Neuvo: Älä tarjoa kättäsi puruluuksi.

Dentastix1

Mistä ihmeestä ihmiset ovat saaneet käsityksen että koiraan tutustuessa pitää tarjota ensin muka käsi nuuskuteltavaksi? Ei pidä. Saat vain turhia puruja. Tuo toimii vain hyvin sosiallisilla koirilla jotka kuvittelee itsekin olevansa ihmisiä.

Oikea tapa, jolla saat ystävän koirasta kuin koirasta, on olla välinpitämätön(älä edes katso suoraan koiraa vaan juttele omistajan kanssa), ja odota että koira kiertää sinut, nuuhkii lahkeet. Ja sen jälkeen JOS koira kääntää hanurin sinuunpäin, olet saanut hyväksymyksen ja voit varovasti rapsauttaa selän päältä. Tavatessasi uudelleen vaikka viikon kuluttua, älä automaattisesti oleta että olette nyt kavereita, vaan "kärsi" sama prosessi uudelleen. Mitä useammin saman koiran tapaat, sitä nopeammaksi muuttuu tuo tutustumisrituaali.

Ja tämä prosessi on paljon koirasta riippuvainen, kuinka nopeasti olette "ikuiset ystävät". Älä siis turhaan kiirehdi.

13

240

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SepeteusSepe

      Vinkki: Älkää hankkiko koiraa, koiria...

    • hiyiu

      Eli neuvosi on siis käytännössä luovuttaa koirille täysi päätäntävalta siitä, milloin ja miten ihmisiä moikkaillaan. Hahhahhaa! Selän kääntäminenkään ei muuten tarkoita varsinaisesti hyväksymistä eikä koirilla muutenkaan saa olla valtaa hyväksyä tai olla hyväksymättä ihmisiä. Tule siis muita neuvomaan vasta sitten, kun tiedät itsekin jotain.

    • koppaturvaksimuille

      Kuka on laumanne pomo,oletko miettinyt,kun koira kerran päättää silittääkö vieraat sitä XD
      Meillä on ollut monen rotuisia koiria, seurakoirista laumanvartijaan,ja kaikki on olleet kaikkien silitettävissä.Ei ole vierailta vaadittu mitään rituaaleja, ja kattoon katselemisia,huomioimattomuuksia.Vaan on jokainen silittänyt jos siltä on tuntunut,ja koira ulosttuville hakeutunut.Meidän koirat ovat olleet rapsutuksien keräjiä ihan jokainen.Koirista yksikään,ei ole koskaan ollut vaaraksi ihmisille, eikä koirille.Eikä meidän koirat ole purreet kuin luitansa.Eivät koskaan murisseet ihmisille missään tilanteessa,mahtavia sosialisia koiria kaikki ;)

      Jossain on vika, jos koira ei ole vieraiden koskettavissa.Eihän sellaista voi viedä näyttelyynkään, tuomari meinaan tutkii jokaisen koiran.Ja juurikin käden vie ensin koiran luo,haisteltavaksi,ja yleensä nimenomaan silittää/kokeilee koiran vartalon läpikotaisin, sekä katsoo hampaat ja uroksen kivekset kopeloi.Jos koira ei sitä kestä, eihän se ole yhteiskuntaan sopiva, eikä rodunjalostukseen tietenkään.

      Jos on vaara että koira puree jotakuta, kuonokoppa päähän,ettei vahinkoja tule.Vihainen koira on aina riski, ja suuri vastuu on sellaisen omistajalla.Koirahan on vihainen, mikäli on tiedossa että se saattaa purra, jos pääsee vieraan käden luo.

      Koiranpentu kannattaa valita aina hyväluonteisista vanhemmista, ja tutkia tarkkaan suvun sairaudet,ja sukulaistenkin luonteet.Näyttelytulokset kertoo et onko ollut tuomarilla ongelmia koiran kanssa, ja onko koira rodunomainen.Ja pentua pitää sosialistaa ja totuttaa ihmisiin,koiriian ja erillaisiin asioihin.Kaupunkikävelyt, mätsärit, kiirankoulutukset ovat hyviä tilanteita nuorelle koiralle sosialiseksi opettamisessa.

      Neuvo:Älkää viekö vihaisia,arvaamattomia ja agressiiviseksi tiedettyjä koiria ihmisten lähelle ilman kuonokoppaa.
      Muoviset halvat himmelit ei estä vahinkoja,ostakaa nahkainen, metalliverkolla oleva,sellainen joka pysyy päässä.Pitäkää koiranne aina kytkettyinä,ettei vahonkoja tapahdu.

      • kanssamaamieltä

        KOMPPAAN!


      • lapinkoiranomistaja

        Samoin minä🐕.


      • minelan

        Järkevän ihmisen puhetta. Noin olisin itsekin kirjoittanut.


      • MitäJärkeä

        "Neuvo:Älkää viekö vihaisia,arvaamattomia ja agressiiviseksi tiedettyjä koiria ihmisten lähelle ilman kuonokoppaa."

        Asiallinen neuvo. Mietityttää vain että miksi ihmeessä ihmiset tuollaisia koiria yleensä pitävät "lemmikkeinään". Naapurissa sattuu olemaan jotain koko lailla suurikokoisia koiria, joita varten on pitänyt rakentaa pihalle varsin jämäkkä häkki ja sieltä käsin ne koirat kommentoivat raivoisalla haukunnalla suunnilleen kaikkea liikkuvaa. Ja ne koirat on tosiaan sellaisia ettei tekisi mieli joutua niiden kanssa tekemisiin. Enkä ole joutunutkaan kun ovat siellä häkissä, siinä mielessä omistajille plussa. Mutta mitä ihmeen iloa sellaisista pedoista on?


      • EiOleJärkeäEi
        MitäJärkeä kirjoitti:

        "Neuvo:Älkää viekö vihaisia,arvaamattomia ja agressiiviseksi tiedettyjä koiria ihmisten lähelle ilman kuonokoppaa."

        Asiallinen neuvo. Mietityttää vain että miksi ihmeessä ihmiset tuollaisia koiria yleensä pitävät "lemmikkeinään". Naapurissa sattuu olemaan jotain koko lailla suurikokoisia koiria, joita varten on pitänyt rakentaa pihalle varsin jämäkkä häkki ja sieltä käsin ne koirat kommentoivat raivoisalla haukunnalla suunnilleen kaikkea liikkuvaa. Ja ne koirat on tosiaan sellaisia ettei tekisi mieli joutua niiden kanssa tekemisiin. Enkä ole joutunutkaan kun ovat siellä häkissä, siinä mielessä omistajille plussa. Mutta mitä ihmeen iloa sellaisista pedoista on?

        Olen ollut huomaavinani tällä palstalla, että harva koiranomistaja on järkevä. Koiria kai pidetään vain muiden kiusaksi ja etenkin näitä purevia räksyttäjiä.


    • kuinkahanon

      Aika outo rituaali, ei mulla ole yksikään koira moisia harrastanut

    • näyttelypiski

      Näyttelyissä ja mätsäreissa koirat pengotaan hampaista perskarvoihin, koetetaan kiveksetkin, eikä siinä tuomarit mitään rituaaleja harrasta, eikä koirat juurikaan tuomareita ole pureskelleet, kaikilla on ollut sormet tallella

    • koiravalintatärkeää

      Jos aloittaja koira on noin herkkä puremaan,sille kannattaa muiden turvallisuuden vuoski laittaa koppa päähän.
      Hyväkäytöksiset,sosiaaliset koirat ei pure ketään.Vika on koirassa,jos se puree silittäjää.Ja omistajassa,jos se tuo selkeästi agressiivisen koiran ihmisten imille.
      Jos koira on sellainen,että saattaa purra,jos joku ojentaa käden sen suuntaan,niin se koira ei ole yhteiskuntaan soveltuva.Ja se kannattaa pitää siellä perähikijäll pirtssä,tai tukevassa tarhassa.Eikä raahata sitä ihmisten lähelle,sehän on riski muille .

      Mulla viisi koiraa ollut,ja kaikkia on vieraat saaneet silitellä,ja hamapaita katsella jos haluavat.Ei yksikään koirstani ole purrut toista koiraa ,eikä ihmistä,eivätkä murisseet kellekkään.
      Erikokosia,ja eri rotusia ovat kaikki olleet,joten rodun valinta ei ole sosialisuutta aiheuttanut.Vaan se,että valitaan koira käyttötarkoituksen mukaan,ja itselle sopiva rotu.Jonka kanssa sitten pärjää kylillä,ja kaupungeilla.Sosiaalinen ja iloinen koira on mahtava seuralainen,ja ilahduttaa kivasti ventovieraitakin,kun hekin saavat siitä heti kaverin :)

    • TeenSiisOikein

      No näköjään sitten itse kohtaan koiran juuri kuten aloittajan mielestä kuuluukin eli välinpitämättömästi.

      Se johtuu siitä, etten erityisemmin ole kiinnostunut koirista. Tosin olen joskus ollut aistivinani, että koiran omistaja ei pidä siitä, että hänen lemmikkiään "ei huomata". :D

    • Yksilöitä

      Ymmärrän mitä aloittaja tarkoittaa, se pätee arempiin koiriin, joilla ehkä huonoja kokemuksia kohtaamisista ihmisten kanssa. Jos et tunne koiraa, niin on hyvä ensin kysyä omistajalta voiko koiraa lähestyä ennen kuin menet silittelemään.
      Tosin ei sekään aina tarkoita että tapaaminen sujuu ongelmitta. Itse juuri hiljattain yritin päästä rapsuttamaan naapurin suloista pikkukoiraa, kysyin luvan ja sen saatuani kumarruin silittämään. Koira nuuhkaisi kättäni kerran ja alkoikin sitten haukkua hurjasti. Luultavasti se haistoi minussa oman koirani, josta se ei tykkää ollenkaan. Häntä kyllä heilui eikä se yrittänytkään purra, mutta eipä meistä kavereitakaan tullut. Ei kaikki tykkää kaikista pätee myös koiriin eikä mielestäni kenenkään pidä pakottaa koiraa tutustumaan jos koira siitä stressaantuu. Yksilöitä koiratkin ovat niinkuin me ihmisetkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      292
      3361
    2. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      25
      3314
    3. TTK-tähti Saana Akiola paljasti tv-ohjelmassa tapahtuneen ahdistelun

      Olisko pitänyt suunnitella ulostulo paremmin? Nyt lehdet soittelevat kaikki 8 läpi ja kuusi sanoo ettei koskenut häntä.
      Maailman menoa
      26
      2140
    4. Mitä haluaisit sanoa hänelle

      Nyt tällä hetkellä?
      Ikävä
      133
      1972
    5. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      35
      1964
    6. Elisa laskuttaa jo sähköpostilaskusta erikseen euron

      Paperilaskuista on otettu lisämaksua jo ajat sitten, mutta nyt Elisa ottaa euron siitä että lähettävät sähköisen laskun
      Maailman menoa
      119
      1711
    7. Oho! Susanna Laine kohtasi epäonnea lomareissulla Italiassa - Avaa tilannetta: "Vähän sahaavaa..."

      Ou nou! Tsemppiä kuitenkin loppulomaan Italiassa, Susanna Laine ja mahdollinen seuralainen! Lue lisää ja katso kuvat:
      Suomalaiset julkkikset
      7
      1450
    8. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      44
      1408
    9. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      2
      1293
    10. Väliämme on noin 6 km

      Niin lähellä ja niin kaukana. Sinä olet kotona, minä olen kotona. Olet jo unessa. Mutta kun herään, olet jo töissä ja vä
      Ikävä
      9
      1193
    Aihe