Mikä on kittisauman merkitys ovissa?

Tehty

13-vuotiaassa Focuksessa noista näkyi ruostetta oven alareunassa parissa ovessa, vaikka on joskus kauan sitten takuuseen vaihdettu uudet kitit ja maalattu.

Kittisaumat oven alareunassa irtosivat vetämällä ja niiden takan oli osittain ruostetta. Vedin myös pystysuuntaisia kittisaumoja irti sen verran kun näkyi ruostetta eli n. 5 - 10 cm alareunasta.

Hioin ruosteet pois, käsittelin Noveroxilla ja sitten automaalikaupan 1K-maalia ja kirkaslakkaa päälle. Homma on helppo tehdä, kun nostaa oven pöydälle. Oven irrottaa n. minuutissa. Laitan vielä kotelonsuoja-aineen oven sisälle alareunaan.

Mutta onko kitillä jokin merkitys eli olisiko sellainen pitänyt laittaa? Kyllähän Noveroxikin tiivistää peltisauman.

8

1532

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • öljyparooni

      Se on vain uusien autojen make-uppia. Kun auto on vanha, on paljon helpompi vahtia ruosteita, kun näkee sauman. Kun ovipeltien saumat ovat ruosteessa, niin ainoa mikä tepsii, on öljyn ruiskuttamien ovien sisälle. Ruosteen päälle ei kannata ruiskuttaa mitään, kun se ruostuminen jatkuu siellä peltien saumoissa. Kotelosuojan ruiskuttaminen auttaa, jos ruoste ei ole edennyt.

    • ikävävika

      Ei se oven sisään suihkutettu kotelosuoja auta mitään tuohon kittiviasta johtuvaan peltien taitoksen ruostumiseen, mutta muuten on kyllä ihan järkevä.

      Ikä siihen tosiaan mitään kittiä enää edes kannata laittaa.

      • Dinitrol_ML

        Entä jos suihkuttaa kotelonsuoja-ainetta peltien saumaan, kun kitit on poistettu? Tuo ainehan tunkeutuu pieniin rakoihin tosi hanakasti kapillaarisesti. Sitten pyyhitään ylimääräiset pois. Toki oven sisäpuoleltakin voi laittaa, mutta siellä pitäisi olla tehtaan jäljiltä massat eikä siksi kotelonsuoja-aine pääse sieltä peltien väliin.


      • ikävävika
        Dinitrol_ML kirjoitti:

        Entä jos suihkuttaa kotelonsuoja-ainetta peltien saumaan, kun kitit on poistettu? Tuo ainehan tunkeutuu pieniin rakoihin tosi hanakasti kapillaarisesti. Sitten pyyhitään ylimääräiset pois. Toki oven sisäpuoleltakin voi laittaa, mutta siellä pitäisi olla tehtaan jäljiltä massat eikä siksi kotelonsuoja-aine pääse sieltä peltien väliin.

        Eihän se ainakaan tilannetta huononna, jos sinne väliin saa kotelosuojaa. Kyllähän se kotelosuoja hidastaa ruostumista, mutta on vaan hankala saada sinne kohteeseen.


    • teette

      Kitin tarkoitus on kaiketi tiivistää sauma kosteudelta mutta käytännössä se tekee päinvastoin, kun muutaman vuoden ikäisenä kitti alkaa halkeilla ja kerää kosteutta allensa muhimaan. Parempi kun repii kitin pois ja jättää silleen.

    • okkelipokkeli

      Itsellä on 1999 focus, hopeinen. Vannehopea spray sopii yllättävän hyvin maaliksi jos ei teippaa selviä rajoja, vaan suihkuttelee siten, että maalipinta vaihtuu "pehmeästi". En jaksa enää rassata ruosteita, kun ei ne sieltä alta niistä mikrokuopista lähde millään pois, vaan leviävät sieltä parissa vuodessa vielä pahemmaksi. Päälle vaan vannehopeaa, niin on kuin uusi! Siihen vielä spray-lakkaa tai ihan vaan silikoni-suihketta reilusti, niin onpa hieno! Ei edes huomaa että olisi maalattu.

      • SilverSurfer142412

        Huomasin myös kittisaumat. Nehän repsottaa noin vanhassa autossa jo ja alle on ruoske tunkeutunut. Ei niillä ole mitään virkaa jos ei kiinni pysy. Ottaa pois mikä irtoaa lähes itsestään ja loppuihin vannehopeaa päälle. Turhaa rassata hiomalaikalla niitä oven helmoja ja jynssätä ja maalata tarkasti. Paras jälki ja helpoin tulee kun vannehopeaa vaan päälle.


      • köplerikepleri

        Muistinko mainita, että kannattaa käyttää vannehopeaa! HOX. Se ei toimi jos auto on vaikka punainen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      67
      1666
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1379
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1222
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1194
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1086
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      68
      842
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      825
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      186
      732
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      92
      717
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      654
    Aihe