Ei ole totta se, että Molotov olisi pyytänyt

ei.neukku.anellut

marraskuussa -40 Hitleriltä lupaa hyökätä Suomeen. Se on Saksan tekemä väärennös.

Kysytääs miksi Molotov olisi mennyt lupaa kysymään. MR-sopimushan oli muuttamattomana edelleen voimassa joten mitään syitä erillisen hyökkäysluvan pyytämiseen ei pitänyt olla. Vai oliko ? Jos oli niin mitä. Kyllä on niin, että jos neukku tuolloin olisi halunnut hyökätä niin ei se suurvaltana olisi mennyt pokkuroimaan Hitlerin eteen sotalupaa anomaan. Se olisi hyökännyt ja sillä sipuli.

Saksan väärennös jota mielellään syötettiin Suomen kansalle pelon nostattamiseksi.

85

569

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sinänsä tyhmä aloitus, mutta vastataan silti. Pohjois-Suomessa oli saksalaisia sotilaita, jonka vuoksi Molotov halusi saada selville Suomen asema MR-sopimuksen suhteen. Venäläisen version mukaan Molotov kysi Hitleriltä, oliko Suomen asema sama kuten esimerkiksi Viro. Tuollista ei olisi tarvinut kysellä ellei tarkoitus olisi ollut liittää Suomi Neuvostoliittoon. Saksalaisen version mukaan Molotov nimenomaan sanoi että Suomen kysymys piti ratkaista " samalla mitalla" kuin Bessarabian ja Baltian kohdalla oli tapahtunut.
      Kun Hitler sanoi ettei uutta sotaa saa syttyä Itämerellä koska se ei ollut " Saksan edun mukaista", niin Molotov totesi siihen, että oli tullut " uusi momenti".

      Se, että suurvallan ulkoministeri kyselee vierailun yhteydessä Suomen kaltaisen valtion asemaa etupiirisopimukseen nähden voidaan pitää luvan pyytämisenä vallata maa.

      • ei.neukku.anellut

        -----Tuollista ei olisi tarvinut kysellä ellei tarkoitus olisi ollut liittää Suomi Neuvostoliittoon.---

        Ei ihan noin. Vaan ei olisi ollut tarvetta kysellä yhtään mitään kun MR-sopimus oli edelleen voimassa. Kyllä neukku olisi uskaltanut panna Saksan tapahtuneen tosiasian eteen.

        Se mikä olisi ollut neukun tarkoitus on ihan eri juttu ja sotaluvan kyseleminen on toinen juttu.


      • ei.neukku.anellut kirjoitti:

        -----Tuollista ei olisi tarvinut kysellä ellei tarkoitus olisi ollut liittää Suomi Neuvostoliittoon.---

        Ei ihan noin. Vaan ei olisi ollut tarvetta kysellä yhtään mitään kun MR-sopimus oli edelleen voimassa. Kyllä neukku olisi uskaltanut panna Saksan tapahtuneen tosiasian eteen.

        Se mikä olisi ollut neukun tarkoitus on ihan eri juttu ja sotaluvan kyseleminen on toinen juttu.

        Ei ihan noin. Vaan ei olisi ollut tarvetta kysellä yhtään mitään kun MR-sopimus oli edelleen voimassa."

        Pohkois-Suomessa oli saksalaisia sotilaita, joten Molotov halusi sen vuoksi tietää, mikä on Suomen asema ja oliko etupiirisopimus edelleen Suomen osalta voimassa. Tämä oli tärkeätä, koska Saksa olisi voinut käyttää omaa armeijaa N-liitoa vastaan siinä tapauksessa, kun NL olisi yrittänyt miehittää Suomen.

        " Kyllä neukku olisi olisi uskaltanut panna Saksan tapahtuneen tosiasian eteen."

        NL ei ollut vielä valmis sotaan Saksaa vastaan. Se ilmeni kun Hitler hyökkäsi Jugoslaviaan, jonka kanssa Neuvostoliitolla oli puolustussopimus. Stalin ei tehnyt mitään liittolaisensa auttamiseksi.

        " Se mikä olisi ollut neukun tarkoitus on ihan eri juttu ja sotaluvan kyseleminen on toinen juttu."

        Neuvostoliiton tavoiteet Suomen kohdalla on yhteydessä sotaluvan kyselyn kanssa. Kuten sanoin aikaisemmin, Molotovilla ei olisi ollut mitään syytä kysellä etupiirin voimassaoloa Suomen kohdalla ellei tarkoituksena olisi ollut liittää Suomi Baltian ja Bessarabian tavoin Venäjään. Sakalaiset joukot häiritsivät tämän vuoksi kovasti.


      • Anonyymi
        ei.neukku.anellut kirjoitti:

        -----Tuollista ei olisi tarvinut kysellä ellei tarkoitus olisi ollut liittää Suomi Neuvostoliittoon.---

        Ei ihan noin. Vaan ei olisi ollut tarvetta kysellä yhtään mitään kun MR-sopimus oli edelleen voimassa. Kyllä neukku olisi uskaltanut panna Saksan tapahtuneen tosiasian eteen.

        Se mikä olisi ollut neukun tarkoitus on ihan eri juttu ja sotaluvan kyseleminen on toinen juttu.

        ” Ei ihan noin. Vaan ei olisi ollut tarvetta kysellä yhtään mitään kun MR-sopimus oli edelleen voimassa. Kyllä neukku olisi uskaltanut panna Saksan tapahtuneen tosiasian eteen.”

        Ei olisi. Ei neukku ’kysynyt lupaa’ vaan oli huolissaan saksalaisista lomakuljetuksista ja niiden satunnaistappioista! Stalin oli erityisen tarkka siitä, että välit pysyy kunnoss! Esim neukkupropagandassa katosi M-R: n jälkeen kaikki saksalaivastuuseen viittaava.

        Tiedot löytyy saksalaisten pitämästä kokouspöytäkirjasta! On turha esittää, että siitä olisi tehty eri versio suomalaisille!


    • AloitusSilkkaaValetta

      Aloitus on silkkaa valetta!

      Tässä ratkaiseva kohta pöytäkirjasta:

      Molotov vaati, että Saksan oli vietävä joukkonsa pois Suomesta. Hitler kiisti, että "Suomi olisi saksalaisten joukkojen miehittämä". Joukot olivat vain matkalla Suomen kautta Norjaan. Mutta Hitler halusi tietää aikoiko Neuvostoliitto ryhtyä sotaan Suomea vastaan. Saksalaisten pöytäkirjan mukaan Molotov "vastasi tähän hiukan vältellen" eikä Hitler ollut siihen tyytyväinen.

      "Mitään sotaa ei saa syttyä Itämeren piirissä", Hitler vaati. "Se rasittaisi raskaasti Saksan ja Neuvostoliiton suhteita", hän uhkasi lisäten hetkistä myöhemmin vielä uhkauksen painoa sanomalla, että sellainen voisi aiheuttaa "arvaamattomia seurauksia". Mitä muuta Neuvostoliitto sitten Suomesta halusi? Hitler tiedusteli ja hänen vieraansa vastasi Neuvostoliiton haluavan "saman mittakaavan järjestelyt kuin Bessarabiassa" -joka tarkoitti ehdotonta Venäjään liittämistä. Hitlerin vastavaikutus on mahtanut saattaa jopa tämän häiriintymättömän neuvostoliittolaisenkin levottomaksi, sillä tämä kiiruhti kysymään Johtajan "mielipidettä siitä asiasta".

      NL:n toiminta Välirauhan aikana 1940-1941 tuki kyllä Molotovin aikeita!

      - 14.6.1940 NL ampui Suomenlahdella suomalaisen matkustajakone Kalevan mereen, jolloin miehistö ja matkustajat menehtyivät. Tällöin valliitsi täysi rauhantial! Tiltu selittäköön asian parhain päin!

      - NL perusti Suomeen oman militantin järjestön

      Suomen-Neuvostoliiton rauhan ja ystävyyden seura (SNS, myöhemmässä kirjallisuudessa myös SNS I) oli talvisodan jälkeen, välirauhan aikana toukokuun loppupuolella 1940 perustettu suomalainen järjestö. Toiminta-ajatuksena oli kirjallisuuden julkaiseminen ja kokouksien, juhlien ja esitelmätilaisuuksien järjestäminen. Seuran yhtenä perustajajäsenenä oli Mauri Ryömä, joka oli myös koko seuran olemassaolon ajan sen puheenjohtajana. Varapuheenjohtajana toimi Lauri Vilenius. Seura ajoi Suomen ja Neuvostoliiton suhteiden parantamista. Jäsenmäärä nousi melkein heti perustamisen jälkeen yli 35 000 jäseneen, ja organisaatio käsitti kaiken kaikkiaan noin 115 paikallisjärjestöä. Osaa sen jäsenistöä pidettiin kommunistien myötäilijöinä tai he olivat lakkautetun kommunistipuolueen entisiä jäseniä. Seura joutui heti perustamisen jälkeen, Suomen ja Neuvostoliiton väliseksi sisä-ja ulkopolitiikan välikappaleeksi, joko tahallaan tai tahtomattaan.

      ” Sensijaan, että hallitus olisi työskennellyt Suomen ja NL:n suhteiden saattamiseksi luottamukselliselle ja ystävälliselle kannalle, se päinvastoin yrittää jarruttaa tällaista kansamme elinetujen mukaista kehitystä...valtiovallan kontrolloiman sanomalehdistön kirjoittelu on edelleen NL:n kohtaan vihamielistä, mutta samaan aikaan pyritään estämään näiden maiden ystävällisiä suhteita kannattavan laajan kansalaismielipiteen julkisuuteen pääsyä ... ”

      – SNS:n lähettämä kirje eduskunnan puhemiehelle 26. kesäkuuta 1940.

      Seura hyökkäsi voimakkaasti hallitusta sekä erityisesti sosialidemokraatteja puoluetta ja sen vaikutusvaltaisinta henkilöä Väinö Tanneria vastaan. Eräässä kokouksessa Tanner vastasi hyökkäyksiin: [järjestö on] "selvästi kommunistinen yhdistys" "viides kolonna, joka pyrkii elämään Venäjän leveän selän takana" ja vaati samalla seuran kieltämistä. Neuvostoliiton ohjailua osoitti myös se, että Neuvostoliittoon ei vastineeksi perustettu Neuvostoliiton ja Suomen rauhan ja ystävyyden seuraa, toisin kuin jatkosodan jälkeen Neuvostoliitto-Suomi-Seura Suomi-Neuvostoliitto-Seuran vastineeksi. Suomen hallitus ei uskaltanut lakkauttaa seuraa, koska se nautti Neuvostoliiton luottamusta. Sosiaalidemokraattien puoluejohto kielsi melkein heti puolueen äänenkannattajia julkaisemasta mitään seuran eri tapahtumista, ja samoin kiellettiin tapahtumien järjestäminen puolueen omistamissa tiloissa. Talvisodan jälkeen oli yhä voimassa lehdistösensuuri, jonka avulla myös seuran julkaisemia lehtiä voitiin kieltää ja uutisia sensuroida tarvittaessa, ja niin myös tapahtui aika ajoin. Seuran julkaiseman lehden Soihdun ensimmäinen erikoisnumero ja muissa numeroissa julkaistuja yksittäisiä uutisia kiellettiin. SNS:n ilmoituksia muissa ilmestyvissä lehdissä sensuroitiin samaan aikaan.Syyskuussa lakkautettiin Kansan Sanomat kahden ilmestymiskerran jälkeen.

    • Oli-aivan-selvää

      että Talvisodan epäonnistuminen hiersi Moskovan johtoa.

      Molotov halusi samaa ratkaisua kuin Baltiassa ns. "vapaaehtoista liittymistä" NL:on.

      Sitä pohjusti SNS:n toiminta.

      Saksan kannalta Suomi oli täysin eri asemassa kuin 1939. Siksi Hitler nosti sateenvarjonsa.

      • Todettakoon että Neuvostoliitto Moskovan rauhan (1940) häikäilemättömillä määräyksillä ratkaisevasti aiheutti Hitlerin päätymiseen Barbarossa-hyökkäyspäätökseen 1940 lopulla.

        Rauhan kohtuuttomiin määräyksiin kuului Hangon tukikohta. NL ei Hankoa tarvinnut Suomen uhkaamiseen eikä Leningradin lisäsuojaksi. Niihin tarkoituksiin olisi Porkkala ollut paljon sopivampi, kuten Moskovan välirauha (1944) osoitti.

        Neuvostoliitto tarvitsi Hankoa Saksan uhkaamiseen TODELLA VAARALLISELLA tavalla, vaarallisemmin kuin Hitlerin hyökkäyspäätöksen syiksi usein esitetyt syyt (kuten Bukovina).
        Hangossa oli jäätön satama ja suora reitti katkaista malmikuljetukset Saksaan ja vaarantaa koko Saksan Itämeren liikenteen ja tukikohdat.
        Hankoa Saksa ei voisi sulkea sukellusveneverkolla ja miinoittaakin sen pystyisi vain osittain.
        Lisäksi Ruotsia se pystyi uhkaamaan tehokkaasti.

        Kumpikin osapuoli näki Molotov-Ribbentrob -liittosopimuksen väliaikaisena järjestelynä.
        Kumpikin näki alusta alkaen, että sen perään todennäköisesti alkaa keskinäinen sota.

        Neuvostoliiton roistonahneus Moskovan rauhassa (1940) ja siinä Hangon tukikohdan ottaminen oli ehkä pääsyy sille, että Hitler kielsi 11.1940 Neuvostoliittoa (Molotov) hyökkäämästä Suomeen ja levitti siten sateenvarjonsa Suomen suojaksi.
        Osatekijä Hitlerille oli myös Neuvostoliiton hillitön painostus Petsamon nikkelin hallinnan viemiseksii Suomelta, mitä Saksa ei voinut hyväksyä omien tarpeittensa vuoksi.

        Se että ahneelle (NL) ei lopulta tullut paskaista loppua, ei johtunut taitavuudesta, vaan paljolta sen liittolaisten antamasta avusta ja Saksan virheistä.


      • katsos-tätäkin
        suoraanjaselkeästi kirjoitti:

        Todettakoon että Neuvostoliitto Moskovan rauhan (1940) häikäilemättömillä määräyksillä ratkaisevasti aiheutti Hitlerin päätymiseen Barbarossa-hyökkäyspäätökseen 1940 lopulla.

        Rauhan kohtuuttomiin määräyksiin kuului Hangon tukikohta. NL ei Hankoa tarvinnut Suomen uhkaamiseen eikä Leningradin lisäsuojaksi. Niihin tarkoituksiin olisi Porkkala ollut paljon sopivampi, kuten Moskovan välirauha (1944) osoitti.

        Neuvostoliitto tarvitsi Hankoa Saksan uhkaamiseen TODELLA VAARALLISELLA tavalla, vaarallisemmin kuin Hitlerin hyökkäyspäätöksen syiksi usein esitetyt syyt (kuten Bukovina).
        Hangossa oli jäätön satama ja suora reitti katkaista malmikuljetukset Saksaan ja vaarantaa koko Saksan Itämeren liikenteen ja tukikohdat.
        Hankoa Saksa ei voisi sulkea sukellusveneverkolla ja miinoittaakin sen pystyisi vain osittain.
        Lisäksi Ruotsia se pystyi uhkaamaan tehokkaasti.

        Kumpikin osapuoli näki Molotov-Ribbentrob -liittosopimuksen väliaikaisena järjestelynä.
        Kumpikin näki alusta alkaen, että sen perään todennäköisesti alkaa keskinäinen sota.

        Neuvostoliiton roistonahneus Moskovan rauhassa (1940) ja siinä Hangon tukikohdan ottaminen oli ehkä pääsyy sille, että Hitler kielsi 11.1940 Neuvostoliittoa (Molotov) hyökkäämästä Suomeen ja levitti siten sateenvarjonsa Suomen suojaksi.
        Osatekijä Hitlerille oli myös Neuvostoliiton hillitön painostus Petsamon nikkelin hallinnan viemiseksii Suomelta, mitä Saksa ei voinut hyväksyä omien tarpeittensa vuoksi.

        Se että ahneelle (NL) ei lopulta tullut paskaista loppua, ei johtunut taitavuudesta, vaan paljolta sen liittolaisten antamasta avusta ja Saksan virheistä.

        -----Hitler kielsi 11.1940 Neuvostoliittoa (Molotov) hyökkäämästä Suomeen ja levitti siten sateenvarjonsa Suomen suojaksi----

        Hullunhauskaa kun jokaiten toistelee tuota kulunutta klisettä miten Aatu ei antanut hyökkäyslupaa. Kukaan ei näämmä edes yritä vastata avauksen kysymykseen, että miksi Molotov olisi mennyt Berliiniin kysymään lupaa. MR-sopimusta kun ei runsaa vuoden aikana oltu muutettu joten mitään lupaa ei neukku hyökkäykseen tarvinnut sen kummemmin silloin kuin edellisessäkään marraskuussa.


      • KatsoItseTätä
        katsos-tätäkin kirjoitti:

        -----Hitler kielsi 11.1940 Neuvostoliittoa (Molotov) hyökkäämästä Suomeen ja levitti siten sateenvarjonsa Suomen suojaksi----

        Hullunhauskaa kun jokaiten toistelee tuota kulunutta klisettä miten Aatu ei antanut hyökkäyslupaa. Kukaan ei näämmä edes yritä vastata avauksen kysymykseen, että miksi Molotov olisi mennyt Berliiniin kysymään lupaa. MR-sopimusta kun ei runsaa vuoden aikana oltu muutettu joten mitään lupaa ei neukku hyökkäykseen tarvinnut sen kummemmin silloin kuin edellisessäkään marraskuussa.

        " että miksi Molotov olisi mennyt Berliiniin kysymään lupaa. MR-sopimusta kun ei runsaa vuoden aikana oltu muutettu joten mitään lupaa ei neukku hyökkäykseen tarvinnut sen kummemmin silloin kuin edellisessäkään marraskuussa. "

        Eikö?

        1. Berliiniin matkusti Molo selvittämään monta asiaa, joista tämä oli yksi!

        2. Molotov vaati, että Saksan oli vietävä joukkonsa pois Suomesta. Hän katsoi, että ne häiritsisivät neukkujen hyökkäystä

        3. Koska Talvisodan rauhansopimuksesta oli kulunut jo 6 kk halusi Molo varmistaa, että sopimus päti yhä

        4. "Mitään sotaa ei saa syttyä Itämeren piirissä", Hitler vaati. "Se rasittaisi raskaasti Saksan ja Neuvostoliiton suhteita", hän uhkasi lisäten hetkistä myöhemmin vielä uhkauksen painoa sanomalla, että sellainen voisi aiheuttaa "arvaamattomia seurauksia"

        Ja siihen asia sitten jäi.

        Älä nyt enää tämän jälkeen esitä, että et ole kuullut miksi!


    • ei.kiistanalainen

      Sinänsä tyhmä väite avauksessa, että pöytäkirja olisi väärennös. Neuvostoliitto on nimittäin tunnustanut sopimus ja neuvotteluprosessin tapahtuneen 1989 nastsi-Saksan kanssa vaan ei ole avannut omia arkistojaan julkisiksi.

      • katsos-tätäkin

        Nyt et taida olla kartalla mistä avauksessa puhutaan. Lue avaus ja yritä uudelleen.


      • KatsoItseTätä

        Kyllä tässä kaikki ovat samalla kartalla!

        Väität kokouksen pöytäkirjasta, että "se on Saksan tekemä väärennös".

        Ja kaikki muut ovat kanssasi ei mieltä!

        Ei ole pitkää aikaa siitäkään, kun neukkuvaltio kielsi ns lisäpöytäkirjan olemassaolon (eli väitti sitäkin väärennökseksi) ja kauppasi kevään 1940 katynissa tehtyä 26.000:n puolalaisupseerin murhaa niskalaukauksin Saksan tekemiksi.

        Sittemmin he myönsiät molemmat todeksi!

        Kerrotko, että miksi sinua pitäisi TÄLLÄ KERTAA uskoa?.


      • sorsanpoikue
        KatsoItseTätä kirjoitti:

        Kyllä tässä kaikki ovat samalla kartalla!

        Väität kokouksen pöytäkirjasta, että "se on Saksan tekemä väärennös".

        Ja kaikki muut ovat kanssasi ei mieltä!

        Ei ole pitkää aikaa siitäkään, kun neukkuvaltio kielsi ns lisäpöytäkirjan olemassaolon (eli väitti sitäkin väärennökseksi) ja kauppasi kevään 1940 katynissa tehtyä 26.000:n puolalaisupseerin murhaa niskalaukauksin Saksan tekemiksi.

        Sittemmin he myönsiät molemmat todeksi!

        Kerrotko, että miksi sinua pitäisi TÄLLÄ KERTAA uskoa?.

        ------Kerrotko, että miksi sinua pitäisi TÄLLÄ KERTAA uskoa----

        JÄRKISYYT, mutta kaikillahan tunnetusti ei ole välineitä sellaisten käsittelyyn. Koska tunnut uskovan tuohon vanhaan taruun niin onko sinulla minkäännäköistä ajatusta siihen mikä on avauksen pointti. Eli miksi Molotov olisi mennyt pyytämään hyökkäyslupaa Saksalta kun siihen ei ollut mitään sopimuksellista syytä.


      • Ookkonääpöljä
        sorsanpoikue kirjoitti:

        ------Kerrotko, että miksi sinua pitäisi TÄLLÄ KERTAA uskoa----

        JÄRKISYYT, mutta kaikillahan tunnetusti ei ole välineitä sellaisten käsittelyyn. Koska tunnut uskovan tuohon vanhaan taruun niin onko sinulla minkäännäköistä ajatusta siihen mikä on avauksen pointti. Eli miksi Molotov olisi mennyt pyytämään hyökkäyslupaa Saksalta kun siihen ei ollut mitään sopimuksellista syytä.

        "Eli miksi Molotov olisi mennyt pyytämään hyökkäyslupaa Saksalta kun siihen ei ollut mitään sopimuksellista syytä. "

        JOHAN SE SINULLE KERROTTIIN!? En kai minä voi sinua lukemaan alkaa opettamaan!

        Teikäläisille on tyypillistä se, että kun kysytte "miksi...." ja kun siihen vastataan, että "siksi, että...." niin kahden minuutin jälkeen taas väitätte, ettei ole kerrottu ja "miksi..."!


    • kiero.bolshevikki

      Aloittaja ei ole ymmätänyt, mistä Molotov-Ribbentrop kuviossa oli kyse. Se ei ollut vain yksi sopimus vaan jatkuva prosessi, jossa Neuvostoliiton ja natsi-Saksan kesken sovittiin uudesta maailmanjärjestyksestä. Marraskuun 1940 neuvottelut olivat tarkennuspiste tässä prosessissa, mutta se jäi viimeiseksi yhteiseksi. Tämän jälkeen Neuvostoliiton lähentyminen sähkeitse ja yritykset liittyä akselivaltasopimukseen jäivät ilman vastausta Saksasta. Natsit eivät enää marraskuussa 1940 kunnioittaneet neuvostoliittolaisia näiden tultua nolatuiksi talvisodassa.

      • sorsanpoikue

        Kaikki sopimukset ovat prosesseja. MR-sopimuksessa oli sovittu kertakaikkiset järjestelyt eräiden valtioiden suhteen joten kun sopimusta ei oltu muutettu niin N-liitolla oli oikeus saattaa se loppuun.

        ----Marraskuun 1940 neuvottelut olivat tarkennuspiste ----

        Mistään tämmöisestä tarkennuspisteestä ei sopimuksessa ole sovittu, sen sinä keksit ihan itse omasta hatustasi.


      • sorsanpoikue

        Jatkan vielä: aika huvittavaa näkemyksesi uuden maailmanjärjestyksen sopimisesta. Ei sentäs niin suurellinen touhu ollut kyseessä, oli sovittu vain kuuden pienen itä-eurooppalaisen valtion järjestelyistä. Viro, Latvia, Liettua, Suomi, Puola ja Romania eivät olleet maailma.


      • Selvennystä_tarvittiin
        sorsanpoikue kirjoitti:

        Kaikki sopimukset ovat prosesseja. MR-sopimuksessa oli sovittu kertakaikkiset järjestelyt eräiden valtioiden suhteen joten kun sopimusta ei oltu muutettu niin N-liitolla oli oikeus saattaa se loppuun.

        ----Marraskuun 1940 neuvottelut olivat tarkennuspiste ----

        Mistään tämmöisestä tarkennuspisteestä ei sopimuksessa ole sovittu, sen sinä keksit ihan itse omasta hatustasi.

        Itse sopimuksen solmimisestahan oli marraskuussa 1940 kulunut jo toista vuotta ja Eurooppa oli kovasti toisenlainen. Suomi oli tuossa vaiheessa ainoa sopimuksen kohdemaa, jossa "järjestelyt" olivat jääneet kesken. Oli epäilemättä aiheellista hieman selventää tilannetta, kun Suomeen oli saapunut saksalaisia joukkoja, jo mahdollisen vahingossa sattuvan yhteentörmäyksenkin estämiseksi. Ja saattoipa Molotov jo epäillä Saksan muuttaneen politiikkaansa laajemminkin.


      • kiero.bolshevikki
        sorsanpoikue kirjoitti:

        Jatkan vielä: aika huvittavaa näkemyksesi uuden maailmanjärjestyksen sopimisesta. Ei sentäs niin suurellinen touhu ollut kyseessä, oli sovittu vain kuuden pienen itä-eurooppalaisen valtion järjestelyistä. Viro, Latvia, Liettua, Suomi, Puola ja Romania eivät olleet maailma.

        1. "MR-sopimuksessa oli sovittu kertakaikkiset järjestelyt eräiden valtioiden suhteen joten kun sopimusta ei oltu muutettu niin N-liitolla oli oikeus saattaa se loppuun." No miksi sitten etupiirijakoakin muutettiin 28.11.1939 käydyssä seuraavissa neuvotteluissa. Tällöinhän muutos koski Liettuaa ja Puolaa, joista venäläiset ja saksalaiset vaihtoivat alueita ja piirtelivät Molotov-Ribbentrop -sopimuksen rajoja uudelleen. Muitakin MR sopimuksia säädettiin tilanteen mukaan

        2. Näissä marraskuun 1940 neuvotteluissa ei todellakaan puhuttu pelkästä palasesta Eurooppaa, siellä puhuttiin Tanskan salmista, Mustanmeren salmien hallinnasta, Hitler tarjosi Intiaa Neuvostoliitolle jne.. ja avoimesti puhuttiin uudesta maailmanjärjestyksestä. Etkö ole tutustunut keskustelujen sisältöön?


      • kiero.bolshevikki

        Tarkoitin muitakin asioita MR sopimuksessa säädettiin tilanteen mukaan ( esim. taloutta koskevia). Siis sopimus ei säilynyt muuttumattomana.


      • poekeroenen
        kiero.bolshevikki kirjoitti:

        1. "MR-sopimuksessa oli sovittu kertakaikkiset järjestelyt eräiden valtioiden suhteen joten kun sopimusta ei oltu muutettu niin N-liitolla oli oikeus saattaa se loppuun." No miksi sitten etupiirijakoakin muutettiin 28.11.1939 käydyssä seuraavissa neuvotteluissa. Tällöinhän muutos koski Liettuaa ja Puolaa, joista venäläiset ja saksalaiset vaihtoivat alueita ja piirtelivät Molotov-Ribbentrop -sopimuksen rajoja uudelleen. Muitakin MR sopimuksia säädettiin tilanteen mukaan

        2. Näissä marraskuun 1940 neuvotteluissa ei todellakaan puhuttu pelkästä palasesta Eurooppaa, siellä puhuttiin Tanskan salmista, Mustanmeren salmien hallinnasta, Hitler tarjosi Intiaa Neuvostoliitolle jne.. ja avoimesti puhuttiin uudesta maailmanjärjestyksestä. Etkö ole tutustunut keskustelujen sisältöön?

        ------No miksi sitten etupiirijakoakin muutettiin 28.11.1939 käydyssä seuraavissa neuvotteluissa. Tällöinhän muutos koski Liettuaa ja Puolaa, joista venäläiset ja saksalaiset vaihtoivat alueita ja piirtelivät Molotov-Ribbentrop -sopimuksen rajoja uudelleen.---

        Tietenkin sitäkin sopimusta kuten kaikkia muitakin voitiin ja voidaan muuttaa jos molemmat sopimusosapuolet sitä tahtovat. Suomen osalta tällaista molempien tahtotilaa ei ollut joten N-liitolla ei pitänyt olla mitään syytä ottaa Suomen asiaa esille.

        ----- Muitakin MR sopimuksia säädettiin tilanteen mukaan----

        On vaikeaa löytää Suomen tilanteessa sellaista muutosta minkä takia N-liiton olisi ollut tarpeen pyytää Saksalta lupaa hoitaa asiansa täällä loppuun.


      • kiero.bolshevikki

        "MR-sopimuksessa oli sovittu kertakaikkiset järjestelyt eräiden valtioiden suhteen joten kun sopimusta ei oltu muutettu niin N-liitolla oli oikeus saattaa se loppuun." Mutta miksi ihmeessä väität tällaista, kun sopimusta oleellisella tavalla muutettiin?


      • kiero.bolshevikki kirjoitti:

        "MR-sopimuksessa oli sovittu kertakaikkiset järjestelyt eräiden valtioiden suhteen joten kun sopimusta ei oltu muutettu niin N-liitolla oli oikeus saattaa se loppuun." Mutta miksi ihmeessä väität tällaista, kun sopimusta oleellisella tavalla muutettiin?

        Mutta miksi ihmeessä väität tällaista, kun sopimusta oleellisella tavalla muutettiin?

        Et ole aivan tainnut ymmärtää avauksen pointtia. Totuus lienee se, että N-liitto jätti hyökkäämättä ihan oma-alotteisesti mutta Saksa koetti Suomea taivutellakseen ottaa siitä kunnian itselleen. Tätä kai avaaja tarkoittaa.

        Sopimusta ei siten tarvinnut muuttaa koska N-liitto oli Suomen suunnalla saanut sen mitä alun perin läksi hakemaankin. Valloitusta se ei hakenutkaan, riitti kun sai Leningradin paremmin turvattua ja Suomi oppi läksynsä.

        Suomalaisessa tarinaperinteessä on lukkiuduttua tuohon perustelemattomaan mantraan, että N-liitto halusi vallata ja miehittää Suomen, mikään vähempi ei sille muka kelvannut. Kun näin ei sitten tapahtunutkaan Talvisodan jälkeen niin jonkun hyvän haltian piti ilman muuta olla se pelastava tekijä, muutoin paha mörkö olisi tullut sutena päälle. Pelastavaksi haltiaksi kelpasi natsi-Saksa ja sen valeet ja seireenin laulut.


      • AnniKuutamolla

        "Suomalaisessa tarinaperinteessä on lukkiuduttua tuohon perustelemattomaan mantraan, että N-liitto halusi vallata ja miehittää Suomen, mikään vähempi ei sille muka kelvannut. "

        Kiistätkö Neuvostoliiton um Molotovin käynnin Berliinissä marraskuussa 1940 ja siitä laaditun pöytäkirjan sisällön?

        Se ei olisi uutta Neuvostoliitonasiaa ajavilta:-D


      • kiero.bolshevikki

        "Sopimusta ei siten tarvinnut muuttaa koska N-liitto oli Suomen suunnalla saanut sen mitä alun perin läksi hakemaankin." höpö höpö . Tähän nyt löytyy todella paljon materiaalia vasta-argumentiksi, mutta Molotovin puheet Berliinissä marraskuussa 1940 on nyt ihan riittävä: Molo tiukkasi Hitleriltä MR-sopimuksen noudattamista ja korosti sopimusten järjestelyjen olevan kesken. Hän halusi tietää Saksan kannan Suomen suhteen. Suomeen Molo halusi ratkaisun samassa laajuudessa kuin muuallakin Baltiassa (venäläiset puhuivat tuolloin aina Suomesata Baltian maana). Baltia oli tuolloin miehitetty, joten asia tuli selväksi.

        Hitlerillä oli muuta mielessä, joten hän esiintyi nyt rauhan miehenä ja ei halunnut mitään sotilaallisia toimia pohjoisessa. Neuvottelut päättyivät kireissä tunnelmissa. Neuvostoliitosta lähestyttiin vielä useaan otteeseen saksalaisia, mutta saksalaiset eivät enää vastanneet mitään Neuvostoliiton tarjouksiin liittyä akselivaltasopimukseen. Suomen yritykset pysyä suursodan ulkopuolella tyrmättiin Neuvostoliitossa vielä vuoden vaihteessa. Tuolloin erikseen ilmoitettiin ettei Suomen puolustuksellinen valtioliitto Ruotsin kanssa käy venäläisille (Suomi olisi tällöin tyytynyt talvisodan rajoihin), koska tällöinhän Suomen miehitys ei olisi onnistunut ilman sotaa Ruotsin kanssa.


      • AnniKuutamolla kirjoitti:

        "Suomalaisessa tarinaperinteessä on lukkiuduttua tuohon perustelemattomaan mantraan, että N-liitto halusi vallata ja miehittää Suomen, mikään vähempi ei sille muka kelvannut. "

        Kiistätkö Neuvostoliiton um Molotovin käynnin Berliinissä marraskuussa 1940 ja siitä laaditun pöytäkirjan sisällön?

        Se ei olisi uutta Neuvostoliitonasiaa ajavilta:-D

        Se ei olisi uutta Neuvostoliitonasiaa ajavilta


        Kukaan muu ei ole ajanut n-.iiton/Venäjän asiaa niin kiihkeästi ja suorastaan raivokkaasti kuin sinä. Jos joku on maininnut edes sivulauseessa, että Suomen pitää varustautua kun Venäjä voi meitä uhata niin sinä olet saanut silmittömän raivokohtauksen ja purkanut sanojan päälle kaiken sen saastan mitä sisuksistasi suinkin löytyy. Lievin ilmaus on ollut, että "olet stallari joka haluaa Venäjän miehittävän Suomen".

        Joten pidäpäs suutasi soukemmalla vaan.


      • kiero.bolshevikki kirjoitti:

        "Sopimusta ei siten tarvinnut muuttaa koska N-liitto oli Suomen suunnalla saanut sen mitä alun perin läksi hakemaankin." höpö höpö . Tähän nyt löytyy todella paljon materiaalia vasta-argumentiksi, mutta Molotovin puheet Berliinissä marraskuussa 1940 on nyt ihan riittävä: Molo tiukkasi Hitleriltä MR-sopimuksen noudattamista ja korosti sopimusten järjestelyjen olevan kesken. Hän halusi tietää Saksan kannan Suomen suhteen. Suomeen Molo halusi ratkaisun samassa laajuudessa kuin muuallakin Baltiassa (venäläiset puhuivat tuolloin aina Suomesata Baltian maana). Baltia oli tuolloin miehitetty, joten asia tuli selväksi.

        Hitlerillä oli muuta mielessä, joten hän esiintyi nyt rauhan miehenä ja ei halunnut mitään sotilaallisia toimia pohjoisessa. Neuvottelut päättyivät kireissä tunnelmissa. Neuvostoliitosta lähestyttiin vielä useaan otteeseen saksalaisia, mutta saksalaiset eivät enää vastanneet mitään Neuvostoliiton tarjouksiin liittyä akselivaltasopimukseen. Suomen yritykset pysyä suursodan ulkopuolella tyrmättiin Neuvostoliitossa vielä vuoden vaihteessa. Tuolloin erikseen ilmoitettiin ettei Suomen puolustuksellinen valtioliitto Ruotsin kanssa käy venäläisille (Suomi olisi tällöin tyytynyt talvisodan rajoihin), koska tällöinhän Suomen miehitys ei olisi onnistunut ilman sotaa Ruotsin kanssa.

        -----Hän halusi tietää Saksan kannan Suomen suhteen---

        Miksi sitä kyselemään kun oli voimassaoleva sopimus joka oikeutti hyökkäyksen. Jos Kremlissä on keskusteltu tuohon aikaa hyökkäyksestä Suomeen niin kyllä näkökanta olisi ollut se, että "parempi kun ei mennä kyselemään". Näinhän yleensä tehdään ja ajatellaan.


      • kiero.bolshevikki

        Ensinnäkin sekä bolshevikit että natsit noudattivat tiettyyn pisteeseen asti normaalia diplomaattista protokollaa. Molemmat toimivat tietysti oman etunsa mukaan eivätkä loppupeleissä piitanneet solmimistaan sopimuksista. Neuvostoliitossa tietenkin 1940 oli kaikkein tärkein suhde natsi-Saksaan, jonka tuossa vaiheessa huikean sotamenestyksen ylistämiseen oli valjastettu koko neuvostolehdistö. Ei Stalin riskeerannut mitään voittamattomalta näyttävän Saksan kanssa. Asioita päivitettiin ja neuvotteluita käytiin. Tuosta voit lukea keskusteluiden sisällöstä:

        http://www.worldfuturefund.org/wffmaster/Reading/Germany/Hitler-Molotov Meetings.htm


      • pravdavessa
        Anni_Huttila kirjoitti:

        -----Hän halusi tietää Saksan kannan Suomen suhteen---

        Miksi sitä kyselemään kun oli voimassaoleva sopimus joka oikeutti hyökkäyksen. Jos Kremlissä on keskusteltu tuohon aikaa hyökkäyksestä Suomeen niin kyllä näkökanta olisi ollut se, että "parempi kun ei mennä kyselemään". Näinhän yleensä tehdään ja ajatellaan.

        Juolahtiko sinulle mieleen, että ehkä ne eivät olleet niin tyhmiä kuin annetaan ymmärtään. Kreikkaan ja Serbiaan ei lähetetty veljille pätkääkään apua. Musikka kuuli kovaäänisestä englantilaisranskalaisen klikin provosoineen Italian ja Saksan hyökkäykset 'Balkanin veljien pelastamiseksi'. Bessarabian valtaus ja hyökkäys Suomea vastaan olivat ne asiat jotka lopullisesti johtivat Barbarosaan Vasaran tökerön käytöksen lisäksi. Aatu ja Musso kuvitteli, että Bessarabiasta yrittäisivät lopulta suunnata Romanian öljykentille. Suomen sota hermostutti germaanista puhtautta vaalivia piirejä. Puolalaiset voitiin vielä jakaa menneiden aikojen kunniaksi, muualla tuli eturistiriitoja. Putinhan on päinvastainen näistä jämpteist, jooh. Krim otettiin ilman selustan varmistusta ja nyt ollaan samanlaisen vararikon edessä kuin 1860-luvulla. Jooseppi oli Janukossulta eli Ukrainan Kuusiselta pyytänyt kirjallisena avunpyynnön heti. Puttelin typerys teki Krimistä Ukrainan tilanteeseen liittymättömän kysymyksen.


      • AnniKuutamolla
        Anni_Huttila kirjoitti:

        -----Hän halusi tietää Saksan kannan Suomen suhteen---

        Miksi sitä kyselemään kun oli voimassaoleva sopimus joka oikeutti hyökkäyksen. Jos Kremlissä on keskusteltu tuohon aikaa hyökkäyksestä Suomeen niin kyllä näkökanta olisi ollut se, että "parempi kun ei mennä kyselemään". Näinhän yleensä tehdään ja ajatellaan.

        "Miksi sitä kyselemään kun oli voimassaoleva sopimus joka oikeutti hyökkäyksen. Jos Kremlissä on keskusteltu tuohon aikaa hyökkäyksestä Suomeen niin kyllä näkökanta olisi ollut se, että "parempi kun ei mennä kyselemään". Näinhän yleensä tehdään ja ajatellaan. "

        Ei ajateela. Historian mukaan MOLO kuitenkin neuvotteli Berliinissä marraskuussa 1940 ja pöytäkirjan mukaan hän kysyi asiasta mielipidettä eli ei kysynyt lupaa. Kiistätkö tämän?


      • ei.neukku.anellut
        AnniKuutamolla kirjoitti:

        "Miksi sitä kyselemään kun oli voimassaoleva sopimus joka oikeutti hyökkäyksen. Jos Kremlissä on keskusteltu tuohon aikaa hyökkäyksestä Suomeen niin kyllä näkökanta olisi ollut se, että "parempi kun ei mennä kyselemään". Näinhän yleensä tehdään ja ajatellaan. "

        Ei ajateela. Historian mukaan MOLO kuitenkin neuvotteli Berliinissä marraskuussa 1940 ja pöytäkirjan mukaan hän kysyi asiasta mielipidettä eli ei kysynyt lupaa. Kiistätkö tämän?

        .....pöytäkirjan mukaan hän kysyi asiasta mielipidettä eli ei kysynyt lupaa.....

        Miksi olisi kysynyt mielipidettäkään, ei tainneet kysyä edellis-marraskuussakaan. Jos uskoivat Hitlerin mielipiteen niin silloinhan he kysyivät lupaa.


      • AnniJankkaaTurhaan

        Pöytäkirjan "mukaan kysyi"!

        Ei historia muutu pelkän Annin mielipiteen perusteella! Talvisodan lopusta oli kuusi kuukautta ja neukut ajattelivat, että NYT sen voisi saattaa päätökseen!


      • läpä.valehtele
        ei.neukku.anellut kirjoitti:

        .....pöytäkirjan mukaan hän kysyi asiasta mielipidettä eli ei kysynyt lupaa.....

        Miksi olisi kysynyt mielipidettäkään, ei tainneet kysyä edellis-marraskuussakaan. Jos uskoivat Hitlerin mielipiteen niin silloinhan he kysyivät lupaa.

        Kysyivät toki ja Berliini oli sitä mieltä, että 'Antaa mennä vaan'. Suomalaiset olivat ali-ihmisiä mongooleja vuoden 1939 näyttelyn mukaan ja pohjola oli turvattu sopparilla. Kovasti oli Chaplinin näköisellä kääpiöllä ja sikaniskalla eri ääni kellossa kesällä 42, tyypillistä germaanien pöyhkeää selittelyä. Aatun mukaan Suomen asema oli vaikea 39, koska idän selusta oli turvattava puolalaisia lahdattaessa. Molotov varoitti monta kertaa talvisodan aikana Saksaa sekaantumasta asiaan. Fasismin perustaneiden rasvalettien apukuormat takavarikoitiin Saksassa siinä missä sukulaiskansamke Unkarinkin toimittama apu. Oli muute viisaampi jätkii ku Putinei. Putinille on itsestään selvää, että ainakin vuoden 91 rajat ovat 'historiallisia'. Trumpillahan on kieli muutenkin jo Putten ahterissa, mitä sitä kyselemään.


      • PahaNöyryytysÅutelle

        Aivan tolkutonta skeidaa!

        "Trumpillahan on kieli muutenkin jo Putten ahterissa, mitä sitä kyselemään. "

        Trump mainosti vaalien aikaan, ettei mahda itselleen mitään vaan kouraisee tavatessaan suoraan haarojen välistä! Siinä sai Puten pikkupili kyytiä ja nyt äijeliini kiertää jatkossa Trumpin kaukaa1


      • ihme-höpinää
        läpä.valehtele kirjoitti:

        Kysyivät toki ja Berliini oli sitä mieltä, että 'Antaa mennä vaan'. Suomalaiset olivat ali-ihmisiä mongooleja vuoden 1939 näyttelyn mukaan ja pohjola oli turvattu sopparilla. Kovasti oli Chaplinin näköisellä kääpiöllä ja sikaniskalla eri ääni kellossa kesällä 42, tyypillistä germaanien pöyhkeää selittelyä. Aatun mukaan Suomen asema oli vaikea 39, koska idän selusta oli turvattava puolalaisia lahdattaessa. Molotov varoitti monta kertaa talvisodan aikana Saksaa sekaantumasta asiaan. Fasismin perustaneiden rasvalettien apukuormat takavarikoitiin Saksassa siinä missä sukulaiskansamke Unkarinkin toimittama apu. Oli muute viisaampi jätkii ku Putinei. Putinille on itsestään selvää, että ainakin vuoden 91 rajat ovat 'historiallisia'. Trumpillahan on kieli muutenkin jo Putten ahterissa, mitä sitä kyselemään.

        Justhan se allekirjoitti uusia pakotteita tynkäneuvostoliittoa vastaan.


      • jotainrotianääs
        AnniJankkaaTurhaan kirjoitti:

        Pöytäkirjan "mukaan kysyi"!

