Vanh.lestadiolaisten suviseurat Äänekoskella 2018

Tutkittua_tietoa

Kotimaa Turun Sanomat 16.10.2013 21:22 18

Vanhoillislestadiolaisessa herätysliikkeessä on ollut tapauksia, joissa seksuaalinen hyväksikäyttäjä on jatkanut toimintaansa vuosia tai jopa vuosikymmeniä ennen kuin teot ovat paljastuneet. Tekoihin ovat syyllistyneet myös liikkeen johdossa olleet henkilöt.

Asia selviää lastensuojelun tutkijan Johanna Hurtigin tutkimuksesta Taivaan taimet – Uskonnollinen yhteisöllisyys ja väkivalta (Vastapaino). Tutkimuksen aineisto koostuu muun muassa väkivallan uhrien ja heidän läheistensä kertomuksista.

Joissakin tapauksissa hyväksikäytön uhreina ovat voineet olla esimerkiksi ensin omat siskot, myöhemmin tyttöystävän tai vaimon siskot ja sitten ehkä omat lapset ja jopa lastenlapset.

Tutkimus tuotti tietoa 156:ta seksuaalisen väkivallan tekijästä. Uhrien määrä on moninkertainen, sillä enimmillään samalla tekijällä on kerrottu olleen toistakymmentä hyväksikäytön kohdetta. Teot ovat ajoittuneet useille vuosikymmenille ja tuoreimmat aivan lähivuosiin.

Osa tapauksista on johtanut oikeusprosessiin.

Valtaosa uhreista on tyttöjä, jotka ovat joutuneet lähipiiriinsä kuuluneiden miesten seksuaalisen väkivallan kohteiksi. Tekijöiden joukossa on yhteisössä näkyvässä asemassa olleita ihmisiä. Näihin lukeutuu lähemmäs 30 puhujaa, muutama liikkeen keskusjärjestön SRK:n johtokuntaan kuulunut ja joitakin rauhanyhdistysten puheenjohtajina toimineita.

– Tekijät ovat perheellisiä, työssäkäyviä ihmisiä, joilla on erilaisia luottamustehtäviä. He ovat sosiaalisesti ihan hyvässä asemassa, itsekin lestadiolaistaustainen mutta liikkeestä irtautunut Hurtig sanoo.

Ajatus anteeksiantamisesta, eheytymisestä ja ikään kuin puhtaalta pöydältä aloittamisesta on korostunut vanhoillislestadiolaisuudessa. Ongelmia on pyritty ratkaisemaan liikkeen sisällä muun muassa tällä tavalla.

– Sitä ei ole niinkään ajateltu vaientamisena. On ajateltu, että sitten kun anteeksiantamuksen sanat Jeesuksen nimessä ja veressä on vaihdettu, sitä asiaa ei ole. Se on oikeasti poissa, ja uhri eheytyy sillä.

Hyväksikäytön seuraukset ovat olleet tekijöille yhteisössä pääsääntöisesti vähäiset. Esimerkiksi merkittävässä asemassa olevien osalta on pyritty siihen, ettei asiasta tiedetä laajasti.

– Ehkä pyrkimys on ollut siihen, ettei näiden asioiden esiintulo raunioittaisi heitä. Tekijöillä on paljon kiinnityksiä perheeseen ja yhteiskuntaan, ja niitä on pyritty pitämään voimassa.

TS-STT

99

1380

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyi.kauhistus

      Kauheaa! Sairasta touhua! Tuomiot pitäisi olla huomattavasti kovempia olipahan sitten kyseessä mikä tahansa lestadiolaisten saarnaaja. Sapeli poikki lasten hyväksikäytöstä yleison edessä ja ehdottomia vankeustuomioita tulisi pidentää niin antaisivatpahan olla lasten rauhassa.

    • Jormakorkki

      Valheoppi ja täyttä mätää!

    • Jannikalahti

      Insestiä, pedofiilia, pakkoraskauksia, sisäsiittoisuutta jne. . .

    • totta.tuo.on

      Akateemiseen tutkimukseen ja sen lopputuloksiin voi huoletta luottaa.

    • karmea.lahko

      ###Valtaosa uhreista on tyttöjä, jotka ovat joutuneet lähipiiriinsä kuuluneiden miesten seksuaalisen väkivallan kohteiksi. Tekijöiden joukossa on yhteisössä näkyvässä asemassa olleita ihmisiä. Näihin lukeutuu lähemmäs 30 puhujaa, muutama liikkeen keskusjärjestön SRK:n johtokuntaan kuulunut ja joitakin rauhanyhdistysten puheenjohtajina toimineita.###

      Karmeaa luettavaa.

      Tuollainen joukko tulee ensi kesänä pitämään suviseurojaan tänne Äänekoskelle.

      • lainvalvojilla.töitä

        Onko oikeesti totta mitä kerrot, että tässä maassa lestadiolaispuhujat ovat tuollaisia rikollisia? Mieleeni tulee päälimäisenä kysymys kuinka tällaisessa sivistyneessä länsivaltiossakin tällainen rikollinen toiminta on yleensäkin mahdollista? Kuulostaa aivan uskomattomalta!!! Kyllä lapsia kannattaa varoittaa tuollaisista vaaroista. Tällainen lapsiin sekaantuminen on saatava loppumaan ja heti...jokaisella kansalaisella oikeus vaatia ruumiillista koskemattomuutta ja turvallista elinympäristöä.


      • voi.hyvänen.aika

        Totta on näköjään kun lukee tämän kolumnin alusta Turunsanomien kirjoituksesta, jossa kerrotaan lastensuojelun tutkijan Johanna Hurtigin tutkimuksesta Taivaan taimet – Uskonnollinen yhteisöllisyys ja väkivalta (Vastapaino). Voi mikä synti ennenkaikkea viattomia lapsia- ja omia aviovaimoja kohtaan Jumalan kasvojen edessä.


      • pedofiilisaarnaajat

        Kuinkahan moni pedofiili saarnailee tänäkin päivänä syntejä anteeksi "Jeesuksen nimessä ja veressä" vanhoillislestadiolaisten rauhanyhdistyksillä eri puolilla Suomea.


      • Puhujaveli_Oulunsalo_vl
        pedofiilisaarnaajat kirjoitti:

        Kuinkahan moni pedofiili saarnailee tänäkin päivänä syntejä anteeksi "Jeesuksen nimessä ja veressä" vanhoillislestadiolaisten rauhanyhdistyksillä eri puolilla Suomea.

        Maailman ainoiden oikeuden uskovaisten eli vanhoillislestadiolaisten pedofilia ei kuulu teille epäuskoisille pätkääkään!!


      • lainkia.kunnioittava

        Kyllä se vaan kuuluu ainakin senverran, että lakia teidän vanhoillislestadiolaistenkin tulee noudattaa, oletpahan sitten mikä tahansa lestadiolais veli. Suotta näillä deittipalstoilla on alkaa "elvistelemään"


      • Puhujaveli_Oulunsalo_vl
        lainkia.kunnioittava kirjoitti:

        Kyllä se vaan kuuluu ainakin senverran, että lakia teidän vanhoillislestadiolaistenkin tulee noudattaa, oletpahan sitten mikä tahansa lestadiolais veli. Suotta näillä deittipalstoilla on alkaa "elvistelemään"

        Ole sinä hiljaa kapinen epäuskoinen!


      • Takarivin_Taavi_vl
        Puhujaveli_Oulunsalo_vl kirjoitti:

        Ole sinä hiljaa kapinen epäuskoinen!

        Puhujaveli saarnasi hienosti.


    • kateus

      Jäitkö nuorena ilman?

      • lakia.tulee.noudattaa

        Eihän tässä ole kyse minkään sortin kateudesta eikä siitä että joku olis jääny nuorena ilman. Säälin noita reppanoita jotka ovat ajautuneet rikoksen tielle. Itse olen saanut seksiä ihan tarpeeksi asti ja se on ollut laillista seksiä ja molempien osapuolten yhteinen tahtotila. Itsekkään en kunnianhimoisena ja lainkuuliaisena kansalaisena hyväksy tuollaisia rikoksia joita tämän palstan alussa olevasta lehtikirjoituksesta ilmenee.


    • Kalervojäppinen

      Jos et sinä ole syyllistynyt niin uskonveljesi on ja mahdollisesti sinun lastesi kanssa!

    • Tuo_Johanna

      Hurtig on paisunut lehmä. Kun ei ole tuntoa omista synneista sitä alkaa metelöidä toisten oikeilla ja kuvitelluilla synneillä. Jumalan armo ei enää tuollaisille pilkkaajille kuulu.

      • erkkieinari

        Ei kannata lestadiolaisten puhua muiden synneistä. Tunnen henkilökohtaisesti lestadiolaisia ja tiedän heidän syntisiä tekosiaan. Ei pahimmat pakanat pysty vastaavanlaiseen syntien tehtailuun. Lestadiolaisten synneistä taitaa olla Jumalan armo kaukana.


    • Sarilahtinen

      En tajua jos oot ihan normi järjissäsi niin miten voit kuulua tämmöiseen lahkoon? Ei pysty ymmärtämään!

      • En_ymmärrä_tätä

        Vanhoillislestadiolainen = normijärjissä.

        ???


    • Velijohannes

      Järki hyvin hyvin kaukana saastaisesta valheoppi lahkosta... Tosi kaukana

    • Laurakallonen

      Itkettää nämä tehdaillut viattomat lapset jotka aivopessään tähän sairaaseen lahkoon! 😭

    • vl-ajattelumalli

      Nimimerkki "kateus" =

      Vanhoillislestadiolainen lastenraiskaaja pitää kateellisena sellaista miestä, joka ei ole raiskannut lapsia.

    • lessuista.kärsinyt

      Minun luottamusta harva vl-lestadiolainen saa. Tunnen kyseisestä lahkosta niin prkleen kieroja ihmisiä, että HYI SENTÄÄN! Mitä enemmän nokka pystyssä kävellään ja esitetään jonkin sortin päämiestä, puhujaa tms. niin sitä kierompia ja ennenkaikkea pirullisempia ihmisiä.

    • Kirsimalin

      Sairas lahko kasvattaa sairaita lapsia. . . täälle on saatava loppu!

    • uolevikuolevi

      Menen ainakin käymään ja syömään halpoja ruokia. saatan siinä samalla kiksauttaa muutamaa likkaa ohimennen. Ovat kuulemma jo antavaisia sukukypsyyden alkuvaiheessa. toki 18 tarkoitan...;-)

      • vl-isä_seksiopettajana

        Isä opettaa kotona vl-tytöt seksin saloihin jo reilusti alle 18-vuotiaana. Siinä samalla testataan tytön valmius tulevaan avioliittoon.


    • ihme.jos.on.totta

      En tiedä pitääkö paikkaansa kuulemani, että lessujen pitää valmistella avioliittoa varten tytöt jo hyvissä ajoin lapsena? Tietääkö joku mua paremmin kyseiseen uskon lahkoon kuuluvista asioista?

    • Velijohannes

      Sen verran on lahkossa insestiaa ja pedofiiliaa että "sisäänajo"varmasti suoritettu!

      • Puhujaveli.Jkylä.vl

        Nuorten vl-tyttöjen seksuaalinen sisäänajo ei kuulu pätkääkään teille epäuskoisille!


      • Jklän.puhujaveljelle

        Kyllähän se kuule kuuluu tai ainakin näkyy olitpahan sitten kuka tahansa puhujaveli Jyväskylästä. Lakia sinunkin pitää kunnioittaa olitpahan millainen pässi tahansa! Itse ainakin ilmoitan poliisille mikäli tiedän että joku ajelee sisään alaikäisiä lapsia, koska se on rikos!


    • Sisarjaana

      Kun lahko ylläpitää käytäntöjä jotka"piillottaa"insesti/pedofiili tapauksia ja suojelee tekijöitä on paikallaan kieltää koko lahko tai julistaa se rikollisjärjestöksi ja siten koventaa rangaistuksia!

    • Susanna.P

      En tiennyt, että vanhoillislestadiolaisuus on tuollaista ennenkuin luin Turun Sanomien kirjoituksen tämän ketjun avauksena.

      Hyvä tietää, millainen joukko tulee ensi vuonna pitämään suviseurojaan tänne Äänekoskelle.

      • ev.lut.uskovainen

        On hyvä, että vanhoillislestadiolaisten todellinen luonne ja taipumukset tulevat kaikkien tietoon.


    • Lapsetturvaan

      Tietoa löytyy pilvin pimein . . suosittelen kaikille etsimään tätä tietoa niin pysyy kartalla siitä mitä kauheuksia puuhataan lestojen parissa ja pystyy puuttumaan vääryyksiin!

    • ihmettelevä.kansalainen

      Kerrassaan hirveetä lukee et lapsiin kohdistuu tuollaista hyväksikäyttöä lestadiolaisten keskuudessa. Ihmetellä sopii, et miksi kyseisenlaisista rikoksista ei pidetä isompaa meteliä. Kuinka tuollainen lahko voi yleensäkin toimia sivistyneessä valtiossa?

    • Karileppänen

      Ota yhteyttä viranomaisiin, kansanedusajasi jne pyydä toimia asian korjaamiseen!

    • Veljenivartija

      Muistakaa että lestoja on myös viranomaisissa ja johtopaikoilla eikä heillä näytä tekevän tiukkaa piillotella uskonveljiä, varsinkin pohjois -suomessa näitä lahkolaisia on joka puolella!

    • Nostaja

      Nostetaan tärkeää avausta.

    • Leenapölkki

      Hyvä että on vastavien yhteistiedot voi laittaa mielipidettä siitä miten emme halua lastenraiskareita meidä pelloille!

    • Sairaatlestat

      Kaikki kunnon äänekoskelaiset näyttäkää mitä mieltä olette näistä lahkolaisista jotka ovat erikoistuneet insestiin, pedofiiliaan, aivopesuun ja valheoppiin!

    • Oksettaa.pahoinvoin

      Kyllä minua oksettaa ja voin pahoin jo nyt ajatuksesta että nämä ovat ensikesällä täällä ,mikähän olo on sitten ensi kesänä. . .

    • Aino.wendelin

      Pahoinvointi vaan lisääntyy ,pelkkä ajatus saa aikaan väristyksiä. . .

    • Taivaan.tuulet

      Täysin käsittämätöntä että lestat luulee olevansa jumalan lapsia ! Valheoppi ja kauhea määrä kuraa päälle !

    • Muutenhelvettiodottaa

      Pitäisi jokaisen lestan niin sanotusti aikuisten oikeasti miettiä hetki lahkoansa ja sen opetuksia ja käytäntöjä ,ja tehdä johtopäätös ja jättää moinen saastainen lahko !

    • Mirja.lehtomäki

      Voisiko jos lesta selittää miten voi uskoa lahkonsa saastaa ja miten voi kuulua lahkoon joka on tunnettu insestistä ja pedofiiliasta ? Ei pysty ymmärtämän ?!

    • Mari.holttinen

      Valheoppi raiskaa aivot ja uskon veli ruumiin ! kammottavaa saastaa ! Helvetti odottaa lahkolaisia !

    • perkeleenkätilöt

      nyt on sanottava kuin lipponen . saatatanan moista jeesustelua koko lestaatiolaisten touhu ertyisesti saarnamiesten touhu olisi krimimalolisoitava.

    • Veli.pääkkönen

      Koko lahko mätää täynnä ! Vaatikaamme viranomaisilta tutkintaa ja sitten lahkon täyskieltoa ! Se määrä saastaista ja irvokasta pahuutta mitä tehdään lahkon sisällä on massiivista !

    • Päitä.vadille

      Pitäisi saada nämä johtomiehet vastuuseen ,nehän tätä äklöttävää lahkoa pyörittää . . .

    • Milla.Äänekoskelta

      On hyvä, että me äänekoskelaiset saamme tällaista ennakkoinfoa vanhoillislestadiolaisten suviseuroista.

      • Jussi.Jussinpoika

        Olet oikeassa.

        Palstalle on viime aikoina tullut paljon arvokasta tietoa ensi kesän suviseuravieraista.


    • Pedarit.vastuuseen

      Kiitos kaikille faktoja tänne laittaneille! Se että asioihin saataisiin muutos alkaa sillä kun on tietoa siitä mitä väärryyksiä lestadiolaisten parissa tehdään ja ei suostuta sulkemaan silmiänne vaan vaaditaan oikeutta ja loppua kauheuksille !

    • Loppu.vääryyksille

      Toivottavasti ihmiset ottaa selvää näistä lestojen kauheuksista ,että tietää minkälaista kuona porukkaa on tulossa kylille. . .

    • Kiitos_paljon

      Paras avaus tällä palstalla vuosikausiin.

    • Paula.janhonen
    • Saasta.jatkuu

      Kyllä oli tyhjää jauhamista,ei ole mikään muuttunut, käytännöissä sama pedofiilian piilottelu jatkuu . . .

    • pöllämystynyt

      Oon ihmeissäni, että Keski-Suomessa ollaan näin vihapuheisia. Pori suhtautui tosi sivistyneesti ja hienosti Suviseuroihin, Ilman ennakkoasenteita ja vanhoja juttuja. Ehkä nämä Äänekosken mielipiteet ovat vain yhen henkilön parjausta. Mutta pettymys humahti äänekoskelaisten sivistymättömyyteen ja suvaitsemattomuuteen.

    • jukantyttö

      joku trollaa oikein huolella :DDD
      hienoa että suviseurat äänekoskella, käyn vierailemassa

      • Liisanpoika

        Meinaatko, että avauksena oleva Turun Sanomien artikkeli on trolli?


    • Jari.metiäinen

      Eipä voi sanoa suvaitsemattomaksi jos ei hyväksy insestiä ! Eikä voi sanoa sivistymättömäksi jos ei hyväksy pedofiiliaa !

    • vanh.lest.avautuu

      Tämän ketjun avaus valottaa hyvin vanhoillislestadiolaisuutta.

    • Jarppa.korhonen

      Tervetuloa äänekoskelle ?

      • ldfsfdskag

        Oletko ...?


    • Todellinen.vaara.uhkaa

      Kuvitelkaa! Miten Suomessa voi toimia uskonnollinen yhdistys, jonka muunmuassa 10-15 puhujaa oli täällä s24 keskustelupalstalla erään kertoman mukaan syylliistyneet seksuaali rikoksiin v. 2011. Mikä lienee tämänpäivän tilanne, kuinka paljon kyseinen lapsiin kohdistuva rikollisuus on kasvanut vl-lestadiolaisten piireissä? Millaista porukkaa ovat muut vl-lestadiolaiset jotka ovat tällaisten rikollisten puhujiksi tekeytyneiden "valmennettavina"??? Eikö lapsista oikeesti huolehtivilla/ välittävillä vanhemmilla olisi hätähuudon paikka? Näkisin että nyt on syytä tarkkailla lapsia ja kiinnittää entistäkin enemmän huomiota lasten suojelemiseen mielenvikaisten vl-lestadiolais pedofiilien hyväksikäytöltä. On oikein ja asiallista että vl-lestadiolaisten seksuaalirikokset otettaisiin puheeksi koulujen vanhempien illoissa, erilaisissa nuorisotapahtumissa ja missä tahansa yhdessäolemisen paikoissa. Mielestäni lehdissä olisi myös tärkeää muistuttaa lapsia ja vanhempia, lapsiin kohdistuvista vl-lestadiolaisten seksuaalisen hyväksikäytön vaaroista.

      • Milla.K

        Kiitos asiallisesta kommentista.


    • Pedarit.vastuuseen

      Se on yksi syy miksi lestadiolaiset niin kovasti piiloittelevat näitä petoja ,uskonveljet jotka ovat johtopaikoilla ! Ja se on myös syy miksi koko liike on saastainen ! Ja tietenkin myös johdon vika että on käytäntö voimassa millä piilotellaan tekoja ja tekijöitä eli anteeksi pyyntö uhrilta ja sillä uhrin hiljentäminen . . .

      • Esimerkin_voimaa

      • Suolahden.Seppo

    • Pastori.paavo

      Kyllä odotan sitä päivää joka on tuleva että tämmöiset saastaiset lahkot kielletään !

    • suvimiess

      Onko näistä suviseuroista pakko olla sata eri keskustelua?!?

    • seuralainenn

      seurat t ulee ja sillä siisti

    • Saasta.jatkuu

      Ei ole lestadiolais pedofiileistä vaaraa lahkon ulkopuolisille. . .he raiskaavat vaan omiaan eli aivopestyjä ja valheoppilla pilattuja jotka saa huijattua vaikenemaan kauheuksista !

    • Äänekoski_kiittää

      Kiitos ansiokkaasta ja valaisevasta avauksesta.

      • Anneli-rouva

        Ketjun avauksen myötä minullekin selvisi, mitä tarkoittaa vanhoillislestadiolaisuus ja millaisia ihmisiä vanhoillislestadiolaiset ovat.


    • Annikki.halonen

      Hakevat lestat majoitusta yksityisiltä . . .kuka oikeasti ottaisi näin saastaisia ihmisiä omiin nurkkiinsa . . . Vaikka ei osuisi pedaria omalle kohdalle niin ainakin mahdollistaja tai piilottaja. . .

    • Eipä.tarvii.tulla

      Saastaisten iljetysten jälkeen pitäisi kämppä desinfioida tai polttaa. . .kallis virhe !

    • Reiska.k-lahti

      Ajatus siitä että joku sairas lestadiolainen olis omissa nurkissa . . .

    • Henna.reiman

      Jep,kyllä tuli oksettava olo kun luin äksästä että etsitään majoitustiloja lestadiolaisille. . .sairaille valheoppi pedofiileille. . .juu ei !

    • Ei.käy

      Ei kyllä sielu sais koskaan lepoa jos vuokraisin lestoille kortteeria . . . Pyhää raamattua vääristäville,insesti,pedofiilia ja muu lestakuona . . .

    • Pastori.lehto

      Kasvaakohan pelloilla enää mittään suviseurojen jälkee,vai lannoittaako paskanjauhaminen pellot. . .

    • Oksu.tulee

      Äksäs juttu "emme ole salaseura"vaan pedofiililahko !

    • Pelastetaan.lapset

      Käy niin kovasti sääliksi näitä viattomia lapsukaisia,kyllä on tyly kohtalo syntyä lestadiolais perheeseen.. . .

    • Pastori.lehto

      Onneksi tutkimusten mukaan n.50% lestalapsista pakenee lahkosta tultuaan täysi ikäiseksi ! Saasta olis jo kuollut sukupuuttoon ilman lestojen ehkäisykieltoa eli ilman ylisuuria perheitä.lestojen oppi sen verran kuraa ettei siihen kukaan lähde.mukaan ,muutenkuin syntymällä aivopestäväksi valheopilla . . .

    • Jo.riittää

      Jeep.viellä on toivoa että päästään tästä sairaasta lahkosta !

      • Ainahan_Jumalan

        valtakuntaa on sorsittu ja sen toiminta pyritty kieltämään, ja on valehdeltu ja paneteltu. Ei se koskaan onnistu, koska ei ole mitään muuta pysyvää kuin Jumalan valtakunta. Epäuskoisille on herkkua, kun jotkut uskovaiset joskus lankeavat syntiin ja syyllistyvät rikoksiin.


    • Liekit.jo.lähenee

      Lestadiolaiset evät tiedä mitään jumalan valtakunnasta eivätkä ikänä tule sinne pääsemään ,ikuinen tulimeri odottaa ! Eikä ole kyse panettelusta eikä sorsinnasta vaan siitä että lestat ovat mätää täynnä ,ja eikä ole kyse yksittäisistä tekijöistä vaan koko liikkeen läpäisevä saastaa,insestiä,aivopesua,pedofiiliaa,valheoppia

    • Paha.olo

      Ahdistus lisääntyy päivä päivältä . . .suviseurat lähenee. . .

    • Loppu.pedofiilialle

      Juu ei naurata ajatus siit kuinka paljon tullee iljetyksiä tänne !

    • Uhrit.huutaa.oikeutta

      Joko sitä joku taho järjestää mielenosoituksen jolla näytetään että sairaat lestadiolaiset eivät ole tänne tervetulleita !?

    • Ei.tänne.ei.minnekkään

      Miie tuun mukkaa !

    • Kirsi.lehtonen

      Kuka kerää nimilistaa ? Minä tulen kans

    • Suvi.slahdesta

      Ja meitä on monta ! Laittakaa kasaan !

    • Ei.tänne.ei.minnekkään

      Tehkäämme ihmismuuri etteivät sairaat lestat pääse meidän pelloille !

    • Laitetaan.lahkolle.loppu

      Kiitos näistä videoista ! Hyvin näkee koko lestadiolaisten mädännäisyyden joka jatkuu ja jatkuu . . .katsokaa hyvät ihmiset !

    • Asiat_selvisi

      Avauksesta kävi hyvin selville, millainen joukko tulee ensi kesänä pitämään suviseurojaan tänne Äänekoskelle.

    • Näin.se.toimii

      Ensi kesän teema on niin sopiva tälle pedodfiililahkolle ! Pyydetään uhrilta anteeksi joka on velvollinen antamaan anteeksi ja sitten unohtamaan asia ja jos ottaa asian esiin tulee "synti hänen päälleen" tai sitten voi pyytää uskonveljen antamaan anteeksi joka isolla todennäköisyydeltä on myös pedofiili !

    Ketjusta on poistettu 67 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1535
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1174
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1107
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1006
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      927
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      674
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      650
    Aihe