MFIN kulutus- ja taksiluottoja vielä alennuksessa

RaunoS

Firma aloitti taksiluotoilla, mutta yli puolet luotoista on jo muita kuin näitä "medallion" lainoja. Koska Uber ja vastaavat ovat valloittaneet hyvin Usan taksimarkkinoita, niin tämä firma on shortattu alas. Kulutusluotot tuottavat firmalle 50% ROE ennen veroja. Nämä tuotot antavat yhtiölle mahdollisuuden venyttää taksilainojen takaisinmaksuaikaa ja leikata osan pois, vaikkakin kaikki lainat on vakuudellisia. Eli kulutusluottojen osalta firmalla menee erittäin hyvin ja ne lisäksi kasvaa n. 20-30%illa per vuosi. Firman oma pääoma on vajaat 300MUSD. Taksilainoja on vajaat 500MUSD. Suurin osa taksilainojen vakuuksista on "medallion"eja, joiden arvot on tippuneet 1MUSD huipusta n. 200000 dollariin (joskin nämä ovat olleet käteiskauppoja). Tuosta voidaan laskea taksilainojen minimiarvo eli 0,2 * 500MUSD = 100MUSD. Tietty kyllähän nuo firmat myös makselevat lainoja, mutta hyvin hitaasti eli n. 15MUSD vuodessa. Yhtiö ei kuitenkaan ole vielä tehnyt riittävästi alaskirjauksia eli tuon vajaan 500MUSD arvo markkinoilla lienee korkeintaan 200MUSD luokkaa. Lainoilla on myös henkilökohtaiset vakuudet. Yhtön ei ole kannattanut myydä taksilainoja, koska silloin sen oma pääoma menisi pakkaselle ja se olisi pakotettu tekemään osakeannin. Toisaalta yhtiö katsonee, että antamalla tekohengitystä taksifirmoille se saa pidettyä lainat aktiivisina, eikä niitä tarvitse alaskirjata.
Koska kulutusluotot tuottavat helposti 40MUSD per vuosi, ja yhtiön markkina-arvo n. 60MUSD, niin yhtiö pystyy muutamassa vuodessa kuromaan tuon negatiivisen pääoman ja markkina-arvon välin. Mitä luulette, että miten markkina-arvolle käy 3-4 vuoden kuluessa, kun firma tuottaa 40MUSD ja markkina-arvo on nyt n. 60MUSD. Tosin firma edelleenkin jatkanee taksilainojen alaskirjauksia, mutta ne ovat non-casheja, eli firma alkanee maksamaan osinkoa kun veroetu RICistä pois muuttamiseen on käytetty.
https://finance.yahoo.com/quote/MFIN

4

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RaunoS
      • RaunoS

        Maanantaina 14.5.2018 (myöhään illalla Suomen aikaa) tulee sitten se ensimmäinen tulosjulkistus, kun firma ei ole enää 90% voittonsa jakava firma. Markkinoilla odotetaan, että firma tekee siivouksen pahimmista taksilainoista ja on jo odotettu pidemmän aikaa, että kurssi laskisi tuon siivouksen myötä, kuten se onkin jo laskenut muutaman kuukauden. Mutta koska monet ostivat viime vuonna n. 2,5 dollarilla, myivät alkuvuonna 4-5 dollarilla, niin markkinoilla on paljon ostajjia odottamassa, että tämä firma, jonka oikaistu tulos on 40-50 miljoonaa dollaria, markkina-arvo reilu 100 miljoonaa, kirjanpitoarvo n. 11 dollaria per osake... tulee taas myyntiin alennusmyynnissä. Varsinkin kun on odotettavissa, että siivouksen jälkeen firma alkaa sitten näyttämään hyviä tuloksia kvartaali kvartaalin jälkeen, eli kurssi varmasti kaksinkertaistuu parissa vuodessa tästä alle 4 dollarin hinnasta, mikä sillä on nyt.Firmalla on 2,5 vuotta sitten 650 miljoonaa taksilainoja, nyt enää 388 miljoonaa, eli tällä tahdilla se on siivonnut ne parissa vuodessa, varsinkin kun niillä on takauksia vähintäin n. 100 miljoonan edestä. Voittonsa firma tekee kulutusluotoista, joilla ei ole mitään tekemistä taksilainojen kanssa.
        Kun osakkeen arvo on kohonnut tarpeeksi, niin firma todennäköisesti tekee osakeannin. Firman johto halunnee mahdollsimman suuren hinnan per osake, koska he itsekin omistavat firmaa paljon. Tämän vuoksi tuollainen siivous tehtäneen, jotta saadaan alkaa näyttämään sen jälkeen hyviä tuloksia, jolloin osakkeen kurssi alkaa nousemaan.


      • Anonyymi

        Taas osake on alennusmyynnissä, koska New York Post:issa kirjoitettiin taksilainojen ottajien ahdingosta ja siellä alettiin tuumailemaan, että jotain tarttis tehdä heidän auttamiseksi. Ja yksi keinoista olisi painostaa taksilainojen antajia antamaan osa lainoista anteeksi. No, Medallion Financial onkin jo alaskirjannut satoja miljoonia taksilainoja ja tässä 2019 Q2 25 miljoonalla (huhujen mukaan). Tämän jälkeen taksilainoja olisi enää 115 miljoonaa. Oikaistu tulos per vuosi on 30-40 miljoonaa ja markkina-arvo tällä hetkellä n. 125 miljoonaa, niin osake tullee nousemaan ainakin 50% parissa vuodessa. Parin vuoden jälkeen taksilainoja ei tarvitsekaan enää alaskirjata, koska vakuutena olevat medallionit vastaavat sitten aika hyvin arvoltaan jäljellä olevia lainoja.
        https://finance.yahoo.com/quote/MFIN/community?p=MFIN


      • Anonyymi

        Olikin vielä extra 7 miljoonan luottotappiovaraus, niin suurinpiirtein saman verran tulos meni miinukselle. Mutta pikkuhiljaa nuo taksilainat on poistettu kirjanpidosta ja tulee myös kvartaaleja, jolloin näitä muitakaan luottotappiovarauksia ei tule, niin tällöin oikaistu PE 4 tuleekin oikeaksi PE-luvuksi, jolloin osake pompannee mukavasti ylös.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      146
      2550
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe