Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Wallas 3200 ongelma

ArtoOlli

Pari vuotta vanha laite, toiminut kuin junan vessa. Käytetty tänä kesänäkin, mutta sitten ei lähtenytkään käyntiin vaan alkoi vilkuttamaan punaista häiriövaloa. Puhallinpuoli toimii ok. Ennen kuin alan purkamaan, niin olisiko ideoita..? Olen resetoinut laitteen päävirran katkaisulla ohjeen mukaan.

13

1404

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Wallas 3200 poistui muistaakseni vamistusohjelmasta jo aikaa sitten joten aivan tuoreesta laitteesta ei liene kysymys. Toisekseen W 3200:ssa ei ole häiriövaloa vaan palonilmaisu-ja jälkikäyntivalo (punainen) eikä sen pitäisi vilkuttaa ellei sitten lämpöanturi reistaile. Tarkistaisitko vielä mikä malli on kyseessä. Onko polttoaine diesel vai petrooli? Jos diesel niin niistä ei kerinnyt tulla kovin paljoa kokemusta ja ei enää tulekaan koska oma veneilyni loppui jo viime syksyyn.

      • ArtoOlli2

        Sorry. Edellisen veneen lämmittimestä höpisin. Eli malli on 30DT eli diesel-toiminen.


      • Huoltoon
        ArtoOlli2 kirjoitti:

        Sorry. Edellisen veneen lämmittimestä höpisin. Eli malli on 30DT eli diesel-toiminen.

        Ota yhteyttä wallaksen huoltoliikkeeseen. Nuo on jo monimutkaisempia laitteita, kuin jeesuksenaikaiset petroolihärvelit ja täällä useimmiten tieto on yhtä pitkää, kuin leviääkin.


    • Masaesbosta

      Terve sepe..teus, näin että olet taas linjoilla, niin päätin tässä lähettää kiitokset vinkistäsi koskien sähköisen polttoainepumpun lisäämisestä VP 2001 pa-linjaan.

      Asensin sellaisen keskihintaisen pumpun keväällä ja totesin heti kuinka helppoa oli ilmaus sakkakupin puhdistuksen jälkeen ja onhan se siellä varapumppuna pahanpäivän varalle - jos se koneen kyljessä oleva sattuisi joskus lakon tekemään.

      Minkä takia et enää veneile? Onko sinulla terveyshuolia

      • Hauska kuulla että siitä oli apua. Juu, terveys renaa. Diapetes vie jalkoja alta. No, onhan tässä jo ikääkin ja kerkisinhän tuolla pyöriä. Paattikin meni "hyvään kotiin" että sikälis meni hyvin. Hyvää kesän jatkoa vaan, jospa nuo ilmatkin paranis.


      • Kiitos
        Olet jakanut meille veneijiölle monta hyvää neuvoa.Kiitos siitä ja kaikkea hyvää sinulle.Ja sitten se pakollinen, Hyvää Veneilykesää kaikille !


    • Myös minä kiitän keskustelukumppaneita seurasta. Kirjoittelemisiin!

      • Masaesbosta

        On se kuitenkin mukava että olet täällä mukana meitä tumpeloita opastamassa. Koeta pitää lippu korkealla joka tapauksessa. Myös täältä hyvää kesää sinulle ja muille palstalaisille.


      • pelti

        Kiitos hyvistä neuvoista sepeteus, ja hyvää kesää, ja olisi kysymyskin. Osaatko sanoa kuinka kuumaksi peltiwallaksen paloilmaputki kuumenee?


      • Eipä tuosta taida kirjatietoa löytyä mutta näppituntumalla ei kovin kuumaksi, siis jos asennus on ohjeen mukainen. Kyseesähän on ns. koaksiaalinen pakoputki jossa kuumat pakokaasut toimitetaan pihalle sisäputkella ja paloilma imetään tämän putken ja ulkovaipan välistä. Tällöin ulkovaippa ei tule kovin kuumaksi. Sisäputki on kylläkin tosi kuuma koska peltiwallaksen lämmönvaihdin on hyötysuhteeltaan kovin huono verrattuna uudempiin. Mitä itse laitteen pintalämpötiloihin tulee niin mainosteksteissä luki että täyttää Ruotsin Sjöfartsverketin (merenkulkuhallitus) määräykset. Taisi olla 80degC.


      • pelti
        sepe..teus kirjoitti:

        Eipä tuosta taida kirjatietoa löytyä mutta näppituntumalla ei kovin kuumaksi, siis jos asennus on ohjeen mukainen. Kyseesähän on ns. koaksiaalinen pakoputki jossa kuumat pakokaasut toimitetaan pihalle sisäputkella ja paloilma imetään tämän putken ja ulkovaipan välistä. Tällöin ulkovaippa ei tule kovin kuumaksi. Sisäputki on kylläkin tosi kuuma koska peltiwallaksen lämmönvaihdin on hyötysuhteeltaan kovin huono verrattuna uudempiin. Mitä itse laitteen pintalämpötiloihin tulee niin mainosteksteissä luki että täyttää Ruotsin Sjöfartsverketin (merenkulkuhallitus) määräykset. Taisi olla 80degC.

        Peltiwallaksen yläpinnassa kansikiinnikkeen alla on pari pistemäistä läpiruostunutta pientä reikää joiden ympärillä on tervettä peltiä ja ne pitää paikata. Juotostinankin sulamispiste lienee noin sata astetta korkeampi kuin tuo arviosi, tai kemiallinen metalli kenties vaihtoehto? Hitsaamaan ei viitsi ryhtyä, koska reiät niin pieniä.


    • Jos rakenteellinen lujuus ei ole vaarassa ja reiät todella pieniä niin ne voisi paikata vaikka konesilikonimassalla. Sitäpaitsi kertomassasi kohdassa olevista rei`istä ilmavirta käy sisäänpäin elikkä palokaasuvuotoa ei ole ulospäin. Mutta varmistu todellakin että paikat kestävät.

      • pelti

        Paloilmaputken juuressa oleva ilmatila ei liene yhteydessä tuulettimen ilmatilaan, eli polttimen paloilma ja veneeseen sisään menevä lämmitysilma kulkevat kokonaan eri reittejä?
        Pelti hiottu kirkkaaksi ja on tervettä reikien ympärillä, joten rakenne on kunnossa. Kannen alainen ruostunut kansikiinnikelaippa meni uusiksi. Kemiallisten metallien lämpötilan kestoksi olisi ilmoitettu merkistä riippuen n. 135-185 c-astetta.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1995
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1624
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1410
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      60
      1317
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1273
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1201
    Aihe