Eniro Merellä

MitaanTietamaton

Eniro näyttää lanseeranneen lukuisten merikarttasovellusten lisäksi omansa 0100100 Merellä Androidille ja Applelle. Ilmaisversio on mitä on eli ei voi ladata karttoja paikallisesti. Maksullisessa Pro-versiossa saa kartat ladattua plus joitakin muita toimintoja, kuten AIS. AIS tulee netin kautta. Käyttänee varmaan Liikenneviraston avointa dataa hyväkseen.

21

2562

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Eniro_rannassa

   Jos karttoja ei saa ladattua, niin sitten se toimii ainoastaan ollessaan yhteydessä tukiasemiin, eli se ei toimi kuin rantojen läheisyydessä.

   • IhanOksovellus

    Seuraava ystäväni dumasi sen susipaskaksi ja väitti karttoja vanhaksi, mutta itse pidän käytettävyydeltään hyvänä ja tuo maksullinen paketti kiinteine karttoineen ja (netin kautta toimivine) aisseineen on vai 19 euroa. ÄLÄ toimii aina netin kautta ellet sitten omista tarkoitukseen sopivaa laitetta.


   • IhanOksovellus
    IhanOksovellus kirjoitti:

    Seuraava ystäväni dumasi sen susipaskaksi ja väitti karttoja vanhaksi, mutta itse pidän käytettävyydeltään hyvänä ja tuo maksullinen paketti kiinteine karttoineen ja (netin kautta toimivine) aisseineen on vai 19 euroa. ÄLÄ toimii aina netin kautta ellet sitten omista tarkoitukseen sopivaa laitetta.

    Siis seilaava ystäväni. Ja AIS toimii netin kautta. autocorrect vähän muutteli


   • nollasatanolla

    Toimiiko maksullinen versio ilman puhelinyhteyttä wifi-tabletissa? Lähivesiimme kuuluvan Viron merikartat puuttuvat kokonaan, vaikka siinä on Norjan merikartat.


   • Sunnuntaiseilori
    nollasatanolla kirjoitti:

    Toimiiko maksullinen versio ilman puhelinyhteyttä wifi-tabletissa? Lähivesiimme kuuluvan Viron merikartat puuttuvat kokonaan, vaikka siinä on Norjan merikartat.

    Nyt en tie.

    Hassua että Viro puuttuu. Toisaalta täytyy tunnustaa että veneessä tykkään ojaan oikeasta plotterista enkä tabletissta. Sovellus on tarkoitus asentaa kännykkään ja tablettiin ihan vaan viihteenä. Että voi suunnitella kesän retkiä. Jos se kesä joskus tulee.


  • Proversiokäytössä

   Maksulliseen saa offline-kartat.

   Reittipalvelua en vain tajua. Jos piirrän alkupaikuisten Ouluun ja päätellä teen Helsinkiin niin se oikaisee linnuntietä. Ei kovin hyödullinen edes autoilijalle.

   Ajattelin että.maksullisessa versiossa on reitttilaskuri joka laskee reitin joko väyliä pitkin tai johon saa syötettyä minimikorkeuden ja syväyksen, mutta tästä on yhtä paljon apua kuin viivottimesta kartalla.. Teen ehkä jotain väärin?

   • Saarenläpi8kn

    Joku muukin kännykkäplotteri teki samaa. Huvitti vähän kun näytti että suoraan saaren läpi mennään. Ei nää taida olla mitään oikea plotteri korvikkkeita ja jos tuo Eniro ei paljoa maksa niin ilmaiseksi pitäisi tuon verran saada.


  • MitaanTietamaton

   Käyttääkö Eniron AIS Liikenneviraston avointa dataa? Lähinnä siinä mielessä, kuinka reaaliaikaisia tiedot ovat?

   • Saarenläpi8kn

    Sitä en osaa sanoa mutta kartta on liikenneviraston ja Ruotsin trafikverketin.


  • kippaaari

   Latasin hätäpäissäni kun alustavassa takastelussa vaikutti jouhevalta ios tabletissa, latauksen jälkeen aloin suunnitella venereittiä länteen, mutta huomasinkin , että veneilyreitit rannikon lähellä puuttuvat kokonaan??? Hukkaan siis meni tuokin raha.
   Ominaisuuksia ei ole oikeastaan mitään, ehkä AIS on plussaa, mutta muuten riisuttu malli, ilmeiseti kohta saadaan lisää ominaisuuksia, mutta tietysti pitää laittaa lisää rahaa.
   Pitää vaihtaa johonkin toiseen toimivampaan.

   • Sutta..ja.ekundaa

    Useimmiten rahat menevät hukkaan, kun merikarttoihin sekaantuvat asiaan tuntemattomat tahot.


   • Saituriveneilijä

    Onhan se noinkin mutta sunnuntaiveneilijä haluaa käyttää tablettia ja kännykkää eikä niihin tee mieli ihan satunnaista käyttöä varten ladata tyyriimpiä karttoja.


   • Ihanjörkeä
    Saituriveneilijä kirjoitti:

    Onhan se noinkin mutta sunnuntaiveneilijä haluaa käyttää tablettia ja kännykkää eikä niihin tee mieli ihan satunnaista käyttöä varten ladata tyyriimpiä karttoja.

    Puhumattakaan siitä ettei sunnuntai- tai oikeastaan nettiveneilijä ei halua ostaa tonnin plotteria.


   • Toimiiosin

    Mitä.mökkirannnan karttoja kattelin niin on siellä rannassa kulkeva 0,8m väylä merkitty. Eli ainakin pro-versiossa näkyy pikkureitit.

    Minullakaan ei reittisuunnittelubtoimi, suoraa viivaa sillä.voi piirtää. Samsung Galaxy j5-halpispuhelin, en ole vielä.tabletilla kokeillut.


   • lakoisti

    Sovellus tuputtaa joka välissä laittamaan päälle googlen wlan-paikannuksen että "saa parempia tuloksia." Enemmän mainontaa saa, mutta wlan-paikannus merellä/järvellä antaa aika erikoisia paikannustuloksia. Mennään semmoisella 30 km tarkkuudella. MOB-käytössä hengenvaarallinen.


  • Finnmaster6400OC

   Ei se reittisuunnittelu niin toimi, että tökkäät pisteen A:sta B:hen. Vaan tökit sinne niitä välipisteitä vaikka sata aina kun kurssia pitää muuttaa. Kun sinulla on valmis reitti, niin on paljon helpompi mennä uusille alueille, eikä tarvitse zoomailla edestakas isommaksi ja pienemmäksi, että hahmottaa kokonaiskuvan. Toimii siis huomattavan erilailla kuin vaikka autonavigaattorit.

  • KunhanKirjoitin

   Periaatteessa reitin voi tehdä myös alku- ja loppupisteiden avulla. Tökkää vaan sitä reitillä näkyvää plussaa, niin saat uuden reittipisteen siihen väliin ja sen (niiden) avulla voit tehdä tarvittavat korjaukset..
   Mielestäni hlppo ja toimiva reitin tekeminen. Ilmeisesti systeemissä on jotain mieltä kun se osaa tyrkyttää sitä plussaa niihin paikkoihin joissa oma silmä löytää korjattavaa. Karttojen tallennus + AIS on iso juttu pienellä vuosimaksulla. Samoin se, että voit tunnuksillasi avat sen useammassa laitteessa.

  • KunhanKirjoitin

   Onko joku löytänyt tuosta mahdollisuuden vaihtaa mailit kilometreihin?

  • uusineitoimi

   Softan viimeinen päivitys rikkoi toiminnan ipadlla.
   Olen jopa maksanut maksun. Oli tosi hyvä kesällä Itämerellä, kun plotterin kartassa oli reikä.

  • Eksyksissä

   No jos Eniro on susi, niin mikä sitten..
   Navionicsiä käytin ennen kun siitä tuli vuosimaksullinen, samasta syystä en hankkinut sailmatea.
   Joutuuko nyt taipumaan ja maksamaan sailmatesta joka vuosi uudestaan?
   Mitä raati suosittelee android navigointiin?

  • Anonyymi

   Muutaman kesän kokemus tuosta merellä sovelluksesta. Softaan on tulluat päivityksiä jotka ovat parantaneet alperältäänkin kohtalaista softaa. Käytän vain sitä pro-versiota jossa siis alle 15€ vuosimaksu.

   Hyviä puolia:
   - aina satavarmasti viimeisimmät kartat
   - helppo peruskäyttö. Osaajaksi tulet muutaman talvi-illan treenillä.
   - näytää AIS-dataa jos olet koplannut siihen puhelimesi mobiilin
   - ei tarvitse omaa SIM korttia tabiin
   - voi käyttää online- tai tabisi muistin-karttoja
   - voit siis luoda karttakirjaston tabiisi siltä varalta, ettei nettiyhteyttä ole
   - tarkastaa automaattisesti onko oman kirjastosi karttoihin tehty päivityksiä ja pyytää tarvittaessa lupaa päivittää mnuutettu kartta.
   - voit käyttää sitä edullisessa TABissa

   Käytän sitä jopa työajossa "oikean" navigaattorin rinnalla kun noiden ammattivehkeiden (Ei ECDIS) karttakortit eivät aina ole olleet päivitettyjä.
   0100100 on näyttänyt aina myös viimeisimmät muutokset poijujen paikoissa ja lisäyksissä.
   Todella helppo ottaa tabi mukaan ja tehdä seuraavan päivän reitti vaikkapa kotisohvalla.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. RIP. Tyksin sairaanhoitaja menehtyi.

   36 v perusterve Tyksin sairaanhoitaja menehtyi vähän toisen koronarokotteen saatuaan. Ruumiinavausraportti aika karsea. Sisko kertoo asiasta. Ilkkujil
   Maailman menoa
   287
   3490
  2. Mitä ja miksi suomalaiset jännittää?

   Taas nähtiin osoitus siitä tuolla Tokiossa kun meidän ukko jännitti kisansa pipariksi. Eihän muut jännitä mitään. He vaan roiski haulikolla naama peru
   Maailman menoa
   237
   2806
  3. Olipa hyvä sarja Sofian salaisuudet

   Sofian ulosanti niin miellyttävää kuunneltavaa, toista kuin Maran öö, öö, tota, tota, mmmm, mmmmm. Ja Stefun äitikin oli mukana miesystävänsä kanssa,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   212
   2419
  4. En kaipaa enää "kaivattuani"

   Tai siis kaipaan, mutta en voisi kuvitellakaan enää meitä mihinkään suhteeseen. En toivo häneltä yhteydenottoja, enkä myöskään mielellään haluaisi en
   Ikävä
   121
   2104
  5. Sofia naureskelee Nikolle avoimesti

   Ilkeä akka https://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/a/23a3e901-b255-4986-acc4-287acedfded6
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   1805
  6. Miksi Martina oli niin kamala Sofialle?

   Eron tullessa kuitenkin Martina oli kiitollinen, siunattu, onnellinen. Onhan tuo ihan tavanomaista että kaverin mieheen voi rakastua . Rakastuihan Mar
   Kotimaiset julkkisjuorut
   93
   1542
  7. Pääministerin edustussänky?

   Helsinkiläisessä puusepänliikkeessä teetetty, tammesta tehty sänky, sängynpäädyt ja senkki ilman patjaa maksoivat 6 553 euroa. Kansliasta oli kerrott
   Maailman menoa
   370
   1216
  8. Millaisen siivun Stefun rahasta Sofia saa laukkuina ja vaatteina?

   Pitihän se arvata, että Stefu on saanut lisää rahaa kun on ”rakkautta” ilmassa ollut viime päivinä😄 https://www.seiska.fi/kotimaa/stefan-therman-nost
   Kotimaiset julkkisjuorut
   77
   1099
  9. Sofian huulet muuttuneet hassun näköiseksi

   https://aijaa.com/96LPH5 Miten meni Sofia noin niinkuin omasta mielestäsi?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   44
   1085
  Aihe