Raumalaiset kiinteistönvälittäjät

SijoittajaJ

Turkulaisena sijoittajana ei ole paikallisten toimijoiden tavoista hoitaa työtään juurikaan kokemusta, mutta se vähä mitä on kertyny on huonoa. Aika villi meno Raumalla ja se näkyy myös välittäjien toimintatavoissa. Onneksi on varmasti poikkeuksiakin ja niistä mielellään kuulisin.

Turussa lähtokohtaisesti toimitaan nyt ainakin lakien mukaan, mutta huomioidaan myös hyvän välitystavan ohje. Aika lailla eri tavalla myös panostetaan ilmoituksiin ja valokuviin. Täällä ilmoituksissa ei juuri laadukkaita valokuvia näe ja ilmoitukset ovat aika luokattomia. Täällä selvästi mennään muutenkin harmaalla alueella ja välillä näyttää, että rikotaan lakia tai vähintään ei ainakaan noudatateta alan vallitseviä ohjeita.

Mihin toimistoon täällä kannattaa kääntyä, josta tietää saavansa asiallista palvelua ja missä asiat hoidetaan kunnolla? Rauma alkaa näytellä mielenkiintoista sijoituspaikkakuntaa. Osa tätä toimintaa on tietää kenen ilmoituksiin voi suhtutua vakavasti ja kenen toiminta on rehtiä ja reilua.

37

6459

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pumppernikkeli88

      Raumalla 1973 rakennettu talo muuttuu pintaremontissa ihan uudeksi. Kiinteistönvälittäjien näkemyksen mukaan. Raumalla on muitakin kymmeniä vuosia vanhoja taloja jotka ovat kokeneet uudelleen valmistumisen ihmeen. Kiinteistönvälitystoiminta on nykyään ihan luokatonta eri puolilla maata. LKV-tutkinto ei takaa, että välittäjä ymmärtäisi asunnoista tuo taivaallista. Tahdottomia puhutaan yli, samoin niitä jotka eivät pääse henkilökohtaisesti katsomaan, esim paluumuuttajat ulkomailta. Vanhuksia kusetetaan ja kaikkien myyntiin asuntonsa antavien hinta-arviota rukataan alaspäin 10-30 tuhatta. Kuntotarkastaja ja LKV ovat kimpassa ja kumpikin kusettavat sen minkä ehtivät. Kuntotarkastaja on kuuromykkäsokea ja ymmärrysvikainen. Moni LKV ei järjestä yleisnäyttöä lainkaan. Yksi oma kokemus, tutuilta ja sukulaisilta useampi kokemus.

      • vastaajapalvelu

        Onpa hieno firma. Tai siltä ainakin vaikuttaa. Onko yhteystietoja?


    • perus-pertti50

      Paskaa saa kun raumalla asioi. Yks raumanmeren kiinteistön välityksen tyyppi vaitti taloa hyväkuntoiseksi vaikka se oli puoliksi homeessa. Hintaakin oli 90 000 liikaa. Piti soittaa jethrolle että tulee hoittaa homman kun muut ei osaa.

      • ihanaa.kun.onihanaa

        Ummehtunut ilma ja homeenhaju peittyy mukavasti kun kaataa päällensä pullon PARFFYYMIÄ. Monet on temput vikojen piilottelussa.


    • gryndeer

      Näin raumalaisena asuntosijoittajana (20vuotta) olen törmännyt muutamiin epäkohtiin. Esim. jos asuntoa myydään ennen putkistosaneerausta hintaan 100000 euroa on hinta remontin jälkeen 140000 euroa. Eli koko saneeraus siirtyy uudelle ostajalle. Härskimmät lyövät remontin hinnan vastikkeisiin ja silti nostavat silti asunnon hintaa.
      Toinen ongelma on, että kiinteistövälittäjä tarjoaa ns. välistä asuntoa tutulle sijoittajalle, mutta laittaa asunnon noin niinkuin nimellisesti julkiseen myyntiin.
      Jotkut suosittelevat ´´omaa´´ pankkia lainanantajaksi, onhan näitä.
      Pistäkää jotain konkreettisia epäkohtia framille, niistä voi itsekin oppia jotain.

      • SijoittajaJ

        Hyvät kohteet ilmestyvät nettiin hetkeksi ja kun niiden perään soittaa ja pyytää yhtiön papereita, onkin asunto jo myyty. Silloin väkisin herää epäilys, että myydäänkö se jollekin välittäjän tutulle. Joku sijoittaja on varmasti tyytyväinen, mutta myyjä olisi varmasti saanut paremman hinnan, jos välittäjä olisi pitänyt edes yhden julkisen näytön.

        Sijoittajan näkökulmasta minua häiritsee todella luokattoman huonot ilmoitukset. Esim. hyvin harvoin niihin kirjoitetaan yhtiön tulevia remontteja. Kuvat kännykkäkameralla otettuja ja teksti kirjoitusvirheitä täynnä olevaa minimalismia. Kohteesta ei oteta juurikaan selvää ja välittäjän puheita ei ammattilainen pysty ottamaan lainkaan vakavasti. Raumalla on aina soitettava isännöitsijälle sekä hallituksen puheenjohtajalle. Useinkaan tänne ei ehdi paikalle, kun hyvä kohde on jo myyty.

        Olisi oikeasti syytä vähän uudistaa menettelytapoja ja laatuvaatimuksia Raumalla. Raumalla asunnon myyjät eivät saa mielestäni välityspalkkiolle vastinetta. Ihan liian vähän kilpailua ja ihmiset tyytyvät keskinkertaisuuteen.


    • Hipputt

      Erityisesti pienet kämpät kannattaa raumalla vaa myydä ite suoraa eikä ees käyttää mitää välittäjiä. Huonoja kokemuksia täälläkin raumalaisten välittäjien toiminnasta.

    • gryndeer

      Niin siitä isännöitsijälle soitosta esimerkki. Tapahtui viime viikolla. Kysyin tulevasta putkistosaneerauksesta, noin hinnasta, milloin valmis, ym. Vastaus oli ja tämä on tosi.
      ´´En oikein tiedä kun olen vaan töissä täällä´´, soita Tiinalle. Ja minähän soitin, no en tiedä asista vieläkään mitään.

    • Matti-K

      Se ketä myy oman asuntonsa kannattaa kuitenkin olla yhteydessä useampiin ostajiin tai pitää useampi näyttö. Riittävää kauppaamista voi vaatia myös välittäjiltä. Jos asunnon myynnistä ei ole kokemuksia tai siihen ei saa vinkkejä voi olla parempi antaa välittäjän kantaa vastuu. Sokeasti ei voi luottaa mihinkään, mutta ainakin LKV ihmisiä valvotaan jossain määrin.

      • SijoittajaJ

        Raumalla on ehkä totuttu siihen, että vain välittäjä osaa hoitaa asunnon myynnin. Myyntiin ei toki kannata itse ryhtyä, jos ei asiaan ole lainkaan perehtynyt. Kiinteistöä en myöskään lähtisi itse myymään. Helposti myytävien kohteiden osalta kannattaa asiaa harkita ja siihen myös sitten panostaa. Selvittää välittäjiltä hintatason ja oikeasti hankkia tarvittavat paperit - isännöitsijäntodistuksen ja muut yhtiön paperit (tilinpäätös etc.). Järkevä hinnoittelu ja tarvittavat asiakirjat ovat kaiken perusta.

        Kannattaa pyytää useamman välittäjän arvio ja vähän haastaa välittäjää ja katsoa osaako hän hommansa. Eniten harmittaa niiden puolesta, jotka sokeasti uskovat välitysliikkeen hoitavan asian parhaalla tavalla. Kaikki välitysliikkeet eivät Raumalla ole ihan maineensa veroisia.


    • Hipputt

      Se totta, että pätevä välittäjä on aina mies/nainen paikallaan. Valitettavasti vastaan on tullut pari, jotka ei tuohon ryhmään kuulu. Välittäjän valinnassa kannattaa olla aika tarkkana! Voiko joku suositella asiansa oikeasti osaavaa välittäjää Raumalla?

      • on.ilmoja.pidellyt

        LKV-tutkinto on ihan vitsi. Harva välittäjä kykenee ymmärtämään edes ilmastoinnin ja ilmanvaihdon välistä eroa. Huoneistokohtaisesta ilmastointilaitteesta puhutaan, mutta osoittautuu, että on huoneistokohtainen ilmanvaihtokoje/-kone. Ihme kun kukaan ei ole vielä keksinyt kehua että asunnossa on huoneistokohtainen ilmastus.


    • tasopoliisi

      Usein välittäjät piilottelee vikoja mitä asunnossa on ja pyytävät ylihintaa.

    • ÄitiEtsimässäAsuntoa

      Rauman ovat vallanneet yksityiset asuntosijoittajat, tyttärellemme olemme opintojen ajaksi etsineet yksiötä tai pientä kaksiota kohta kaksi vuotta. Tällaiset asunnot ovat kiven alla. Opiskelijoilta on hyvä kiskoa korkeaa vuokraa vuoden määräaikaisilla sopimuksilla! Menevät härskeimpien ostotarjouksien tekijöille ja välistävetäjille joilla on suhteet kunnossa välittäjiin?
      Tästä hyötyvät kierot välittäjät ja rahakkaat sijoittajat... Vaatikaa ja pitäkää siis riittävää myyntiaikaa asunnoillenne, muuten ne menevät heti niin kuin Gryndeer ja SijoittajaJ jo kirjoittivat. Muuten hyväveliverkosto pitää huolen omasta parhaastaan.

    • EtelanEsko

      taitaa tassakin ketjussa olla mukana hyvaveli-sijoittajia ketka haluavat suositella omaa "luottovalittajaa". saavat sitten omat asuntonsa halvalla. vai haluaako joku perustaa uuden valitysliikkeen, kun ensin vanhat ovat saaneet lokaa niskaansa?!?

      onneksi ma jatin rauman taakseni ja tulin espanjaan. taalla ainakin tietaa etta aina yritetaan vahan viilata holmoa linssiin...

    • gryndeer

      Sitä vielä, että jos jollakulla on keskustan lähellä yksiö, tai kaksio myytävänä, sano ihmeessä. Olen aina avoin hyville asuntokaupoille, siis edullisille asuntokaupoille.
      Ilmoita vaan niin laitan yhteystiedot, niin voidaan jatkaa.

      • KallistaOn

        Ahteentiellä olis useampikin kaksio, edullisuus vaan on kaukana. Ja putkiremppakin painaa päälle.


    • SijoittajaJ

      Onneksi Turussa riittää vielä ostettavaa. Katsotaan mitä 2 vuoden aikana saa Raumalla aikaiseksi. Kaikille menestystä tuleviin kauppoihin - olet sitten ostamassa tai myymässä. Nyt on Raumalla kaikki omat kohteet vuokrattuna hyville vuokralaisille.

      • Anonyymi

        Onnittelen hyvistä vuokralaisista. Osta meiltä talo rak. 1989 alkup. Hyväkuntoinen tee.tarjous


    • gryndeer

      Mielestäni Turussa EI ole ostettavaa, siis sijoitukseen. Silloin kyllä, jos asunnon hinnan nousu on prioriteetti. Osto vuokraamiseen on mennyt jo vuosia sitten. Vuokrat ei kompensoi tuottoa. Olen tutkiskellut hinta/vuokratuotto, niin pyöritään nollan pinnassa, siis prosenteissa. Käsittääkseni tuoton pitäisi olla 5% yli, siis riskiin nähden.
      Olen muuten kuullut luotettavalta taholta, että jotkut ostaa sijoitusasunnon omalla rahalla, ei siis velkavivulla, no tapansa kullakin. Niin valtio kiittää. Kannattaa laittaa mielummin omat rahat osakkeisiin. No tämä on vaan minun mielipide.

      • SijoittajaJ

        Pitää osittain paikkaansa. Turussa on vaikea päästä yli 5 prossan tuottoihin, kun ei ota arvonnousua huomioon ja ottaa huomioon realistisen remonttivaran. Keskustassa asuntojen arvo on kuitenkin noussut hyvin, yksiöissä luokkaa 13 % viime vuoden keväästä. Vuokratuottoa saa yli 6 % Turussakin, kun tietää mistä ostaa. Keskustassa hyvän kohteen vuokratuotto on 4.5 % (remonttivaralla, ilman arvonnousua). Velkavivun käytöstä voisi tehdä vaikka oman topicin, kuten myös pörssisijoittamisesta. Kumpaankin on vuosien metodit.


    • Ent.raumalainen

      Fajanssi hyvä ja asiallinen palvelu ja kuvat asiallisia..
      Suosittelen heitä

      • ExRauma

        En suosittele fajanssia. Ylihintasia arvioita ja TJ koppava ja ylimielinen.


      • Vajanssi

        Pitää paikkansa,ärsyttävä tyyppi.


      • Eijatkoon

        Komppaan tätä. Jos asunto on Fajanssissa myynnissä, jätän suosiolla väliin. Mikäli tarjoaa alle pyyntihintaa, on suurin piirtein rikollinen.


      • Anonyymi
        ExRauma kirjoitti:

        En suosittele fajanssia. Ylihintasia arvioita ja TJ koppava ja ylimielinen.

        Todella tylyä, asiantuntematonta ja välinpitämätöntä "asiakaspalvelua". En ikinä, ikinä ottaisi Fajanssia välittäjäksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todella tylyä, asiantuntematonta ja välinpitämätöntä "asiakaspalvelua". En ikinä, ikinä ottaisi Fajanssia välittäjäksi.

        Näin on! En ikimaailmassa Fajanssin kautta asuntoa ostaisi enkä myisi! Ketä tahansa muu välittäjä / myyjä paitsi Fajanssi!


    • Tilannepäällä

      Onko liikkeellä sijoittajia, ostavat omakotitaloja niin että asukas voi jäädä vuokralle, maksaen itse kulut asumisesta

    • Pettynytonhän

      Ainoa kokemus itselläni on välittäjästä, joka lupaa ottaa yhteyttä määrättynä päivänä muttei otakaan. Mitään ei kuulu. Annan arvoa ihmiselle, joka pitää sanansa.

      • Mistätäälläpuhutaan

        Yhteydenpito välittäjään on oletettavasti hankalaa, jos yhteystietoja ei ole päivitetty. Jos on niin silloin ongelmaa ei pitäisi olla, jollei tietoja ole salaiseksi asetettu.


    • Turkulainenhoitaa

      Mää en välitä kiinteistöistä. Niiden verotuskin nousee!

    • oikeuttavailla

      Raumalla on kiinteistövälittäjä joka tulee paikkalle, tekee arvion toisen henkilön kutsumana antaa ylihintaisen kirjallisen arvion tutustumatta/ tietämättä kohteesta , uskoen mitä hänelle tarinoitu " karkaa" paikalta kun selviää asioiden todellinen laita.

    • Ette_kuseta_enää

      Fajanssi on täysi huijaripulju. Lipevä välittäjä yritti kusettaa maksamaan satojen eurojen laskun, joka hänen virheestään oli jäänyt huomioimatta sopimuksessa. Ylempänä mainittu ylimielinen TJ suostui maksamaan laskun vain, koska oikeuskin varmaan päättäisi sen kuuluvan heille. Mitään pahoitteluja ei kuulunut. Pienempiä huijauksia en jaksa luetella. En voi suositella.

      • Anonyymi

        Heille on oikeuskin tullut tutuksi nykyisen myyntijohtajan tuomion myötä. Tosin petos tapahtui toisessa yrityksessä mutta jos on tuomittu maksamaan yli 200 000 e korvauksia kymmenille asianomistajille niin enpä antaisi omaa asuntoa heidän vastuulleen.


    • k333L

      Ainakin Fajanssin äärimakeilevat myyntitekstit on herättäneet huomiota, ei ainakaan hyvällä tavalla minussa. Jonkun merenrantamökin myynti-ilmoitus oli kyllä jo aivan naurettavaa ".....täällä kun heräät meren ikiaikaiseen huminaan ja annat merituulen hyväillä kasvojasi jne blaa blaa blaa"

      Kai tuo joihinkin tehoaa mutta itsellä ainakin vaan naurattaa ja en varmasti käytä kyseistä firmaa.

    • PanoksetKovenee

      Odotin ainoostaan vuoden verran mutta nyt en enää
      Panokset kovenee.
      Se on 3 markkaa tai mää riisun itteni alasti. Kolme markkaa. Varoitan että mää olen täällä vaatteitten alla jo valmiiksi alasti.

    • Anonyymi

      Jonne takasi 👍

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1451
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1281
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1245
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1185
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1073
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1053
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe