Emme tahdo "Suur-Suomea"

RauhanPuolesta

IS:n uutinen, jota ei taaskaan saanut kommentoida:

http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005295717.html :

- "Venäjä epäilee siperialaista Nightwish-fania ääriryhmän perustamisesta – epäilty IS:lle: ”Jaoin netissä Suur-Suomen kartan”"
***

Venäläisiä naapureitamme rauhoittaakseni kirjoitan tämän aloituksen: suomalaisten keskuudessa hyvin harva haaveilee nk. suur-Suomesta. Tosin otsikointini saattaa herättää närkästystä niissä muutamissa jotka ehkä tahtoisivat. He ovat kuitenkin varmasti selkeä vähemmistö.

Ed. uutinen on pitkä kirjoitus ja sisältää mm. kartan nk. suur-Suomesta. Kartta sisältää alueita, kuten Kuolan niemimaan, jotka eivät ole koskaan edes kuuluneet vielä varsin lyhytikäiseen Suomen tasavaltaan.
***

- "Venäjän turvallisuuspalvelu teki kotietsinnän Semjon Negretskulovin kotiin ja ilmoitti tämän syyllistyneen muun muassa ”Suomen ylistämiseen”.

Siperian Krasnojarskissa asuvan Suomi-fanin Semijon Negretskulovin kohtalo on tuorein esimerkki siitä tarkkuudesta, millä Venäjän turvallisuuselimet seuraavat kaikkea sosiaalisessa mediassa jaettavaa materiaalia.

Venäjän turvallisuuspalvelun agentit tekivät kesäkuun 22. päivänä Negretskulovin kotiin kotietsinnän ja takavarikoivat häneltä muun muassa tietokoneen, puhelimen sekä joitakin dokumentteja.

Negretskulovin mukaan myös hänen passinsa takavarikoitiin myöhemmin heinäkuun alussa pidetyissä kuulusteluissa eikä passia ole vieläkään palautettu.

– He näyttivät minulle ensimmäisenä netissä jakamaani Suur-Suomen karttaa ja sanoivat, että se on pahantahtoinen teko ja uhka Venäjän alueelliselle koskemattomuudelle, Negretskulov kuvaili Ilta-Sanomille puhelimitse. ... ... "
***

Suomen ylistämisessä ei kai sinänsä ole mitään pahaa, mehän emme ole vihollisvaltioita (emmehän?). Itsekin monesti ylistän Venäjää! Toisen valtion ylistäminen saattaa olla vain rauhantahtoinen ele ja henkilökohtainen ihailun kohde. Ei tässä ole mitään pahaa!

Toivottavasti venäläiset lukijat siellä Venäjällä ymmärtävät, että tuollainen teko, jopa laittoman kartan levitys ei ole suomalaisten itsensä mielenmukainen! Suomessa jotkut harvat saattavat haaveilla rajan piirtämisestä vaikka Uralille asti, mutta tällainen ajattelu ei ole realistista, eikä koko kansan ja hallituksemme mielipide ja tahto, vaan hullujen puuhaa. Tuollainen kartta ja puheet suur-Suomesta ei myöskään ole oikeudenmukaista venäläisiä kohtaan! Emme me halua valloittaa Venäjää! Etenkin itä-Karjala, Kuolan niemimaa ja Inkerinmaa ovat Venäjän omia alueita, eivätkä ole koskaan kuuluneetkaan Suomelle.

Suomi ja aitosuomalainen kansa itsessään ei ole uhka Venäjälle.

Eri asia on, salliiko Suomen hallitus muun Venäjän-vastaisen uhan, kuten esim. Ruotsin, USA:n, tai NATO:n käyttää maatamme Venäjän vastaisena sotatantereenaan. Tämä ei myöskään pääosin ole Suomen itse aidon oman alkuperäiskansan tahto, mutta maassamme asustelee vihaalietsovina "suomalaisina" muitakin kuin aitoa alkuperäissuomalaista kansaa.

Me, suomalainen alkuperäiskansa, olemme vuosisatoja ja -tuhansia eläneet slaavien naapureina. On ollut sotaa ja on ollut rauhaa. Viimeisen 800 vuoden ajan sodat kuitenkin lähinnä suomalaisille vieraskansaisten miehittäjien, goottien (viikinkien), eli ruotsalaisten aikaansaannoksina. Me suomalaiset emme ole ruotsalaisia.

Valtaosa meistä aitosuomalaisista tahtoisi vain rauhan jatkuvan.

Tuon siperialaisen Nightwish-fanin ajatukset ovat hänen omia ajatuksiaan. Meitä suomalaisia kohtaan ystävällisiä kylläkin, mutta poliittisesti julkituotuina voivat vain tehdä vahinkoa Suomen ja Venäjän suhteille. Sillä Suomen-vastaiset henkilöt, kuten mahd. mediatoimittajat vain intoutuvat tuollaisesta, nk. "saavat vettä myllyynsä" ja aloittavat mediapropagandan Suomea ja suomalaisia vastaan!

Puna-armeijan kuoro ja Leningrad cowboys - Kalinka:
https://www.youtube.com/watch?v=2hrdBSzdN1w
.

25

273

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • RauhanPuolesta

      IS:

      " Negretskulovin mukaan FSB oli kiinnittänyt huomiota myös postauksiin, jotka liittyivät Itä-Ukrainan sodan vastustamiseen ja Ukrainan alueellisen koskemattomuuden tukemiseen. Lisäksi Negretskulov kertoo järjestäneensä vuosien varrella joitakin juhlia, joissa on ollut teemana joko suomalaisuus tai virolaisuus, ja niistäkin häneltä oli nyt kysytty.

      – Nämä kaikki seikat yhdessä ilmoitettiin minun syykseni. Mutta he aloittivat Suur-Suomen kartasta ja siitä, että olen ylistänyt Suomea. Lisäksi sanottiin, että olen levittänyt propagandaa suomalais-ugrilaisen veljesyhteisön perustamiseksi, Negretskulov sanoi.

      Suur-Suomi-aate oli suomensukuisten heimojen ja kansojen yhteenkuuluvuutta korostaneen heimoaatteen radikaali muoto, joka hiipui viimeistään sotien jälkimainingeissa. Negretskulovin jakamaan Suur-Suomen kuvitteelliseen karttaan on piirretty sodassa menetettyjen Karjalan-alueiden lisäksi mukaan myös Kuolan niemimaa ja Itä-Karjala. ... ... "
      ***

      Myös itse olen paljon kirjoittanut suomalais-ugrilaisten kansojen kulttuurisen yhteenkuuluvuuden ja kulttuurivaihdon puolesta, kuitenkin ilman mitään valtiolliseen maanomistukseen, kuten "Suur-Suomeen" liittyvää. Venäjän suomalais-ugrilaiset kansat asuvat Venäjällä, mutta yhteistä muinaiskulttuuriamme voisimme silti paremmin vaalia.

      Mutta Venäjällä suomalais-ugrilaisuutta kunnioitetaan jopa enemmän, kuin itse täällä Suomessa, jossa meitä, omaa identititeettiämme vaalivia aitosuomalaisia nimitellään jopa rasisteiksi, omassa maassamme! Suomi on vieraskansaisten valtaama, eikä se vieraskansa ole Venäjä.

      Jo 800 vuotta se on ollut Ruotsi ja tänäpäivänä heidän maahamme junalasteittain rahtaamat monikymmentuhantiset, ulkomaiset kaverinsa, sillä Ruotsin päämäärä on aina ollut vain käyttää hyväkseen maatamme ja kansaamme, samalla hävittäen suomalainen Suomi.

      Näin ei Venäjä ole meille koskaan tehnyt.

      http://www.karjalansanomat.ru/

      http://omamua.ru/

      http://carelia-lehti.ru/

      Sattuma - Omal maal (Inkeriläisten kansallislaulu):
      https://www.youtube.com/watch?v=VeGMV7KKJnE
      .

    • umpikujassako

      Aloittaja on joko idiootti tai muuten vain tyhmä. Ei täysjärkinen puhu "me suomalaiset". Kuka kusipää menee puhumaan kaikkien muiden puolesta kun ei ole lupaa saanut? Ja jos sodan jälkeenJumala päättää, että suomi saa karjalan takaisin, kuten uskovat ovat nähneet näkyjä asiasta, se on Jumalan asia. Mitä niin erinomaista suomessa on, että siitä pitäisi tehdä suur-suomi? Lastensuojelun henkinen väkivalta ihannointi, kukkahattutätilässytys, mamujen palvonta tai uskottavuuskysymysten kanssa painiminen? Moraalitonta roskaa. Suomi on suurelta osin lammaskansa. Ja päättäjät sählää minkä ehtii.
      Ruotsissa mamut on jo aiheuttaneet ongelmia niin, että luulis sinne kohta syntyvän uus islamilainen valtio. Ja mikä siinä valtion luomisessa pelottaa niin, ettei toisinajattelijoille voida antaa omaa onnelaansa mihin mennä? Montako sataa tuhatta unelmoi 80 luvun suomesta, että sen saisi takaisin? Montako unelmoi suomen natoon pääsystä? Ja kaikki tilkkutäkkimäisesti lomittain. Ei voida antaa alueita, koska aina joku siellä vastustaa. Luodaan suomi puolilleen mikrovaltioita 100x100km. Katsotaan miten ahtautuu samanmieliset yhteen.

      • SuometarHenkeenVereen

        Aloittaja ei ole idiootti vaan edellinen lukija, joka lukee huolimattomasti ja keksii lauseiden sekaan sanoja joita siellä ei ole.

        Aloittaja ei kirjoittanut muodossa "Me kaikki suomalaiset emme tahdo Suur-Suomea", vaan: "Emme tahdo Suur-Suomea". "Emme"- sana siis viittaa johonkin tiettyyn "me"-joukkoon, jonka olemassaolo selviää heti kirjoituksen alussa:

        "Venäläisiä naapureitamme rauhoittaakseni kirjoitan tämän aloituksen: suomalaisten keskuudessa hyvin harva haaveilee nk. suur-Suomesta. Tosin otsikointini saattaa herättää närkästystä niissä muutamissa jotka ehkä tahtoisivat. He ovat kuitenkin varmasti selkeä vähemmistö."

        Aloittaja siis rehellisesti heti myöntää, ettei hän kirjoita / puhu kaikkien suomalaisten suulla, vaan niiden suulla, jotka ovat aloittajan näkemysten kannalla ja voivat sanoa: "Joo, kyllä se noin on. Me ei tahota Suur-Suomee". Samalla kun Suur-Suomen haikaajat keräävät polttoaineita sotakalustojaan varten.

        Jos mitä inhoan niin valehtelijoita, väärän todistuksen antamista lähimmäisistä, jopa vihollisista. Myös nk. vihollista on kunnioitettava! Vihollisellakin on oikeutensa, omat mielipiteensä. Sota vältetään diplomatialla, eli kuuntelemalla ja kunnioittamalla myös toisen osapuolen mielipidettä, tarvittaessa tehden kompromisseja.

        Meidän suomalaisten on ymmärrettävä historian tosiasiat: olemme entistä Venäjän aluetta. Suomi-niminen "tasavalta" syntyi vasta 1917. Sitä ennen ei Suomea ollut. Meitä ja heimokansojamme sen sijaan Pohjanlahden rannoilta Uraliin asti! Venäjä, tarkkaanottaen V. I. Lenin antoi meille itsenäisyyden. Saimme itsenäisyytemme lahjaksi Venäjältä. Sitä edeltävien aikojen isovanhempamme olivat syntyisin Venäjän keisarikunnasta, Suomen autonomiasta.

        Nk. ruotsalaiset eivät ole Skandinavian alkuperäiskansaa. He saapuivat etelästä, Euroopan läpi nk. Pohjolan alueelle vasta vuosien 800-900 jKr. jälkeen, eli n. 1100 vuotta sitten! Nyky-Suomemme alueille viikingit hyökkäsivät n. 800 vuotta sitten. Ruotsalaiset eivät ole luonnollisia naapureitamme joiden kanssa meillä olisi kovinkaan pitkää yhteistä historiaa, vaan ympäri Eurooppaa tuhoa aiheuttaneiden goottien jälkeläisiä.

        Slaavilaiset kansat sen sijaan ovat olleet naapureinamme jopa n. 10000 vuoden ajan. Sekä meidän suomalaisugrilaisten ja slaavilaisten kulttuuri ja kieli on ollut rikasta. Gootit hyökätessään tuhosivat suomalaiset kuningaskuntamme, ryöstivät aarteemme ja alistivat heimomme / kansamme orjuuteensa. Hirvenkansan, Karhunkansa, Vesilinnunkansan, keitä kaikkia he olivatkaan. Kuningaskuntamme olivat olleet tunnettuja Vatikaania myöten! Kaiken, uljaan yhteiskuntamme ruotsalaiset hävittivät.

