Venekuomu Terhi 445 ja lämmitys

TainaEk

Hei !

Minulla on Terhi 445 ja suunnittelen laitattavani siihen taakse venekuomun. Mietin kuinka riittävä se on kylmemmällä ilmalla, huurtuuko "lasit" ja olisiko mahdollista ottaa sisään esim. kannettava kaasulämmitin lämmittämään ? Miten lie turvallisuuden laita tuolloin ?

Tässä oli paljon kysymyksiä, mutta toivoisin myös vastauksia.

14

382

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sumealogiikka

      Suljetussa tilassa tahtoo ruudut sumentumaan, oli sitten kesä tai talvi. Kaasulämmitin ei ainakaan helpota tilannetta, sillä sen palaminen jättää myös kosteutta ilmaan - eikä ole turvallinen käyttää pienissä tiloissa.
      Jos saat latausta koneesta, niin asenna sinne akku ja ilmalämmitin. Siitä sitten letkut tuulilasille, niin pysyvät auki.

    • TainaEk

      Tarkoitatko wepastoa vai jotain muuta ? En oikein tiedä näistä tekniikan ihmeellisyyksistä.. ja olisiko jotain merkkiä mainita. Kiitos.

      • Sumealogikka

        Juuri niitä tarkoitin. Webasto, Eberspächer, Wallas ja Safire. Tässä tunnetuimmat.
        Kirjoita E-mailia : [email protected] Niin saat asianmukaista apua. Minä olen saanut sieltä aina kaiken tarpeellisen alaan liittyen.


    • TainaEk

      Kiitos paljon tiedoista. Ehdinkin tuossa töiden lomassa googlata gigantin kannettavia öljylämmittimiä. Lämpöähän niistäkin hohkaa, vaan ei taida olla letkuja minne suunnata lämpö. Halvimmat oli alle satasen.

      • Jos te haluatte tehdä tämän oikein niin hankitte sellaisen lämmitimen joka ottaa sisäänpuhalettavan ilman veneen ulkopuolelta ja puhaltaa sen sitten veneeseen.Silloin vene kuivuu jos on kosteutta.Halvin tällainen on se venäläinen jonka nimeä en nyt muista mutta maksaa 580 €.Venenaapuri asensi sellaisen ja kuulemma toimii hyvin.Jos hinta tuntuu kovalta mutta muut ratkaisut ovat huonoa.Mikäli palamiskaasut jäävät veneeseen niin ei ole hyvä juttu.Ehkä joku voi kertoa mikä se venäläinen lämmitin on tyypiltään ja mistä saa.Eipä muuta.


    • Planar

    • Sumealogikka

      Kuten tuossa edellä lihamylly 1 jo sanoi ei niiden irrallisten lämmittimien kanssa kannata veneessä pelailla, sillä häkä on petollinen vastustaja.
      Nimimerkki SRD kirjoitti sen halvimman lämmitimen nimen, jota en tuolla edellä "muistanut" mainita, mutta sieltä sähköpostiosoitteesta sekin selviää.
      Kun nyt aiot sen kuomun hankkia on sääli jättää homma puolitiehen ja tuskailla huuruisten lasien kanssa.
      Olin joku vuosi sitten tuttavan kyydissä sisäperämoottorilla varustetussa Bellassa ja kesäisen sadepäivän takia me kolme henkeä olimme kosteissa vaatteissa siellä cabiinissa, jonka lasit huurtuivat hetkessä.
      Yksi henkilö sai kuivata tuulilasia 10 sekunnin välein, jotta siitä näki läpi. Ilmeisesti niihin ei asenneta puhallusta tuulilasille vakiovarusteena.
      Omassa veneessäni myös pressuilla suojattu tilaon lämmitetty ja tuulilaseille on lämminilmapuhallus. Aina on hyvä näkyvyys ympärille, joka on myös turvallista vilkkaasti liikennöidyillä alueilla.

      • Jatkan Sumealogiikan juttua.
        Lasien huurtumisesta sen verran että jos vene on paikoillaan niin ei sitä huurretta synny tai se häviää jos lämmitin on päällä.Siis näin jopa ilman puhallinta.
        Jos 580 € on liian iso raha ja päädytte "vippaskonsteihin" älkää ainakaan nukkuko lämmitin päällä.Mekään emme nuku lämmitin päällä (vaikka voisimme).Sitä varten on hankittu puoliuntuva peitot.


    • TainaEk

      Kiitos kaikille vastanneille. Tutustun Planariin. Jäin vain miettimään noita asennushommia. Terhin "hyttä" ei olisi kovin suuri. Mistähän kannattaisi ottaa ulkoilma ja minne asentaa se pömpeli ? No ehkäpä kaikki selviää liikkeessä, mutta mielelläni otan vastaan ehdotuksia.

      • Usein takakannelle ( veneen sisäpuolelle) tai kylkeen, riippu siitä missä on tilaa.Kannattaa seurata asennusohjetta.Meillä on asennnttuna takakannen alla.


    • TainaEk

      Kuinkahan kuomun "lasi-ikkunan" läpi näkee sateella ? Ajattelin vain , että vaikka huurtumisen voisi estää esim. Planarilla. Kuinka sateella näkyy kuomun sisältä ulos, kun ei ole pyyhkimiä. Onko jollain poppakonstia tähän.

      • Olet ilmeisesti uusi veneilijä koska kysyt mielestäni epäoleellisia asioita.Mutta joo, en osaa vastata tuohon.Se " päälasien" huurtuminen on niin harvinainen ilmiö että ei satu joka vuosi.Veikkaan että pressulasit huurtuvat siinä missä muutkin.Pyyhi "lasi" .Mutta hankkikaa se lämmitin, et tule katumaan, se pienin malli.


      • Defogg

        Jos se on pieni koppi, niin ei siellä tarvitse olla kuin yksi suutin kun se jo pystyy pitämään ikkunat kuivina. Kun sen ilman saa kiertämään, niin kyllä se pian paikat kuivaa.
        Kyllä se firman kaveri sinulle sellaiset laitteet asentaa, että ulos näkee ja koppi kuivana pysyy. Kannattaa ehdottomasti käyttää ammattimiehen palveluita näissä asioissa :D


    • Onkjärkke

      Oikeinko sitä tosissaan Terhi 445:seen koppia ja lämmitysjärjestelmää suunnitellaan?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      179
      4009
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      115
      2606
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2214
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      130
      2175
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      49
      1879
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1495
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      107
      1361
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1332
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1170
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1051
    Aihe