Tarjotaan Labradori urosta astutukseen

Lappiksemme Monty on 6vuotias, leikkisä, terve ja erittäin tottelevainen.
Hyvistä vanhemmista jalostettu, rekisteröity ja sirutettu.
Kyynär ja lonkka kuvat A/A 0/0.
Rokotukset voimassa.

Etsimme tervettä, rokotettua, rekisteröityä/sirutettua Labradori narttua, jolla olisi mielellään hyvät kyynäret ja lonkat.

Mikäli pentuja ilmaantuu haluamme yhden uros pennun perheemme jatkoksi. Jos pentuja syntyy vain yksi niin haluamme pennun tai pennun myynti hinnasta 10%. Tästä teemme kirjallisen paperin ennen jalostusa.

Mikäli kiinnostus heräsi rohkeasti vain yhteyttä niin voidaan tavata, katsoa koiriemme sukuhaarat, paperit ja alkaa miettimään jalostusta.

14

377

Vastaukset

 • Väri? Näyttis vai käyttis? Onko näyttely- tai koetuloksia, jotka osottaisi, että koira on todellakin JALOSTUSmateriaalia? Noilla tiedoilla vaan lisätään koiramäärää, ei jalosteta. Jalostaa on paha, jollei tiedä mitä olisi jalostamassa ja mihin tarkoitukseen.

  • No mutta eikö hyvä alku ole se, että koiralla on hyvä luonne ja se on terve? Harva lemmikin omistaja piittaa muusta. Uroksen omistaja jatkaa varmaan keskustelua nartun omistajan kanssa,, jos sellainen ilmaantuu. Pahansuopaiset leuanloksuttajat voivat hankkia itselleen elämän.


  • helluvaa kirjoitti:

   No mutta eikö hyvä alku ole se, että koiralla on hyvä luonne ja se on terve? Harva lemmikin omistaja piittaa muusta. Uroksen omistaja jatkaa varmaan keskustelua nartun omistajan kanssa,, jos sellainen ilmaantuu. Pahansuopaiset leuanloksuttajat voivat hankkia itselleen elämän.

   Mitäs siinä sitten leukojasi loksutat? Kuten sanoit, niin hyvä luonne ja terveys ovat vasta ALKU. Uroksen omistaja puhui nimenomaan jalostuksesta, joten on täysin perusteltua pyytää lisätietoja, joita tarvitaan, jos meinataan jalostaa sen sijaan, että lisäännytetään vain jonkin sortin labradoreja. Yhdelläkään nimenomaan jalostuksesta kiinnostuneella nartun omistajalla ei ole niin paljon aikaa ja vaivaa ylimääräisenä, että viitsii alkaa kyselemään perustietoja uroksesta. Säästää siis sekä nartun että uroksen omistajan aikaa ja vaivaa, jos ne perusjutut, joita jalostukseen vaaditaan, ovat jo aloituksessa. Jolleivät ole, niin niitä voinee pyytää lisäämään. Hanki sinä pahansuopa louskuttaja siis se elämä, jota olet näemmä kipeästi vailla. Minulla oli sentään kommentilleni pointti, sinä louskutit vain louskuttamisen halusta, mutta aiheeseen liittyvää ei tullut sanaakaan.


  • helluvaa kirjoitti:

   No mutta eikö hyvä alku ole se, että koiralla on hyvä luonne ja se on terve? Harva lemmikin omistaja piittaa muusta. Uroksen omistaja jatkaa varmaan keskustelua nartun omistajan kanssa,, jos sellainen ilmaantuu. Pahansuopaiset leuanloksuttajat voivat hankkia itselleen elämän.

   Oliko niin kiire päästä loksuttamaan leukoja, ettet ehtinyt älyämään olevasi tasan ainoa turhanpäiväinen leukojen loksuttaja? Yrittäisit edes vaivata vähäisiä älynystyröitäsi ennen kuin kiirehdit mussuttamaan täyttä soopaa.

   Vai ei lemmikin omistajat sinusta piittaa muusta kuin siitä, että pentujen vanhemmat ovat hyväluonteisia ja terveitä? Väärin, tollo! Sekin on äärimmäisen tärkeää, että pennun ostajat saavat oikeanlaisen koiran oikeanlaiseen kotiin. Esim. käyttölinjaista labbista en todellakaan ikikuupäivänä myisi sohvaperunaksi lemmikkikotiin, vaikka joku pennun ostaja olisikin yhtä tyhmä kuin sinä ja unohtaisi koiran käyttötarkoituksen.

