Ihmiset ovat samanlaisia.

Kaikilla meillä on omaa lahjakkuutta lahjattomuutta, tietoa ja taitoa.

Urheilijoilla on oikein oma kamppanja, jonka nimi on Respect, suomeksi kunnioita. Kampanja on jalkapalloilijoiden paljon esiin tuoma. Siinä pyritään osoittamaan, että eriväristen ihmisten aatteet ja vaatteet ovat samanarvoisia ja kunnioitettavia.

Siitä oavatko ihmiset yhtä hyviä, selviää kahden viipurilaisen peltisepän keskustelusta, joka tapahtui näin:

Kaverukset olivat lievästi liikutetussa tilassa ja toinen kehaisi: " Kuule, mä olen Viipurin paras peltiseppä" " No kuis mää sit? ihmetteli kaveri. "No sää kans".

Täällä palstallakin käydään jatkuvaa paremmuustaistelua. Tuohon parranpäristelyyn osallistuu jokainen kykynsä ja kyvytömyytensä mukaan.

Ja tilanne jatkuu.

7

166

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • noinhan.niitä.ihaill

      Aloituksen viimeiseen kappaleeseen on sanottava, ettei ainakaan tämän kirjoittaja huomaaa täällä mitään paremmustaistelua.
      Kieltämättä on pari kolme kirjoittajaa, jotka ovat saaneet tunnustusta osakseen, mutta kyllä hekin täällä ovat vaatimattomasti esiintyneet, korkealaatuisista puheenvuoroistaan huolimatta. Kateutta se on kieltämättä eräissä kirjoittajissa herättänyt, mutta kateushan onkin eräs ihailun muoto.

      • Niin_se_on

        Kateus pitää ansaita.


    • S.e.k

      Aamua kahvimukin äärestä!
      Onhan täällä eri tasoisia kirjoittajia, mutta eikö se ole aivan luonnollista kaikki eivät samaa mieltä, -eivät kirjoita samalla tyylillä, -eivät tykkää samoista asioista.
      Eroavaisuuksia pitää olla silloin syntyy mielipiteitä.

      Toiset hyväksyvät muitakin ratkaisuja kuin omansa, toiset taas kynsin hampain roikkuvat omassaan, jopa loukkaantuvat jos joku ratkaisee asiat omalla opitulla käytännön tavalla.

      Harvoin täällä edes on keskuseluja, kirjoitellaan niitä näitä, se kuitenkin sopii tänne parhaiten mielipiteet eroaa ja juttua riittää.
      Omista kokemuksista ja elämässä vastaan tulleista hyvistä joskus huonoista tilanteista tulee luettavaa kaikille.
      Joten eiköhän pistetä sormet hommiin tänäänkin!

    • hepo-katti

      Raskastahan kampea on kääntää, mikäli se on kauan ollut ilman älyöljyä, mutta toimintaa ei vinkunat haittaa.

      Aamu tv:n uutisvirta alkoi taas huvittamaan. Päästyään keltaisenvaaran fobiastaan, ollaan amerikoissa selvästi siirrytty russiafobiaan, heh,.... kävis se
      eu-peräkylän mamufobiaankin 👨🏿‍🌾

    • Ramoona_

      Ainakin lapset ovat samanlaisia kaikkialla maailmassa. Jos ei yhteistä kieltä ole, kommunikointi sujuu leikin, musiikin ja urheilun välityksellä. Omissa lastenlapsissani on jalkapalloharrastajia , kuorolainen ja nuoriso-orkesterilainen, ja he ovat saaneet hyvää ryhmäkasvatusta ja joukkuehenkeä sekä kansainvälisiä kontakteja tätä kautta. Lapset oppivat arvostamaan ihmisiä heidän tekojensa kautta, ei taustansa takia. Isoäitinä seuraan ylpeänä lastenlasten harrastuksia ja kehittymistä, kasvamista nykypäivän haasteita täynnä olevassa maailmassa.

      Olipa hauskaa katsoa, kun Helsinki Cupiin osallistuvaa Tansanian poikien jalkapallojoukkuetta haastateltiin. Iloisia sähikäisen vilkkaita poikia, jotka ihastelivat, kun Suomen kaduilla ei näy roskia. , luonnossa on puhdasta ja rauhallista. Presidenttikin kävi heitä tervehtimässä, ihmettelyn aihe oli sekin, ettei turvamiehiä parveillut ympärillä. Liikunnan Kehitysyhteistyö ry eli LiiKe tuo joka vuosi joukkueen Tansaniasta, vuorovuosin tyttöjä ja poikia. LiiKe auttaa tansanialaislapsia kiinnittymään koulunkäyntiin urheilun avulla , auttaa myöskin esimerkiksi hankkimalla koulupukuja ja opiskeluvälineitä. LiiKe antaa myös terveyskasvatusta ja kouluttaa liikunnanopettajia. Tyttöjen kouluun saaminen on erityisen haasteellista, sillä heitä käytetään apuna kotitöissä ja naitetaan hyvin nuorina. Yhdessä asiassa tansanialaslapset ovat ylivertaisia, heillä ei ole älykännyköitä räplättävinä, joten he kiipeilevät, juoksevat , liikkuvat ulkona.
      Jalkapallo näyttää olevan myös vastaanottokeskuksissa hyvin suosittu ajanviete ja yhdistävä asia paikallisen väen kanssa.

    • reppuriika

      Eikö se ole ihan mukkiinmenevää, kun huomaa osaavansa ajatella ja on mielenkiintoa kertoa siitä toiselle. Hyvä on jos kokee olevansa vielä lahjakaskin jossain asiassa. Joidenkin mielestä se että valvoo illalla myöhään jopa yöhön ja herää aamulla yhdeksän jälkeen on pahe. Tunnen papan, 77-vuotias ja menee nukkumaan klo 20.00 ja herää aamulla kolmen, neljän aikoihin. Aikakin kuulemma käy pitkäksi kun hiljaista ja vaimo nukkuu vielä. Moittii meikäläistä laiskaksi aamu-unisuuden vuoksi kun sanaon ettei minulle sitten soitella aamulla ennen kahdeksaa talkoovuoroista. En tule laittaneeksi puhelinta aina äänettömälle.
      Minulle illanvirkkuuskin on luonnonlaja ekä ensinkään laiskuutta tai puhumattakaan pahe.

      Kyllä se niin on, että ei tule koskaan tilannetta että kaikki ihmiset ovat yhtä mieltä, ei meistä tule yhtenäistä joojoo kansaa. Vielä hoivakodissakin pitää harata vastaan, kun aamuhoitaja yrittää maanitella pesulle, mutta kun on ne laitosrutiinit eikä voi kaikille aina tarjota sitä yksilöllistä hoitoa. Niin mutta ei me ollaan vielä hoivakodissa.
      Oikien ihanaa sateista kesäaamua. On ollut perätysten kolme neljä lämmintä aurinkopäivää ja nyt ropistelee vettä.

    • MummeliMia

      Eilisen sateen oli ennustettu alkavan klo 14 aikoihin, ja sitä ennen koetin ehtiä kotiin metsälenkiltäni, tosin metsän reunaan ajan aina pyörällä.
      Ennuste vauhditti kivasti tunnin kestänyttä lenkkiäni, ja kotiin tultuani kuvittelin sateen kohta alkavan, mutta vasta illalla alkoi sade. Eikä ennustettua ukkosta ollutkaan mukana, sitähän onkin vaikea ennakoida.

      Kun ajoin alamäkeen, niin tuulenpuuska otti kiinni lippikseeni, ja jouduin pitämään kiinni siitä kädelläni.
      Vastaani tuli hyvin kumara mummo toisella puolella kävely- / pyöräilytietä, ja hän katseli minua tarkkaan, ja nosti sitten kätensä tervehdykseen. Oli tulkinnut käteni asennon niin. Ja sehän oli hyvä, aina jos joku vanhus koettaa tulla ITSE toimeen, hoitaa asiansa itse, niin sehän on tervetullut esimerkki meille kaikille.

      Voidaanpa hyvin, mukavaa heinäkuun päivää!


      .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      174
      1578
    2. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      126
      1501
    3. Mitä sä kuvittelit

      Kun annoit mulle huomiosi, tottakai minä menin ihastumaan suhun. En ole koskaan ollut se henkilö keneen kukaan kiinnittä
      Ikävä
      119
      1442
    4. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      8
      1127
    5. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      73
      973
    6. Sähköauto ei saastuta

      Koska sähköautossa ei ole saastutusputkea kuten polttomoottoriautossa. Saastuttajille tulee mätkäistä kunnon saastutusv
      Maailman menoa
      275
      941
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      223
      922
    8. Olisitko oikeasti

      valmis kohtaamaan kaivattusi?
      Ikävä
      86
      873
    9. Älä nainen leikistä suutu!

      Ja kyllä täytyy kritiikkiäkin kestää, mm. ylipaino, se että oot köyhä jne jne Melko tutulta mieheltä
      Ikävä
      77
      823
    10. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      147
      804
    Aihe