Aihe

Miten edesautan lääkäriksi tuloa?

107

Olen nyt meossa lukion tokalle luokalle ja nyt kesän aikana olen kiinnostunut lääkikseen menosta. Miten voin edesauttaa tätä? Onko jollain vaikka jotain hyviä kirjoja mitä lukea jne.
Kiitos! :)

7

242

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Lopiskelija

   No, ensisijaisesti lukiossa opiskeltava kakki fysiikan, kemian ja biologian kurssit. Fysiikan opinnoissa edesauttaa pitkä matematiikka, mutta itse olen päässyt lääketieteeseen lyhyellä matematiikalla.
   Muiden, ylimääräisten kirjojen opiskelu ei edesauta, jos noiden aineiden lisäksi jotakin haluaisit lukea, niin suosittelen lainaamaan mm kirjastosta muiden kirjasarjojen FY, KE, BI kirjoja ja tehdä niistä tehtäviä, sillä kertaus on opintojen äiti.

   Tsemppiä sulle! :) Kuhan vaan kertaat noita kolmea ainetta!!!

   • 107

    Kiitos paljon vastauksesta. Mulla ei suju pitkä matikka kovin hyvin, mutta fysiikka ja kemia taas tosi hyvin. Mukava kuulla että pääsit lääkikseen lyhyellä matikalla tää antaa paljon lohtua. :)

    Ens lukuvuonna kyllä panostan ihan kunnolla. Oon jo nyt kesälomalla alottanut kertaamisen. Vois varmaan lainata kirjastosta noita muita kirjassrjojen kirjoja kiitti vinkistä.


   • Kanditypy

    Varsinkin biologiassa kannattaa lukea muitakin kirjasarjoja kuin sitä, mitä omassa lukiossa käytetään. Yllättävästi on aika erilaisia painotuksia kirjasarjoissa, vaikka perustuvatkin samaan lukion opetussuunnitelmaan. Eri kirjasarjoja lukemalla pärjäät ylioppilaskirjoituksissakin paremmin.


  • Dr_Ben_Casey
  • 2015vuonnasisään

   Lukion fy ja ke oikeasti hyvin haltuun. Kaikki kurssit vaaditaan. Bilsasta oma vinkki on lukea kaikki kertaalleen kunnolla niin että "jotakin osaa jokaseen (laajaan) kysymykseen vastata", mutta painotus kuitenkin mielenkiintoisimissa kursseissa 2, 4 ja 5 (solu, ihminen ja genomit; en tiiä onko järjestys nyt tässä muuttunu pari v sisään).
   Nämähän "riittävät" mutta on hyödyllistä lukea myös muiden sarjojen kirjoja, varsinkin biologiasta. Itse luin myös IFAa (Ihmisen fysiologia ja anatomia) niiltä osa-alueilta, jotka olivat vastaavat lukion asioiden kanssa. Suosittelen kovasti tätä kirjaa lisäksi.

  • popon

   Suosittelisin lukioaikana huolehtimaan myös hyvän yleissivistyksen hankkimisesta. Sitä tarvitaan koko elämän ajan ammatista riippumatta.

   Lääkäriksi aikova panostaa lisäksi erityisesti biologiaan, fysiikkaan ja kemiaan.

  • Sluibailija

   Ota lukio tosissasi ja pidä tavoitteet kirkkaana mielessä. Lopussa kiitos seisoo!

   Jos sisäänpääsy osoittautuu haastavammaksi kuin luulit, kannattaa ottaa vastaa ulkopuolinen apu, jota nykypäivänä on tarjolla rutkasti.

   En ymmärrä ihmisiä, ketkä vinkuvat valmennuskurssien käytöstä. Itse olin ainakin vielä niin kakara lukiossa, että keskityin enemmän vastakkaisen sukupuolen tuijotteluun kuin opetukseen. Lukion jälkeen ymmärsin haluavani lääkikseen, mutta lukio oli mennyt vähän niin ja näin. Tässä kohtaa valmennuskurssit pitivät kuitenkin haaveeni elossa! Sain nostettua lyhyessä ajassa lukionoppimäärät tarvittavalle tasolle ja lääkikseen pääsy alkoi olemaan realistinen haave.

   Jälkeenpäin mietittynä kaikki meni nappiin. Sain nauttia silmän ruuasta lukiossa ja keskittyä uran luomiseen sen jälkeen :P

   Eli ei muuta kuin intoa opiskeluun!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   203
   16063
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   333
   5713