        On siis kertakaikkisen sivistymätöntä ja kiittämätöntä tällainen jatkuva uho ja kukkoilu Venäjää vastaan, joka esim. ei ole uhkaillut meitä vähääkään. He kunnioittavat meitä ja ovat käsittämättömän pitkämielisiä. Tällä kaikella he vain keräävät plussa-pisteitä itselleen.

        Samalla kun ikivihollisemme Ruotsi melskaa Lännessä ja maamme sisällä, sekaantuu tekemisiimme, ohjailee poliitikkojamme - Saatana! - aivan kuin olisimme Ruotsin omaisuutta!

        Venäjä vapautti meidät Ruotsin vallasta. Venäjän vallan aikana me suomalaiset saimme vapauden hengittää, olla suomalaisia, julistaa suomalaisuusatettamme! Venäläiset rakastivat meitä, suomalaisuuttamme niin paljon, että lopulta antoivat meille täyden vapauden!

        Tässä vaiheessa Ruotsi jälleen iski haukan kyntensä yhteiskuntaamme. He eivät itsenäisyyttämme kunnioita! Itseäni suuresti loukkaavat yhteissotaharjoituksemme sekä Ruotsin, että heidän kauttaan USA:n ja NATO:n kanssa. Keitä vastaan? Onko jossain vihollinen?

        Miksi Ruotsin kanssa? Minä jumalauta en ole hurri, en hurrille mitään anna, enkä hurrilta ota vastaan. Kaikki mikä heillä on, on meiltä ryöstettyä!

        En itse näe vihollista ainakaan Idässä, mutta Ruotsi sekä ulkoapäin, että maastamme sisältäkäsin jatkuvasti levittää vihapropagandaansa Suomen ja Venäjän välistä rauhaa vastaan. Minä syytän aina Ruotsia, niin Ruotsissa kuin Suomessakin, osoitan heitä suoraan sormella: "Te olette syyllisiä. Te olette kaiken vihan, niin suomalaisvastaisuuden kuin venäläisvastaisuudenkin taustalla." Suomessahan suomalaisuuden tunnustamista nimitetään nykyään "rasismiksi", sillä Ruotsi haluaa häpäistä etnisen kansamme kaikenmaailman tänne haalimallaan roskaväellä ja rikollisilla.

        Rkp:n (Li Andersson) alaisina vasemmistoanarkistit ovat myös jälleen kääntyneet omaa kansaansa vastaan, teko jota suomalaiselle vasemmistolle ei enää koskaan saa antaa anteeksi. Vuoden 1918 haavat eivät ole vielä parantuneet, äärivasemmiston kaikki maanpetokselliset puuhailut koko itsenäisyyden ajan Suomessa. En tunnusta heitä suomalaisiksi. He ovat aina olleet vihollisten asialla.

        Tänäpäivänä he ovat aktiiveja vihayhteistyössään Ruotsin kanssa, suomalaista alkuperäiskansaamme ja kulttuuriamme vastaan. Suomenkansan oma, tosivihollinen on suomalainen vasemmisto. Kansamme on jakautunut kahtia ja kahtia se pysyy. Vassariin ei voi luottaa.

        Me olemme Me ja te olette Te.
        .


    • TrolliHyppääNevaan

      Oikein hyvä trolliposti. Voit mennä pyytämään toisen annoksen kaalisoppaa vuoron valvojaltasi siellä Savushkininkatu 55:ssa Pietarissa.

      • ajatkaikkipois

        Jos vain pysyisit niiden trolliesi kanssa siellä natopalstalla... Mikset tuo niitä tiltujasikin tänne??


    • IHATERUSSIANS

      Kuka on antanut mandaatin puhua meidän suomalaisten suulla?
      Suomalais-ugrilaisuus on pelkkä kielitermi, sellaisia kansoja tai "rotuja" ei ole olemassakaan. Taidat olla aika yksinkertainen, olisit käynyt edes lukion, niin tietäisit tämänkin.
      Mikään muu Euroopan kansa ei eroa toisistaan yhtä paljon geeneiltään kuin suomalaiset toisistaan. Lähimpiä geenisukulaisiamme geenitutkimuksessa olivat muuten ruotsalaiset joka ei kai ole mikään yllätys.

      Tutki vaihteeksi vaikka isovihan aikaa, kun ryssä murhasi ja raiskasi Suomea. Myi 10 000 ihmistä orjiksi arabeille jne.

      VIHAAN VENÄLÄISIÄ ja sama venäjäksi jotta vanjatkin ymmärtävät eli я ненавижу россиян

      • rgtrterrtert

        Miksi sitten tekeydyt venäläiseksi venäjäpalstalle haukkumaan suomalaisia tsuhniksi?? Kaikkia ihmisiä sinä vihaat. Kaikkien suurten kaupunkien päälle toivot atomipommia. Mutta hoitoon et uskalla mennä.


      • SuomalaisUgritar

    • pikkuryssäpietarissa
      • SuomUgrilainenRyssätär

        Kiitoksia vain. Aloittaja ottaa musiikkikappaleen vastaan, sellaisena kuin herra suomalainen sodanlietsoja sen rauhanihmisille tahtoo osoittaa.

        Viestisi on fakta joka säilyy, fakta, jonka itse kirjoitit. Kirjoitat siis nimenomaan itsesi, sekä myös mahd. heidän nimissään, jotka eivät hyväksy Suomen ja Venäjän välisiä rauhansuhteita.

        Vaikken itse teknisesti ottaen olekaan ryssä, otan tuon kuitenkin kohteliaisuutena. Itse ryssistä en tiedä, miten heistä kukin reagoi viestiisi. Itärajan toispuoliset sotaintoilijat epäilemättä saattavat omilla sivustoillaan nyt vastaavasti soitattaa "Silmien välliin tsuhnaa". Sillä sodassa ampuminen on aina molemmin puolista: "Tule suomenpoika hake meiltä hleippä!" "Tuu sä ryssä hakee meiltä leipäs päälle voita!" Se joka ensin ampuu, sille vastataan. Sinä ammuit nyt silmien välliin ryssää. Kyl vaan.

        Että oikein silmien välliin oman kansan rauhantahtoista jäsentä, nimittäen ryssäksi...? Kyseessähän on tietysti tappouhkaus. Mutten uneksisikaan pyytää Ruotsi24:ää poistattamaan viestiäsi. Roikkukoon se minun puolestani tuossa faktana.

        Mahdatkohan itse olla suomenruotsalainen? Tehän Suomessa eniten "ryssittelette". Se jalkaväenkenraalinne ei muuta pärskinytkään kuin ryssäryssäryssää. Kunnes arkunkansi suljettiin.

        Sillä kuvitelmat ja luulot ovat luuloja, mutta faktat ovat niitä joihin sota ja rauha perustetaan. On faktaa, että teillä eräillä on mania tappamiseen. Myös niiden omien, Suomen kansalaisten tappamiseen, jotka puolustavat rauhaa.

        Ryssä ja Ugritar kiittää.

        Näillä mennään.
        .


    • reppuonpakattu

      Emme tahdo? Ketkä me?

      Venäjä on vain vilja-aitta valkoisille ihmisille ja slaavit ovat pohjoisten kansojen orjakansaa.
      Slav= orja

    • Haloocetsuuri

      Ihan selvää kiihotusta kansanryhmää kohtaan. Miksei ylläpito toimi?

      • grterwe

        Siksi, koska tuo natopalstan ylipappi on kaikesta päätellen valtion siunaama.


    • PuolestaTotuudenOikeuden

      Kovasti on poistettu "Sääntöjen vastaista" tekstiä. Keiden sääntöjä? Ruotsin. (Ruotsalainen Aller-media). Keille? Suomalaisille. (Suomi24.)

      Erkko-media - IS -, jonka intresseihin kuuluu sota Venäjän kanssa, julkaisi tänään riemu-uutisen, jonka mielipidekirjoituksissa pätee sama sääntö: ryssää ei saa yhtään ymmärtää. Ryssän mokkasiineihin ei saa astua. Ei saa kirjoittaa mitään, mahd. ryssän näkökulmasta.

      Itse nimittäin yritin kirjoittaa jotain ymmärtävää syistä, joiden vuoksi mainittu muistomerkki on mahd. töhritty. Erkko-media ei julkaissut.

      Viittaan tähän uutiseen:
      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005410785.html

      Jälleen siis tahdon toistaa venäläisille naapureillemme: koko Suomen kansan mielipidettä ei kysytä. Lähes kaikki rauhantahtoinen mielipide poistetaan, tai sellaiset kirjoitukset käyvät läpi tiukan sensuurin.

      Esim. viimesodan koko totuutta ei saa suomalaisille kertoa ja muistuttaa, vaan ainoastaan niitä faktoja, jotka osoittavat aina Venäjän syyllisyyden.

      Totta on, että oli ruma temppu sotkea suomalaisten muistomerkki, tätä en hyväksykään. Mutta hakaristikuviot muistomerkki-kivien päällä kertovat kuitenkin ja todellakin karua totta: Suomi oli tuolloin liitossa Natsisaksan kanssa, vaikka Erkko-mediat (HS ja IS) kuinka yrittäisivät asiaa peitellä. Natsien uhrien lastenlasten tekemän töhrimisen voi siis "ymmärtää", vaikkei suorastaan "hyväksyä".

      Erkko-medioiden agenda on aina ollut NL / Venäjän vastainen, Hyysäri lietsoi sotaa jo edelliskerrallakin: tästä syystä Talvi- ja Jatkosotiamme (Suomi) / Suuri Isänmaallinen sota (NL) kutsutaankin nimellä Erkon sota! Stalin ja Marski kävivät rauhanneuvotteluita, mutta Erkko (joku niistä) ei antanut mahdollisuutta rauhalle.

      Tänäpäivänä Erkkofirma tekee samaa vihatyötään. Eivät julkaise mitään, varsinkaan "vihollista ymmärtävää", sydämellistä tekstiä. Muistakaamme sodan syttyessä: kyseessä on jälleen Erkkojen agenda, Erkon sota. Yhdessä hurrien ja suomalaisen maanpetturi-vihervasemmistosuvakkien kanssa, tietty.

      Священная война 1941-45 год / Pyhä Sota - Svjisshennaja vajna
      https://www.youtube.com/watch?v=X_-eI8kRuvw

      Totuus on, että Venäjä ei ole uhannut, tai uhkaillut meitä. Totuus on, että Suomessa lietsotaan venäjänvastaista vihaa ja sotamielialaa ja lähes kaikki ystävällisyys ja rauhantahtoinen ääni vaiennetaan, sensuroidaan.

      Koverollako taas tapaamme?
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Koverin_keskitysleiri
      .

    • oipoi

      Suomessa ei todellakaan tahdota suursuomea. Talvisotaa edeltävät rauhanomaiset rajat kelpaa meille oikein hyvin.
      Brutaali Venäjä on toki vihansa täysimääräisesti ansainnut mutta suomalaiset eivät alennu sellaiseen.

      • OlkoonAurinkoAina

        Varmaankin ne, nk. venäläiset, jotka taistelivat meidän rajoillamme, - olivat todellisuudessa enemmänkin ukrainalaisia sotilaita - ovat tehneet paljonkin brutaalia. Mutta totuus on, että brutaalia on tapahtunut myös meidän suomalaisten sotilaidemme puolella. Keiden brutaalisuus painaa enemmän vaakakupissa, en tiedä.

        Olen tykännyt laitella noita videonpätkiä esille ihan sellaisena faktana, joissa ainakin ilmenee nk. vihollisen olemus. Millaisia olivat ne "ryssät", joita vastaan sodimme. "Tunne vihollisesi."

        Verrataanpa näitä kuvia kuviin suomalaisista sotilaista. Olimme hyvin vaatetettuja, suht siistiä väkeä, vastassa resupekkojen armeija. Jo pelkästään kuvien vierekkäin asettelu: suomalaiset koppalakit, ryssän piippalakit, tässä oli se tilanne.

        Hauska, venäläinen vastine pilkkaveisullemme "Njiet Molotoff":
        https://www.youtube.com/watch?v=xd7VV7iLOuI

        Neuvostosotilailla ei ollut kunnon vaatetusta, ei aina edes sukkia, heitä paleltui Karjalan metsiin melko lailla. Ruokahuolto ei heillä pelannut, he pakkotilanteessa söivät jopa toisiaan, varmaankin myös tsuhnan liha maistui.

        Rauhantahtoisille suomalaisille suosittelen turistikäyntiä Pietarissa ja sen ympäristössä, ehkä Velikyi Novgorodissa asti. Kaikkialla on sotamuistomerkkejä. Venäläiset ovat syvästi isänmaallisia (äidinmaallisia) ja muistomerkeillä on aina tuoreita kukkaseppeleitä, Venäjän väreissä. Koillis-Pietarista (ent. Leningrad) lähtee kohti Laatokan rantaa (läpi Seuloskoin ja Vaganovon, kohti Kokkorevoa) nk. "Elämän tie". Leningradin piirityksen aikana Puna-armeija onnistui luomaan salakuljetustien, viemään ruokaa piiritettyyn Leningradiin, sekä salakuljettamaan ihmisiä sieltä pois Laatokan (Ladoga) rantaan, jonka jäänkin yli kuorma-autot kulkivat.

        Kokkorevossa on muistomerkki "Murrettu rengas", jossa valettuna kuorma-autojen renkaanjäljet. Pitkin "Elämän tietä" on kilometripylväät, on muistomerkki Piirityksen päiväkirja.

        Kun hyvinvoivana turistina näkee sen kaiken, se hiljentää ihmisen ja tulee hiljainen itku kun käsittää myös tuolloisen vihollisen hirvittävän kärsimyksen.

        Tällainen ei saa toistua. Rikollinen on se joka tahtoo sotaa. Myös se, joka sensuroi rauhankirjoituksia!

        Aivan Elämän tien alkupäässä, tien vasemmalla puolen voi nähdä muistomerkki Piirityksen päiväkirjan, muistometsän niille leningradilaislapsille jotka tekivät työtä piiritetyssä kaupungissa, vanhempiensa ollessa taisteluissa. Laulu "Olkoon aurinko aina" / "Pustj vsegda budet solnze" on laulu näiden lasten muistoksi:

        https://www.youtube.com/watch?v=xzK9HAjh-xI

        Ne on kyl ihan ihmisii, tuol Itärajankin takana.
        .


    • Ugritar

      Ja kaikille ryssittelijöille tähdennän, että kirjoitan rauhanajan Suomessa.

      - Aikana, jolloin ei ole voimassa Suomen ja Venäjän välistä sotaa.

      - Aikana, jolloin esim. Venäjä ei ole uhannut tai uhkaillut Suomea.

      Jos jollain on muuta, todeksinäytettävää tietoa, kertokoon.
      Ainakaan minulla ei tällaista tietoa mahd. uhkailuista ole.

      - Samassa ajassa, tähän liittyen:

      Mitä tekee Suomi?
      Mitä tekee Suomen tasavallan valtiojohto?
      Mitä tekevät suomalaiset mediat?
      Mitä tekee Suomen kansa / Suomessa asuva väestö?
      Mitä teen minä? Mitä teet sinä? Minkä puolesta? Mitä vastaan?
      - Tämän me tiedämme.

      Mitä tekee Venäjä?
      - En tiedä. Ainakaan itse en näe mitään merkkejä heidän itsensä mahd. vihamielisistä aikeistaan rikkoa maidemme välinen rauha. Mikäli heillä tällainen aie olisi, ainakin aiemmin tällaisia tapahtumia on edeltänyt kiivas noottien vaihtelu puolin ja toisin. Yhtäkkiä ne eivät sieltä tule. Saksa aikoinaan teki yllätyshyökkäykseen NL:oon. Venäläiset ovat sivistyneempää väkeä. He kyllä ilmoittavat, viimeistään edellisenä iltana, jos aikovat tulla.
      .

      • vbkjsfhbefvkjl

        Venäjä ilmoittaa tulostaan vihreillä miehillä, ihan kuten Krimillä. Jos luulet saavan heiltä ennakkovaroituksen, olet väärässä. Frunzen kuuluisassa sotilasakatemiassakin tiedetään yllätyksen merkitys, se on puoli voittoa.
        Ja Venäläisten sivistys taitaa olla hävinnyt historian uumeniin. Maailman huippuyliopistoista ei ole ainuttakaan Venäjällä ja ne sivistyneetkin ihmiset siellä juovat itsensä hengilta ennen kuuttakymmentä ikävuotta.
        Venäjä on uhannut Suomea voimakkailla toimilla, jos liitymme Natoon, ihan kuin meillä ei olisi itsemääräämisoikeutta lliittyä vaikka Afrikan unioiniin, jos me itse sitä haluamme. Mikä oikeus Venäläisillä on määrätä naapuriensa asioista?


      • UgritarRauhanPuolesta
        vbkjsfhbefvkjl kirjoitti:

        Venäjä ilmoittaa tulostaan vihreillä miehillä, ihan kuten Krimillä. Jos luulet saavan heiltä ennakkovaroituksen, olet väärässä. Frunzen kuuluisassa sotilasakatemiassakin tiedetään yllätyksen merkitys, se on puoli voittoa.
        Ja Venäläisten sivistys taitaa olla hävinnyt historian uumeniin. Maailman huippuyliopistoista ei ole ainuttakaan Venäjällä ja ne sivistyneetkin ihmiset siellä juovat itsensä hengilta ennen kuuttakymmentä ikävuotta.
        Venäjä on uhannut Suomea voimakkailla toimilla, jos liitymme Natoon, ihan kuin meillä ei olisi itsemääräämisoikeutta lliittyä vaikka Afrikan unioiniin, jos me itse sitä haluamme. Mikä oikeus Venäläisillä on määrätä naapuriensa asioista?

        Eihän Venäjä ole kieltänyt Suomea liittymästä sen vihollisiin, NATO:oon! Suomi voi kaikinmokomin haalia Itärajan täyteen NATO-joukkoja. Leikkiä niin "Länttä" kuin ikinä. Länsi nauraa herkkäuskoisuudellemme. Tai siis: teidän herkkäuskoisuudellenne, me, toinen puoli Suomea olemme kyllä ihan järjissämme ja hallitsemme Ojalan laskuopin, myös käännettynä sotakielelle.

        Helmitaulu lienee yksinkertaisin keino havainnollistaa miten yhtä asiaa seuraa toinen ja miten suoritetaan vähennyslasku.

