Vasta-valmistuneiden työllisyystilanne 2016/2017

OikisHKI

Itselläni on vielä muutama vuosi opintoja jäljellä, mutta mielenkiinnosta kuulisin, miltä vastavalmistuneiden juristien työtilanne tällä hetkellä (2016/2017-akselilla) näyttää!

2014 taisi olla melkeinpä historiallisen huono vuosi juristeille työllistymisen kannalta, mutta tästä varmaan ollaan noustu parempaan?

Jos täällä pyörii jokunen aika sitten valmistuneita, niin olisi kiva kuulla onko työpaikkaa omalta alalta ollut helppo saada ja kauan sen saamiseen meni?

Moni kaiketi jatkaa samassa paikassa, jossa on valmistumisen aikoihin ollut töissä esim traineena.. Varmaan myös kaupunkien kesken on eroja työllistymisissä ja opintojen aikainen työkokemuskin tähän varmasti vaikuttaa.. Olisi mielenkiintoista kuulla kokemuksia! :)

18

566

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jamppa198

      Valmistuin toissa keväänä ja olen edelleen työtön. En olisi ikinä uskonut että työllistyminen on näin hankalaa tällä alalla.

      • Jossuliini22

        Millainen työhistoria sinulla on? Millaisia paikkoja olet hakenut? Oletko tehnyt opiskelujen aikana harjoitteluita/osa-aikatöitä?


    • huolestunutoikkari

      Juristien työllisyystilanne tulee olemaan heikko jo lähivuosina, koska alalle on aivan tolkuttomasti ylikoulutusta ja julkista sektoria tullaan todennäköisesti supistamaan hallinnon osalta. Tulisi välittömästi leikata vähintään 20 % oikeus- ja hallintotieteiden aloituspaikoista, jotteivat alan työttömyysluvut käänny rajuun nousuun.

    • Momentti88

      Työtilanteen näet, kun katsot esim netissä ilmoitettavia avoimia lakimiesten työpaikkoja ja vertaat näitä valmistuvien oikkareiden määrään. Saa edes jonkun kuvan työtilanteesta, joka ei ole loistava, varsinkaan valmistuneen kannalta.

      Ja eikös lakimiesliitolla ole menossa koko ajan joku näpertely "projekti" jolla yritetään kohentaa juristien työllisyyttä, heikoin tuloksin. :D

      • Juris1234

        Aika moni työllistyy ns piilotyöpaikkojen kautta, joista ei ole edes mitään ilmoitusta näkyvillä..


      • Hhfgjjhggh

        Näin todellakin itse työllistyin, ns piilotyöpaikkaan. Mutta eipä työnantajien edes paljoa tarvitse ilmoitella avoimista paikoista, kun hakijoita riittää muutenkin valtavien koulutusmäärien ansiosta.


      • CV_on_kova_sana

        Yksi näpertely "projekteista" on opastaa kirjoittamaan CV paremmin kuin liittoon kuulumaton kilpailija.

        Työllisyyttä parhaiten parantaa se, että sallitaan erikoisjuristien hakeutua hallinto-oikeustuomareiksi.

        OTM on suoritettavissa neljässä vuodessa. Tästä huolimatta AP kirjoittaa valmistuvansa muutaman vuoden kulutta. Ei kuulosta vahvalta suorittamiselta!


      • Momentti88

        Minkä ihmeen erikoisjuristien? :D


      • Jura-kausi

        Hän taitaa tarkoittaa hallintotieteiden maistereita (HTM), jotka usein kutsuvat itseään erikoisjuristeiksi..


    • MikeRoss1

      Itse olen työskennellyt asianajotoimistossa jo ensimmäisen vuoden jälkeen ja valmistumisen jälkeen työpaikka on jo valmiina. Mikä teitä oikeen vaivaa, kun ette ole jo opintojen aikana järjestelleet työpaikkaa valmiiksi??

      • työtönoikkari

        Niitä työpaikkoja ei vain ole opiskelijoille. Pitäisi olla vähintään OTM, että olisi jotain toivoa saada työpaikka.


      • Ylityöllistetty

        Parhaille, onnekkaimmille ja muuten vaan suhteiden tai sattuman suosimille on - myös opiskelujen aikana. Itse olen työtarjouksia joutun hylkäämään jo ennen notaariksi valmistumista, joskin paikat ovat toki olleet opiskelijoille suunnattuja.


      • Näinseon_

        Voin sivusta seuranneena sanoa, että tämä on ihan totta, että joillekin yksilöille on suhteellisen paljon töitä tarjolla ja voivat melkeimpä valikoida, minne menevät.. Niin opintojen aikana kuin valmistuttua.. Joidenkin on sitten taas vaikeampi saada töitä.. Mistä tämä johtuu, on varmaankin monen seikan yhteissummasta jne..


      • Työölliisoikkarir
        Näinseon_ kirjoitti:

        Voin sivusta seuranneena sanoa, että tämä on ihan totta, että joillekin yksilöille on suhteellisen paljon töitä tarjolla ja voivat melkeimpä valikoida, minne menevät.. Niin opintojen aikana kuin valmistuttua.. Joidenkin on sitten taas vaikeampi saada töitä.. Mistä tämä johtuu, on varmaankin monen seikan yhteissummasta jne..

        Voisi johtua vaikka naamasta, luonteesta ja isoista tisseistä, että saa helpommin töitä. Ainakin opiskeluiden aikana nuoret naiset työllistyy hyvin ja helposti asianajotoimistoihin kahvinkeittäjiksi, jos on isot tissit tai edes kaunis naamasta.


      • ehkäikityötön

        Olen huomannut saman miespuolisena oikkarina, että naiset työllistyvät selvästi helpommin kuin miehet asianajotoimistoihin. Kolmannen vuoden aloittavana oikkarina en ole saanut vielä minkäänlaista työ- tai harjoittelupaikkaa alalta, mutta selvästi huonommin opinnoissa pärjännyt tyttökaverini on saanut samalla yrityksellä töitä jo kahdesta maineekkasta toimistosta. Eikä työ ole sisältänyt lainkaan kahvinkeittelyä.


      • MenestyksenSalaisuus
        Työölliisoikkarir kirjoitti:

        Voisi johtua vaikka naamasta, luonteesta ja isoista tisseistä, että saa helpommin töitä. Ainakin opiskeluiden aikana nuoret naiset työllistyy hyvin ja helposti asianajotoimistoihin kahvinkeittäjiksi, jos on isot tissit tai edes kaunis naamasta.

        Hoikka uuma, pitkät blondit hiukset, isot tissit, kaunis naama ja antelias luonne tai vähintäänkin asenne: antaa ymmärtää, mutta ei ymmärrä antaa. Näillä eväillä eteenpäin!


      • pruutpttääoikkari

        Voisi ehkä tuo naisten työllistyminen asianajotoimistoihin johtua siitä, että toimisto on edustavampi ja asiakas tyytyväisempi, kun saa jutella seksikkään naisen kanssa, näin jututukin sujuu "helpommin". On kai tätä tutkittukin jossain yliopistoissa asti, kun asiakaspalvelualat on naisia, eikä miehiä täynnä.


      • Mutu_ei_riitä

        "Voisi ehkä tuo naisten työllistyminen asianajotoimistoihin johtua siitä, että toimisto on edustavampi ja asiakas tyytyväisempi, kun saa jutella seksikkään naisen kanssa, näin jututukin sujuu "helpommin". On kai tätä tutkittukin jossain yliopistoissa asti, kun asiakaspalvelualat on naisia, eikä miehiä täynnä."

        Opiskelijoiden työllistymisessä tästä tuskin on kyse, ellei kyse ole jostain aulatytön vakanssista. Ai miksi ei? Koska harjoittelijat harvemmin asiakkaita palvelevat, puhelin- ja sähköpostiliikenteen välityksellä tapahtuvaa viestintää lukuun ottamatta. Vaikka kyse ei olisikaan kahviskeitosta, on opiskelijoiden rooli usein tiedonhankintaan ja valmisteluun liittyvä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5500
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3517
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1642
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      205
      1604
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1058
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe