Sappirakon tulehdus

Pelokas30

Minulla todettiin sairaalassa viikko sitten sappirakon tulehdus. Kuume nousi korkeaksi muutamana päivänä eikä antibiootit alkaneet tehota. Leikkausta suositeltiin,mutta en ollut halukas siihen leikkauspelkoni takia. Sitten sanottiin,että vaihdetaan vahvempiin antibiootteihin ja katsotaan vielä ja ne alkoikin sitten tehota muutaman päivän jälkeen eikä kuume enää noussut. Sairaalassa olin 5 päivää ja sitten pääsin kotiin kun tulehdus arvotkin oli laskenut. Olen ollut nyt kotona 4 päivää. Sain kotihoidoksi viikon antibioottikuurin,kahta eri antibiootti kolme kertaa päivässä. Kuumetta ei ole enää ollut ja olo ollut muutenkin hyvä. Kuuria jäljellä enää 3 päivää. Suositus kuitenkin hakeutua leikkaukseen. Sairaalassa sanottiin,että tämä ei uusiudu enää jos se näillä antibiooteilla tulee kuntoon,mutta toinen lääkäri taas sanoi,että ei tule välttämättä kuntoon. Jos kivut palaa niin hakeuduttava sairaalaan. Onko siis vaarana,että kivut alkaa kun antibioottikuuri loppuu vaikka kipuja ei ole enää ollut eikä kuumetta ja olo on hyvä? Vai tuleeko jotain sappikipuja myöhemmin elämässä?

4

767

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rewas

      Minulla oli -80luvun alussa samanlaisia vaivoja ,yöllä tuli vatsa kipeeksi ettei pystyny kuin kumarassa nukkumaan . Lääkäri tuumas vaan että täytyy olla tosi kipee jos ei nuori mies pysty nukkumaan mutta kumminkin passitti kuvaukseen ja joku poimu näytti olevan kuvassa.
      Muistaakseni jotain tabletteja sain ja 3päivää sairaslomaa jos ei parane niin leikkaukseen .
      Tosiaan kyseessä oli sappitulehdus mutta ei sen jälkeen ole vaivannu yhtään ja siitäkin 37vuotta :)

    • rewas

      Sen verran vielä ,että ei tarvinnu leikata eikä sen jälkeen ole vaivannu mutta olihan kipeä kontaten piti vessaan oksentamaan ja kuumetta oli 41 .

    • Pelokas30

      Mulla oli ekat kaks päivää pahoinvointia,ei tarvinu kuitenka oksentaa ja vatsakipuja oli myös,mutta ei niin voimakkaita ettei niitä ois kestäny. Luin vaan,että kivut voi olla hyvinkin voimakkaat. Kipuja ei ollu juuri ollenkaa enää ku sairaalaa pääsin,mutta korkean kuumeen takia piti lähteä ja sitten todettiinki tuo tulehdus,mutta koko sairaalassa olo aikana ei kipuja eikä ole sen jälkeen ollu ku pois pääsin.4 päivää vasta menny ku pääsin pois ja 3 päivää antibiootti kuuria jäljellä. Toivottavasti tulehdus nyt lähtee pois. Olo on ainakin hyvä ollut nyt.

    • Mies59vuotta

      Minulla alkoi sappirakon tulehdus vappuna 2012. Menin nopeasti niin huonoon kuntoon, että ambulanssi vei sairaalaan. Kahdeksan päivän ajan laittoivat sairaalassa antibioottia suoraan suoneen. Sairaalareissun jälkeen 10 päivän antibioottikuuri kotona. Laittoivat saman tien leikkausjonoon ja sappirakko leikattiin kesäkuun alussa. Pääsin peruutuspaikalle. Lääkärit suosittelevat leikkausta sen takia, koska sappirakon tulehdus uusiutuu helposti. Nykyisin leikkaus tehdään yleensä tähystyksessä.
      Menin leikkaukseen päivällä klo 12, klo 13 kävi hoitaja juttelemassa ja sitten annettiin esilääkitys. Kirurgi kävi juttelemassa klo 15 ja menin leikkaussaliin klo 16. Heräsin heräämössä klo 18. Yön mittaan vempaimia ympärillä vähennettiin ja aamulla sain jo ruokaa ja klo 8 ilmoitettiin, että voisit poika lähteä kotiin. Kävellen lähdin. Sairaalassa olin vain 21 tuntia. Kotona söin muutaman päivän kipulääkkeitä ja kahden viikon jälkeen olin jo täydessä työkunnossa. Viittä leikkausarpea ei enää mahasta juuri erota lukuun ottamatta navassa olevaa arpea.
      En miettinyt kahta kertaa menenkö leikkaukseen vai en. Sappirakon tulehdus on varsin ikävä sairaus ja kivut sappikivien takia eivät ainakaan elämänlaatua paranna.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      112
      2042
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      177
      1441
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      1325
    4. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1255
    5. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1197
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1115
    7. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1050
    8. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      88
      1014
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      803
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      788
    Aihe