Positive Attitude Finland Oy / Kirby Oy

Kyrpiintynyt

Ei ole yhtäkään hyvää sanaa kyseisestä yrityksestä ja/tai sen toiminnasta. Tässä lyhyesti ja ytimekkäästi:

Kaikki alkoi hyvin kiinnostavalla työpaikkailmoituksella, jossa haettiin HR-Assisstenttia juuri Tampereelle laajennettuun yritykseen. Työpaikkailmoituksessa luvattiin monipuolista työtä yrityksessä, kuten kokouksien järjestämistä, työhaastatteluiden laatimista, rekrytointia ja työpaikkailmoitusten tekemistä yms. Kaikki tämä olisi kokopäiväistä 1800e/kk takuupalkalla, täysimittaisilla päivillä. Olen vielä opiskelija ja hain nyt viimeisenä mahdollisuutena valmistumisen takaamiseksi huonoksi onnekseni juuri tähän yritykseen.

Noh, yrityksestä ja sen toiminnasta en juuri tiennyt ja sain todella positiivisen kuvan ensimmäisen päivän aikana. Aikamme siinä juteltua, minut käskettiin menemään kotiin ja palaamaan seuraavana aamuna töihin, eli luulin saavani työtä mihin olin hakenut.

Työsopimus kirjoitettiin ensimmäisenä työpäivänä. Pomon kopissa eteeni annettiin lappu, josta piti ruksailla kiinnostuksen kohteet yrityksessä. HR-Assisstenttia he eivät edes hakeneet, koska toimipiste oli pieni ja hommassa oli jo työntekijä, ilmoitus on kumminkin nyt kolmatta kuukautta netissä. Tutustuttuani tähän selvisi, että vain ”myyntiedustajilla” on tämä 1800e takuupalkka, mutta sekään ei pitänyt paikkaansa sillä myyntiedustajien on tehtävä omalla autolla 12 demokäyntiä asiakkaalla viikossa, jotta tämän takuupalkan saa, eli ei ole takuupalkka?

Aamulla aloitin työni soittelemalla ihmisille ylihinnoitellusta imurista, jonka kanssa voitaisiin mennä asiakkaan kotiin tekemään ilmainen tutustumis- ja esittelykäynti. Sain muutaman ”demon” buukattua ensimmäisenä päivänä, jolloin pomoni riemastuivat ja laittoivat minut ilmeisesti ajanvaraajaksi. Pomo lupaili oppisopimusmahdollisuutta ensimmäisinä päivinä, mutta se ei olisi ollut mitenkään mahdollinen kyseisessä työssä.

En hakenut puhelinmyyntiin tai verkostomarkkinointiin, olen sihteeriopiskelija ja hain kyseisiin töihin. Lähdin pois työpaikalta, koska en saanut työtä mitä hain, enkä voi suorittaa opiskelujani kyseisessä työssä, työssä, jossa on 2 viikon irtisanomisaika ja 4 kuukauden koeaika.

Tästä pääsi helvetti irti, alkoi viestittely ex-pomon kanssa. Aikuinen ihminen, jolla pitäisi olla vastuuntuntoa, sekä moraalista ajattelutapaa jättää vastaamatta viesteihin, kun pyydän asiallisesti irtisanomisilmoitusta, johon syyksi tulee koeaikapurku. Tämä lappu pitäisi lähettää työntekijälle automaattisesti kun hän irtisanoutuu, vaikka kyse olisi vain päivän kestäneestä työsuhteesta. Kirjoitin työsopimuksen, niin tarvitaan myös irtisanomisilmoitus.

Pomo vastaili ensiksi silloin tällöin viesteihin tyylillä: ”ok”, ”Hyvää jatkoa” yms, kunnes aloin uhkailemaan häntä lakitoimenpiteillä, sekä kuluttajansuojaviranomaisilla. Hän ei tiennyt karenssista, mikä tulisi päälleni, jos työsuhdetta ei ole purettu koeajalla. Siinä alkoi ilmeisesti pomoa pelottamaan omat toimintatavat kun muuttui yhtäkkiä asiattomasta, naiivista ihmisestä edes vähän tajuttavaksi, kypsäksi versioksi ja lähetti laput postiin.

Tänään katsoin postin, pum! Siellä oli irtisanomisilmoitus, jossa oli mahdollisuus laittaa syyksi purku koeajalla, mikä tapahtuikin, mutta pomo oli laittanut syyksi minut, jotta varmasti joudun karenssiin.

Kyseinen firma myös piti yhtä miespuolista työntekijää harjoittelussa viikon, hän joutui olemaan tekemisissä koneen kanssa ja lähteä jopa myymään sitä ihmisille. Mutta tämän ohessa hän ei saanut työsopimusta, vaikka kuinka sitä pyysi työtapaturmien, kilometrikorvauksien ja henkilökohtaisten syiden takia vaikka kuumeisesti lappua tarvitsi. Hän irtisanoutui myös, jolloin pomon asenne muuttui ja toivotti vain iloista elämää ja jatkoa.

Eli älkää ikinä katsoko edes yritystä päin, hakevat nuoria, omat edut tiedostamatta jättäneitä henkilöitä alipalkalla töihin ja tekevät heille näin. En ole ensimmäinen, joka asiasta kirjoittaa, enkä varmasti viimeinenkään. Tiedän ihmisiä, ketkä ovat menneet samaan lankaan kuin itsekin. Nyt sitten odotellaan karenssissa, koulut jäähyllä että mitäköhän helvettiä sitä sitten tehdään, jäipä hyvä maku suuhun.

TÄSSÄ TYÖPAIKKAILMOITUKSET:

https://www.indeed.fi/cmp/Positive-Attitude-Finland-Oy/jobs/Toimistoassistentti-8e8a7b7688fc0fc3?q=toimistoassistentti

https://www.indeed.fi/cmp/Positive-Attitude-Finland-Oy/jobs/Ajokortillista-Haetaan-Eri-Tehtäviin-4b6d360c94199629?q=10 ajokortillista

https://www.tori.fi/pirkanmaa/HR_assistentti_36291944.htm?ca=11&w=1&last=1

https://www.tori.fi/pirkanmaa/Telemarkkinointi_37046506.htm?ca=11&w=3

12

1537

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vihanainen

      Sama juttu kävi itselle, pomo lupaili hirveästi mutta huijaukseksihan se paljastui..

    • Joutilaana

      Harmi kuulla, koska täällä käynyt samoin. Aiheesta on keskusteltu täällä päässä pitkät pätkät. Mitä enemmän hakee netistä tietoa, sitä enemmän tulee ilmi, että tällä firmalla ei ole ollenkaan puhtaat jauhot pussissa.
      Työsopikset on todella arveluttavia ja työntekijöitä kohdellaan kaltoin.

    • ohikulkij

      Tätä on kuultu kyllä moneltakin eri ihmiseltä. Tuttavani haki toimistoassistentin hommiin, mutta joutui tähän verkostomarkkinointiin ja myyntityöhön. Hyvän kuulosta toimintaa yrityksellä.

    • kirbyyh

      paska firma xD

    • ihmetoimintaaaa

      :( minul on käynyt myös hyvin paskasti tämän firman kanssa... en voi suositella, enkä kehua!

    • Joutilaana

      :( surulista mut näi ne Tampereella toimi. en ymärrä!

    • WTupa

      Kyseisellä firmalla on edelleen samanlainen työpaikkailmoitus TE-palveluiden sivulla. Toivottavasti tämä keskustelu pysyy hyvin pinnalla googlen hakutuloksissa.

      • iinutiinu

        Kiitos tiedosta!! Olin juuri hakemassa kyseiseen yritykseen töihin, mutta näiden kokemusten perusteella jätän hakematta :DD


      • ansku_89
        iinutiinu kirjoitti:

        Kiitos tiedosta!! Olin juuri hakemassa kyseiseen yritykseen töihin, mutta näiden kokemusten perusteella jätän hakematta :DD

        Sama täällä. Nyt auki oleva toimistotyöntekijän paikka kuulosti hyvin mielenkiintoiselta, mitä nyt palkka pienehkö, mutta vaikutti tehtävien puolesta sopivalta. Onneksi googletin. Eipä olisi ollut yhtään kiva ottaa selvää, miten työkkäri suhtautuu työntekijän aloitteesta tapahtuvaan koeaikapurkuun, jos perusteena on se, että työ ei yhtään vastaa luvattua toimenkuvaa.


    • VITTUMIKÄLAFKA

      JOO EN SUOSITTELE KENELLEKÄÄN!!! POMO on mukava alkuun, mutta alkaa todella naurettavaksi ja hoitaa epäammattimaisesti tehtävänsä työntekijöitä kohtaan. EI KANNATA HAKEA!

    • tutkivalöytää
    • Anonyymi

      Meillä kävi yksi tyttö tekemässä demoesittelyä. Valkoinen paperinarumattomme meni suttuiseksi. Yritin monta kertaa olla yhteydessä kyseisen firman toimitusjohtajaan joka lopulta lupasi korvata firman vakuutuksesta vahingon. Joku huoltomies kuulema ensin noutaisi maton meiltä. Näin ei ikinä tapahtunut. Tämä toimitusjohtaja ei vastaillut enää puheluihinkaan. Kävin jopa paikan päällä mutta huomasin että näiden henkilöiden kanssa on turha olla tekemisissä. Ihan huijausta toimittavat. Ihme että saavat toimia edelleenkin. Älkää vaan nuoret eksykö noin vastuuttomien henkilöiden palkkalistoille!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6093
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3866
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      252
      2218
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1870
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1313
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1276
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      949
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe