Charter veneet

Charterkokemuksia

Minkä takia Charter veneitä vieroksutaan? Toki ne on jatkuvalla käytöllää, mutta luulisi että niistä pidetään myös huolto ammattimaisesti, ainakin isommissa charter firmoissa...

11

518

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • balanssipitääolla

      En minä ainakaan vieroksu jos on hinta ja kunto kohdallaan.

      • Charterkokemuksia

        Aivan, myynti-ilmoituksissa monesti ilmoitetaan että vene ei ole ollut vuokrakäytössä. Vaikka vuokrauksesta saattaisi jäädä jotain ylimääräistä jopa veneen ylläpitoon?


    • 36ft

      Neljä kertaa nyt ollut charter veneellä matkassa. Ikää ollut 1/2v -2v. Jo tuo puolivuotias oli siinä kunnossa jollaisia ei tahdo löytyä edes 20 vuotta vanhoista paikallisista veneistä. Isoja charter firmoja kaikki Croatissa.

    • lasevo

      Veneet myrkyillä pestään kerran viikossa. Kukaan ei pese venettään niin kovilla aineilla kuin charter toimistot. Purjeita käsitellään vaihtelevasti ja ne on sipulisäkkejä lähtökohtaisesti. Välimeren suola pilaa instrumentit, erityisesti ruorissa parissa kolmessa vuodessa.

      Kone on ollut varmasti kovilla, samoin kansiblokit ja köydet. luukut ja sähköt ihmeellisessä kunnossa veneen ikään nähden. Septisysteemi ei varmasti ole uudenveroisessa kunnossa eli perheen isälle tulossa kivaa hommaa.

    • Normaalia

      Vuokrasimme kaksi vuotta vanhan veneen Kroatiassa. Vene oli aivan loppu pintojen suhteen. Lattiat nitisivät ja natisivat. Kaikki patjat olivat ihan loppu, kansiluukkujeb helat vääntyneet. Purjeet ja laitteet olivat sen sijaan kunnossa. Tämän vuoksi joku muu saa ostaa halvalla noita - en minä.

    • Charterveneilijä

      Ei ole pakko ostaa huonoa. Jos charter vene on asiallisesta kunnossa, niin ei välttämättä huono ostos. Omamme on nyt yhdeksättä kesää meillä käytössä, aiemmin viisi kesää charterkäytössä. Sekä iso että genoa kyllä on uusittu, genoa tosin vasta tälle kaudelle. Osa verhoiluista uusittiin pari vuotta sitten. Muita isompia ei ole ollut. Hinta kuitenkin oli aikoinaan sen verran edullinen, että noiden kanssa jaksan elää. Lopullinen kokonaiskustannus tietysti selviää sitten aikoinaan perikunnalle, mutta en tuosta ole jaksanut huolta kantaa. Summa summarum, chartervene voi olla ihan hyvä ostos, mutta eihän siitä kannata maksaa samaa hintaa, kuin perhekäytössä olleesta, hinta on lopultakin aina neuvottelukysymys. Kunto ja varusteet verrattuna hintaan tietysti ratkaisee.

      • bavarianristi

        Bavan sandwich-kyljet saa välimeren marinoissa kyydiä. Väitän että melkoista delaminoitumista on ja narinaa tämän jälkeen tiedossa. Ainakin itseni vuokraama (2 kertaa vuoden välein) oli muuttunut kuvatulla tavalla narahtelevaksi yksilöksi. Kun 50 jalkainen painaa nätisti Borassa kylkeen niin pinemmät vikisee alla...


      • Seenit

        Muutaman kerra Välimerellä vuokranneen kokemuksella: n 3-4 vuotta ja veneet ovat aika loppu. Kun olin vaihtamassa isompaan omaa venettäni muutama vuosi sitten, kävimme Hgissä katsomassa aiemmin Ranskassa vuokraveneenä ollutta, alle 10v venettä: geeli auringon polttamaa, purjeet ja juokseva riki lopussa, kölipultit ruosteessa ja tukipalkit rikki, polttosineputki tankissa vuoti jne. Valitettavasti kovin moni ostaja katsoo vain hintaa ymmärtämättä eroa kunnossa.


    • Kuten tavallista, yleistykset eivät kerro koko totuutta: on varmasti mahdollista löytää hyväkuntoinen ja hintansa arvoinen charter-käytössä ollut vene samoin kuin täysin pommiksi päästetty perhekäytössä ollut samanikäinenkin.
      Mutta todennäköisyydet puhuvat charter-veneitä vastaan. Jos vaikkapa Välimerellä charteroinut vene on ollut viisi vuotta edes kohtalaisella käyttöasteella, on sillä takanaan käyttöpäiviä suurinpiirtein samanverran kuin 15-20 vuotta Itämerellä perheen omassa käytössä olleella veneellä. Tähän päälle se, että olosuhteet (ennen kaikkea suolaisuus ja UV-säteily) ovat Välimerellä rankemmat.

