Valtuutetuille tyrkytetty sopimuksia

Mikä.sopimus

Merkillisiä kuuluu Viitasaaren suunnalta. Valtuutettujen on pitänyt allekirjoittaa jotain ihme sopimuksia. Pitääkö paikkansa?

7

213

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kähmy

      Pitää paikkansa, ne on saanu sellaset roikattomat tietokoneet joilla voi tehä töitä mutta ei omia töitä. Omien töitten teosta ja salaisisen juttujen muille kertomisesta sakotetaan.

    • entkepuli

      Kyseessä taitaa olla Kinnusen korjausliike Ijäksen jutun kariuduttua. Aiheettomaksi ja perättömäksi osoittautunut rikosilmoitus poiki tällaisen itkupotkuraivarin.

      Uudet valtuutetut joutuvat allekirjoittamaan sitoumuksen, ettei kunnan asioista puhuta kenellekään. (Hui, kun puntit tutisee)

      Mahtaakohan menettely olla edes laillista.
      Tarkastellaammee hiukan.

      Kunta ei ole ensinnäkään valtuutettujen työnantaja, joka voisi edellyttää vaaleilla valitun valtuutetun sitoutumaan yhtään mihinkään.

      Valtuutettu on velvollinen toimessaan noudattamaan jo muutoinkin lainsäädäntöä (esim. julkisuuslakia). Toisaalta valtuutettua eivät sido edes oman ryhmänsä tekemät päätökset, vaan hänellä on aina vapaa puheoikeus ja itsenäinen päätösoikeus.

      Esimiesroolitkin näyttävät kääntyneen päälaelleen. Kinnusen suoranainen esimies on kaupunginhallituksen puheenjohtaja yhdessä hallituksen jäsenten kanssa.

      Valtuusto taas on hallituksen esimies.

      Herra pysyköön lestissään ja hoitakoon omat tehtävänsä kaikkia virkamiehiä koskevaa lainsäädäntöä noudattaen. Kaupunginjohtaja valmistelee, esittelee ja panee täytäntöön valtuuston tekemiä päätöksiä.
      Hänelle on annettu lisäksi rajallisia valtuuksia toimia kunnan edustajana tietyissä asioissa. (edustaminen oikeudessa, rajattu päätösvalta raha-asioissa etc.)

      Kinnusen kohdalla pitäisi tarkastella, onko hän hoitanut tehtäväänsä lakeja noudattaen ja onko hänen toiminnastaan aiheutunut kaupungille vahinkoja.

      Älkää hyvät valtuutetut allekirjoittako itseänne rajoittavia sopimuksia. Teitä koskevat vain Suomen valtion säätämät lait ja velvoitteet.

      Julkisuuslaissa on kymmeniä pykäliä, jotka koskevat asiakirjan julkisuutta. Kinnusen sitoumukseen niistä on poimittu vain "sopivat" pykälät entisen Neuvostoliiton tyyliin.

      Siellä ihminen voitiin ottaa kiinni ja syyttää jostain, sopivat pykälät kyllä löytyivät myöhemmin.

      Kuntien salailukulttuuri näyttäisi onneksi aiheuttaneen toivotun vastareaktion, josta esimerkkinä ovat Kittilän ja Pyhäjärven tapaukset.

      Vaaleissa valittu valtuutettu edustaa päätöksenteossa kuntalaisia ja hänen tekemisiään säätelee ainoastaan Suomen laki.

      Muutaman pykälän tarkoitushakuinen poimiminen julkisuuslaista ei ole hyvää hallintoa. Olisi ollut kohtuullista näyttää myös samasta laista kaikki muutkin pykälät, jotta kokonaisuus olisi tullut uusille valtuutetuille selville.

      Todennäköisesti tarkoitus olikin "pelotella"uusia luottamushenkilöitä pitämään kähminnät omana tietonaan.

      Julkisuuslaki lähtee siitä, että päätöksenteko on aina julkista. Poikkeuksia on tosi vähän ja ne rajoittavat esimerkiksi henkilöä tai yrityssalaisuuksia koskevien tietojen julkaisemista.

      Mitään päätöstä tai sen valmistelua ei voi julistaa kokonaan salaiseksi, vaikka halut siihen olisivat kuinka kovat.

      Kepukuntien olisi syytä seurata Kittilän ja Pyhäjärven kuntien rikosprosessien etenemistä ja lopettaa "napit auki" asenne.

      Laajakaistan vahingot ovat ns. "rautalankamalli" aiheutetuista seurauksista kuntien asukkaille.

      Hiljentykäämme

      Multian ja Karstulan laajakaistapäätökset asetettiin eilen toimeenpanokieltoon Hämeenlinnan hallinto-oikeuden päätöksin. Syynä oli EU:n sääntöjen rikkominen.

    • i-pad

      Tuli mieleen myös se, onko i-padit hankittu Kinnusen omalla päätöksellä, vai lieneekö joku valtuutettu tehnyt niiden hankkimisesta aloitteen. Jos valtuusto on hyväksynyt ko. hankinnan on se myös esittänyt siihen määrärahan. Renkipoika Kinnunen on todennäköisesti pannut hyväksytyn hankinnan täytäntöön. Valtuutettu käyttäköön kyseistä vempainta voimassa olevien lakien puitteissa.

      Kinnusen tehtävä on järjestää ja tarjota uusille valtuutetuille ylipäänsä lakikoulutusta, jos se on aiheellista. Parin pykälän esiintuominen tuskin täyttää kriteerin.

      Toki valtuusto voisi senkin torjua, vaikkakaan se ei liene viisasta.

      Kinnusen kannattaisi tunnistaa oman valtansa rajat ja erottaa valta ja mielivalta jo käsitteinä toisistaan.

    • sopimusteksti

      Laittaisiko joku sen sopimuksen näkyviin näille sivuille?

    • kirjurin.vikkaa

      Onko ne kaikki jo allekirjoittanu?

      • Pyyhkikää.takapuolta

        Ilmeisesti paperi on ainoastaan annettu Pihtiputaan valtuutetuille, toinen Kinnunen on myös siellä kunnanjohtajana. Viitasaaren lakimies Kinnunen ei ole paperia kuulemma vielä yrittänyt jaella. Vastapainona pitäisi valtuutettujen jakaa sopimuspaperi kuntien virkamiehille. Siinä luvataan laittomien ja väärien päätösehdotusten tuominen päätettäväksi. Sopimuksessa voisi lukea, että kun Hallinto-oikeus tai poliisi totetaa että on syyllistytty laittomuuksiin, niin välittömästi irtisanoutuminen tai irtisanominen. Muistutan, että kunnanjohtajat ovat esittelijöitä, valtaa käyttää edelleen kuntalaisten valitsemat valtuutetut. Muistakaa tämä nykyvaltuutetut.


    • kinnunen.kai

      Eikö ne Kinnula ja Pihtipudas olekkaan Viitasaaren kyliä? Kinnusia ku riittää joka paikkaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3644
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      95
      3328
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2428
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1579
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1544
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1486
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1461
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1410
    Aihe