeen??? ) oikeuttaa koiranomistajan sotkemaan koiransa jätöksillä taloyhtiön asukkaiden yhteisiä alueita niin oikeuttaako rankka tausta ja ankea lapsuus myös jonkun tietyn ihmisen tekemään jätöksensä ulos minne ja miten sattuu???

      • Kiusallinen_asia

        Nimenomaan näin!
        Kun ottivat koiran, sanoin nostavani hattua heidän rohkeudelleen ottaa tämäntaustainen lemmikki. Nuori koira, jota kohdeltu pahoin ja lopuksi lähetetty lentokoneen rahtitiloissa Suomeen vuosi sitten.
        Isäntäväen ammatit ovat sosiaalialalla ja tuntuu nyt että koiraa ymmärretään ymmärtämisen jälkeen samoilla ohjeilla. Koira on kuitenkin koira.
        Sitä tuossa kyselin minäkin, että pitäisikö meidän naapurien nyt jostain syystä alkaa joustaa yhden koiran kohdalla säännöistä? Antaa isäntäväen kusettaa ja paskattaa missä haluavat ja minkä paikan koiran vessaksi ovat osoittaneet, kun se ei kuulemma muualle tee, lenkin yhteydessä varsinkaan.
        Ei ihmiset eivätkä lemmikkinsä voi näin tehdä. Huomautan, että keskustelen tästä asiasta isäntäväen kanssa edelleen, mikäli homma jatkuu. En huuda ja räyhää, vieläkään. En aio ehdotella heille vippaskonsteja.
        Seuraavaksi otan tosiaan yhteyden taloyhtiön johtoon. Meillä kaikilla osakkailla on samat säännöt, velvollisuudet ja oikeudet.


      • pihaaneikakita

        Kyllä koira oppii taatusti tekemään tarpeensa toiseenkin paikkaan. Jos muuttaisivat, niin toisivatko koiransa teidän pihaanne tarpeilleen.


    • Huhhellettävaanpukkaa

      Kuulostaa siltä etteivät he ymmärrä estää koiraa tekemästä tarpeita tuossa ja tasan jankuttavat. Eihän se koira tietystikään sitten muualla tee, kun tuossa jo ulostaa. Jos kaikki tulee ulos.
      Jos sen ei anneta tehdä tuohon, pakkohan sen on tehdä ne muualla jossain vaiheessa.
      Yksi konsti olisi pyytää eläinlääkäriltä neuvoa, hekin varmasti kuulevat kaikenlaista. Toinen voisi olla jos koettaisi tilapäisesti antaa massaltaan niin paljon enemmän ruokaa, koiralla olisi useammin hätä ja sitä tulisi ulostettua enemmän kuin yksi kerta per ulosvienti. Esimerkiksi jokin laihdutusruoka missä vähemmän energiaa ja enemmän kuitua = massaa. Sitten vain tuon kohdan ohi väkisin ja niin pitkä reissu, koiralla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin tegdä muualle. Tai muuallekin.
      Meillä nykyisen koiran vatsa toimii jostain syystä niin, sekään ei yleensä tee vain yhtä kertaa, vaan useammin.
      Kieltämättä nämä ovat hyvinkin tarkkoja paikasta ja tuulen ja tähtien asennoista, mutta muuallekin kuin lempipaikkoihin kyllä tehdään. On vaikea ymmärtää miten katukulkukoirana oloa voitaisiin pitää perusteena sille, miksei koira voosi oppia tekemään pusikoihin. Yleensä koira mieluummin tekee privaatimmin kuin julkisella avoimella paikalla, mikäli sille vain annetaan siihen mahdollisuus.
      Åiintynyt tapa ei ole sama kuin mahdoton opettaa. Vaikea kyllä.
      Rauhoitu sinäkin kuitenkin: tuskin kenenkään pikkulapset toivottavasti nyt nimenomaisessa tien/kadun reunalla porttikongissa konttaavat. Olisi aihetta puuttua, jos niin tekevät. Se koira kannatta loishäädättää todella kunnolla se tausta huomioiden realistisesti ellei sitä ole tehty, etenkin jos kunto ei ole hyvä. Sitten lopettaa kuvittelemasta sillä olevan jokaikinen liero mitä olla ja voi. Tuskin se siellä myyrästää ja hiirestää saaden kovin villisti uusia tartuntoja. Luultavasti omistajilla on ymmärrystä ja rahaa loishäädättää. Kysy asiasta, äläkä oleta. Senkin asian voi tutkituttaa Evirassa näytteestä.

    • Kiusallinen_asia

      Kiitos kommentistasi.

      En ole tiedustelemassa naapurien toimia koiran osalta muuten, kuin että se pihatielle ja nurtsille kusetus ja paskatus loppuu. Se on säännöissä kielletty yksiselitteisesti. Muut taloyhtiön koirat viedään kadulle. Tälle nimenomaiselle on opetettu, että tässä on vessa. Luulisi sen nyt jo käyneen ilmi aiemmasta tekstistäni, kun kerroin, että ensin viedään väärään paikkaan löysässä hihnassa tarpeiolle ja sitten vasta mennään lenkille.

      Tuossa yhtenä aamuna taas ovi kävi ja koiraa lähdettiin ensin venyttämään tuohon pihatielle. Avasin ikkunan ja naapuri taisi pelästyä sen verran, että lähti raahaamaan kaulapannasta kadulle koiraa, joka pani hanttiin kaikin voimin. Koira ei ole isokokoinen ja mieleni teki tosiaan sanoa, että nosta se kainaloosi ja vie. Älä jää odottamaan koiran valintaa vessapaikasta.

      Minä en huuda enkä raivoa.

      Vessapaikan voi nyt siirtää, kun tämä traumatisoitunut koira on jo melkein vuoden tehnyt tarpeensa väärään paikkaan. En minäkään ymmärrä tätä rankkaan taustaan nojaamista.

      Toivon tosiaan, että naapurin väki nyt ottaa selvää näistä asioista. Jos näen kerrankin vielä tätä touhua, niin otan yhteyttä taloyhtiön johtoon, jo ihan osakkaiden tasa-arvonkin nimissä. Säännöt ovat samat kaikille. Muuten mennään kohti anarkiaa.

    • öpötipöpöti

      Huhhellettävaanpukkaa:

      Sehän on sitten niin, että mikään määrä matolääkkeitä ei tapa koirilta kaikkia sisäloisia, sillä ne eivät tehoa koteloituneisiin muotoihin. Näin ollen koirilla on käytännössä AINA sisäloisia ja ovat siten tartuttamiskykyisiä. Täällä on tullut niin hieno sana kuin normaalifloora esiin. Ymmärrätkö mitä se meinaa? Niitä "uusia tartuntoja" tulee siis ihan koirasta itsestään ja tietysti maaperästä, ei siihen mitään hiiriä ja myyriä tarvita. Tämä kannattaisi koiran omistajan tietää.

      • Huhhellettävaanpukkaa

        No sinä vaikutat nyt kyllä siellä rehellisesti hieman ylihysteeriseltä sen matopelon kanssa. Ja huomionkipeältä. Jotain tekosyytä keksittävä, jotta saat huomiota naapureilta.Yrität selvästi esittää kovin tärkeää. Otan viranomaisroolia, kyttäät, ahdistat. Näet uskomattomasti ylisuurta vaivaa.

        Vai että oikein anarkia ...

        Uskallatko kaupungissa enää kaikkien eläinten keskellä elää? Linnutkin kakkivat päähän jos hyvin sattuu. Oravia hyppii ties missä, siilikin voi käydä ja jopa jyrsijöitä. Varmasti myös kissa tai pari. Ja hyttyset !
        Tarhoissa ja koulussa päivät olevat ihmismuksutpa ne ovatkin kovia tartuntojen levittäjiä. Tartuntatauteja ja loisia! Jopa kohomatoja ja täitä! Ajatteles nyt. Siinä sitä sinulle sitä anarkiaa!


      • öpötipöpöti
        Huhhellettävaanpukkaa kirjoitti:

        No sinä vaikutat nyt kyllä siellä rehellisesti hieman ylihysteeriseltä sen matopelon kanssa. Ja huomionkipeältä. Jotain tekosyytä keksittävä, jotta saat huomiota naapureilta.Yrität selvästi esittää kovin tärkeää. Otan viranomaisroolia, kyttäät, ahdistat. Näet uskomattomasti ylisuurta vaivaa.

        Vai että oikein anarkia ...

        Uskallatko kaupungissa enää kaikkien eläinten keskellä elää? Linnutkin kakkivat päähän jos hyvin sattuu. Oravia hyppii ties missä, siilikin voi käydä ja jopa jyrsijöitä. Varmasti myös kissa tai pari. Ja hyttyset !
        Tarhoissa ja koulussa päivät olevat ihmismuksutpa ne ovatkin kovia tartuntojen levittäjiä. Tartuntatauteja ja loisia! Jopa kohomatoja ja täitä! Ajatteles nyt. Siinä sitä sinulle sitä anarkiaa!

        No, sinä sen sijaan vaikutat nyt kyllä pahoittaneesi pikkiriikkisen mielesi erittäin pahasti siitä, että korjasin hölynpölyväitteistäsi koirien madotuksesta. Otit näemmä niin pahasti itseesi, että vaivuit psykoosiin ja aloit minulle kiukuttelemaan kaikkien muidenkin kommenteista siltä osin, kuin niissä on hermojasi raastavia yksittäisiä sanojakin. Ymmärrän kyllä, että sinua harmittaa kun tietosi koirien sisäloisista ja madotuksista osoitettiin tietämättömän höpinäksi, mutta ota nyt ihmeessä lääkkeesi, jos pelkästä madotuksesta puhuminen sai sinut sellaisen raivon ja psykoosin valtaan, että raivoat niitä näitä välittämättä siitä, kuka minkäkin kommentin takana on. Minä en täältä Englannista käsin katsos kyttää ja ahdistele aloittajan naapureita, mutta sinä sen sijaan tunnut kyttäävän ja ahdistelevan kaikkia tällä palstalla vainoharhojesi tähden. Se ei ole tervettä ja lääkkeitä on tarjolla, joten mene ihmeessä lääkärin juttusille, niin alkaa pysyä mielikuvitus aisoissa ja raivokohtaukset paketissa.


    • eivaankylmääkyytiä

      Nyt menee kommentoijilta puurot ja vellit sekaisin ... Yhdistellään kätevästi muutaman vastaajan kommentteja aloittajan teksteihin, että päästään solvaamaan. Näin juuri,

    • sairasolet

      Huhhellettävaanpukkaa on semmoinen raivotautinen narttu, että huh huh. Juuri tuollaiset raivotautiset sekopäät ovat sitä mieltä, että muut(kin) koiran omistajat voivat tehdä mitä vaan säännöistä piittaamatta ja muiden on vaan alistuttava siihen. Ja kas, jos jotain päättää sanoa, niin johan ollaan raivotautisen mielestä kyttääjiä ja pilkunviilaajia. Jos tulen ja tempaisen sinua päin näköä, niin alkaakohan sitten kiinnostamaan yhteiskunnan säännöt vai oletko itse kyttääjä ja pilkunviilaaja, jos oletkin sitä mieltä, että turpaan saaminen oli väärin? Edes siitä ei raivotautinen narttu välitä kuka mitäkin on sanonut ja mistä, kunhan räyhää ja räksyttää kaikille kaikesta varmuuden vuoksi.

    • Kiusallinen_asia_aloitta

      Koiraa ei näkynyt pariin päivään ja eräs naapuri, joka ihmettelee samoja asioita kuin itse, tiesikin kertoa kuulleensa isäntäväen lähteneen lomalle ja koira pääsi koirahoitolaan. Mitenkähän siellä nyt se tarpeiden toimitus sujuu? Ihmettelen hieman, kun tämä koira on erittäin hermostunut ja arka. Nyt sitten traumatisoitunut elukka koirahoitolan melskeessä.

      Itse en ole vielä tähän päivään mennessä saanut edes silittää koiraa, koska vetäytyy heti taaksepäin jos kuka vaan ojentaa kättään. Koirat tunnistavat minut yleensä koirien kaverina.

      Kuulin, että naapurit ovat 2/3-vuorotyöläisiä, joten ilmeisesti tällä koiralla ei ole oikein isäntää eikä varsinkaan säännöllistä rytmiä ja siitä kai johtuu tuo kiire tarpeiden teettämisen tai koiran koulutuksen suhteen. Ei kuulosta hyvältä. En ole ottamassa yhteyttä eläinsuojeluun tässä asiassa, minulle riittää edelleenkin se, että sääntöjä ei muutella.

      • Kiusallinen_asia

        Ja sama jatkuu. Koira viedään pihatielle kusemisen jälkeen lenkille. Tänä aamuna viimeksi. Omin silmin näin.
        Ei siis ole muuta keinoa kuin ilmoittaa asiasta isännöitsijän kautta hallitukselle. Eivät uskoneet minua, vaikka sanoivat tietävänsä taloyhtiön säännöt.


    • Rekkamiesforlife

      Jos omistajat ovat usein töissä, eivätkä kotona niin käy pimputtelemassa ovikelloa ja hakkaamassa ovea kun eivät ole kotona. Koira häiriintyy, pissii ja paskoo sisälle ja kuukauden kun jatkat luopuvat koirasta. (Jos sattuvatkin olemaan kotona kysyt vaikka ovatko tietoisia taloyhtiön säännöistä.)

      Jos ovessa on postiluukku niin voit jäädyttää omaa kustasi minigrip-pusseissa littanoiksi kusilevyiksi jotka sitten nakkelet naapurin postilaatikosta sisään kun eivät ole kotona. Aika äkkiä kyllästyvät koiraan.

      • Kiusallinen_asia

        No kuule en todellakaan ole noin typerä. Pidän koirista ja pidän selvänä sitä, että koiranomistajat ymmärtävät yhteiset säännöt. En tarkoita kiusata ketään.
        Ilmoitin eteenpäin asian ja hallituksen pj käy juttelemassa asiasta. Ilmeisesti luulivat etten ymmärrä ilmoittaa asiasta kenellekään.


    • OpetaTyhmää

      Kannattaa lyödä naapuria päin pläsiä.

    • ilotulituspumräiskis

      Kaikki koirat joutas kieltää.

    • KoiranVoiKouluttaa

      Taloyhtiön sääntöihin vedoten häädätte tuo laiskan koiranomistajapariskunnan pois, jollei tyyli muutu.

    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      239
      3706
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2264
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe