Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kilpirauhaskokeiden tulkintaa

HuoliaLisää

P -T4-V 13.4
P -TSH 3.6
--
Onko kellekään noilla lukemilla määrätty lääkkeitä? Alempi lukema viitearvoa hipoen käsittääkseni.

8

247

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valitettavasti

      Aika samat arvot oli itsellä ja terveyskeskuslääkäri sanoi, että on tosi hyvät arvot. Oireet eivät voi kuulemma johtua kilpirauhasesta, koska tulokset ovat rajojen sisäpuolella. Masennuslääkkeitä saa pyytämättäkin, mutta kilpirahaslääkettä ei. Ei edes kokeiluun. Ilmeisesti arvojen täytyy mennä selkeästi yli, esim tsh yli 7 ja t4v alle 9. Se on kiva odotella arvojen laskua, jos on paljon jo oireita.

      • sairastu_lisää

        Tuo "tulokset ovat rajojen sisäpuolella" tarkoittaa että et kuulu niihin 2½ prosenttiin tutkituista "terveistä" joilla arvo menee rajan yli tai niihin 2½ prosenttiin joilla jää alle.

        Siis rajojen lähellä oleva olisi melko varmasti sairas vaikka TSH:n tapauksessa yläraja olisi oikeinkin. Tai edes USA:ssa neljätoista vuotta ollut 3.0 tai tositerveillä mitattu 2.12.

        www.drrind.com/therapies/thyroid-scale on eräs pohdinta numeroillakikkailusotkusta


      • odotellako_vain

        "... on kiva odotella arvojen laskua, jos on paljon jo oireita."

        Tuossa tilanteessa on valinnan paikka, tyytyykö odottelemaan vai tekeekö jotain, mikä toisaalta voi vääristää seuraavan kontrollimittauksen tuloksia.

        Toimintaan ryhtymisen eräs linja on tuolta muualta kopiomani:

        "on kehitetty "kiertotuotteita" eli nauta- tai sikaperäisiä "ravinnelisiä" joiden hormonipitoisuuksia ei ilmoiteta ja jotka tämän vuoksi ovat vapaasti ostettavissa.

        Kallis ja kuuluisa on "Thyro Gold". Suomessa tunnetumpia iHerbin "Thyroid Energy" (ja "Raw Thyroid"). Muita maailmalla esim. "Metavive", "Thyrovanz" ja "Nutri Thyroid"

        Toisia auttaa terveyskaupan L-tyrosiini. (Suomessa ei pitäisi olla jodinpuutosta eli ajoittain hälistystä jodilisästä on tosiyleisen autoimmuunityreoidiitin vuoksi selvää haittaa.) "

        Oma linjansa pohtia varsinaisen lääkkeen hankkimista epävirallisia reittejä.


      • 1800-luvulle-paluu

        >> ... "kiertotuotteita" eli nauta- tai sikaperäisiä "ravinnelisiä" joiden hormonipitoisuuksia ei ilmoiteta ja jotka tämän vuoksi ovat vapaasti ostettavissa. <<

        1891 saatiin eläinperäisiä lääkkeitä, mutta sitä ennen "lääkitys" oli viipale sian kilpirauhasta aamiaisleivän päällä. Nuo ravinnelisät ovat yli sadan vuoden takaista perinnettä :-)


      • korvikehoito

        Toisella foorumilla eläkeläinen valitti että rahattomana ei pääse yksityiselle tutkimuksiin. Samantyyppinen tilanne on Suomessa 100...200 tuhannella. Tarvitsi edes tyroksiinin, mutta ei saa. Siinäkin tilanteessa on vaihtoehtoja.

        Ensin pitää tietysti mainita että varsinaisia lääkkeitä jotkut hankkivat ilman reseptiä sellaisista maista (Kreikka, Espanja, Venäjä, Turkki, Thaimaa...) joissa ainakin tyroksiini on reseptivapaa. Mahdollisesti tuovat ihan laillisestikin EU-reseptillä.

        Toisena voisi muistuttaa terveyskaupan L-tyrosiinista. Jodikin auttaa toisia, vähän hankalampi sikäli että usein pahentaa autoimmuunityreoidiittia.

        Kolmantena sitten supplement-tuotteet. Sian tai naudan kilpirauhasta. Todennäköisesti sisältää hormoneja, mutta niiden määrää ei saa ilmoittaa, jottei olisi lääkemääräysten alainen. Ravinteena ovat vapaati postitsekin ostettavissa.

        Hormonimäärät näissä vaihtelevat. Tuoteniiä edellä on mainittukin: Suomessa tunnetuin iHerbin "Raw Thyroid" (ja "Thyroid Energy", liikaa jodia?). Muita Euroopassa esim. "Metavive", "Thyrovanz" ja "Nutri Thyroid"


    • Hashimoto

      Arvojen puolesta on kyllä selkeästi vajaatoimintaa. Isolla osalla, myös itsellä optimi on niin, että T4V on noin 20 ja TSH noin 0,2, mutta nämä on yksilöllisiä.
      Mitkä on oireet? Oireet on tärkeämpi seikka kuin arvot.

      • onko-mitattu-T3v

        Kun on "T4V on noin 20 ja TSH noin 0,2" niin onko T3v Pöntysen hyväksi katsoma 4-5?


      • Hashimoto
        onko-mitattu-T3v kirjoitti:

        Kun on "T4V on noin 20 ja TSH noin 0,2" niin onko T3v Pöntysen hyväksi katsoma 4-5?

        Ei ole mitattu aikoihin, kun ei tunnu kohdallani tarpeelliselta. En muista mitä on ollut mutta eiköhän tuota luokkaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1975
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1614
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1356
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1262
    6. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    7. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      50
      1253
    8. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1246
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1212
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe