Keskustelu

Keskustelu on mielipiteiden vaihtoa siihen osaa ottavien välillä.

Keskustelulla pitää olla aihe, josta keskustellan ja perustelut aiheen merkityksestä ja sisällöstä.

Aiheesta voi olla samaa tai eri mieltä. Samanmielisyyskin on perusteltava yksilöllisesti, kohteliaasti ja asiallisesti. Olen samaa mieltä, ei ole mielipide lainkaan.

Eri mieltä oleminen tuo keskusteluun lisäarvoa merkittävästi. ja on sellaisena virike keskustelulle.

Riitely ja muihin kirjoittajiin kohdistetut moitteet pitäisi kieltää ja pahimmissa tapauksissa poistaa ja banneroida eli estää kirjoittaja osallistumasta.

22

318

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aamu-raivarit

      Joko taas näitä ohjeita? Lopeta hyväukko tuo neuvominen.

      • apilankuk-ka

        Aamuraivaritko - akka vastavirtaan
        suonet tukosko kun ei lämpö rintaan
        sappi kiehuu nousee suuhun
        paras kiivetä takas puuhun.


      • En minä ohjeita anna, esitän vaan käsityksiäni keskusteluista.


    • Hyvä muistus miten keskustelut sujuisi paremmin, näin heinäkuun viimeisenä aamuna. Lukuisia kertoja on selkeän keskustelun malli annettu, mutta kaikkihan tiedämme, miten aihe jää varjoon, kun epäolennaiset purkaukset saa sijaa.

      Ärtyvyyskynnyskin on erilainen ihmisillä, kiinnostavuuden puute ehkä aiheeseen, kannattaneeko niitä luetellakaan , kun ei voi tietää.

      Minusta on ollut antoisaa saada osallistua, tai lukeakin vain monipuolisesti käsiteltyjä aiheita, niin paljon tietoa on jaetuissa ajatuksissa siloin löytynyt.

      Se kyllä jättää hyvän mielen lisäksi, tunteen ystävällisyydestä ihmisten kesken.
      Kiitos hyvästä kehoituksesta 🌷

    • Ramoona_

      Keskustelu keskustelusta on ikuisuusaihe, mutta tuskinpa suuria läpimurtoja tullaan palstan keskustelukulttuurissa näkemään ! On keskusteluja ja keskusteluja : vaalipaneeleissa voidaan vaatia perusteltua argumentointia, niissä haetaan voittoa muista, halutaan vakuuttaa äänestäjät oman näkemyksen paremmuudesta. Mutta tämähän on dialogia, vuoropuhelua , leppoisa kahvipöytä, aiheetkin liikkuvat kaikilla elämänaloilla. Näkemyksiä, kokemuksia, elämyksiä, intuitiota...ei kaikkea tarvitse niin ryppyotsaisesti perustella ja eritellä. Huumori on bonus, kaivattua lisäarvoa. Aiheesta voi rönsyillä, lisäillä musiikkilinkkejä, innostua vaikka hakemaan faktatietoa. Aihe elää omaa elämäänsä kun sille antaa tilaa, kuuntelee muita ja antaa itselleen mahdollisuuden jopa muuttaa mielipidettään. Mielipiteensä siis voi vaihtaa alkuperäistä parempaan keskustelun tuloksena. ;)

      Laki, palstan säännöt ja hyvät tavat pohjana, mutta tokihan huumori, persoonallisuus, värikkyys saavat näkyä. Iloista ilmettä ja myönteisyyttä tietysti toivoo, mutta saahan kiukkukin joskus esiin tulla, kunhan ei kohdista henkilökohtaisesti toiseen palstakirjoittajaan, jolla ei ole osaa ei arpaa kiukun syyhyn. Väitelläkin voi ihan väittelyn ilosta, ihan sama, kumpi oikeasti on oikeassa. Tietysti on suuria maailmankatsomuskysymyksiä , joissa toisten ihmisten syviä arvoja ei pidä loukata.

      Noela sen sanoi, tämä on jakamista. Ajatusten jakaminen ei vie itseltä mitään pois, vaan antaa lisää ajateltavaa. Oma valinta on, mitä säästää, mitä hylkää.

      Noéla...tuohan kuulostaa kivalta, mielessäni lausun pitkän vokaalin ja la-pääte sointuu naisellisena. :)

      • Kyllä Sinulla kielikorvaa on Ramoona 🙂, noin se sointuu minullakin.
        Kirjoitusasu seilaa Noëla'sta Noële:n, mutta otin tuon pelkistetyn näin suomalaisena.
        Tuo huumorin käsittäminen onkin arvoituksellista, viimeksi joku käsitti minun "hirnuvan" R:n kirjoitusvirheelle, minä kun todella huvituin tavatessani vierasta sanaa! Ei Ruune väärinkäsitä noin pieniä juttuja sentään.
        Mutta paras on, "varovasti silloin alta sillan, altaaa siiillan, tonttu näki~~~ kukkuiko käki,...jne. terve 😊


      • Kuka.valvoo.sääntöjä

        Palstalla on jossain ilmoitettu säännöt, mutta valvooko niitä kukaan ? Muistan jonkun luettelon missä on kiellettyjä asioita. Pelkkä linkki, mainostus, massapostitus, henkilökohtaiset solvaukset jne. Näyttää olevan joussain ketjuissa paljon poistettuja viestejä, kenen toimesta ? Ruunella taitaakin olla ihan omat säännöt. Ainakin viisi vuotta on muita opettanut ja valittanut osamattomuudesta.


    • Minä vaan ajankulukseni kun ei ollut mielessä hyvää keskustelunaihetta..

      Yllättävää Sinun, Ramoona, suhtautumisesi.

      Parempia keskusteluja!

      t. ruune

    • Ramoona_

      Onpa hauskaa, että pystyin yllättämään Sinut Ruuneman. :)

      Kannatan monimuotoisuutta kaikkialla, miksen keskusteluissakin. Tietysti asiayhteys ratkaisee, kaipaako jokin väittämä kunnon asiaperusteluja ja aukotonta faktatietoa, vai voiko ihan omien kokemusten , havintojen ja tunteiden perusteella keskustella. Koska eri alueille on omat erikoistuneet palstansa, mielestäni tällaisella kahvikeskustelupalstalla pitää olla suurpiirteisempi ja sallivampi aiheiden ja niiden käsittelyn suhteen. Toki itsekin keskustelen täällä ikäisteni palstalla kaikesta mieluummin kuin erikoispalstoilla. Mainitsinhan lain, palstan sääntöjen ja hyvien tapojen puitteet. Hassuttelukin on sallittua, itse olet antanut siitä esimerkkejä. Väittelyllä väittelyn vuoksi tarkoitan leikkimielistä kinailua, ei täällä tohtorinväitöksiä kaivata . Haastetta saa intoksista...joskus pyöriteltiin täällä sanoja intos ja taisi olla myös inte.

      Toisiamme kannustavia, kunnioittavia (tai edes sietäviä), keskusteluja ...mielellään iloisen innostaviakin !

    • jjoutava

      Hyvää keskustelunaihetta on keskustelu hyvän aiheen perustelusta ja aiheen merkityksestä. Miettiä pitää ja muistaa sääntöjä ennen kuin voi aloittaa. Painappa mieleesi säännöstö ja aloita vaikka säännöstöstä niin päädyt mietintöön säännöstön tarpeellisuudesta. Tästä kirjoituksesta ei ole tarpeen nostaa mitään yleistä suutuntoa onpahan osanotto keskustelluun.

      • Joutava se yllätysten mies on kerta kerran jälkeen 🤣 Nasevasti vastaa vastaansanomattomasti vaadittuun keskustelutaitoon!
        Hulvattoman rennosti on varaa irroitella kun sille päälle sattuu,..siinä sitä itsensä tuntemista tarvitaan.

        Minustakin on hauska ottaa riskejäkin heittäytymisessä, useimmiten se kannattaa, ainakin nauttii matkasta enemmän.

        Käväisin Vantaalla katselemassa tuttuja paikkoja kesämökkiajoilta, aikaahan se vei, mutta sitä mukavampi onkin nyt asettua tv-stooliin jääkaappikin hyvin varustettuna taas, katsastelemaan maailman menoa.


    • katicatleija

      Aloituksesta sen verran sanon että muistan lukeneeni tuon ennenkin. Onkohan ruuneperikin alkanut arkistoida viestejään.
      Minäkin tuonne runoketjuun vanhan runotekeleeni nostin kun en saanut runosuontani avattua.

      • En ole koskaan arkistoinut viestejäni enkä aio niin tehdä vastaisuudessakaan.

        Mitäs me rollaattori-ihmiset? Kasvava kansanvarako? Heh heh!


      • Katt.leija
        Ruuneman kirjoitti:

        En ole koskaan arkistoinut viestejäni enkä aio niin tehdä vastaisuudessakaan.

        Mitäs me rollaattori-ihmiset? Kasvava kansanvarako? Heh heh!

        Hyvä ettet arkistoi, näin arvelinkin. Tuo rakas aloituksen aihe on jo niin mieleesi sementoitunut, että meikäläisestäkin tuntuu että aiemminkin tuon olen jo kuullut.
        Jotkut kuulema arkistoivat nämä aareensa, olen minäkin kaikki "runoni" kerännyt jälkeenpäin täältä muistoksi. Enhän ennen somea ikinä värssyjä tehnyt. Nytpä menen kauppaan ilman rollaattoria, vain kävelysauvat apuna; olkalaukussa kolme muovikassia, kai ne kaupassa täyttyy, Poikani töistä tullessaan tuo minut tavaroineni kotiin.
        ps. suosittelen rollaattorilenkit kuuluvaksi jokapäiväiseen ohjelmaan. Jos väsyttää siinä voi istua lepäämäänkin.


    • Osaamatonosku

      Nyt täytyy ruunen säännöillä perustella, jos on samaa mieltä. Eri mieltä ei saa tietenkään olla ruunen kanssa, huonojen kirjoittajien kanssa voi olla eri mieltäkin.

      • Eri mieltä voi olla asiasta kuin asiasta. Perustelut pitää kuitenkin esittää.


      • On aiheita, jotka monien mielestä ovat loppuunkaluttuja, niiden käsittely muodostuu useimmiten inttämiseksi kahden eri mielipiteen välillä eikä johda mihinkään järkevään lopputulokseen. Kaikkein ikävintä on kuitenkin tälläe palstalle soveltumaton matukeskustelu mutuperiaatteella, joka useimmiten on puolueprogagandan värittämää ilman minkäänlaista kritiikkiä.


    • Kovin harva täällä kritiikittä jää.

      • Sori, tarkoitin kyllä ao. keskusteluissa ilmenevää itsekritiikin puutetta, kirjoittajat esittävät väitteitä uskoen niiden olevan faktoja.


    • egttä.pitäköön.mielipite

      Keskustelu on muka mielipiteiden vaihtoa, aloittaja toteaa.
      Tämän kijoittajalla on siinä määrin hyvät mielipiteet, että niitä
      ei vaihdeta mihinkään

    • Ruunetoivoo

      että sä tuut oman mielipittess kansa ja lähdet täältä Ruunen mielipittee kansa.

    • eiparanevaihdossa

      Kyllä mielipiteensä saa vaihtaakin jos toisiin ajatuksiin tulee. Mutta ruunen mielipiteisiin ei kannata vaihtaa, kun on niin typerät perustelut hänellä. Ainakin ruunen pitää maksaa vaihossa iso vaihtoraha,

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      193
      4384
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      240
      2375
    3. 133
      1657
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1351
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      181
      1127
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      80
      1066
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1064
    8. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      57
      1000
    9. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1000
    10. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      71
      985
    Aihe