Ilokseni pääsin opiskelemaan SoTe- alaa pääkaupunkiseudulle.
Toiveena olisi suorittaa ainakin yksi harjoitteluista ulkomailla. Miten harjoittelujaksot ajoittuvat esim. sosionomiopinnoissa? Voiko harjoittelusta tehdä vaikka vaan osan ( esim. 3 viikkoa ) ulkomailla ja loppupätkän Suomessa?
Koska ensimmäinen harjoittelu?
5
3088
Vastaukset
- Keijollaonkihti
Kuhan nyt saat edes sen harkkapaikan. Ja vitustako minä tiedän miten tämän ? amkin käytännöt menee. Joissakin on 2 harkkaa toisessa 3 joissakin harkka sisältyy lukuvuoteen ja toisilla kesälle.
Turun AMK:ssa ainakin oli 10 opintopistettä perusharjoittelua ja ammattiharjoittelun laajuus oli 20 opintopistettä. Mielestäni ainakaan Turun AMK:ssa ei ollut rajoituksia, miten tai missä pätkissä harjoittelukokemuksen hankki oli se sitten kotimaassa tai ulkomailla. Itse tein perusharjoittelun vielä polkuvaiheessa ensimmäisen vuoden kesällä, ja sitten olin 20 opintopisteen ammattiharjoittelun toisen vuoden kesällä alkukesästä vähän reilun juhannuksen yli ihan kotikaupungissani.
Kannattaa olla ajoissa liikenteessä harkkapaikan etsinnässä, sillä itse en löytänyt juuri mitään järkevää paikkaa itselleni. Kannattaa myös muistaa, että harjoittelu voi toimia hyvänä verkostoitumismahdollisuutena tulevaan työnantajaan, jos löytää esim. kotipaikkakunnalta hyvän firman tai peräti oman kunnan, missä tekee harjoittelun.
Itsekin olisin päässyt Skotlantiin vaihtoon, mutta en saanut rahoitusta järjestymään, olisin tehnyt joitain opintoja siellä, ja samalla tutustunut paikalliseen kulttuuriin ja ihmisiin, mutta lopulta olen onnellinen, että en lopulta päätynyt vaihtoon. Valmistuin 2017 helmikuussa hieman etuajassa.
Ulkomaille pääsee ja tilaisuuksia varmaan vielä tulee jollei muuta, niin ainakin säästämällä lomakassaa kuukausittain vaikkapa rahastoon, ja sitten ihan lomailemaan lähtee kohdemaahan.- aikuisopiskelija1
Minä olen eri alalta, mutta mietin että paljonkohan sitä kannattaa harjoittelusta pyytää palkkaa tai muuta korvausta? Kannattaako ihan ilmaiseksi mennä?
- 4354355435
En osaa vastata palkkaus kysymykseen. Itse ekaa vuotta kun opiskelin niin yritin ties mistä saada kunnon palkallisia kesätöitä. Eipä onnistunut. Koulun kautta yritykset tyrkyttivät lukuisia palkattomia harjoittelupaikkoja. Eipä napannut lähtä opintotuella mihinkään harjoittelemaan kun samat rahat saa tekemällä pari verkkokurssia.
Olen nimittäin aikaisemmin tehnyt melkein tuhat tuntia työharjoitteluita ammattikoulussa niin ei ilmainen työ enään nappaa. Onneksi puhutaan sentään toimistotason työtehtävistä AMK- harjoitteluissa tai ainakin oman alan työt ovat toimistohommia. Amiksessa sait painaa 3x12h päiviä 3.5e ruokarahalla. Jossain vaiheessa tollanen meno alkaa kyrpiä kun selkäkin hajoaa. Itsellä tosin alkaa jäämään nuo AMK:n harjoittelut rästiin jos johonkin paikkaan ei mene ensi kesänä. Asiasta tekee vaikean sekin, että pitäisi joku 4 sivun raportti tehdä harjoittelusta yms. Jotenkin vaan ärsyttää kaikki turha byrokratia AMK:ssa. - useinkannattaa
Kannattaako mennä ilmaiseksi harjoitteluun? Jos et saa palkallista harjoittelupaikkaa ja valmistuminen on harjoittelusta kiinni, kannattaa mennä harjoitteluun vaikka ilmaiseksi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nainen, yrittäessäsi olla vahva olet heikoksi tullut
Tiedätkö mitä todellinen vahvuus on? Selviätkö, kun valtakunnat kukistuvat? Miten suojaudut kun menetät kaiken? :/2091618Miettimisen aihetta.
Kannattaa yrittää vain niitä oman tasoisia miehiä. Eli tiputa ittes maan pinnalle. Tiedoksi naiselle mieheltä.1401384- 541133
- 721005
- 54995
- 106912
Nainen miltä tuntuu olla ainoa nainen Suomessa, joka kelpaa ja on yheen sopiva minulle
Sydämeni on kuin muuri, valtavat piikkimuurit, luottamusongelmat, ulkonäkövaatimukset, persoonavaatimukset ja älykkyysva52903Just nyt mä
En haluais sanoa sulle mitään. Voisi vaikka istua vierekkäin hiljaa. Ehkä nojaten toisiimme. Tai maata vierekkäin, ilman53860- 82830
- 31764