        Mutta myös Venäjällä on oikeus reagoida tällaiseen vihatekoon ja -aikeeseen. He ovat ilmaisseet selkeästi, että jos heitä uhataan lännestä Suomen kautta, he reagoivat. Tottakai heilläkin on oikeus omaan maanpuolustukseensa!

        Venäjä ei puutu asioihimme. Mutta se tietenkin reagoi asioihin, jotka meidän kauttamme olisivat suunnatut heitä vastaan.

        Ruotsi kylläkin kaikenaikaa pistää näppejään Suomen sekä sisä- että ulkopolitiikkaan.

        NATO:lle olisi ehkä jonkinlainen oikeutus, JOS Venäjä uhkaisi Suomea, mutta kun se EI uhkaa. Suomi menee asioiden edelle, jolloin asioiden oikeutukset vaihtavat paikkaansa:

        Jos Venäjä uhkaisi Suomea, tottakai meillä olisi oikeus vaikka kuinka laajaan maanpuolustukseen. Mutta: missä on se uhkaus? Sitä ei ole. Ja jos katsotaan tosiasioita: Suomi itse on vapaaehtoisesti ottanut Ruotsista vastaan n. 40 000 rikollista: uskonnoltaan oman kansansa vastaista raiskaria, pedofiilia, eläinrääkkääjää ja murhamiestä ja hyysää näitä kuin parastakin ystävää! Ja sitten uhoaa, että entä jos Venäjä hyökkää???! Äkkiä NATO:oon! Hei, eikös tällainen ole jo suorastaan loukkaus ystävällisiä, kristittyjä venäläisiä kohtaan? Gospodi Pomiluj!

        Nyt siis eräät Suomessa uskovat uhkaan, jota ei ole. Tässä hysteriassa he tekevät väärän siirron: huutavat Venäjän periviholliset Itärajallemme. TÄMÄ ON VENÄJÄN VASTAISTA UHKAILUA, johon Venäjällä on oikeus vastata!

        Putin on viisas. Siltä suunnalta ei ole kuulunut pihaustakaan jonka voisi tulkita aiheettomaksi uhkaukseksi. Sieltä on kuulunut ainoastaan vastaus siihen, että he kyllä reagoivat (totta kai reagoivat!) jos heitä Suomen kautta uhataan.

        Suomi itsessään ei ole uhka Venäjälle, mutta ne muut voimat, jotka aikovat käyttää Suomeamme maailmansotansa näyttämönä: USA ja NATO, ne ovat uhka. Mutta: koska Suomi itse on hankkinut heidät Venäjän vastaisille rajoillemme, Suomi vastaa teostaan. NATO ja USA suorittavat vihatekonsa, poistuvat maastamme ja Suomi maksaa laskun, sotakorvauksina, luultavasti koko maan menetyksenä.

        Helpomminkin saisimme liitettyä itsemme takaisin Venäjään. Ilman ruumiita ja raunioituneita kaupunkeja. Sillä sodassa Venäjä ottaa meidät kuin suupalana. Ja se kaikenlisäksi oli Suomi itse, joka tunki itse itsensä suoraan Venäjän Karhun kurkkuun. Venäjä esteli, mutta Suomi tahtoi Karhun vatsaan. Vihollisena. "Yääk, karvaalta maistuu", sanoo ryssä ja lähettää meidät, koko kansan junavaunuissa kohti Siperian hiilikaivoksia. Siellä ei ainakaan podeta työttömyyttä.

        https://www.youtube.com/watch?v=lDQ7hXMLxGc

        Ei rauha ja itsenäisyys olis mitään? Ystävyys ja sen semmoinen.
        .


      • oipoi

        Mistä oikein keksit että NATO olisi Venäjän vihollinen. Taidat olla propagandan pehmittämä.
        NATO muuttuu viholliseksi vasta kun Putistan kohdistaa vihollisuuksia puolustusliiton jäsenmaihin.
        Fasismin nostatatus venäjällä mm Putlerjugend ( lue: junarmija) ja historian valtiojohtoinen vääristely kertovat mitä siellä on tekeillä. Kovasti muistuttaa natsisaksaa 30-luvulla.
        Kansahan siellä on pääosin ihan mukavaa, harmi ettei niillä sataan vuoteen ole ollut kuin yksi asiallinen inhimillinen johtaja, nimittäin Gorba.


    • KiitosYstävyydestä

      Aamukahvini keitettyäni avasin netissä Ilta Sanomat. Jo kohta näkyi kolumnisti Paanasen hapan ja nyrpeä naaman kuva. En ehtinyt edes kunnolla lukea kun silmiini tarttui lause: "Halpa tapa palkita". Kirjoitus nimittäin käsitteli ministerien Eero Heinäluoma ja Paula Lehtomäki Venäjän presidentti Putinilta saamia kunniamerkkejä.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005413364.html :

      "Venäläinen kunniamerkki voi olla saajalleen myös taakka, erikoistoimittaja Arja Paananen muistuttaa."

      Itselläni muuten on mm. Israelin armeijan kunniamerkki, eikä se ole taakka, vaan kunnia.

      Tottakai syvästi loukkaannuin. Noin ala-arvoista tekstiä! Jos ei Paananen itse, samanmielisine suomalaisineen arvostakaan tällaisia eleitä, on lukemattomia suomalaisia jotka arvostavat!

      Ilta Sanomat on maamme ehkä laajin uutismedia ja sen tulisi olla tasoltaan edes luettavaa tekstiä. Lehti luo mielikuvan kuin se olisi suomalaisten asialla ja meidän nimissämme jatkuvasti suoltaa alatyylistä roskaansa. Jotkut teistä loukkaantuivat tämän ketjun topicin nimestä, jolla en kuitenkaan viitannut "kaikkiin suomalaisiin", mutta IS on maamme suurimman mediatalon ehkä luetuin tuotos ja lukijoiden mielikuvamuokkaaja.

      Erkkomedia on jälleen päättänyt oikein erityisellä voimalla loukata Suomen ja Venäjän välisiä, lämpeneviä suhteita. Hyysärihän oli koko edellissotiemmekin se todellinen "hyökkääjä", sodanlietsoja ja aloittaja. Mainiloitten ampuja. Kyllä. Näin oli.

      Mannerheim ja Stalin kävivät neuvotteluitaan, joihin Helsingin Sanomien omistaja ja päätoimittaja Erkko tuolloinkin sekaantui (Deutschland, Deutschland über alles!" ja sen edut, Suomi menköön!), estäen maidemme välisten neuvotteluiden mahdollisen hyvän lopputuloksen ja tästä syystä Talvi- ja Jatkosotamme kantoivat jo tuolloin nimeä "Erkon sodat".

      Sanomatalo on siis maanpetoksellinen ja avoimesti rauhanvastainen suomalaisten mielikuvia ja mielipiteitä manipuloiva, oikein perkeleellinen vessapaperipainamo. Jos ei IS kokonaan pistä luukkua kiinni mielipidekirjoituksille, eli ei salli kommentoida, se vähintäänkin sensuroi sinne lähetettyjä mielipidekirjoituksia, jopa jälkikäteen voi "väärinajattelijan" mielipidekirjoitus poistua pitkästä ketjusta, jotka yleensä sisältävät suurimmalta osaltaan Venäjän vastaista propagandaa, Venäjä-myönteisiä kirjoituksia julkaistaan niukasti, mutta kuitenkin muutamia, jotta illuusio sananvapaudesta säilyisi. Jos IS:n uutisketju sisältääkin 90% venäjänvastaista tekstiä ja 10% myönteistä, se ei ole todellinen kuva suomalaisten jakaantuneista mielipiteistä.

      Myötähäpeässäni (jota harvoin tunnen) pyydän sydämestäni anteeksi Venäjän kansalta ja sen johdolta tällaisia, julkisissa medioissamme, erityisesti näiden ammattikolumnistien ja päätoimittajien kertakaikkisen sopimattomia ja huonotapaisia kirjoituksia. Jos jotkut Venäjän internetpalstoilla kirjoittelevat voisitte välittää näitä ystävyydenviestejä myös suoraan heidän tietoisuuteensakin. Kiitos.
      .

      • SenkunHäpeätRauhassa

        Muutama kommentti:

        1. Kunniamerkki Israelista ei ole taakka vaan kunnia, olen samaa mieltä. Niin se olisi myös USAn, Englannin, Japanin, tms demokraattisen maan antama kunnian osoitus. MUTTA kun sen antaa Pohjois-Korea, Syyria, Venäjä, Venezuela, tms, voi jo olla toista mieltä myös julkisuudessa!

        2. Suomi on vapaa maa, täällä saa lehdistö kirjoitella vapaasti mitä haluaa, Siihen ei vaikuta yhden ihmisen myötähäpeä. Yritäpä samaa arvostamassasi Venäjällä, niin juttuasi ei julkasita ja lopuksi päädyt kuokkimaan jäistä tundraa Siperiaan tai saat 7,62 kokovaippasen niskaasi Lubjankan kellarissa.

        3. Sananvapaus sallii myös Venäjältä ohjailtujen trollien kirjoittelun tälle palstalle. Puolet kirjoituksista on tuon porukan aikaansaannoksia.

        4. Eljas Erkko toimi ulkoministerinä ennen sotaa ja historialähteiden mukaan: "Syksyn 1939 neuvottelujen aikana Erkko katsoi Neuvostoliiton bluffaavan, eikä uskaltavan ryhtyä avoimeen sotaan." Erkko siis teki virhearvion, mutta Mainilan laukaukset ampui yksinomaan Neuvostoliitto ja aloitti sodan. Samaan aikaan Viro lähti myönnytyksien linjalle ja kaikki tietävät miten siinä kävi, syntyi Viron Sosialistinen Neuvostotasavalta. Vaikka moni suomalainen antoikin henkensä sodassa, lopputulos oli parempi kuin Virossa, Latviassa tai Liettuassa.


      • KierojaKuMitkä

        Tämmöinen linkki, Hannu Taanila, viimekevään Karjalan Heilissä:

        http://www.heili.fi/uutiset/item/3444-massiivista-typeryytta-turhautui-vanha-radioaani

        Katkelmia:

        "Julkaistu 4.3.2017 05:01 | Päivitetty 6.3.2017 08:18
        Aimo Salonen"
        ***
        "–  Väsyttää niin saamaristi, mutta teen mitä lupasin. Vastauksista näköjään tuli pitkiä. Huomaat, että ne ovat huonoa proosaa, ja että niistä paistaa kauhea turhautuneisuus: väsymys ja antautuminen sen massiivisen typeryyden alla ja edessä, joka Suomessa nyt vallitsee."
        *** *** ***
        "–  Milloinkaan aikaisemmin ei Suomea ole lietsottu niin suurella ja totaalisella instrumentilla niin totaaliseen ideologiseen liikekannallepanoon kuin nyt, Taanila aloittaa pitkän vastauksensa.

        Taanila huomauttaa, että Ulkopoliittinen instituutti, Yleisradion ajankohtaisohjelmat, koko valtalehdistö, puolustusministeri ja jopa turveteollisuus toitottavat joka päivä, että Venäjä uhkaa Suomea.

        –  Venäjä, jonka sotilasmenot ovat vähemmän kuin kymmenesosa USA:n sotilasmenoista, on metafyysinen mahti, joka uhkaa paitsi maapalloa myös koko Suomea."
        *** *** ***
        "Saatanallinen kierous

        Taanilan mukaan Suomen koko turvallisuus näyttää olevan rakennettu sen yhden ainoan asian varaan, että Venäjä hyökkää Suomeen.

        –  Jos puhumme näiden saatanalliseen Venäjään ja Venäjän saatanallisuuteen luottamuksensa panevien kieltä, käy sanoa niille, että te ette ymmärrä Ryssää, Taanila kirjoittaa sähköpostivastauksessaan.

        –  Ryssä on saatanallinen, totta kai. Mutta siihen saatanallisuuteen kuuluu paitsi oveluus myös sen valheellisuus ja epäluotettavuus. Suomihan on nyt siinä sangen arveluttavassa tilassa, että se on varma, että Venäjä hyökkää.

        –  Mutta ryssään ei voi milloinkaan luottaa. Entäpä jos Venäjä käyttääkin koko saatanallisen kieroutensa, eikä hyökkääkään Suomeen? "
        *


      • StadinTrolli
        SenkunHäpeätRauhassa kirjoitti:

        Muutama kommentti:

        1. Kunniamerkki Israelista ei ole taakka vaan kunnia, olen samaa mieltä. Niin se olisi myös USAn, Englannin, Japanin, tms demokraattisen maan antama kunnian osoitus. MUTTA kun sen antaa Pohjois-Korea, Syyria, Venäjä, Venezuela, tms, voi jo olla toista mieltä myös julkisuudessa!

        2. Suomi on vapaa maa, täällä saa lehdistö kirjoitella vapaasti mitä haluaa, Siihen ei vaikuta yhden ihmisen myötähäpeä. Yritäpä samaa arvostamassasi Venäjällä, niin juttuasi ei julkasita ja lopuksi päädyt kuokkimaan jäistä tundraa Siperiaan tai saat 7,62 kokovaippasen niskaasi Lubjankan kellarissa.

        3. Sananvapaus sallii myös Venäjältä ohjailtujen trollien kirjoittelun tälle palstalle. Puolet kirjoituksista on tuon porukan aikaansaannoksia.

        4. Eljas Erkko toimi ulkoministerinä ennen sotaa ja historialähteiden mukaan: "Syksyn 1939 neuvottelujen aikana Erkko katsoi Neuvostoliiton bluffaavan, eikä uskaltavan ryhtyä avoimeen sotaan." Erkko siis teki virhearvion, mutta Mainilan laukaukset ampui yksinomaan Neuvostoliitto ja aloitti sodan. Samaan aikaan Viro lähti myönnytyksien linjalle ja kaikki tietävät miten siinä kävi, syntyi Viron Sosialistinen Neuvostotasavalta. Vaikka moni suomalainen antoikin henkensä sodassa, lopputulos oli parempi kuin Virossa, Latviassa tai Liettuassa.

        Väität, että puolet tämän palstan kirjoittajista ovat venäläisiä trolleja. Jännä että "tunnet" asian noin hyvin. Itse olen jotakuinkin varma, että me, tälläkin palstalla kirjoittelevat, olemme suomalaisia, joilla eriävät mielipiteet esim. suhteestamme Venäjään.

        Tuon trolli-väittämän heitti 3-4 vuotta sitten Rkp:n tuolloinen puolustusministeri Carl Haglund, lisäten, että "sitä ei voi kuitenkaan todistaa." SUPO kyllä pystyisi todistamaan mennen tullen keitä me olemme ja mistä kirjoitamme. He tietävät tasan tarkkaan kuka olen minä ja kuka olet sinä.

        Oletko itse suomenruotsalaisten / jenkkien oma trolli, rikkomassa Suomen ja Venäjän välistä rauhaa? Jos et muutoin niin vähättelemässä Venäjään ystävällisesti suhtautuvien suomalaisten mielipidekirjoituksia.
        .


    • PutinTekiShakkimatin

      Sotasyyllisenä Suomi tulee kerran saamaan päälleen koko länsimaailman vihan. Viime Jatkosodassa Suomi täytyi suorastaan pakottaa rauhaan, niin olivat Ryssänmaan valtauksen intoa täynnä eräät. Ei koko Suomi. Piti oikein raja vetää Uraliin asti!

      Uraliin:
      https://www.youtube.com/watch?v=axWchul23y8

      Mutta niiltä väärinajattelijoilta ei tuolloinkaan kysytty. Tänä päivänä meitä väärinajattelijoita sensuroidaan oikein kovalla kädellä.

      Esim. seuraavaan uutiseen ei IS vastaanottanut sarkastista mielipide-ilmoitustani siitä, että Putin teki nyt sen. mitä allekirjoittanutkin oli jo kauan Venäjän hiljaisuudesta itsekin päätellyt: shakkimatin. Eikä paluuta enää ole. Suomella oli mahdollisuutensa osoittaa, olemmeko ystävä vai vihollinen. Putin on saanut teiltä, jatkuvia Venäjän vastaisia vihaviestejä kirjoittaneilta vastauksensa. Medioiden sensuurista johtuen vaikuttaisi siltä, että Suomessa teitä vihollisia on enemmän kuin ystäviä.

      Kantakaa oma vastuunne. Niin me teidän pilkkaamanne rauhankirjoittajatkin olemme kantaneet valhesyytöksiänne siitä keitä muka olemme ja mistä muka saamme ohjeitamme. Itse olen "tavallinen" kantasuomalainen nainen, koko elämäni ajan omissa mielipiteissäni aktiivi.

      "Putin paljasti Venäjän suurimman virheen 15 vuoteen – ”Te tulkitsitte sen heikkoudeksi ja käytitte sitä hyväksenne”":

      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005415854.html

      ***
      Joku natottaja Himanen on päättänyt, että Suomen omalta kansalta ei saa taaskaan mielipidettä kysyä, vaan natottajilla on oikeus, ohi perustuslain päättää Suomen kohtaloista. Näin te päätitte myös aiemmin, tuolloin liittoutuessanne Natsisaksan kanssa. Jos nk. kansalta kysyttiinkin, heidän saapumisestaan ja kaduillamme saapasteluistaan olivat innoissaan lähinnä suomalaiset huorat.

      IS, tänään:
      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005416214.html

      Samoin jouduimme taannoin sekä Talvi-, että Jatkosotaan: Suomen kansalta ei kysytty. Nimenomaan nk. työväki, eli vasemmisto olivat nyreitä siitä aggressiosta, jota Suomessa lietsottiin Neuvostoliiton kansoja vastaan. Mutta tällaisten urputtajien ovikelloa soittikin sitten keskiyöllä Etsivä keskuspoliisi - nyk. Keskusrikospoliisi - ja sodan vastustajat lähtivät monivuotiselle kierrokselle, ensin Ankkalammella sijaitsevaan Dragsvikin, eli Tammisaaren työleirille ja sieltä ne kaikkein pahimmat rauhanrikolliset mm. miehitetyn Karjalan, Aunuksen lähellä sijaitsevalle Koverin keskitysleirille.

      Balladi toveri Viljasesta
      https://www.youtube.com/watch?v=L_woJ2YgpTg

      Tammisaaren yössä:
      https://www.youtube.com/watch?v=QbqxHR8q2GM

      Koverin keskitysleiri:
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Koverin_keskitysleiri

      Harry Wuorinen: Myrskyn silmässä:
      http://like.fi/kirjat/myrskyn-silmassa-poliittisen-vangin-paivakirja-jatkosodan-ajalta-1941-44/

      En itse ole kommunisti, mutta olen kuunnellut myös heitä.

      ***

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4815
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3056
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1777
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1591
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1451
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      18
      1218
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1189
    9. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1157
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1147
    Aihe