Muita somen karttajia Kuopiossa ?

aikuisetimmeisetsomessa

Olenko ainut Kuopiolainen jota some ei kiinnosta lainkaan ja johon en aio ikinä hurahtaa ?
Olen joutunut tuttavien kautta katsomaan mitä sinne julkisuuden kipeät tavikset oikein kirjoittelevat ja päällimmäisenä minulle tulee tästä myötähäpeää kuinka ihmispoloiset sopulilaumana esittelevät elämän valoisat puolet kun "kerran kaikki muutkin siellä on".

Moni Kuopiolainen valittelee ajanpuutetta mutta aikaa on kuitenkin useimmilla joka päivä kirjoitella kuinka on loistava päivä ollut, osa jopa viikoittain laittaa valokuvia elämänsä "tähtihetkistä"
Ehkei heillä sitten ole mitään ongelmia kun kerran kaikki on yhtä päivänpaistetta !

Jos on muita minun kaltaisiani Kuopiossa niin kiinnostaisi tietää miksi te myös kartatte some humpuukkia ja minkälaisia tunteita teissä herättää tavikset jotka ovat koukuttuneet "julkisuuteen".
Kertokaa mielipiteenne aiheeseen ?

29

542

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • almost_someton

      Twitter on hyvä uutiskanava,Facebookissa on pelejä.Muut alustat kiinnosta.Enkä pahemmin päivittele,eipä ketään edes kiinnostaisi.Ingstaramin suosio on minulle mysteeri?

    • Julkulasata_kutsuu

      No mitä vingut siitä täällä? Tämäkin keskustelupalsta on eräänlainen sosiaalinen media. Katkaise nettipiuha ja heitä tietokone ikkunasta ulos.

      "Sosiaalinen media (lyhennetään usein some) tarkoittaa verkkoviestintäympäristöjä, joissa jokaisella käyttäjällä tai käyttäjäryhmällä on mahdollisuus olla aktiivinen viestijä"

    • Trendejä_tulee_ja_menee

      Aloittaja tarkoitti tällä someilmaisulla facebookin, snapchatin, ja muiden vastaavien kaltaista somea. Tietenkin tämäkin keskustelupalstaa voidaan pitää somekulttuuriin kuuluvana. Mutta kyllä tämä enemmän kuuluu keskustelupalstaksi, kuin muuksi. Facebookissa ja muissa yhteisöpalvelimissa ihmiset ovat niissä enemmän omalla indetiteetillään, kasvoillaan ja sinne laittamillaan kuulumisilla.

      Olen samaa mieltä aloittajan kanssa, että itsekin näen someen kirjoittelun ja omista asioista sinne kertomisen tyhjänpäiväisenä jaaritteluna, jolla ei oikeastaan ole mitään merkitystä. Itsekin olen poistunut useammasta somepalvelimesta, enkä oikeastaan katso jääneeni mistään paitsi, tai vaille. Päinvastoin, aikaa jää nyt enemmän huomattavasti tärkeämpiinkin asioihin. Olen melko varma siitä, että aikanaan useimmat somekulttuuriin kuuluvat ilmiöt tulevat joskus tulevaisuudessa katoamaan lähes tyystin. Tämä on nyt in ja muotia. Tai trendiä. Mutta jonakin päivänä ihmiset toivottavasti järkiintyvät ja alkavat tehdä niitä oikeita, parempia ja tärkeämpiä asioita, kuin turhia asioita.

    • Oikaisu

      Identiteetillään oli tarkoitus sanoa, eikä indetiteetillään. neljännellä rivillä oli, pahoitteluni, kirjoitusvirhe.

    • Ei_hyvä_sekään_asia

      Olen ollut joissakin someyhteisöissä. Mutta en saadakseni itselleni jotakin julkisuutta, tai nimeä. Vaikka omalla nimelläni niissä olinkin. Halusin seistä omien sanojeni ja antamieni informaatioiden takana. Nettiriippuvuudesta paljon puhutaan, ja se on totta, että joillekin voi tulla riippuvuus siihenkin, Jokainen voisi varmaan tehdä itselleen sen testin, että kokeilee omalla kohdallaan, miten kauan kykenee olemaan ilman nettiä, somea, älypuhelinta ja muita tietokoneita. Vieroitusoireita voi toki tulla, ja tuleekin. Riippuvuuksia on monenlaisia. Ei vain päihteisiin liittyviä. Silti älytekniikan, netin, muiden laitteiden, kuten pelien pelaamisesta ja somessa kiinni olemisesta ei juuri puhuta missään. Tämä aihe on jäänyt melkein kokonaan käsittelemättä. Luulen, että tulevaisuudessa tämä ( riippuvuus teknisistä laitteista ja somesta) tulee olemaan yksi suurimpia riippuvuutta aiheuttavia tekijöitä.

    • sdkljkdsklslkfklsdj

      Facebookissa on tyhjä profiili omalla nimellä mutta ei ole naamakuvaa. Liityin joskus katsellakseni suljettuja Facebook ryhmiä ja joskus tuli jotain kommentoituakin esim. Vintage-Kuopio ryhmään mutta eipä ole tullut nyt muutamaan vuoteen sitäkään tehtyä.
      Youtubea käytän videoiden katseluun ja onpa siellä muutama omakin video mutta en ole siellä omalla nimelläni enkä esiinny edes omilla videoilla siellä.
      Ikää on 42v ja ehkä olen wanhanaikainen tai niin introvertti että en oikein pidä ajatuksesta "huudella" omista asioistani julkisesti nettiin kaikkien nähtäväksi.
      Mielestäni "sosiaalinen media" on itseasiassa hyvin epäsosiaalinen koska tietokoneen tai älypuhelimen ruudun takaa on niin helppo laukoa solvauksia jne. mitä ei varmaan livenä päin naamaa ilkeäisi sanoa.

      • Sylkykuppi_ja_pilkkapuu

        Olen samaa mieltä tuosta, mitä kirjoitit noissa viimeisissä lauseissasi.

        Some ei todellakaan ole mikään sosiaalinen media. Kaikkea muuta ja aivan päinvastaista.
        Kuka tahansa saatetaan ottaa kohteeksi ja mustamaalata kokonaan maine, tai levittää jostakin henkilöstä asioita ja tietoja, jotka eivät pidä välttämättä lainkaan paikkaansa. Ja ihmisillä on tapana uskoa kaikki, mitä someen laitetaan ja eteenpäin levitetään.
        Terv. eräs, jonka koko maine on pilattu ja tuhottu oman paikkakunnan silmissä.


    • eikiitosfase

      Ajatelkaapa kuinka nopsaan kuluu aika koneen ääressä kun hoitaa oikeita asiallisia asioita netissä, tunti menee muutamaa pikku asiaa selvittäessä.
      Kuinka paljon sitten meneekään hukkaan aikaa näiltä "Kuopion fase tähdiltä " jotka useita kertoja viikossa kirjoittelevat ruohon leikkauksesta, vauvan kakattamisesta , ensi joulun suunnitelmista, ruuan valmistuksesta tähän aina uutta kuvaa esille .

      Ajatelkaapa 7h/viikko=364h/vuosi täysin tyhjänpäiseen näpyttelyyn, aikuisilta ihmisiltä !
      Ja kuinka monelle tavisjulkkikselle tunti edes riittää päivää kohti ?

      • dsjfskfjdkldfjklsdlk

        Nettiyhteydeksi pitäisi vaihtaa takaisin wanha kunnon 56kbps puhelinmodeemi niin loppuisi se turhan paskan jauhaminen netissä :D


    • somettomaksi

      Some olis ihan kiva paikka vaihtaa ajatuksia, mutta mustamaalaajat ja pilkkaajat pilaavat sen.
      Minun puolesta vois koko some lakkauttaa.

    • tyhjänpäivänenfase

      Emäntä on fasessa sen takia kun häntä uteliaisuus vaivaa, porukassa sitten naureskellaan tutuille ihmisille kuinka mitättömistä asioista täytyy kirjoittaa.
      Itse en ikipäivänä ryhtyisi tuonne mitään rustaamaan eikä emäntäkään kirjoita sinne mitään.

      2-3 kuukauden päästä niitä sitten taas on fasessa kuvia juuri laitetuista jouluvaloista ja luulempa että tänäkin jouluna joku Kuopiolainen laittaa kuvan joulukinkustaan !!

    • kjfskljlsdlklsdf

      maailma, Kuopiokin on niin täynnä pahoja ihmisiä että enpä haluaisi mainostaa jossain somessa esim. matkoista, joku murtovaras lukee sen ja käy tyhjentämässä mökin sillä aikaa tai joku sekopää tunnistaa kadulla ja käy lyömässä naaman ruttuun tms.

    • piuhatkaisekaisin

      "Mielestäni "sosiaalinen media" on itseasiassa hyvin epäsosiaalinen koska tietokoneen tai älypuhelimen ruudun takaa on niin helppo laukoa solvauksia jne. mitä ei varmaan livenä päin naamaa ilkeäisi sanoa.
      "

      aivan niin.
      monasti myös somessa esiintyvät ne, jotka ovat huomionkipeitä ihmisiä ja pitää olla
      paljon "kavereita" ettei vaan jäädä "ulkopuoliseksi".

      joskus tunnen myötähäpeää kun aikuiset ihmiset lässyttävät kaikenmaailman paskaa profiilissaan ja sen somen ulkopuolella eivät pidä sukuunsa kuitenkaan mitään yhteyksiä.
      on paljon heitä jotka jäävät koko sukunsa ulkopuolelle koska heihin ei pidetä mitään yhteyttä kun eivät ole somessakaan ts. eivät someta.

      ahneita ja huomionkipeitä tällaiset.

      • think.about.that

        Sukua ei voi valita. Kaverinsa voi.


      • normaaliihminen

        aikuinen fiksu ihminen perustaa perheen, ei hanki kamuja.


    • ketäkiinnostaaoikeesti

      Sovitaanko kaikki Kuopiolaiset yhdessä ettei laiteta yhtäkään kuvaa lapsista ?
      Laittakoon sitten aikuisina itsestään jos haluavat.
      Syynä on että ei ole lapsen etu että nolojakin kuvia löytyy netistä ja toinen syy että KENEN luulette olevan KIINNOSTUNUT pentunne kuvasta ??

      • Anonyymi

        Esitän uudestaan vetoomuksen, EI LAITETA KUVIA LAPSISTA SOMEEN !

        Laittakoot aikuisena jos ITSE tahtovat.
        Kiitos !


    • U.Utelias

      No kuka,ketkä on kiinnostunut? Kerro lisää?

      • muutakinasiaalöytyy

        Ei todellakaan kiinnosta nähdä sukulaisteni eikä muidenkaan tuttavieni penskojen kuvia fasessa !
        Osaakohan vanhemmat itse ajatella ketä tosiaankin voisi kiinnostaa nähdä penskojen kuvia ?
        Eivät näköjään.


      • rautalangasta.vääntäen

        Jos joku ei vieläkään tajua niin semmoisia saattaa kiinnostaa joiden nimitys rimmaa sanan "teho-diili" -kanssa.


    • aikuisetimmeisetsomessa

      Johan sieltä emännän työkaverin fase sivulta löytyi kuva kun pihalle oli laitettu jouluvalot, onhan se sellanen tappaus josta täytyy kuva laittaa kaikkien nähtäväksi.
      Sanoin eukolle että kysy kurriillessas että mistä ostitte valot ja minkä verran maksoivat !

      Nyt tässä ootellaan koska joku laittaa nettiin kuvan joulukinkustaan, rosollistaan tai muista jouluruuistaan

    • mieälenkiintoist

      "Minä kävin just pa,kall,paperi loppui,pyyhin lopun kätte,ja pesin."
      Tämmöstä Facebookissa.

    • tyhjänpäivänenfase

      Kyllä pitää olla taas julkisuuden kipeitä Kuopiolaisia, laitellaan fasebookin sivuille traagisen linja-auto onnettomuuden kuvia.
      Eikö ihmisillä ole minkäänlaista tajua mikä on soveliasta ?

      • lkkfsdkldfskdf

        savon sanomattii on varmaan julukisuuven kippeenä kun laettovat het seoraavana päevänä lehteen sen tappaaksen kuvia?


    • viekää.somet.suohon

      Suomi24 foorumit oli olemassa jo ennenkuin koko "some" sana oli keksitty!

    • tyhjänpäivänenfase

      Nyt kun ensi kuussa taas koulun lukukausi loppuu ja oppilaat saavat todistuksensa niin me emännän kanssa toivotaan ettei KUKAAN vanhempi leuhkisi ja pahimmillaan laittaisi kuvaa lapsensa todistuksesta näytille omille some tileilleen !!

    • Taikasana_

      Sinulta unohtui taikasana Kuopio.

      Nyt kun ensi kuussa taas koulun lukukausi loppuu _Kuopiossa_ ja oppilaat saavat todistuksensa niin me emännän kanssa toivotaan ettei KUKAAN _kuopiolainen_ vanhempi leuhkisi ja pahimmillaan laittaisi kuvaa lapsensa todistuksesta näytille omille some tileilleen !!

      • sdkljfkdsjdj

        Voiha ne neloset ja hylätyt helposti muokata fotosopilla kympeiksi ja kiitettäviksi...


      • Julkulasta_kajahtaa

        Niin, muutenhan sinä voisit luulla että viesti on tarkoitettu vaikka rovaniemeläisille vanhemmille, vaikkakin viesti onkin kirjoitettu tänne Kuopio-palstalle.
        Niin että OLIPA HYVÄ TARKENNUS!


    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      366
      4456
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      84
      1844
    3. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      65
      1580
    4. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1556
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1390
    6. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      209
      1369
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1351
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      54
      1341
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1225
    10. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      8
      1218
    Aihe