Ostamisen "alkeet"

OmaanHimaan

Elikäs..
Olen aikeissa ostaa ekan oman asunnon tietystä hintaluokasta.
Rt- tai kt-asunto olis se todennäköisin vaihtoehto, mutta eipä sellainen pientalokaan nyt ole poissuljettu vaihtoehto, jos suurinpiirtein tästä hintaluokasta, mitä olen ajatellut laittaa kotiin kiinni, sellainen löytyy.
Lähinnä sitä mietin, että mitäs kaikkea tällaisessa tilanteessa kannattaa ottaa huomioon?
Toki välitysfirmoistakin varmaan neuvotaan, mutta ajattelin että jos tätäkin kautta tulisi fiksuja sekä asiallisia neuvoja sen suhteen, mitä kannattaa ottaa huomioon.
Kuntotarkastus tietysti on aikaslailla "pakollinen" ainakin okt-ostoksessa. Mut ei kai sellainen huono ole taloyhtiönkään kämppää hankkiessa. Märkätilat mulla varsinkin mietityttää homeallergiaa sairastavana (lievää kylläkin) ja kun kt- ja rt-asunnoissakin nykyään on yllättävänkin paljon homeongelmia märkätiloissa.
Esim eräs ystäväni muutti aikanaan just täysremontoituun taloyhtiöön vuokralle ja hänellä(sekä parilla naapurilla) kylppäreihin tuli kaakeleiden alle homevaurioita jo parin vuoden asumisen jälkeen.
Silloin vielä ilmeni, että oli ihan remontin yhteydessä tehdystä virheestä/virheistä johtuen tulleita vaurioita.
Mutta tosiaan, asiallisia neuvoja otan mielelläni vastaan.

12

1146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • UnohdaSuomi

      Unohda heti ostaminen suomesta. Muuta työn perässä ulkomaille ja jää sinne, et voi hävitä koska voit vain voittaa.

      • OmaanHimaan

        Ei ole tuossa mainitsemassani "asiallinen neuvo"-kategoriassa.
        Olen Suomessa asuva suomalainen ja aion kyllä kuollakin täällä Suomessa eletyn elämän päätteeksi.


    • 2asunnonkokemus

      kun olet löytänyt mieleisen asunnon niin ennen kaupan tekoa vaadi kosteusmittaus, yleensä (?) se maksetaan puoliksi myyjän ja ostajan kanssa. Hinta EHKÄ 100€ /nenä mutta tulee taatusti halvemmaksi kuin huomata 2 vuoden päästä homeläiskiä vessassa.

    • ajankohtaisiaasioita

      Kuntotarkastus ja energiatodistus pakolliset myytävässä/vuokrattavassa kohteessa. Kannattaa katsoa koska putkistot uusittu ja mitä tulevia remppoja asuntoon tulossa (ilmastointi ikä tulee kalliiksi vaihtaa asukas maksaa jaetaan talossa olevien asuntojen mukaan neliöt määrää suuruuden) mitään taetta et saa onko hometta ainoastaan kannattaa kysyä koska saumat uusittu pesutiloissa Pitäisi viiden vuoden välein uusia et ei pääse haurastumaan.Tietenkin ota selvää minkälaisia ihmisiä naapurustossa asuu jos et halua yllätystä

    • asioitaselvitellyt

      Onko itänaapurin "ammattimiehet" tehneet remppppaaaa!!!
      Silloin kyllä vähän fundeeraisin kun olen noita ihmeitä nähnyt.
      Halvallahan se hyvä tulee mutta kylläkin kolmannella kerralla.
      Home sweet home olla vain huva sitten???

    • Homeeipahinvastus

      Tyypillinen erhe on olla ottamatta selville onko rasitteita,remontteja ja ok-talo ei välittäjän varassa. Parempi olisi nähdä myyjä jolta esittely,täällä ei nimittäin välittäjät tiedä kohteesta läheskään kaikkea,esim pasko kaivot ei ollu omalla tontilla? Asbesti tulee kalliiksi. Kerros ja rivitaloissa yrittäisin kysellä kuka haluaa ostaa minulta pois kyseisen kohteen,jos kaikki virnuilee kannattaa ottaa selville ainakin naapurit,siis soittamalla ovikelloa voit saada turpiin tai vältyt joka tapauksessa rahan menetykseltä,eikä edes eräs julkimo päässyt kämpäänsä asumaan ennen täys tuhoa. Ja naapureihin myös ok-taloissa parempi tutustua ilman välittäjää,eli tuuria ja salapoliisi työtä luvassa. Onnea.

    • kuluerät

      Meikä etsis kämpän josta on helppo yhteys duunipaikalle , tuo arkinen riesa kantsii huomioida . Remontointi myyntikuntoon on lähinnä kosmetiikkaa millä peitellään jotain , alkuperäiskunto tuo esille edellisen tavan hoitaa luukkua .

    • remppaava

      Kande ostaa vanha ja rempata se oman maun mukaisesti. Nykyisin remppa tarvikkeet ovat erittäin edullisia. Maali ja lattian hionta tekee ihmeitä, eikä maksa paljon mitään varsinkin jos osaa itse tehdä jotain. Itse myin omakotitalon uudet asukkaat teki rempan ja nyt asunto on kuin uusi ja fyrkkaa meni alle 10.000eskoa talossa yli 200 neliöö. Valmiiksi rempatut kämpät ei kuitenkaan mielytä kaikkia ostajia. Nyt etsin vanhaa kämppää ja remppaan sen itse.

    • eläkeläinen999999

      ostaja pitää katso toimiva hallitus 30-- 50 ovat hallitus jäsenet eikä talo jos tehty mitää ennen vuoralle siitä pääseen paljon helpommin eroon eläkeläis talossa 50 vuotta eikä pitää tehty sinä aika mitää niin valkeakoskikuoleva paikka pirkanmaalla

    • Maalaisjärjellä

      Nyt jos ostaisin kerrostaloasunto-osakkeen jututtaisin järkevintä hallituksen jäsentä ja isännöitsijää. Tiedustelisin talon historiaa ja tulevia suurempia remontteja sekä huollon järjestämistä. En tyytyisi välittäjän huoneiston esittelyyn vaan tutkisin henkilökohtaisesti talon läpikotaisin tehokkaan valaisimen avulla. Teknisestä tilasta on hyvä aloittaa. Alapohja ja ullakko päällyskattteineen ovat tärkeitä tarkastuskohteita. Toimivatko talon salaojat tyhjennyskaivoineen yms. Työhaalarisi saattavat pelastaa rahavirran valumisen Kankkulan kaivoon!

      Itse voisin ostaa asunnon suoraan omistajalta, ja sellaisesta yhtiöstä missä on hyvä omatoiminen huolto. "Mammuttihuoltoyhtiöistä" ei ole kovin hyvää mainittavaa. Esim. syvälumiset talvet ja liukkauden torjunta. Edelleen pihakasvien sekä puiden ja nurmikkoalueiden hoito on jätetty monesti aivan retuperälle.

    • Omakotiasukas

      Kyllä se oikeesti on tärkeätä että tutustut kiinnostaviin kohteisiin vähän muutenkin kuin välittäjän toimesta, välittäjien tietotaito ei välttämättä kaikilta osin kata myytävän kohteen kokonaisuutta.
      Kerros/rivitalot , tottakai selvitettävä mitä remppoja tehty ja vaadi paperit esiin mitä tulossa lähivuosina. Kosteusmittauskin on vähän niin ja näin , se ei kerro kaikkea mitä esim laatoituksen alla on , varsinkin jos asunto ollut jonkin aikaa asumatta.. saattaa kosteusmittaus näyttää ok lukemia , vaikka laatan alla oliskin kosteutta.
      Omakotitalo just rempattuna, voi ollakkin melkoinen pommi muutaman vuoden sisään, eli rakenteet joskus ennen myyntiä peitetty pintaremonteilla.. Talo jossa ei lähivuosina ole tehty isompia pinta- tai kostean tilan remppoja on mielestäni turvallisempi ostos, kunhan teetät kuntokartoituksen ammattilaisella ( niitäkin on moneen lähtöön )
      Ja tottakai rasitustodistus ja lainhuuto ym paprut luettava tarkkaan. Nykyisin myyjällä kiinteistökaupassa 5v vastuu , että on kaiken oleellisen kertonut kohteesta kaupanteossa.

      Onnea Oman Kodin etsintään ja kaupantekoon !

    • Asuntoonsijoitus

      Jos ostaisit 100.000 eurolla taulun tai vaikka auton, hakisitko neuvoja S24:stä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      311
      2834
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      106
      2193
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      82
      1643
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      189
      1541
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      67
      1345
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      55
      1233
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1094
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      20
      1092
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1039
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      921
    Aihe