MM-kisat 2017

Ojudo

Kas kun liitto ei ole julkaissut mm-joukkuetta tai edes KirJu joka muuten kyllä tiedottaa hyvin.
Alkaa tämän palstan paine vaikuttaa kun arvokisoihin valintakriteereitä on näköjään helpotettu.
Viime vuonna ei kahdella junioreiden Eurooppa cup hopealla aikuisten mm-kisoihin vielä päästy mutta nyt pääsee jo yhdellä junnujen Eurooppa cup pronssimitalilla.
Kannattaa varmaan päivittää liiton sivuille nuo arvokisakriteerit. Siellä on vielä vanhaa tietoa.
Nyt pääsee varmaan junnut alle 23 em-kisojen kun ennen ei ole päässeet. On pitänyt olla yli 21-vuotias.
Saas nähdä tuleeko tämän päivän Prahan kisoista lisää mm-kisa paikkoja.
Tervetullut ja nimenomaan tämän palstan toivoma uudistus nyt tehty.

87

3259

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ojudo

      Niin tosiaan judobasesta löytyi jokkue.

    • alasvajotaan

      Tsekin junnukisa, Minskin aikuisten kisa, mm- kisa valinnat... luulin että ennen oli tiedottaminen pe...stä, mutta olin todella väärässä.

    • Nepotismia

      Liiton pätkätyösopimukseen kuuluu luontaisetuna lomamatka Unkariin, samoin kuin Pekkiksen joka kesäinen Japanin loma. Eikä maksa paljon.

      Joku saattaisi epäillä, että liitossa esiintyy "nepotismia" , mutta näinhän ei voi olla, eihän? Ei Suomessa, ei. Kaikkia kohdellaan ja kaikki menee yhteisten pelisääntöjen mukaan ja yhteiseksi hyväksi.

      Hävetkää.

      • Lomailijat

        Tuo Unkarin "lomareissu" ei liity mitenkään judoliittoon. Ja pitäisikö urheilijoiden olla siellä sitten ilman valmentajaa vai?


      • Selkärangattomat

        Judoliitto nimenomaan liittyy lomareissuun. Liiton hallitus valiokuntineen (mukaan lukien pitkään valmentjina olleet) kuuluvat selkärangattomien lajiryhmään. MOT.


      • Karamantsovin
        Selkärangattomat kirjoitti:

        Judoliitto nimenomaan liittyy lomareissuun. Liiton hallitus valiokuntineen (mukaan lukien pitkään valmentjina olleet) kuuluvat selkärangattomien lajiryhmään. MOT.

        Unkarin reissu menee intin rahoilla. Siellä olevat eri kamppaililajien valmentajat on intin palkkalistoilla.


      • Selkärangaton2
        Karamantsovin kirjoitti:

        Unkarin reissu menee intin rahoilla. Siellä olevat eri kamppaililajien valmentajat on intin palkkalistoilla.

        Kyse ei ole Urheilukoilun leiristä ja / tai Paksin EJU Cupista, asiallinen kokonaisuus. Kyse on MM-kilpailuista ja niihin valinnoista ja valintakriteereistä.


    • miksimuutei

      Näillä valinta perusteilla muillakin A-junnuiila pitäisi olla paikka kisoissa???

      • kaikillesamatkriteerit

        Juuri näin! Juurihan esim. Paksista tuli hopeaa.


    • 56432888

      Riittääköhän Kososen aikuisten ec cupin pronssi keväältä mm kisoihin? Kainse aikuisten cupin mitsku on yhtä vahva näyttö kuin junnujen?
      Se ihmetyttää kun kirju ei tuuleta asiaa nettisivuilla.

      • kyllänytalkaapotuttamaan

        Mutta kun se ei ole kirjulainen.


    • Voivoieivoi

      Niinpä. Aika sisäsiittoista touhua.

    • Selkärangattomat

      Viime päivien otteiden ja tulosten perusteella valinnat kannattaakin pitää piilossa.

    • ihmetyttää

      Aikuisten SM vitonenkin riittää valituksi tulemiseen

    • samalaulu

      Hommat näyttää toimivan seuratasolla tiettyjen koutsien alla, jotka tuottaa teknisiä ja vahvoja junnuja mut menestys loppuu kun liiton mafia ottaa homman haltuun ja sitten turhautuneet kilpailijat muuttaa ulkomaille tai lopettaa.

    • Rankingsysteemi

      Ottamatta kantaa nyt näihin valintoihin, niin ainoa oikea tapa valita urheilijat on Hansokun ranking -systeemi. Se on reilu ja fiksu tapa valita kuka edustaa. Ei tule riitaa, peli on kaikille selvä ja paras edustaa.

      • Mätäääääää

        Ei ole olemassa mitään hyväksyttävää syytä, miksi rankingia ei oteta käyttöön. Miten voi olla näin mätää kaikki...


    • Nononoei

      Ei käy. Hansokun mallilla voisi tulla vielä liikaa liiton koneiston ulkopuolisia kilpailijoita jotka osoittais että valmennusosaamista löytyy muualta enemmän kuin liitosta. Ja samalla hyväveliverkosto alkais rapistua, eikä ehkä kaikkia valmentajia tarvittais. Ja sehän olis kamalaa, jos itellä ei enää olis hommia.

      • Seonjustnoin

        Joo se olis kauheeta. Sittenhän täytyis roikkua täällä suomi24 palstalla heittelemässä liittoa puolustelevia kommentteja.


    • Tietoatiskiin

      11.3. valmennusvaliokunta määritteli arvokisoihin valintakriteerit. Suora valinta edellytti Openin mitalia tai EC:n voittoa. Harkinnanvarainen valinta EC-mitalia tai sijoittumista Openissa 8 joukkoon. Ja näytöt ei saa olla yli 8 kuukautta vanhoja. Tämä oli hieno asia, että kriteerit oli julkisia ja suhteellisen yksiselitteisiä.

      Nyt valituista vain Allilla (Sarajevo 3.) on harkinnanvarainen näyttö.
      Minusta on hienoa, että muitakin on valittu ja kaikin mokomin vielä paljon isompikin joukkue. Mutta tärkeää olisi tiedottaa muuttuneista valintakriteereistä ja noudattaa samoja kriteereitä kaikille.
      Kososen kohdalla harkinnavarainen näyttö on täyttynyt ja on ilmeisesti harkittu että ei mukaan. Näin siis 11.3. valintakriteereiden mukaan, mutta mikä on tilanne uusien julkaisemattomien kriteereiden mukaan? Eikö Maran junnuhopea viime viikolta täytä uusia kriteereitä, vaikka toisaalla junnupronssi täyttää?
      Onko uusissa kriteereissä ikäluokka-, sukupuoli- ja asuinpaikkakohtaisia kriteereitä ja näiden yhdistelmiä?
      Kaikelta tältä ihmettelemiseltä vältyttäisiin, jos uudet kriteerit julkaistaisiin välittömästi.

      • Avoimuuttapeliin

        Asiaa.


      • Valitustakehiin

        nyt kannattaisi mikkelin pojan nostaa meteli asiasta


      • Hmhmhnh

        Missä joukkueesta esim. Vadu ja Kakko? Ovatko enää kuvioissa? Kai heidänkin pitäisi mahtua noilla kriteereillä mukaan?


      • Oikeusjakohtuus
        Valitustakehiin kirjoitti:

        nyt kannattaisi mikkelin pojan nostaa meteli asiasta

        Metelin nostaminen ei auta, oli kuinka suuri vääryys vain kyseessä. Ainoa keino on alkaa joukolla vaatimaan reilua peliä ja yksilöiden omissa tapauksissa hakea oikeutta täältä http://www.oikeusturvalautakunta.fi/

        Tässä on jo niin monta lahjakkuutta hukattu.


      • Valintakriteerit

        Valintakriteerit tehtiin viimeksi kun lopputulos tiedettiin jo ennalta. Nyt kun valitettavasti oli tehty ne kriteerit, niin suruttomasti vaan unohdettiin ne. Tämän lisäksi eri ihmisille oli jälleen kerran eri kriteerit. Uskomatonta.


    • Apuakajaanista

      Eikö valmennuksen ydinryhmä ole ollut aika kauan mukana touhuissa päävalmentajaa myöten. Koska alkaa tulemaan arvokisatuloksia? Jorkkia kehiin?

    • kefkwubiuwi

      Ainos vastauksen antaja on huippu-urheilu yksikön johtaja joka sanoi joskus tulos tai ulos nyt olisi se ulos asia edessä. Kun kuuntelee urheilijoita, niin heidän naamari näyttää olevan tukossa.

    • Adgjkhdasas

      Aktiivinen kilpajudoka ei voi kommentoida tai kisat jää haaveeksi. Vain jo lopettaneet tai muualle muuttaneet uskaltavat sanoa, että pärstäkerroin ja kuuliaisuus ratkaisevat ihan liikaa.

      • Tuloksia

        Voisi kyllä trollata ja puhua lisää vaikka 70-luvun judosta niin ei puhuta tästä aiheesta.


    • KataOsensei

      Kata-kisaosallistuminen valintakriteeriksi!

    • 7462829

      Kas judoliittokin aktivoitui tiedottamaan mm-kisajoukkueesta heti suomipalstan jälkeen. Valinnoissa käytettiin ns. erikoisvalintatekniikkaa. Näyttöjä sai antaa viimeviikonlopun minskin kisoihin saakka poislukien 11.-12.3 Usterin viikonloppu ja toissa viikonlopun paksin viikonloppu. Koska uusista valintakriteereistä ei oo tiedotettu on käytetty ilmeisesti erikoisvalintatekniikkaa.

    • Fakemedia

      Kaikki on läpinäkyvää. Valinnat on tehty läpinäkyvästi. Valittu parhaita. Parhaat valittu. #fakemedia

    • Painoluokkapakolaiset

      Mitä parhaita :)
      Ei kai SM-kisojen viides ole edes Suomen paras. Jos on intoa, niin sillä ei paikata sitä jos ei ole paras. Viitasesta ei päästä koskaan sanomaankaan, mikä hänen sijansa on Suomessa, kun mies välttelee omaa sarjaansa kuin ruttoa. Se on sikäli outoa sekin, kun ainakin parista haastattelusta on saatu lukea, ettei hänellä ole edes pudotettavaa omaan sarjaansa. Kunhan mieltänsä keventää.
      Miksei sitten ottelisi omassa painoluokassaan myös Suomessa? Onko tähän muuta kuin yksi vastaus...

      • uuvatit

        No jos täällä ollaan lähettämässä -100kg hopeamitalistia kisoihin, niin kai se voittajakin saa lähteä, varsinkin sarjaa alemmas jos siihen helposti pääsee. Ja eiköhän tämän kaverin näytöt viime syksyltä ole aivan riittävät, vaikkeivat ne valmennusvaliokunnan kriteereitä täytäkkään. Vai näinkö nopeasti suomi24kin menestyksen unohtaa


      • Lukutaito
        uuvatit kirjoitti:

        No jos täällä ollaan lähettämässä -100kg hopeamitalistia kisoihin, niin kai se voittajakin saa lähteä, varsinkin sarjaa alemmas jos siihen helposti pääsee. Ja eiköhän tämän kaverin näytöt viime syksyltä ole aivan riittävät, vaikkeivat ne valmennusvaliokunnan kriteereitä täytäkkään. Vai näinkö nopeasti suomi24kin menestyksen unohtaa

        Hei uuvatti lue koko ketju niin tiedät mihin kommentoit. Ei sm-mitaleilla kukaan ole arvokisoihin menossa. Tässä pidettiin ongelmallisena sitä että junnujen ec-hopealla ei pääse po. kisoihin, mutta junnujen ec-pronssilla pääsee.


    • Lapivalaistu

      Samalla periaatteella KirJun edustaja valittu universaadeihin. Läpinäkyvä valinta.

      • hämmink1

        Jaa mihin xD Loistavaa kirjotustaitoa kuoma


    • 99hh99

      Eikös se nyt ole ihan sama kuka sinne lähtee ottamaan 10-0 pataan ekassa matsissa... tai no, voihan sillä tytöllä olla mahiksia voittaa matsi tai jopa pari.

      • VtuTUL

        Ihan sama? Sitä pitää kysyä niiltä jotka olisivat halunneet lähteä, sinun mielipiteelläsi ei pitäisi olla merkitystä. Ellet ole maksamassa käypää palkkaa kisaan lähteville urheilijoille.


    • sdiowe7

      Kuka tätä palstaa moderoi?
      Täältä häviää todella nopeasti ihan asiallisiakin viestejä "sääntöjen vastaisina". Mene moderaattori poistamaan esimerkiksi rinnakkainen ketju "Mikä näitä valmentajia vaivaa" kokonaan - se on asiaton eikä liity aiheeseen.
      Muistuttaisin arvon moderaattoria myös tämän palstan säännöistä, jotta moderoinnissa ei syyllistyttäisi perustuslain vastaisen sananvapauden rajoittamiseen eli rikokseen;

      - Viesti rikkoo tai kehottaa rikkomaan Suomen lakia, tai sisältää loukkaavaa sisältöä
      - Viesti sisältää lapsilta kiellettyä materiaalia
      - Vieti sisältää yhteystietoja (ei koske tutkimuskutsuja sekä osto- ja myynti-ilmoituksia)
      -Viesti on mainos tai massapostitus
      - Viesti ei liity aiheeseen, tai ei ole suomea tai ruotsia

      Mitä näistä näistä säännöistä IJF rankingissa olevien suomalaisten julkaisu rikkoi?

      • Ijfrankingmm..em.gp.gs

        Ijf ranking on ehkä hieman huono kun osalta on kielletty lähtemästä lähtemästä niihin kisoihin joista pisteitä tulee paljon. Siitä tässä ketjussa on ollut kyse.

        Eikä liiton kriteerit edes perustu siihen, kuten ketjussa tulee ilmi ja kuten liiton sivuilla lukee.


    • Daniton
      • Aanahelinää

        Haluaisin perusteluja miten se on pois urheilijoiden tulevaisuudesta?


      • Ihantosi

        ja .....
        "Sitäkin on kyselty, miksei heitä laiteta aikuisten MM-kisohin, kun näytöt kuluneelta vuodelta ovat samaa tasoa kuin Emilialla. Väistämätön biologinen tosiseikka on, että tytöt kypsyvät täysiin naisen voimiin keskimäärin aikaisemmin kuin pojat täysiin miehen voimiin. Tämä on samalla tavalla totta kuin se, että miehet ovat keskimäärin naisia vahvempia. Vaihtelua tietenkin esiintyy, mutta emme nähneet järkeväksi lähettää aikuisten MM-kisoihin muita nuoria. Tuskin he olisivat pitäneet sitä järkevänä itsekään. He ovat kuitenkin nopean kehityksen iässä ja voivat nousta piankin aikuisten kisoihin."

        Hei haloo......


      • sanahelinaa

        Ei mitenkään. Urheilijan onnistumisen/epäonnistumisen lisäksi ko. tapahtumista saadaan Suomea maailman kartalle, urheilijat luovat kontakteja ja saavat kutsuja leireille yms. mikä kehittää koko Suomen judotoimintaa.

        Arvokisojen suhdetoiminta on aivan eri kuin muiden kisojen. Tämä vain huomioksi ennen kuin tulee kommentteja, että onnistuu noi muissakin kisoissa.


      • olisikoliitollafaktoja
        Ihantosi kirjoitti:

        ja .....
        "Sitäkin on kyselty, miksei heitä laiteta aikuisten MM-kisohin, kun näytöt kuluneelta vuodelta ovat samaa tasoa kuin Emilialla. Väistämätön biologinen tosiseikka on, että tytöt kypsyvät täysiin naisen voimiin keskimäärin aikaisemmin kuin pojat täysiin miehen voimiin. Tämä on samalla tavalla totta kuin se, että miehet ovat keskimäärin naisia vahvempia. Vaihtelua tietenkin esiintyy, mutta emme nähneet järkeväksi lähettää aikuisten MM-kisoihin muita nuoria. Tuskin he olisivat pitäneet sitä järkevänä itsekään. He ovat kuitenkin nopean kehityksen iässä ja voivat nousta piankin aikuisten kisoihin."

        Hei haloo......

        Juu, ei se ikä kyllä näyttäis pahemmin vaikuttavan MM-kisoissa pärjääminen, olit sitten mies tai nainen. Tämä on taas perustelu sille, että saadaan lähettää ketä halutaan. Vaikkapa -66kg suurin voittajasuosikki on a-junnu pojankloppi. A-junnujen arvokisatasoa olevat ottelijat ovat varteenotettavia ottelijoita aikuisissakin. Suurin osa ei ehkä aivan mitalitasoa, mutta hyvinkin kykeneväisiä ottamaan päänahkoja arvokisoista. Mielestäni mikkelin poika kuuluu ainakin tähän joukkoon...


      • kaverillekanssa

        "Judoliiton puheenjohtaja ei osallistu mitenkään arvokisavalintoihin eikä edes valintakriteerien määrittämiseen."

        Olisiko Emilia päässyt kisoihin jos edustaisi esimerkiksi Utsjoen judoseuraa?


      • onsevaanniinettä
        olisikoliitollafaktoja kirjoitti:

        Juu, ei se ikä kyllä näyttäis pahemmin vaikuttavan MM-kisoissa pärjääminen, olit sitten mies tai nainen. Tämä on taas perustelu sille, että saadaan lähettää ketä halutaan. Vaikkapa -66kg suurin voittajasuosikki on a-junnu pojankloppi. A-junnujen arvokisatasoa olevat ottelijat ovat varteenotettavia ottelijoita aikuisissakin. Suurin osa ei ehkä aivan mitalitasoa, mutta hyvinkin kykeneväisiä ottamaan päänahkoja arvokisoista. Mielestäni mikkelin poika kuuluu ainakin tähän joukkoon...

        "Väistämätön biologinen tosiseikka on, että tytöt kypsyvät täysiin naisen voimiin keskimäärin aikaisemmin kuin pojat täysiin miehen voimiin. "

        Tässä ei käsittääkseni ole kyse mistään keskiarvoista, vaan yksittäisistä urheilijoista. Ei sillon kannata puhua mistään keskimääristä.


      • aktiivikatsojaajantasal

        Kukakohan tekee sen päätöksen , kuka on tarpeeksi "kehittynyt" sekä "kypsä" ja kuka ottaa huolekseen urheilijan tulevaisuuden?? Tämä juttu ampui kyllä omaan jalkaan pahasti. Puheenjohtaja ei määrää kuka kisaan lähtee ja se on ihan selvä ja faktaa. Loukkaantuneet ei voi osallistua ja se on ihan faktaa. MUTTA nyt kun harkitaan ja harkitaan niin tulee näin katsomossa useasti istuneena ja lajia vuosia seuranneena mieleen mm. Kenen näytöt on harkinnanvaraisia ja kenellä ei voimat tm. riitä? Onko esim: seuraavat urheilijat liian heikkoja, kokemattomia, ilman tahtotasoa tai näyttöjä: Aku Laakkonen? Martti Puumalainen? Petteri Sulander? Henri Hannula? Klaus Verlin? Liian heikkoja miesten sarjaan? Liian kokemattomia? Ei näyttöjä? Jos joukkueeseen pääsee ns. harkinnalla niin onko näiltä ko. urheilijoilta edes kysytty asiaa. Pahaa pelkään, että tämä valmennusvaliokunnaksi itseään kutsuva sosiaalivirasto jatkaa valitsemallaan tiellä ja ottaa joukkueeseen vasta sitten kun Heidän mielestä on henkisesti ja fyysisesti tarpeeksi kypsä. Itse olen katsonut sitä Hansokun ehdotusta, kun siitä täällä puhuttiin, enkä näe syytä, miksi sitä ei voisi edes kokeilla. Tapetaan nyt se tahtotaso sillä ettet pääse mukaan (jolloin panostetaan sitten siihen työhön ja opiskeluun ainoastaan) En usko, että kukaan on saanut elinikäisiä vammoja siitä, että joku Kova kaveri veti ottelussa nekkuun ja sen takia lopetetaan. Päinvastoin, jos on tosi judoka niin haluaa sen revanssin joku päivä ja treenaa siksi kovempaa.


      • lisaa_mainetta
        aktiivikatsojaajantasal kirjoitti:

        Kukakohan tekee sen päätöksen , kuka on tarpeeksi "kehittynyt" sekä "kypsä" ja kuka ottaa huolekseen urheilijan tulevaisuuden?? Tämä juttu ampui kyllä omaan jalkaan pahasti. Puheenjohtaja ei määrää kuka kisaan lähtee ja se on ihan selvä ja faktaa. Loukkaantuneet ei voi osallistua ja se on ihan faktaa. MUTTA nyt kun harkitaan ja harkitaan niin tulee näin katsomossa useasti istuneena ja lajia vuosia seuranneena mieleen mm. Kenen näytöt on harkinnanvaraisia ja kenellä ei voimat tm. riitä? Onko esim: seuraavat urheilijat liian heikkoja, kokemattomia, ilman tahtotasoa tai näyttöjä: Aku Laakkonen? Martti Puumalainen? Petteri Sulander? Henri Hannula? Klaus Verlin? Liian heikkoja miesten sarjaan? Liian kokemattomia? Ei näyttöjä? Jos joukkueeseen pääsee ns. harkinnalla niin onko näiltä ko. urheilijoilta edes kysytty asiaa. Pahaa pelkään, että tämä valmennusvaliokunnaksi itseään kutsuva sosiaalivirasto jatkaa valitsemallaan tiellä ja ottaa joukkueeseen vasta sitten kun Heidän mielestä on henkisesti ja fyysisesti tarpeeksi kypsä. Itse olen katsonut sitä Hansokun ehdotusta, kun siitä täällä puhuttiin, enkä näe syytä, miksi sitä ei voisi edes kokeilla. Tapetaan nyt se tahtotaso sillä ettet pääse mukaan (jolloin panostetaan sitten siihen työhön ja opiskeluun ainoastaan) En usko, että kukaan on saanut elinikäisiä vammoja siitä, että joku Kova kaveri veti ottelussa nekkuun ja sen takia lopetetaan. Päinvastoin, jos on tosi judoka niin haluaa sen revanssin joku päivä ja treenaa siksi kovempaa.

        Näin on ja luulisi olympiakomiteankin arvostavan kun Suomesta lähtee iso kisaryhmä ja tiedostavan että kyllä lajilla menee hyvin kun on osallistuminen kasvanut.


      • Kisalippu
        aktiivikatsojaajantasal kirjoitti:

        Kukakohan tekee sen päätöksen , kuka on tarpeeksi "kehittynyt" sekä "kypsä" ja kuka ottaa huolekseen urheilijan tulevaisuuden?? Tämä juttu ampui kyllä omaan jalkaan pahasti. Puheenjohtaja ei määrää kuka kisaan lähtee ja se on ihan selvä ja faktaa. Loukkaantuneet ei voi osallistua ja se on ihan faktaa. MUTTA nyt kun harkitaan ja harkitaan niin tulee näin katsomossa useasti istuneena ja lajia vuosia seuranneena mieleen mm. Kenen näytöt on harkinnanvaraisia ja kenellä ei voimat tm. riitä? Onko esim: seuraavat urheilijat liian heikkoja, kokemattomia, ilman tahtotasoa tai näyttöjä: Aku Laakkonen? Martti Puumalainen? Petteri Sulander? Henri Hannula? Klaus Verlin? Liian heikkoja miesten sarjaan? Liian kokemattomia? Ei näyttöjä? Jos joukkueeseen pääsee ns. harkinnalla niin onko näiltä ko. urheilijoilta edes kysytty asiaa. Pahaa pelkään, että tämä valmennusvaliokunnaksi itseään kutsuva sosiaalivirasto jatkaa valitsemallaan tiellä ja ottaa joukkueeseen vasta sitten kun Heidän mielestä on henkisesti ja fyysisesti tarpeeksi kypsä. Itse olen katsonut sitä Hansokun ehdotusta, kun siitä täällä puhuttiin, enkä näe syytä, miksi sitä ei voisi edes kokeilla. Tapetaan nyt se tahtotaso sillä ettet pääse mukaan (jolloin panostetaan sitten siihen työhön ja opiskeluun ainoastaan) En usko, että kukaan on saanut elinikäisiä vammoja siitä, että joku Kova kaveri veti ottelussa nekkuun ja sen takia lopetetaan. Päinvastoin, jos on tosi judoka niin haluaa sen revanssin joku päivä ja treenaa siksi kovempaa.

        Tässä otettiin oikeita nimiä esille. Mainituista kaikki olisivat olleet hyviä valintoja EM-kilpailuihin. EM:n tuloksista sitten olisi voinut katsoa onko MM-kisat kenenkään kohdalla vielä ajankohtaiset. Laakkonen, Hannula ja Puumalainen ovat Euroopan kärkitason junioreita, jotka ihan varmasti kestää miesten isoissa kisoissa. Sulander ja Verlin olisivat myös ansainneet näytön paikan EM-kisoissa.


      • qtjj7w

        Verlin oli koko kevät kauden rikki, joten ei olisi mitään järkeä lähettä ja Sulanderilla ei Eurooppa Cupeista olleenkaan mitalia.


      • Näinhänsemenee

        Sulanderkin koko kevät kauden rikki ja otti SM:eistä hopeaa puolikuntoisena ja puolikevyenä.


      • Kisapaikkaahakemassa
        qtjj7w kirjoitti:

        Verlin oli koko kevät kauden rikki, joten ei olisi mitään järkeä lähettä ja Sulanderilla ei Eurooppa Cupeista olleenkaan mitalia.

        Verlin oli juuri minskisså hakemassa paikkaa mm kisoihin !!!!


      • Biologinentosiseikka
        Ihantosi kirjoitti:

        ja .....
        "Sitäkin on kyselty, miksei heitä laiteta aikuisten MM-kisohin, kun näytöt kuluneelta vuodelta ovat samaa tasoa kuin Emilialla. Väistämätön biologinen tosiseikka on, että tytöt kypsyvät täysiin naisen voimiin keskimäärin aikaisemmin kuin pojat täysiin miehen voimiin. Tämä on samalla tavalla totta kuin se, että miehet ovat keskimäärin naisia vahvempia. Vaihtelua tietenkin esiintyy, mutta emme nähneet järkeväksi lähettää aikuisten MM-kisoihin muita nuoria. Tuskin he olisivat pitäneet sitä järkevänä itsekään. He ovat kuitenkin nopean kehityksen iässä ja voivat nousta piankin aikuisten kisoihin."

        Hei haloo......

        Tytöt kehittyyy nopeemmin kuin pojat perustelu murskattiin aika pahasti MM:eissä. -66 voittaja 20v, -90 21v, -100 21v. Minkäs ikäisiä voittajia oli naisissa?


      • Katamekonkari
        Biologinentosiseikka kirjoitti:

        Tytöt kehittyyy nopeemmin kuin pojat perustelu murskattiin aika pahasti MM:eissä. -66 voittaja 20v, -90 21v, -100 21v. Minkäs ikäisiä voittajia oli naisissa?

        Tämä perustelu meni naurunalaiseksi. Heti sen jälkeen julkaistiin junnujen EM-kisajoukkue valintakritereineen. Samassa tiedotteessa ilmoitettiin julkaistuja kriteereita jätettävän noudattamatta 33%:n osalta valitusta joukkuesta. Meni homma niin noloksi, että jatkossa valmennusvaliokunta palaa vanhaan, eli ei perustella valintoja eikä tiedoteta kriteereistä mitään. Ei sitten nolaa itseään sen enempää. Tämä on tuttu toimintapa ainakin 2000-luvun alusta lähtien.


      • Ailiianisojoukkue
        Katamekonkari kirjoitti:

        Tämä perustelu meni naurunalaiseksi. Heti sen jälkeen julkaistiin junnujen EM-kisajoukkue valintakritereineen. Samassa tiedotteessa ilmoitettiin julkaistuja kriteereita jätettävän noudattamatta 33%:n osalta valitusta joukkuesta. Meni homma niin noloksi, että jatkossa valmennusvaliokunta palaa vanhaan, eli ei perustella valintoja eikä tiedoteta kriteereistä mitään. Ei sitten nolaa itseään sen enempää. Tämä on tuttu toimintapa ainakin 2000-luvun alusta lähtien.

        Että mielestäsi olisi sitten pitänyt jättää osallistumatta joukkuekisaan, vaikka on mahdollisuus lähettää noin vahva joukkue. Vai? Seiskasija Eju-cupissa on kriteeri joka on ollut kaikkien asianosaisten tiedossa ennenkin.


      • Katamekonkari
        Ailiianisojoukkue kirjoitti:

        Että mielestäsi olisi sitten pitänyt jättää osallistumatta joukkuekisaan, vaikka on mahdollisuus lähettää noin vahva joukkue. Vai? Seiskasija Eju-cupissa on kriteeri joka on ollut kaikkien asianosaisten tiedossa ennenkin.

        Oikeassa olet, seiskasija oli kriteeri ja 33% joukkueesta ei siihen yltänyt. Mitä siis yrität selittää, jos itsekin asian ymmärrät? Se joukkueen vahvuus nähdään sitten kisoissa. Ennakkoon ei näytä vahvalta, kun ei 33% osalta näytöt riittäneet yksilökisaan.


      • Ailiianisojo
        Katamekonkari kirjoitti:

        Oikeassa olet, seiskasija oli kriteeri ja 33% joukkueesta ei siihen yltänyt. Mitä siis yrität selittää, jos itsekin asian ymmärrät? Se joukkueen vahvuus nähdään sitten kisoissa. Ennakkoon ei näytä vahvalta, kun ei 33% osalta näytöt riittäneet yksilökisaan.

        No minusta on hyvä että joukkuekisaa varten otettiin kaksi miestä lisää mukaan. Ite ainakin uskon vahvasti tuohon jengiin.


      • AvainSuomenMenestykseen

        Väärässä ollaan kun ei päästetä porukkaa arvokisoihin vaan vaaditaan kaiken maailman kriteerejä!
        Väärässä ollaan kun päästetään porukkaa arvokisoihin vaikka ne ei täytä kaiken maailman kriteerejä!
        Nyt ei pieni pää kestä. Menen vääntämään mattoa ennen kuin se halkeaa


    • Eiolekaanposketonta

      Hyvä kirjoitus. Rannalle jääneitä asianomistajia ei tunnu sen perusteella sitten olevan. On helppo kritisoida kun ei tiedä kaikkea, nyt tiedetään taustoista enemmän.

      • onhansenyt

        Eihän tämä selittänyt kuin miksi Kakko ja Balatkhanov eivät ole mukana, ja näihin molempiin nykyjudoa yhtään seuraavat varmaan tiesivät syyn.


    • KirJu_ttelua

      Alli todistaa Mutasen perustelut oikeiksi, sillä hänethän valittiin vasta 2014 vuoden NUOREKSI judokaksi, vain 22-vuotiaana. Ja nyt 25 vuotiaana etsii yhä itseään, on jostain syystä eksynyt Tampereelle. Pojat on oikeasti hitaampia, siis kypsymään. MOT.

      Joku voisi kutsua Mutasen KirJu_ttelua hätävaleeksi, ellei peräti isoksi hätäasiaksi. Kiva kun todistaa myös pj:n puolesta, pakkohan se on uskoa, kun oikein blogissa lukee.

    • jdksdlskhdws

      Alli on nyt ihan ok valinta. Sm-kisat eivät menneet putkeen, mutta ei kaikki kisat menneet. Kuitenki nnäen European Cupista pärjäämisen (Sarajevo 3.sija) parempana suorituksena ja näyttönä kuin Sm-kisat. Jaako on kärsinyt parin vuoden ajan loukkaantumisista ja toivottavasti nyt alkaa taas päästä hommaan kiinni.

      Ja kyllä Puumalainen jaksaa vielä vuoden-pari odottaa, tosiasia on kuitenki että hän on vielä vähän poikanen -100kg miesten sarjassa. Mutta varmasti hänestä tullaan kuulemaan vielä, tekeminen vaikuttaa tällä hetkellä hyvältä.

      Tsemppiä joukkueelle kisoihin! Sulkekaa pois mielestä se kaikki tämän palstan negatiivisyys. Suurin osa kuitenkin tukee ja toivoo teille parasta! :)

      • Näinhänsemenee

        Poikanen miesten sarjoihin (Puumalainen) taisi voittaa Paksissa itävaltalaisen joka on voittanut kaksi European Opeania ja toisessa niistä antoi kyytiä vuoden 2009 maailmanmestarille js hallitsevalle Aasian mestarille. Puheiden mukaan hän ei kyllä halunnut edes miesten MM:eihin tänä vuonna vaan keskittyy mieluummin junnujen arvokisoihin. Ensi vuonna toivottavasti näemme myös hänet joukkueessa aikuisten arvokisoissa.


      • Oiskomitäänhä

        Todellakin ehdoton tsemppi joukkueelle! Harvapa täälläkään tosin olisi joukkuetta PIENENTÄMÄSSÄ. Ihmettely kohdistuu enemmän siihen että miksi jotkut toiset on jätetty ulkopuolelle. Suuren joukkueen etuna ovat edes ne satunnaisia voittoja ottavat urheilijat jotka saavat hyvän arvan. MM kisat ovat pistesampo WRL ajatellen. Viime viikonloppuna Minskissä 3 suomalaista kohtasi mitaleille otelleen sijoitetun ottelijan. Jos suomalaisilla olisi itsellä ollut WRL pisteitä ja sijoitus, olisi tämä tapahtunut vasta poolifinalissa.


    • KirJu_ttelua

      Allin meriitit olisivat riittäneet EM-kilpailuihin , ei muuhun. Minkä Minskin European Open osoitti karulla tavalla. Lisäksi nyt esillä oleva EJU Cup oli viikko EM-kilpailjuen jälkeen, mikä "saattoi" vaikuttaa kilpailun tasoon. Allin vastustajat oilvat vailla meritteejä, joten siihenkin näyttöön voi suhtautua vähän niin ja näin. Mutta ehdottomasti sopiva kisa hänelle . Ja kun oikein halutaan, ainakin valmennuksessa ja - valiokunnassa, niin on siinä Jaskassa potentiaalia, pärjätä MM-kilpaluissa.

      Puumalaisen taas kannattaa pohtia Villanellon ja Fayn mallia, eikä jäädä odottelemaan, mahdollista, hovikelpoisuutta. Joku Arabi-Emiraatit tmv voisi olla niin urheilullisesti kuin taloudellisesti hyvä vaihtoehto.

    • edelleen_kaverille_kans

      ..mutta nyt mukaan haluttiin ottaa myös hiukan vanhemmilla eli vuoden sisään annetuilla näytöillä.. mitenkäs Verlin ja Helgren.

      Molemmilla Tampereen Eju pronssi???

      • Selvätsäännöt

        Nii'i mites ne. Tätä just


    • dsger

      Mutta Puumalainen voitti yhden hyvän päänahan mutta ei se kerro muuta. Ihan turha lähteä miettimään että on varmasti siis ainakin kaikkien niiden tasoa ketä itvaltalainen on voittanut. Tuolla taktiikalla saada jokaisesta maailmanmestareita. Vaikka todella toivon että Marde siihen joskus pystyisikin. Matsipäivät ja vastustajan tyylit vaihelevat, joten judoa ei voi verrata samallalailla kun yleisurheilussa esim. aikaa maailman kärkeen.

      Italian mallilla tie MM-kisoihin on näistä maista kaikista kivisin.

      • Koviajötkiä

        Voitti keväällä myös Reitanin ketä on lähdössä MM:eihin.


    • jdeuhyui

      Ei kai kukaan Puumalaiselta MM-mitalia odota vaan hyviä otteluita ja kokemusta nuorelle kaverille tulevaisuutta ajatellen

    • Ihmehommaa

      Berliinin 5. Ei valmis MM, mutta Berliinin 7. On

      • Piiripienipyörii

        Kato kun Berliinin vitonen ei tule "oikeasta" piiristä .... Silloin seiskakin riittää.


      • Junnujudoka

        Ei ole kukaan täällä vielä puhunut sarjojen eroista. -100 nyt vaan on sarja jossa menestyminen vaatii ikää, voimaa ja kokemusta - sitä ei vielä kaksikymmentä vuotiaalla otavalaisella ole.


      • Mutumumtmmtmymum

        Ihan mututuntmallako heittelet? Esim Pariisin grand slamin -100 voittaja on vuoden Marttia nuorempi.


      • kes21eccqwd
        Mutumumtmmtmymum kirjoitti:

        Ihan mututuntmallako heittelet? Esim Pariisin grand slamin -100 voittaja on vuoden Marttia nuorempi.

        Aina on ollut nuoria voittajia mutta ei voi oikein maailman huipuilla ja pariisin gs mitalistilla perustella tai yleistää. Ainakaan jos on edes joku käsitys missä me mennään vs mitä pariisin voittoon vaaditaan. Ainakin jos joku aivosolu viellä päässä ponnistelee tuottaakseen järkeenkäypiä ajatuksia :) Jos vaikka ensin koitettaisiin edes treenimäärät kotona saamaan perustasolle :)


      • Ihmearvostelija

        Ja mitäköhän sinä tiedät suomalaisten nuorien treenaamisesta?


      • tosiihmearvostelija12

        Ja mitäkähän sinä tiedät suomalaisten nuorien treenaamisesta?


    • Amatöötitjohdossa

      Taso noussut, ennen (kymmenisen vuotta) sitten valmistaudutaan sen MM ottamalla lätkiä sen Ec/WC ja nykyisin junnujen kisojen kautta, mitä ihmettä siellä liitossa touhuta...

      • samattyypitsielläon

        Paitsi ettei niitä lätkiä ottanu kukaan muualta kun jostai Oslon World Cupista. Ihan samaa se oli sillonkin. Kato vaikka vanhoista tuloksista. Ja on sillonki ollu junnuja arvokisaedustajina. mm. Virran Antti


      • Pikkutrolluu
        samattyypitsielläon kirjoitti:

        Paitsi ettei niitä lätkiä ottanu kukaan muualta kun jostai Oslon World Cupista. Ihan samaa se oli sillonkin. Kato vaikka vanhoista tuloksista. Ja on sillonki ollu junnuja arvokisaedustajina. mm. Virran Antti

        Nii


    • Mietteliäsfani

      Mitenköhän... Syrjäyttikö Hannu sunnuntaina jonkun MM-joukkueesta?

    • Kravmaga

      Suosittelisin krav magaa oheisharjoitteluksi

      • Sagimukisode

        Jos kritiikkiä ei voi hiljentää järkiargumenteilla, sen voi yrittää trollata hiljaiseksi vaikka krav maga -sekoilulla?


    • dsa12

      Tai kaspinilla, aito suomalainen laji jonka mestarit voittaa vaikka paksuhkon koivun

      • Sogemakisudi

        Tai piereskelyllä


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      233
      3615
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      25
      2214
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      89
      1670
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe