En uskalla hakea apua

Avuton_

Oon aika varma et sairastan kaksisuuntaista mielialahäiriötä, mutta en uskalla hakea apua, sillä pelkään sen vaikuttavan työnhakuun ja tulevaisuuten kuten jos joskus saan lapsia, en halua lastensuojelun kanssa olla tekemisissä ja jos tulis ero nii saako toinen osapuoli huoltajuuden? Lääkärissäkään ei otettaisiin vakavasti kun jopa fyysiset oireet voidaan yhdistää tähän "sairauteen"

Tunnen oloni niin epätoivoiseksi. Tuntuu, että olen pilaamassa elämääni enkä osaa lopettaa. Velkaa on kertynyt useampi tonni, vuokratkin rästissä.. Rahat on menny juhlimiseen, 5-2 kertaa viikossa. Seksiäkin tullu harrastettuu paljon tuntemattomien jopa varattujen kanssa. Juon helvetisti. Pari kertaa putkaankin päätynyt, teen asioita mitä kadun pitkään. Työtkin jouduin lopettamaan kun oli niin huono olla ja itketti joka päivä,. Ystävienkin kanssa oon laittanu välejä poikki pienimmistäkin asioista. Nyt pärjään 3-4h unilla ja hirveesti tekis mieli juhlia ja riehua, mut pelkään seurauksia ja morkkiksia.. tuntuu et Vuoden sisällä käytös on pahentunu.

Pää hajoo ku ei voi hakea apua pilaamatta omaa tulevaisuuttaan.

9

280

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • AikaKasvaa

      Olet yhtä arvokas kuin kuka tahansa muu ihminen ja ansaitset saada apua henkisiin ongelmiisi. Kaksisuuntainen mielialahäiriö ei ole tuomio ja sen kanssa pystyy elämään onnellista elämää jos sitä vain hoitaa lääkityksen avulla ja oppii tuntemaan koska pitäisi mennä juttelemaan ammattilaiselle.

      Mieti hetki ja rauhoitu.

      Työssä sinulla ei ole mitään velvollisuutta kertoa asiasta ja jos tulee jaksoja jolloin selvästi tarvitset apua, niin sitten sinun pitää mennä omatoimisesti hakemaan sitä. Niin pärjää. Työnhaun yhteydessäkään ei tutkita terveyttä, kuin vain joissakin aloissa. Siinäkin tutkitaan vain, että onko työkykyinen vaiko ei. Muuten se ei vaikuta.

      Lasta ei riistetä vanhemmaltaan, jos vanhempi ei ole antanut sille oikeaa syytä. Jos esimerkiksi joisit reilusti siinä vaiheessa, niin onhan se sitten alkoholiriippuvuuden takia, eikä suinkaan kaksisuuntaisen mielialahäiriön takia. Jos haet apua, niin pystyisit välttämään sen paljon isommalla todennäköisyydellä, kuin jos et hakisi.

      Haluaisin, että ymmärrät sen, että lääkityksen ja henkisen avun myötä voisit paremmin alkaa rakentamaan elämääsikin alusta. Voisit alaa keskittymään siihen että saisit itsesi kunnolla työkykyiseksi ja sitten velkojen maksuun.

      En tiedä miten selittäisin tämän. Voi olla, että sinulla on noin epäterve mielikuva tulevaisuudesta jossa haet apua, koska tähän asti olet kokenut vain pettymystä, masennusta ja sekasortoa sitkeästi selviämällä vain yksin kokematta. Jos ei ole paljoa positiivisia kokemuksia siitä, että muut kohtelevat sinua tasavertaisesti ja ihmisarvojen mukaisesti, niin ei sitä silloin osaa odottaakkaan muuta kuin pahaa muilta.

    • pidä_keho_luonnollisena

      Unohda tekosyyt ja ota itseäsi niskasta kiinni ja lopeta hölmöily. Psyykenlääkkeet vaan sumentavat ajattelua ja alentavat toimintakykyä. Jos ei käytöksen parantaminen lähde omasta halusta, ei lääkkeet tule sitä muuttamaan.

    • Etsi tasapaino, lääkkeillä vaan sumennat mielesi. Mene terapiaan

    • trgf

      Mistä sulla riittää rahaa hillumiseesi ???

    • DingDong1

      Ihan aiheellisia pelkoja. Jos ei halua elämäänsä pilata niin pysy erossa psykiatreista. Ne merkinnät ei lähde ikinä papereista ja ne kaivetaan aina esiin, vielä vuosikymmenienkin päästä.

    • Humppapirkko

      Täällä samassa tilanteessa.. kiinnostaisko kahden kesken jutella joskus?

    • Avuton_

      Kiitos vastauksista. Taidan koittaa selvitä tästä ilman psykiatreja. @Humppapirkko olisi muuten kiva ajatus, mutta muutan parin pv sisällä ulkomaille. Päätin unohtaa kaikki rahahuolet ja ongelmat ja aloittaa "uuden elämän".

      • Pimeydestäpois

        Aika äkkinäistä?! Jättää vaan kaikki. Ei taida onnistua. Ulkomaille? Vai ihan pois tästä maailmasta?


    • IltalehdestäPäivää

      Vitun kanerva mä teurast sut saatanan ylimielinen molopää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5309
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3437
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1572
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      192
      1463
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      988
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      779
    Aihe