Wifi 3G/4G langatonverkko-outous

Scifisti1977

Mulla on Huawein B593s langattoman verkon 3G/4G- reititin. Eli SIM -kortti sisään ja verkko on siinä. Teoreettinen nopeus siinä on 150 Mbps. Yleensä 4G:llä nopeus on ollut siinä 10-40 Mbps ja olen ollut ihan tyytyväinen. Vähän katvealueella kun asun.

No nyt on ollut pari viikkoa kohta sellainen outo tilanne, että 4G-verkko on lagannut ihan ihmeellisesti. Aikaisin aamulla saattaa olla nopeudet just ja just joku 20Mbps mutta ilta-aikaan VAIN 0,5 - 3Mbps! Huomasin tämän ensin siitä, että kun koitin Xbox Onelle ladata yhtä peliä, niin nopeus oli pääosin siinä alle 2 Mbps ja se kesti ikuisuuden ladata. Youtube videoita on tuskaa katsella siedettävällä laadulla, kun tökkii.

Olen katsellut reitittimen asetuksia ja tehnyt status tarkastuksia ja kaikki on ok. Nyt sitten tein viimein testin: muutin langattoman yhteyden tilaan "Only 3G" eli käyttää siis vain 3G -verkkoa. Ja ihme ja kumma! Nopeus nousi välittömästi 10-25Mbps ja pysyy vähintään tuossa 10:ssä Mbps:ssä koko ajan! Sanomattakin selvää, että youtuben ja muiden netin nopeutta vaativien palvelujen käyttö normalisoitui/helpottui dramaattisesti . Joten johtopäätökseni on se, että 4G verkossa on jotain vikaa. Huomenna meinasin soittaa operaattorin asiakaspalveluun ja kysellä vähän, että mistä johtuu.

Aloin jo harkitsemaan uutta reititintä, mutta taidankin siirty toistaiseksi käyttämään vaan tätä 3G verkkoa, kun on paljon parempi tällä hetkellä. Tein muuten saman havainnon kännykässäni. 4G on hitaampi, kuin 3G. Ei tajua, mutta mikäs tässä. Näillä mennään. Hommat on kuitenkin kunnossa nopeuden osalta tuon toimivan 3G verkon ansioista. Eipä tässä muuta! Katteellaan!

6

308

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koossa

      4G on houkutellut tilaajia ja varsinkin mainoksia, jotka tukkivat yhteydet. 80 % liikenteestä on joutavaa hösötystä. Sen liikenteen maksaa liittymän maksaja.
      3G:llä on paine alentunut nettivillien rynnistettyä neljägeelle.

      Sama oli aikanaan havaittavissa kaksi- ja kolmeGeellä. Laskujen maksu 3 Geellä ei onnistunut, onnistui 2G:llä.

      Nyt lopuksi joudun valitsenaan 100 katukylttiä, 50 tietä ja 34 henkilöautoa. Niukat kiitokset. Tabletissa tätä riesaa ei ole - vielä.

      • keksitty-tilapäinen

        Hommaa suomi24-tunnus niin et joudu.
        Kirjautuneena voi kirjoittaa myös keksityllä tilapäiselä nimimerkillä.


    • Scifisti1977

      Nopea päivitys. Operaattori ehdotti minulle käyttööni paremmin sopivaa ja halvempaakin nettiä. Tietenkin otin sen, kun mukana tuli vielä parempi reititinkin kaupan päälle. Liittymä on nyt sellainen, että teoreettinen maksiminopeus on 100 Mbs. Sain reitittimen ja avasin littymän. Eka viikko käytössä näytti sellaiselta ettei nopeuteen tullut muutosta. Eli 4G lagasi edelleen paljon ja käytin 3G, joka toimi edelleen hyvin. Mutta sitten jotain tapahtui. En tiedä mitä, mutta voin vain olettaa että tyypit saivat yhteydet viimeinkin pelittämään. Sillä kun testasin taas 4G:tä, huomasin että nyt nopeudet ovat oikealla tasolla ja nopeampia kuin minulla koskaan ennen. Eli nyt mennään vähintään 20 Mbs:n mutta usein pysytään yli 40 Mbs. Parhaimmillaan käynyt yli 70Mbs. Nyt toimii paremmin, kuin 3G ja ilolla vaihdoin 4G:n.

      En tiedä mitä tapahtui. Tässä talossa asuu edelleen sama määrä ihmisiä, joten ruuhkautumisesta ei voi olla kyse. Olin aina sitä mieltä, että jossain on ollut vikaa koska aina ennen on ollut hyvä yhteys ja sit yhtä äkkiä meni tosi huonoksi ja pysyi siinä varmaan yli kuukauden. Kunnes tosiaan tuossa viikko sitten normalisoitui.

      En tiedä missä oli vika, mutta nyt toimii niinkuin pitää ja on loistoyhteydet! Hyvä! Ei muuta.

    • v.erkko

      Kokemuksesta kerron että Digitan langaton verkko on huono ja toimii milloin sattuu. Ainakin Joensuun seudulla. Taitaa olla cityverkko lähinnä.

    • tuossanoin

      3G/4G yhteydet eivät aina takaa tasalaatuista yhteysnopeutta ja yllättävän pienetkin tekijät voivat vaikuttaa ratkaisevasti yhteysnopeuteen. Esimerkiksi laitteen paikka vaikuttaa paljon, itse olen huomannut, että jo parin metrin siirto esimerkiksi huoneen kulmasta toiseen voi helposti jopa tuplata mokkulan nopeuden.

      Kuvauksesi perusteella voi myös olla, että laitteesi sijainnissa on ollut huono 4G kuuluvuus, jolloin laite ei kuitenkaan ole jostain syystä osannut vaihtaa 3G-verkkoon. Tämä selittäisi sen, että miksi nopeus parantui kun pakotit laitteesi 3G:hen. Tällaiset verkkosta toiseen vaihtamiseen liittyvät ongelmat eivät ole mitään ennestään kuulumattomia ja ne voivat korjautua ohjelmistopäivityksellä. Lisäksi olet oikeassa, myös ruuhka ja monet radiohäiriöiden lähteet voivat hidastaa liikennettä.

    • sillaisemenee222

      Aloittajan operaattorin 4G linkkiasemassa oli vika, ja joka sitten lopuksi korjattiin. Ei muuta ongelmaa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      397
      4022
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      218
      1994
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      68
      1500
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      155
      1335
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      991
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      61
      973
    7. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      125
      937
    8. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      913
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      888
    10. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      869
    Aihe