Mustikkaa vähänlaisesti

XM-Hannu

Kävin katsomassa tuttuja mustikkamaastoja. Myöhässä ovat, ja paljon tyhjiä pensaita. Tänä vuonna ovat kimalaiset olleet vähissä, mustikan pölytys ei onnistunut.

Vaan muistanpa -76 tai -77, kun oli huono marjavuosi, naapurien keskustelun:
-Käytiin eilen mustikassa
Paljos saitte?
-kymmenkunta...
Litraako?
-Ei, kun marjaa.

16

1997

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Marjastaja64

      Mustikoita tosi heikosti,verattuna viime vuoteen.Hinta varmaan 7-10€ litra puhdistettuna.

    • Poimurit

      Kuopion suunnallakin heikosti marjaa ..Saaressa tilanne näytti suorastaan surkealta..(- Mielenkiintoista nähdä miten korkeaksi jää mustikan hinta

    • pulavuosi

      Juu, eipä montaa marjaa löydy täällä Paimiossakaan. 5 ämpärillistä on jo tilattu, mutta minkäs teet. Uutisissa mainittiin, että elokuun alussa niitä tulee.

    • HarrastelijaVain

      Lähden nyt edes yrittämään, josko desin saisin huomiselle aamupuurolle. Tämä Varsinais-Suomessa.

      • HarrastelijaVain1

        Tehtävä suoritettu! Lähimaastosta siis pienikokoista kuivakkaa, ehkä ei vielä kypsynyttä mustikkaa keräsin vajaan tunnin. Saalis: keittiövaaka kertoo, että 102 grammaa. Tämä siis käsin noukittuna, ulkoilun lomassa. No, saa siitä huomisaamulle kaurapuuroon lisuketta...


      • EntAmmattilainen125kgpv

        Kuhmon suunnalla vaikuttaa kohtuullisen hyvälle. Ensimmäiset kypsät bongattu, mutta varsinainen poimintakausi alkaa vasta noin kahden viikon päästä. Hillojen suhteen on merkkejä jopa hyvästä sadosta. Viikon päästä löytynee ensimmäiset kypsät hillat.

        Aika hurjalle kuulostaa tuo edellä ollut toteamus 7-10 euroa puhtaasta mustikkakilosta. Sopiva hintahan se silloin on jos ei itse pääse, mutta jos pääsee, niin ilman muuta itse hakemaan (tulotasosta riippumatta).


      • HarrastelijaVain

        Aamusella kävin vilkaisemassa, oli vielä satanut, joten märkää. Samoja pieniä edelleen kuivakkaita... Sieniä ei myöskään vielä.


      • Saapasjalkamies

        Mustikkaa todella huonosti ainakin täällä Päijät-Hämeessä. Tänään metsässä poimurin kanssa 5 tuntia ja saldona 10 litraa jotka pitää vielä siivota. Eli en kyllä itsekkään myisi alke tuon 8-10 eur kilolta .. jos möisin. Mutta kyllä tänä vuonna jää kaikki itselle 😊


      • Niinpäniinn
        EntAmmattilainen125kgpv kirjoitti:

        Kuhmon suunnalla vaikuttaa kohtuullisen hyvälle. Ensimmäiset kypsät bongattu, mutta varsinainen poimintakausi alkaa vasta noin kahden viikon päästä. Hillojen suhteen on merkkejä jopa hyvästä sadosta. Viikon päästä löytynee ensimmäiset kypsät hillat.

        Aika hurjalle kuulostaa tuo edellä ollut toteamus 7-10 euroa puhtaasta mustikkakilosta. Sopiva hintahan se silloin on jos ei itse pääse, mutta jos pääsee, niin ilman muuta itse hakemaan (tulotasosta riippumatta).

        Kyllä mä mettään pääsen ei se ole varsinaisesti ongelma mutta mettässä on suuri vaara että siellä on epätasaista maastoa ja mulla on yliliikkuvat nilkat sitten jää kyllä mustikat mettään vaikka niitä olis poimittukin. Mä pysyn polulla niillä näkee paremmin missä kulkee.


    • EntAmmsyyoöirnn

      Kyllä tilanne on perin huono täällä Kuhmossa. Vaimo ratkesi juomaan ja kissa kuoli. Nyt ei ole käsissä muita kuin kauheita vaihtoehtoja. Olen iso ukko kokoisekseni, mutta nyt huolettaa.

    • kypsiä_olivat

      Tänään tuli mustikkaa 2 yhdeksän litran sangollista ja 1kpl 5 l kanisteri täyteen. Meitä oli 3 henkeä ja oltiin 1t 30min mettässä. Täältäkin oli jo poimittu jonkun verran mutta isoja olivat mustikat ja pieneltä alueelta tuli tämä määrä. Poimureita käytettiin.
      alue on Mynämäen suunnalla, Turusta noin 30 km Poriin päin!

    • Sammy766

      Vantaalta löytyy viikonloppuna poimittua ja puhdistettuja mustikoita, isoja ehjiä ja kypsiä. 55€/10ltr

      sami.hiltunen76 ät gmail.com

    • Maalarierkki

      Kävin tänään Rauman eteläosassa poimurilla keräämässä 10 litraa pieneltä alueltaa (n. 4 aaria). Aikaa kului n 2 h 45 min. Kohtuullisen tuntikorvauksen siitä noilla hinnoilla saa, jos löytää sopivan ostajan.

    • piirakkaajakiisselii

      ? Talvimustikat pakkasessa, samoin lallaa hillona. Olen käsinpoimija, ja sen huomasin ettei mustikkaa ole valtavasti, mutta kyllä sitä kotitarvekäyttöön löytyy.
      Ne entiset marjamaastot jotka tehneet vuosia, muuttuvat...
      -Kun lähellä tehdään iso avohakkuu. Ja toisaalta, kauan puolukalla olleet mustikoituvat, kun harvennetaan viimeisen kerran, eli tukkipuuta kasvatetaan.
      En tiedä keräänkö vääriltä alueilta? Mutta näissä yllämainituissa, mieluiten pohjoisrinteillä on hyvä marja. Alempaa tämänvuotisilta länteiltä löysin märänneen makuista, kaikki ei edes kypsiäkään olleet!
      Mustikka ei ole mikään näkymätön. Ihmettelyni, jos joku jo näin aikaisessa vaiheessa jäi ilman mustikoita.
      Oli yksi vuosi, tosiaan... Sen nimesin etsi mustikat, suuhusi jos löydät- vuodeksi. Kolusin silloin astian kanssa lukuisia alueita, mutta suuhuni minä vähät löytöni laitoin. Semmoinen vuosi onkin poikkeus. oli ollut kylmää keväästä. Ja rutikuiva hellejakso pilannut muuten.

    • XM-Hannu

      Kyllä näköjään paikoitellen on tänäkin vuonna hyvin. Reilussa 2 tunnissa keräsin poimurilla n. 8 litraa, ja vielä perkasin ne samalla. Minulle sopii tuo tyyli, kaataa marjat poimurista perkauslävikköön, vähän ravistella, ja poimia huonot pois, ja vasta puhtaat marjat ämpäriin. Jää kotona ikävä perkaustyö pois. Niin, ja tuo 8 l mäen rinteestä n. 1 aarin alalta.

    • kylläsesiittä

      Juu, kyllä mustikkaa Varsinais-Suomestakin löytyy, kun vähän kiertelee. Enimmäkseen harvahkossa mäntymetsässä ja suopohjaisessakin maastossa sitä esiintyy. Vaikeaa on vaan löytää koskematonta mätästä, kun marjanpoimijat ovat käyneet sankoin ja joukoin.17 ämpärillistä on jo koossa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      79
      1820
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1524
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1203
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1146
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1131
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1129
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1114
    Aihe