   Myös näyttölinjaisia syntyy näyttelyissä palkituista ja siten rodunomaisiksi todetuista vanhemmista aivan riittämiin lemmikkikotien tarpeisiin. Aivan taatusti syntyy, joten joka koiraa on aivan turha alkaa pennuttamaan sillä tekosyyllä, että pitäähän lemmikoteihin pentuja saada teettää kunhan vanhemmat on terveitä ja kilttejä. Kun jokainen ei-niin-hyviä koiriaan pennuttaa ja jokaisessa sukupolvessa rima vain alenee ja alenee, niin kohta on labbiskannassa niin rumia otuksia, etteivät saisi näyttelykehässä muuta kuin naurua osakseen eikä siitä luonteesta ja terveydestäkään ole parin sukupolven jälkeen enää mitään taetta. Aloittaja otti ihan itse sanan jalostus puheeksi, ja jalostushan meinaa nimenomaan sitä, että yritetään tehdä palvelusta rodulle. Jonkin sortin lisäännytystä voi harjoittaa millä hyvänsä elikolla, mutta jalostaa voi vain, jos näyttelylinjaisella on näyttelyistä saatua todistetta siitä, että se todellakin on rodunomainen. Jos minä olisin jalostusurosta etsimässä, niin nuo olisi tasan ensimmäiset asiat, jotka kysyisin, vaikka miten olisi suurin osa pennuista menossa lemmikkikoteihin. Jos pentua ostava etsii nimenomaan labbista, niin pennun on sitten ihan oikeasti oltava rotumääritelmän mukainen labbis eikä vähän sinne päin. Hanki siis ihan oikeasti oman neuvosi mukaisesti se elämä ja tajua, ettei mitä tahansa elukoita ole mitään syytä pennuttaa, sillä labbiksiakin on aivan taatusti riittämiin lemmikkikotien tarpeisiin.


  • Muista ottaa lääkkeet.


 • Musta, näyttelylinjanen, ei tosin olla käytetty näyttelyssä kuin kerran. siitä tulos keltainen nauha. Ollut meillä enemmän seurakoirana ja lenkkeily seurana.
  Molemmat vanhemmat näyttelylinjasta ja ihan menestyneet siinä.

 • Tulleeko jälkeläisestä sitten python?

 • Mikä syynä vain keltaiseen? Onko geenitestattu perinnöllisten sairauksien varalta? Onko silmät tutkittu? Millaiset terveystulokset sisaruksilla? Onko luonnetestattu? Onko suorittanut taipumuskokeen?

 • Syynä keltaiseen englannin kieltä puhuva tuomari, ja tämä meidän koira alkoi rodun omaisesti kerjätä huomioo. Ei ole geeni testattu, silmiä ei ole tutkittu. Sisaruksilla ei terveysongelmia. Ei kokeita suoritettu.
  Voin toki muuttaa tuon jalostus sanan astutukseksi. Tarkoitus olisi löytää Montylle vain hyvistä geeneistä narttu jotta saisimme hienon koiran suvun jatkumaan.

  • Paitsi että jos se koira ei pärjännyt näyttelyissä (siitäkin huolimatta, että keksit tekosyitä), sitä ei ole testattu, silmiä ei ole tutkittu, sisarustenkaan terveystuloksia ei ole esittää, kokeita ei ole suoritettu jne, niin se "hieno" koira on vain ja ainoastaan sinun näkemyksesi asiasta. Mitään todisteita ei ole siitä antaa. Jokainen koiran omistaja on sitä mieltä, että se oma koira on niin hieno, niin hieno, mutta jotta rotukoirasta voi niin perustellusti väittää, niin sen olisi oltava rodun mukainen, minkä todistaisi juurikin ne tulokset, joita ei tässä tapauksessa ole esittää.


 • Tehdäänpäs nyt niin että ne joilla olisi narttu lappis ja olisivat kiinnostunut astutuksesta ottavat yhteyttä ja "turhan" shitin länkyttäjät voivat jutella täällä rauhassa. Mikäli sopivan nartun omistaja ilmaantuu niin voimme sopia asiasta lisää, mikäli he haluavat että käymme tutkituttamassa koiramme silmät yms. niin sen me teemme. Turhat kommentoijat voivat jatkaa täällä keskenään. Emme ole mitään himokoira harrastajia joille kaikki on pilkuntarkkaa tässä asiassa vaan etsimme vain koirallemme suvun jatkajaa.

 • Tietysti ne on tutkittava jo valmiiksi riippumatta siitä mitä nartun omistaja haluaisi. Uroksenkin omistajalla on velvollisuuksia jokaista syntyvää pentua kohtaan, vaikka sinua ei muu kiinnostakaan kuin se, että saat sen yhden pennun itsellesi. Ei syntyvien pentujen terveydellä ja tulevien omistajien kukkarolla ole kenenkään oikeutta leikkiä. Siksi ne testit nykyään tehdään kun osataan niin hyvin ennaltaehkäistä ongelmia. Tutkimattomista ja muuallakin pärjäämättömistä eläimistä kasvattaminen on epäeettistä, vaikka sinä kätevästi oletkin sitä mieltä, että eettinen kasvattaminen on "himoharrastusta". Sinulla on vain himo saada se yksi ainoa pentu muista viis ja se sumentaa arvostelukykysi.

 • Missäpäin suomea tämä labradori on?

 • Tykkääkös se teitin koera NUSSIVA

Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.