Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Aktiivinen koira TUNTEJA yksin kotona? MITEN ?????

juuurse

Moi! Kovasti haluaisin paimenkoiraa, mutta kokemusta ei ole kuin yksin viihtyvistä, itsenäisistä koirista. Mietin vain, kun olen sellaisen käsityksen saanut että monet paimenkoirat, varsinkin ne mitä minulla oli mielessä hankkia, tarvitsisivat koko ajan jotain päänmenoksi. Siitä puhutaan negatiivisesti ja peloteltavasti. Vaikka onhan siinä varmaan syytäkin. MUTTA MITEN TE KÄYTTE TÖISSÄ?? Kai nyt jokaisen täytyy siellä joskus käydä :D

Siinähän voi vierähtää pahimmillaan kymmenisenkin tuntia ja sitten vielä yöllä 8 h pelkkää nukkumista... Kun tuntuu mahdottomalta antaa sitä liikuntaa jne. koiralle TASAISESTI pitkin päivää. Eihän tuosta jää jäljelle paljoakaan aikaa. Ja ne mitkä jää, omistan siis ainoastaan täysin koiralleni? Kuulostaa tyhmiltä kysymyksiltä... Mutta jos ''tyhmät ihmiset'' olisivat aina kysyneet ne hassut kysymykset ennen kuin hankkivat koiran, olisi monen koiran elämänlaatu pelastettu!!

Toivon siis vastauksia, sillä vaikka kuinka haluan paimenkoiran, jonka kanssa harrastaa liikuntaa, en sitä voi ottaa jos en täytä hänen tarpeitaan. Eniten haluan kuitenkin, että oikea koira menee oikeaan paikkaan, eikä kärsi omistajan tietämättömyydestä ja pilvilinnoista. SILTI ELÄN TOIVOSSA, ETTÄ ANTAISITTE VASTAUKSEN, JOLLA PYSTYN HYVILLÄ MIELIN AKTIIVISEN KOIRAN HANKKIMAAN!!!!!!

3

139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • munmunn

      Itselläni on ollut saksanpaimenkoiria, nyt lauman jatkona alle vuoden vanhat valkoinenpaimenkoira ja rotikka/doberman mix, seropi vielä kaiken hyvän päälle kodinvaihtaja ja melkoinen ongelmapakkaus, aktiivisiksi nuo laskisin. Töissä olen aina käynyt ja lapsiakin on vuosien varrella siunaantunut. Koira oppii kyllä rytmin, kunhan se on realistinen, koira lepää enemmän kuin ihminen, joten tämän leporytmin erilaisuuden vuoksikin koiralle ei ole mahdotonta levätä yötä ja työpäivä. Liikunnalla et kuitenkaan saa koiraa väsymään tai ehkä pennun ensimmäiset kuukaudet, mutta viidestä kuukaudesta eteenpäin, ei aktiivista koiraa lenkkeilyllä väsytetä. Sen sijaan jokin harrastus, oli siinä tavoitteita tai ei, on juju, jolla aktiivinen koira pidetään tyytyväisenä. Omien kanssa harrastan hakua, esineruutua, jälkeä, hajuerottelua, tokoa, agilityä jne, vain haussa on tavoitteita. Tekemisen teettäminen pitää koiran myös poissa pahanteosta, eikä sille tule turhautumisesta johtuvia käytösongelmia, se tulee koulutettua myös samalla, koska useimmat harrastukset vaativat koiran hallintaa. Noista luettelemistani ainakin tokoa, esineruuutua ja jälkeä voi harrastaa ilman treeneissä juoksemista, jolloin siihen ei kulu koko iltaa töiden päälle. Tokotreenit voi järjestää vaikka tyhjällä parkkipaikalla lenkin yhteydessä.

      Kysymyksesi ei olleet tyhmiä, miettisipä useampikin samoja asioita, ennen kuin hankkii koiran joka vie leijonanosan vapaa-ajasta.

      • juuurse

        Kiitos vastauksesta, nyt on taas itsevarmempi fiilis!


    • CanisLupusFamiliaris

      Vaikuttaa myös siltä, että jos koiria on enemmän kuin yksi, ne viihtyvät paremmin keskenään kuin aivan yksin. Laumaeläin, nääs.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2217
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1652
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1466
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1367
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1344
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe