Vasta-valmistuneiden työllisyystilanne 2016/2017

OikisHKI

Itselläni on vielä muutama vuosi opintoja jäljellä, mutta mielenkiinnosta kuulisin, miltä vastavalmistuneiden juristien työtilanne tällä hetkellä (2016/2017-akselilla) näyttää!

2014 taisi olla melkeinpä historiallisen huono vuosi juristeille työllistymisen kannalta, mutta tästä varmaan ollaan noustu parempaan?

Jos täällä pyörii jokunen aika sitten valmistuneita, niin olisi kiva kuulla onko työpaikkaa omalta alalta ollut helppo saada ja kauan sen saamiseen meni?

Moni kaiketi jatkaa samassa paikassa, jossa on valmistumisen aikoihin ollut töissä esim traineena.. Varmaan myös kaupunkien kesken on eroja työllistymisissä ja opintojen aikainen työkokemuskin tähän varmasti vaikuttaa.. Olisi mielenkiintoista kuulla kokemuksia! :)

18

599

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jamppa198

      Valmistuin toissa keväänä ja olen edelleen työtön. En olisi ikinä uskonut että työllistyminen on näin hankalaa tällä alalla.

      • Jossuliini22

        Millainen työhistoria sinulla on? Millaisia paikkoja olet hakenut? Oletko tehnyt opiskelujen aikana harjoitteluita/osa-aikatöitä?


    • huolestunutoikkari

      Juristien työllisyystilanne tulee olemaan heikko jo lähivuosina, koska alalle on aivan tolkuttomasti ylikoulutusta ja julkista sektoria tullaan todennäköisesti supistamaan hallinnon osalta. Tulisi välittömästi leikata vähintään 20 % oikeus- ja hallintotieteiden aloituspaikoista, jotteivat alan työttömyysluvut käänny rajuun nousuun.

    • Momentti88

      Työtilanteen näet, kun katsot esim netissä ilmoitettavia avoimia lakimiesten työpaikkoja ja vertaat näitä valmistuvien oikkareiden määrään. Saa edes jonkun kuvan työtilanteesta, joka ei ole loistava, varsinkaan valmistuneen kannalta.

      Ja eikös lakimiesliitolla ole menossa koko ajan joku näpertely "projekti" jolla yritetään kohentaa juristien työllisyyttä, heikoin tuloksin. :D

      • Juris1234

        Aika moni työllistyy ns piilotyöpaikkojen kautta, joista ei ole edes mitään ilmoitusta näkyvillä..


      • Hhfgjjhggh

        Näin todellakin itse työllistyin, ns piilotyöpaikkaan. Mutta eipä työnantajien edes paljoa tarvitse ilmoitella avoimista paikoista, kun hakijoita riittää muutenkin valtavien koulutusmäärien ansiosta.


      • CV_on_kova_sana

        Yksi näpertely "projekteista" on opastaa kirjoittamaan CV paremmin kuin liittoon kuulumaton kilpailija.

        Työllisyyttä parhaiten parantaa se, että sallitaan erikoisjuristien hakeutua hallinto-oikeustuomareiksi.

        OTM on suoritettavissa neljässä vuodessa. Tästä huolimatta AP kirjoittaa valmistuvansa muutaman vuoden kulutta. Ei kuulosta vahvalta suorittamiselta!


      • Momentti88

        Minkä ihmeen erikoisjuristien? :D


      • Jura-kausi

        Hän taitaa tarkoittaa hallintotieteiden maistereita (HTM), jotka usein kutsuvat itseään erikoisjuristeiksi..


    • MikeRoss1

      Itse olen työskennellyt asianajotoimistossa jo ensimmäisen vuoden jälkeen ja valmistumisen jälkeen työpaikka on jo valmiina. Mikä teitä oikeen vaivaa, kun ette ole jo opintojen aikana järjestelleet työpaikkaa valmiiksi??

      • työtönoikkari

        Niitä työpaikkoja ei vain ole opiskelijoille. Pitäisi olla vähintään OTM, että olisi jotain toivoa saada työpaikka.


      • Ylityöllistetty

        Parhaille, onnekkaimmille ja muuten vaan suhteiden tai sattuman suosimille on - myös opiskelujen aikana. Itse olen työtarjouksia joutun hylkäämään jo ennen notaariksi valmistumista, joskin paikat ovat toki olleet opiskelijoille suunnattuja.


      • Näinseon_

        Voin sivusta seuranneena sanoa, että tämä on ihan totta, että joillekin yksilöille on suhteellisen paljon töitä tarjolla ja voivat melkeimpä valikoida, minne menevät.. Niin opintojen aikana kuin valmistuttua.. Joidenkin on sitten taas vaikeampi saada töitä.. Mistä tämä johtuu, on varmaankin monen seikan yhteissummasta jne..


      • Työölliisoikkarir
        Näinseon_ kirjoitti:

        Voin sivusta seuranneena sanoa, että tämä on ihan totta, että joillekin yksilöille on suhteellisen paljon töitä tarjolla ja voivat melkeimpä valikoida, minne menevät.. Niin opintojen aikana kuin valmistuttua.. Joidenkin on sitten taas vaikeampi saada töitä.. Mistä tämä johtuu, on varmaankin monen seikan yhteissummasta jne..

        Voisi johtua vaikka naamasta, luonteesta ja isoista tisseistä, että saa helpommin töitä. Ainakin opiskeluiden aikana nuoret naiset työllistyy hyvin ja helposti asianajotoimistoihin kahvinkeittäjiksi, jos on isot tissit tai edes kaunis naamasta.


      • ehkäikityötön

        Olen huomannut saman miespuolisena oikkarina, että naiset työllistyvät selvästi helpommin kuin miehet asianajotoimistoihin. Kolmannen vuoden aloittavana oikkarina en ole saanut vielä minkäänlaista työ- tai harjoittelupaikkaa alalta, mutta selvästi huonommin opinnoissa pärjännyt tyttökaverini on saanut samalla yrityksellä töitä jo kahdesta maineekkasta toimistosta. Eikä työ ole sisältänyt lainkaan kahvinkeittelyä.


      • MenestyksenSalaisuus
        Työölliisoikkarir kirjoitti:

        Voisi johtua vaikka naamasta, luonteesta ja isoista tisseistä, että saa helpommin töitä. Ainakin opiskeluiden aikana nuoret naiset työllistyy hyvin ja helposti asianajotoimistoihin kahvinkeittäjiksi, jos on isot tissit tai edes kaunis naamasta.

        Hoikka uuma, pitkät blondit hiukset, isot tissit, kaunis naama ja antelias luonne tai vähintäänkin asenne: antaa ymmärtää, mutta ei ymmärrä antaa. Näillä eväillä eteenpäin!


      • pruutpttääoikkari

        Voisi ehkä tuo naisten työllistyminen asianajotoimistoihin johtua siitä, että toimisto on edustavampi ja asiakas tyytyväisempi, kun saa jutella seksikkään naisen kanssa, näin jututukin sujuu "helpommin". On kai tätä tutkittukin jossain yliopistoissa asti, kun asiakaspalvelualat on naisia, eikä miehiä täynnä.


      • Mutu_ei_riitä

        "Voisi ehkä tuo naisten työllistyminen asianajotoimistoihin johtua siitä, että toimisto on edustavampi ja asiakas tyytyväisempi, kun saa jutella seksikkään naisen kanssa, näin jututukin sujuu "helpommin". On kai tätä tutkittukin jossain yliopistoissa asti, kun asiakaspalvelualat on naisia, eikä miehiä täynnä."

        Opiskelijoiden työllistymisessä tästä tuskin on kyse, ellei kyse ole jostain aulatytön vakanssista. Ai miksi ei? Koska harjoittelijat harvemmin asiakkaita palvelevat, puhelin- ja sähköpostiliikenteen välityksellä tapahtuvaa viestintää lukuun ottamatta. Vaikka kyse ei olisikaan kahviskeitosta, on opiskelijoiden rooli usein tiedonhankintaan ja valmisteluun liittyvä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut

      Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/
      Ikävä
      214
      1799
    2. Miettimisen aihetta.

      Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.
      Ikävä
      145
      1509
    3. Sun ja kaivattusi

      ikäero? Kumpi vanhempi, m vai n?
      Ikävä
      78
      1398
    4. Mitkä on 3 viimeistä sanaa

      sun ja kaivattusi viesteilyssä? Ensin sun, sitten kaivatun?
      Ikävä
      57
      1236
    5. Kesän odotuksia hyrynsalmella

      Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla
      Hyrynsalmi
      9
      1230
    6. Kai sä näät

      Ku sua katson et olen aika rakastunut. Rakkaus ei vain ole aina niin yksinkertaista
      Ikävä
      74
      1115
    7. Mikä on ollut

      Epämiellyttävin hetki sinun ja kaivattusi romanssissa?
      Ikävä
      109
      1029
    8. Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle

      Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva
      Ikävä
      55
      990
    9. Katsotko mieluiten

      Kaivatussasi mitä?
      Ikävä
      58
      923
    10. Just nyt mä

      En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman
      Ikävä
      53
      890
    Aihe