Beetasalpaaja ja seksi ?

pumppuvikainen

Vieko beetasalpaaja seksihalut / kyvykkyyden? On arka aihe, josta moni ei nimellään puhu mitään, osa uskonnollisista syistä, osa kokee sen tärkeäksi osaksi itseään ja häpeää asiaa.

Monen kanssa olen kolmen vuoden aikana puhunut, joka jostain syystä on beetasalpaaja-reseptin saanut ja ainakin puolet on sanonut että seksuaalinen aktiivisuus on pudonnut minimiin.

Minä olen huomannut kolmen vuoden aikana saman asian. Kyllä haluja on, mutta penis, joka normaalisti on ollut vaimon ilon aihe ja hyvänkokoinen, ei suostu enää kuin puolijäykäksi nousemaan.

Seksielämämme loppui n vuosi sitten kokonaan. Yritin kyllä vaimoa muilla tavoin tyydyttää, mutta hänen mielestään tämä peli ei vetele eikä ole enää syttynyt lähentely-yrityksilleni, selän käntää ja ottaa käteni pois. Viekö beetasalpaaja kohta vaimon toisten orien astuttavaksi? Nyt jätin beetasalpaajan pois kuukausi sitten ja jonkin sortin parannusta on ollut havaittavissa, mutta samalla rytmihäiriöt palasivat.

Eli onko nyt valittava surkea pitkä eunukki-vanhuus vai viriili mutta lyhyt loppuelämä?

3

2018

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuinmyösss

      Hyvä kysymys. En tiedä ikääsi enkä mikä on pumppuvikasi.
      Itselleni tehtiin ohitusleikkaus ja sen jälkeen luonnollisesti beettasalpaaja lääkitys. Pikkasen toivuin aikani. Kyllä se pelaa niin kuin muillakin kuuskymppisillä, sano eukko. Mitäköhän tarkoittaa?

    • Metohexal

      Olen käyttänyt beetasalpaajia vuodesta 1995. Sotalololia, propranololia, pindolololia, ja nyt metoprololia. Ääreisverenkiertoon niistä vaikuttavat varsinkin vanhemmat, ei kaikki, mutta propranololi ja metoprololi saavat jalat tosi kylmiksi joskus. Tupakointi pahentaa sitä oiretta. Olen kärsinyt tiheästä pulssista, lisälyönneistä. Myös johtumishäiriötä, kammiotakykardiaa, t- aallon muutosta ja qt-ajan pidentymistä on ollut. Mutta joku vuosi sitten selvisi, että sydän taitaakin oireilla psyykenlääkkeiden vuoksi, joten kun niitä vähensin reilusti, rytmi alkoi olla alempi. Nyt pärjää 47,5 milligrammalla depot metoprololia. Uudemmissa beetasalpaajissa on verisuonia laajentavia valmisteita. Tähän vaikutukseen perustuu esim. Viagran teho. Mutta voin lohduttaa, itsellä seksiin vaikuttivat psyykenlääkkeet. Eivät beetasalpaajat. Jos beetasalpaajaa tarvitsee, niistä löytyy monia vaihtoehtoja. Lääkäri tai apteekki osaavat vastata.

    • eiköoomuutamielessä

      Minkä ikäinen aloittaja lienee....? Saattaa olla ihan normaalia ikääntymiseen kuuluvaa vaivaa. Jotenkin tekstistä sai vaikutelman että eläkeikäinen jo.
      Monet vanhuuden mukanaan tuomat vaivat laitetaan helposti lääkkeiden syyksi tällä palstalla , olen huomannut. Esim. kolesterolilääkkeen luullaan aiheuttavan kolotuksia, muistin alenemista yms. Mitkä useimmille , jo iäkkäille tulevat joka tapauksessa ilman lääkkeitäkin.

      Eiköhän aloittajalle liene pienin huoli tuo seksin sujumattomuusa, varsin iäkkkäästä kun lienee jo kyse kuitenkin. Jättää lääkkeet ottamatta niin saattaa tulla suuremmat huolenaiheet, laaki kesken hommien..::)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      72
      1394
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1237
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1175
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      74
      1099
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      69
      967
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      772
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      722
    8. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      374
      717
    9. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      711
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      676
    Aihe