Kelan haastaminen käräjäoikeuteen?

pyörätuolissa

Onko miten yleistä tai edes mahdollista? Maalaisjärjellä ajatellen niillä ihmisillä, jotka hakevat työkyvyttömyyseläkettä vain Kelasta, ei ole rahaa asianajajiin ja muihin todistuspalkkioihin, eli ennakkotapaukset lienee vähissä.

5

202

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • tieto-mies

   Kelaa sinällään ei voi haastaa mutta yksittäisen virkailijan kyllä. Haastaminen on perustuslain nojalla mahdollista jopa ilman poliisin suorittamaa esitutkintaa. Jos jutun antaa ensin poliisin tutkittavaksi niin pitää olla rikosilmoitukseen selkeästi perusteltu näyttö jotta poliisi asian ymmärtäisi ja tutkisi koska virkarikokset pyritään yleensä jättämään tutkimatta poliisissa.

  • Hhhmmmm

   Toimeentulotuessa huomioidaan menona julkisen puolen antamat lääkärinlausunnot. Eli jos olet oikeasti työkyvytön ja köyhä niin kulut ovat sinulle itsellesi lähes olemattomat.

  • 76595

   Jos tulee kohdelluksi väärin eläkeasioissa, oikea osoite on lähes aina hallinto- tai vakuutusoikeus. Niissä ei ole käytännössä riskiä vastapuolen oikeudenkäyntikuluista.

   Käräjäoikeus tulee kyseeseen lähinnä silloin, jos epäilet rikoksia tehdyn. Silloinkaan siihen ei sisälly riskiä, että tekee poliisille tutkintapyynnön. Jos poliisi ei näe perustetta tutkia tai syyttäjä perustetta syyttää, vasta sitten on syytä miettiä teoreettista mahdollisuutta mennä käräjille niin, että kantaa riskin vastapuolen oikeudenkäyntikuluista. Siihen rahakkaatkaan harvoin ryhtyvät, vaikka ei sitä kautta voittaminen toki ennenkuulumatonta ole.

   • eerwrfdafdafdafdffda

    Jos on tuloton, ulosotossa ja ei haittaa lisämaksut niin aina vie käräjille Kelan pääjohtaja, alajohtaja, esimies ja se joka päätöksen antoi.


  • EttäsNäin

   Päätöksessä on aina valitusosite, siihen valitetaan siinä sanottuna aikana. Ellet saa koko valitusta siihen mennessä tehtyä, laita lause valitan xx päätöksesta,toimitan lisäselvitystä myöhemmin. Sitten varattomana vaan varaat ajan oikeusaputoimistoon ja saat sieltä ilmaisen oikeusavun.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maailman suurin sanomalehti: Sanna Marin on coolein poliitikko

   Sanna saa taas ylistystä maailmalla. Ja mikäs siinä, onhan hän ylivoimaisesti paras pääministeri Suomen historiassa. https://www.iltalehti.fi/ulkomaa
   Maailman menoa
   460
   2464
  2. Petteri Orpo väläyttää leikkauksia: 'Me joudumme säästöihin ja sopeutukseen'

   Jätti-inflaatio sähkö, polttoaineet, ruoka ym. kallistuu hurjasti ja Petterin kokoomus haluaa leikata, ja kokoomuksen tuntien leikkauksien painotus ni
   Maailman menoa
   137
   1368
  3. Sanna Marinin UUSI sähellysvideo julki. Iljettävää ja kuvottavaa katseltavaa

   En olisi uskonut että näen maamme pääministeristä näin puistattavan videon. Jos jäljellä oli vielä ripaus arvovaltaa ja kunnioitusta pääministeriä koh
   Maailman menoa
   314
   1305
  4. Kerrotko mies mikä minussa on vikana?

   Kun, et kerran lähesty?
   Ikävä
   182
   1119
  5. Parveketupakointi

   Tupakoija on itsekäs ja piittaamaton muista asukkaista, parvekkeella tupakoijan savu kulkeutuu useisiin lähistöllä oleviin asuntoihin. Ei ole mukavaa
   Maailman menoa
   137
   1056
  6. Mulla on ikävä sua

   Se on paisunut ihan valtavaksi ja täyttää mun koko pään. Naiselle
   Ikävä
   45
   978
  7. Olen pahoillani

   Ei ollut muuta vaihtoehtoa
   Ikävä
   47
   875
  8. Kellyn velat on jo 34000 ja on kelan asiakas.

   Tälläistä nää naiset on kaikki samanlaisia, kun mies ei maksa niiden velkoja ja elämää niin kaikki menee vaan ulosottoon.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   46
   862
  Aihe