    • bavarianristi

      Raja-Joosepista myyvät joskus halvalla käytettyjä polkupyöriä ja Ladoja/mosseja

    • seppomartti

      Bavaristin havainto narinoista ei johdu sandwichin delaminatiosta vaan on tavanomaista elämistä nykyrakenteissa.
      Lisääntyneen UVn voi kompensoida vahaamalla 2 X per sesonki. Itse kannattaa tehdä, charterfirmat eibät juuri vahaile vaan pesevät innokkaasti.
      Takila säästyy etelässä, kun ei ruuvata keväisin ja syksyisin paikalleen ja pois. Juokseva takila on mahdollista suojata UV:lta vetämällä fallit pilottiliinalla maston sisään ja vapaat päät suojapussiin.
      Hyvä suojapussi rullagenoan päällä ja lazy bag isossa suojaa purjeet. Paitsi ohut hiekka , esim Saharasta yli Välimeren tuleva punainen pöly, on vaikea torjua kokonaan.
      Suolaveden vaikutusta torjutaan makeaveden ruiskutuksella satamaan saapuessa.
      Happoteräskin ruostuu pinnaltaa. Siihen on hyväkin hoitokeino. Ei kannata pitää pitkään.

      Charterfirmoja on monenlaisia mutta veneistä iso osa on yksityisomistuksessa. Miksi charterveneet kuluvat nopeasti ja firmat haluavat veneistä eroon viimeistään 5v. kuluttua?. Charterkausi etelässä on vain hiukan pidempi kuin Suomen purjehduskausi. Ja paljon lyhyempi kuin etelän n.8-9 kk:n purjehduskausi. Eikä muutaman kk: n korkeasesonginkaan aikana kaikkia viikkoja saada vuokratuksi. Syy on charterfirmojen vähäisessä kiinnostuksessa ylläpidosta ja toinen syy vuokraajissa eli käyttäjissä. Antaessani veneen charterfirmalle, en osannut kuvitellakaan, miten huonosti jotkut vuokralle ottajat kohtelevat venettä. Pienien kolhujen lisäksi esim molemmilla kyljillä oli nojattu ilman fendareita laituriin siten, että kiinteässä runkoikkunassa oli läpireikä molemmin puolin. Gelcoatia sai korjauttaa useamman kerran kyljistä ilmeisesti fendarien käyttämättömyyden vuoksi ja keulasta ankkurikolhujen vuoksi, vaikka oli iso metallilevy suojana. Peräsin oli kolhittu pohjaan ja jouduttiin irroittamaan murtumien laminointia varten. Akusto meni pilalle kun puuttui 9 litraa vettä. Olin kuitenkin maksanut 10€/ kk "electric maintenance" ja saman verran moottorin ylläpitotarkistuksia. Ym. Jne. Ei todellakaan ollut business.
      Vuoden kuluessa kävi selväksi, ettei omaa venettä voi ainakaan turkkilaisella Pupa yachtingilla pitää vuokralla. Parempaa olin kuullut Mooringsista.
      Potentiaaöisen ostajan ei kannata suoralta kädeltä tyrmätä eteläisten latitudien tai charterkäytössä olleita veneitä mutta tarkkana kannattaa olla. Voi löytyä hinta/laatu helmiäkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ampumisvälikohtauksen syynä kahden eri romanisuvun erimielisyydet

      Ikaalislainen romaniseurue joutui tahtomattaan tulitaisteluun etelä-pohjalaisen romanisuvun kanssa. Tilanne ei ratkennu
      Seinäjoki
      107
      2835
    2. Sosiaaliturvasäästöt kohdentuvat usein samoihin ihmisiin useampaan kertaan

      ja ihmisiä putoaa kiihtyvällä tahdilla toimeentulotuelle eli köyhien määrä kasvaa eksponentiaalisesti Suomessa. https:
      Maailman menoa
      364
      1673
    3. KJ Konetimber OY

      Haettu konkurssiin Eläke yhtiö Ilmarisen toimesta.
      Kuhmo
      84
      1639
    4. Laaja sähkökatko Sallilan verkossa!

      Mä heräsin yhden maissa UPS:n piipittkseen, koska sähköt poikki ja on edelleen. Odottelin jonkun aikaa ja soitin vikanum
      Loimaa
      45
      1493
    5. Millä kirjaimella nimeni alkaa

      Ja montako kirjainta sukunimestäni voi laskea? N to M
      Ikävä
      64
      1145
    6. Miksi toisten toiveet ahdistavat teitä?

      Kertokaapa miksi toisen ihmisen toiveet mahdolliselle kumppanilleen ahdistavat niin kovasti? Oletatko, että hän vaatii j
      Sinkut
      186
      1020
    7. Hyviä tehokkaira vinkkejä erittäin pinttuneen wc pytyn puhdistukseen

      Eli semmonen vuokra-asunnon pytty jossa hyvin sitkeään pi ttyny se vesiosa. Kloriittia olen liottanu yön yli ja yleispuh
      Ikävä
      140
      969
    8. Mitä tuntemuksia

      sinulle tulee, kun hän ilmestyy näköpiiriin? Vaihtelevatko ne?
      Ikävä
      84
      956
    9. Voiko "miehisen kunnian" käsitteen ohittaa?

      Palstalla kovasti pidetään minua jollain tavoin sairaana, kun puhun miehisestä kunniasta. Voidaanko me siis täysin ohi
      Sinkut
      148
      879
    10. En nii kui tiiä yhtään

      Mikä suussa kiehtoo, vaikka kaiken pitäisi olla ihan hyvin! Mä niin haluaisin nähdä sut:)
      Ikävä
      58
      868
    Aihe