        Ei historia muutu pelkän Annin mielipiteen perusteella! Talvisodan lopusta oli kuusi kuukautta ja neukut ajattelivat, että NYT sen voisi saattaa päätökseen!

        ------Talvisodan lopusta oli kuusi kuukautta ----

        Hauskaa ja opettavaista tuo valkoisten matematiikka kun saavat maaliskuusta marraskuuhun kuluneeksi 6 kuukautta. Kun kaikki tiesdot niillä on sama tasoa niin ei voi kuin nauraa.


      • TiltunRoti

        No, todellisuudessa aikaväli 13.3.1940 - 12.11,1940 on hieman enemmän, mutta siksi juuri MOLOn kysely Berliinissä vaikuttaa aiheelliselta!


    • pyysitokimyönsikin

      Jokainen voi lukea siellä olleiden stalinistien tavoitteet suoraan tai rivien välistä. Vasara itse myönsi 1974, että 'Olimme viisaita kun emme miehittäneet Suomea, siitä olisi tullut vuotava haava'. Meretskov on muistaakseni ainoa iso jehu, joka täysin selvästi pyrkii esittämään kaikki Suomea vastaan tehdyt toimet puolustuksellisena sotana. Minä en sitä muista, että oliko sama vakaumuksellinen stalinisti Meretskov arvostellut muistelmissaan Suomen pommittamista jatkosodan aikana. Meretskovin mielestä ilmeisesti pommitus antoi syyn Suomelle lähteä sotaan, vaikka tuskinpa ukko päästeli tuollaista suustaan 41. Hrutsev myöntää muistaakseni kaikista selvemmin, että 'ME ALOITIMME SODAN'.

    • Gorodetzky

      Molon huolena olivat saksalaiset joukot Lapissa, luulisi Hitlerin olleen hyökkäystä vastaan, mutta eihän sillä ollut mitään merkitystä. Hitler oli alueluovutusten kannalla, pienen maan tuli olla pullikoimatta.

      • saadako.hakata.tsushaa

        Ja saksalaiset oli juuri se syy minkä takia Suomeen ei voitu tällä kertaa mennä kysymättä lupaa, vaikka eihän Huttila tätä tajua. Hitler kyllä kieltäytyi vahvasti Molotovin vaatimuksista ja Berliinissä neuvottiin suomalaisia pysymään rauhallisina ja lujina.


    • kiero.bolshevikki

      Huttila keksii kyllä tuostakin Molotovin neuvottelusta puolusteltavaa. Tosiasioiksi tuolta ajalta jää, että Molotov joutui toteamaan Hitlerin sateenvarjon ollen Suomen suojana, nyt kun heidän omat operaatiosuunnitelmansa Suomen valtaamiseksi olivat valmiina. Suomen pelastus tuolloin oli se, että Neuvostoliitto keskittyi kesällä 1940 Baltian ja Bessarabian liittämiseen. Talvisodan jälkeen ei enää haluttu lähteä soitellen sotaan vaan valloitusoperaatiot varmistettiin massiivisella sotilaallisella läsnäololla, joka esti toimet Suomen suunnalla. Suomea vastaan taas oli tarkoitus toimia 1941, talvea vasten ei haluttu toimia, mutta Barbarossa vaikutti Neuvostoliiton kykyyn toimia Suomen suunnalla. Joka tapauksessa Neuvostoliitto suoritti hyökkäyksensä näiden operaatiosuunnitelmien mukaan kesällä 1941. Puna-armeijan tarkoitus oli massiivisella ilmaiskulla lamauttaa Suomen puolustus ja lähteä tämän jälkeen valtaamaan maa. Tätä yritettiinkin, mutta Barbarossa operaation alettua voimavaroja jouduttiin siirtämään saksalaisia vastaan ja näin suomalaiset pääsivät etulyöntiasemaan. Tokihan tässä vaiheessa myös suomalaiset olivat valmistautuneet Itä-Karjalaan etenemiseen, mutta jatkosodan valmistelu alkoi Neuvostoliitossa samaan aikaan, kun talvisodan rauhaan päädyttiin strategisista syistä.

    • natseja.vastaan

      väärennöstä ja Neuvostoliiton mustamaalausta. Tietenkin jotain sovittiin, mutta vain siksi, että saadaan armeija kuntoon

      • NeukkunatsitRomahti

        Pöytäkirja on pöytäkirja ja neukut olivat yhtälaisia pahiksia kuin natsitkin!

        Neukut oli militaristinen ja expansiivinen maa, joka jo 30-luvun alusta satsasi armeijaansa enemmän kuin muu maailma yhteensä!

        Onneksi tuo paholaisvaltio romahti 1991 koko maailman riemuksi!


      • NeukkunatsitRomahti kirjoitti:

        Pöytäkirja on pöytäkirja ja neukut olivat yhtälaisia pahiksia kuin natsitkin!

        Neukut oli militaristinen ja expansiivinen maa, joka jo 30-luvun alusta satsasi armeijaansa enemmän kuin muu maailma yhteensä!

        Onneksi tuo paholaisvaltio romahti 1991 koko maailman riemuksi!

        Riemuitset neukun romahduksesta vaikka saatiin Putinin Venäjä tilalle ja 2003 Irakin sodan seurauksena Lähi-itä sekaisin kuten myös Libya ja tänne laumoittain uutta väkeä. Mikä parani, kerro. Sekö kun Venäjällä on nyt äärioikeisto vallassa, siitäkö riemuitset ?

        Jos neukkula olisi yhtä pystyssä niin Balkanin mielipuolisia sotia ei olisi sodittu eikä USA hyökännyt Lähi-itään. Maailma ja Eurooppa olisivat säästyneet paljolta tuholta ja veren vuodatukselta.


      • AnniKuutamolla

        Ja jos neukkula OLISi pystyssä se orjuuttaisi yhä useita kymmeniä miljoonia ihmisiä Itä-Euroopassa mielettömässä ynteiskuntakokeilussa, joka on täysin kyvytön tuomaan hyvinvointia jäsenilleen!

        "Sekö kun Venäjällä on nyt äärioikeisto vallassa, siitäkö riemuitset ?"

        Kumpi on tyhmemmän oloinen: Breznev vai Putin? Ja Neuvostoliitto oli maa, jossa tavallisella kansalaisella ei ollut mahdollisuutta nähdä Eiffel-tornia:-D Lisäksi tavallisella työläisellä oli taakkanaan elättää useampi miljoona sikaniskainen puoluepamppu, jotka eivät tehneet päivääkään rehellistä työtä!

        " Irakin sodan seurauksena Lähi-itä sekaisin kuten myös Libya ja tänne laumoittain uutta väkeä"

        Irakin kapinalliset ovat lähtöisin Venäjän ja Assadin sotaseikkailuista!

        " eikä USA hyökännyt Lähi-itään. "

        Neuvostoliitto olisi hoitanut asian USA:n puolesta:-D


    • eielokuussakaan

      Suomessa on kautta vuosikymmenien touhuttu miten neukku oli hyökkäämässä Suomeen elokuussa -40. Koska neukku ei silloinkaan kysynyt Hitlerin mielipidettä niin miksi olisi kysynyt marraskuussakaan.

    • TurhaValehdella

      Turhaa höpötystä! Suomelle kerrottiin, että marraskuussa 1940 Molo ilmoitti Berliinissä NL:n tavoitteena olevan "saattaa Talvisota päätökseen". Ja syy keskusteluun ilmenee kokouksen pöytäkirjasta!

    • lapsivainuskoo

      "Kysytääs miksi Molotov olisi mennyt lupaa kysymään. "

      Niin miksi todellakin. Lisäksi väitetään molotohvin kysyneen onko etupiirisopimus yhä voimassa ! Miksi ihmeessä neukku olisi sellaista kysynyt. Oliko tapahtunut jotain jonka perusteella neukun olisi pitänyt olettaa sopimuksen lakanneen ilman että lakkauttamisesta oli kuitenkaan mitään sovittu Saksan ja neukun välillä.

      Tuon ns. pöytäkirjan sisältökin näin ollen jo kertoo että huijauksestahan siinä on kyse.

    • SuomiOliVaarassa

      Kannattaa tutustua pöytäkirjaan itse!

      Lähde: William L. Shirer: Kolmannen Valtakunnan nousu ja tuho II

      Siinä kerrotaan kappaleessa Molotov Berliinissä 12.11.1940 seuraavaa:

      Ratkaiseva välienselvittely oli siten vain lykätty, mutta ei estetty, ja seuraavana aamuna, kun Hitler ja Molotov jatkoivat neuvottelua, Neuvostoliiton ulkoasiainkansankomissaari oli aivan säälimätön. Ensinnäkin Suomen suhteen, jonka takia molemmat joutuivat pian katkeraan ja ivalliseen kiistaan. Molotov vaati, että Saksan oli vietävä joukkonsa pois Suomesta. Hitler kiisti, että "Suomi olisi saksalaisten joukkojen miehittämä". Joukot olivat vain matkalla Suomen kautta Norjaan. Mutta Hitler halusi tietää aikoiko Neuvostoliitto ryhtyä sotaan Suomea vastaan. Saksalaisten pöytäkirjan mukaan Molotov "vastasi tähän hiukan vältellen" eikä Hitler ollut siihen tyytyväinen.

      "Mitään sotaa ei saa syttyä Itämeren piirissä", Hitler vaati. "Se rasittaisi raskaasti Saksan ja Neuvostoliiton suhteita", hän uhkasi lisäten hetkistä myöhemmin vielä uhkauksen painoa sanomalla, että sellainen voisi aiheuttaa "arvaamattomia seurauksia". Mitä muuta Neuvostoliitto sitten Suomesta halusi? Hitler tiedusteli ja hänen vieraansa vastasi Neuvostoliiton haluavan "saman mittakaavan järjestelyt kuin Bessarabiassa" -joka tarkoitti ehdotonta Venäjään liittämistä. Hitlerin vastavaikutus on mahtanut saattaa jopa tämän häiriintymättömän neuvostoliittolaisenkin levottomaksi, sillä tämä kiiruhti kysymään Johtajan "mielipidettä siitä asiasta".

      Diktaattori vastasi vuorostaan hiukan vältellen sanoen vain "ettei Suomea vastaan saanut käydä sotaa, koska sellainen selkkaus voisi johtaa kauaskantoisiin seurauksiin".
      "Tämä asenne on tuonut uuden tekijän tähän neuvotteluun", Molotov jyräytti vastaan.

      Keskustelu oli käynyt niin kiihtyneeksi, että Ribbentrop, joka siihen mennessä oli varmaan käynyt hyvin pelokkaaksi, keskeytti sanoakseen saksalaisen pöytäkirjan mukaan, että "ei ollut mitään syytä tehdä Suomen asiasta kiistakysymystä. Kenties oli tapahtunut vain väärinkäsitys".

      • älä-pelkää

        ""Kannattaa tutustua pöytäkirjaan itse!"""

        Siis siihen väärennökseenkö ? Kyllä siihen on tutustuttu Suomessa jo aivan riittävästi, älä ole huolissasi etteikö olisi.

        Onko tästä väitetystä neuvottelusta mitään muuta tietoa olemassa kuin tämä ns. pöytäkirja?


      • ketale_se_pohtii
        älä-pelkää kirjoitti:

        ""Kannattaa tutustua pöytäkirjaan itse!"""

        Siis siihen väärennökseenkö ? Kyllä siihen on tutustuttu Suomessa jo aivan riittävästi, älä ole huolissasi etteikö olisi.

        Onko tästä väitetystä neuvottelusta mitään muuta tietoa olemassa kuin tämä ns. pöytäkirja?

        Ketale ei usko. Hän on maailman ainoa, joka tietää totuuden :)
        Sillä eihän nyt fanittamansa ryssänmaa ole ikinä koskaan tehnyt mitään väärää, hiustakaan taittanut keltään. Ken tohtii muuta väittää, saa tuta Ketaleen voimattoman raivon... ja hyvät naurut :)


      • Helppo..Nakki
        älä-pelkää kirjoitti:

        ""Kannattaa tutustua pöytäkirjaan itse!"""

        Siis siihen väärennökseenkö ? Kyllä siihen on tutustuttu Suomessa jo aivan riittävästi, älä ole huolissasi etteikö olisi.

        Onko tästä väitetystä neuvottelusta mitään muuta tietoa olemassa kuin tämä ns. pöytäkirja?

        Eikös Ketale voi asin helposti tarkistaa Kremlistä löytyvästä pöytäkirjasta! Venäläiset kun eivät valehtele koskaan:-D


      • mee-itte
        Helppo..Nakki kirjoitti:

        Eikös Ketale voi asin helposti tarkistaa Kremlistä löytyvästä pöytäkirjasta! Venäläiset kun eivät valehtele koskaan:-D

        .....Eikös Ketale voi asin helposti tarkistaa Kremlistä löytyvästä pöytäkirjasta! ...

        Ehkä sinun pitäisi sinne Kremliin mennä, sinähän siihen pöytäkirjaan uskot tai ainakin väität uskovasi.


      • SeOnTeidänAsia

        Todellakin... minä uskon saksalaiseen pöytäkirjaan!

        On sen asia, joka dokun kiistää, tuoda näyttö muusta! Toki myös neukut piti pöytäkirjaa?


    • Armahdansinut

      Pitäisikö aloittajan harkita psykiatria, koska keskustelut on virallisissa käännöksissä julkaistu.

    • TodellisuusTukee

      Venäläiset tiesivät saksalaisten lomakuljetuksista ja siihen nähden Molon kysely Berliinissä oli järkevä ja aiheellinen!

      • pilkunviilaaja

        Molo olisi mennyt ILMOITTAMAAN hyökkäyksestä, ei kysymään lupaa. Ja samalla sopimaan miten pitkälle he voivat edetä Suomessa. Ei olisi molo mennyt lupaa pyytelemään koska sopimus oli voimassa ja neukku omalta osaltaan täytti sen kaupallisten toimitusten osalta pilkuntarkasti.


      • Anonyymi

        Millä tavalla? Munasi vain itsensä ja paskahousu johtajansa. Aatullehan tuli sellaisista kyselyistä käsitys, että 'Savijaloilla seisoi', ainut mikä lopulta seisoi oli Puna-Armeijan sotilaan keskijalka Berliinissä kesäkuussa 1945.


    • Anonyymi

      Saksa oli syksyllä -40 vielä aika heikko ja kiinni sodassa Englannin kanssa, ei mitään syitä mennä anelemaan hyökkäyslupaa. Jos neukku olisi halunnut hyökätä Suomeen niin se olisi tehnyt sen kesällä, jo toukokuussa kun taistelut lännessä olivat juuri alkaneet. Eikä silloin ollut vielä mitään Saksan lomalaiskuljetuksiakaan.

      • Anonyymi

        Etkö lue vastineita? Molo olisi mennyt ILMOITTAMAAN hyökkäyksestä, ei kysymään lupaa. Ja samalla sopimaan miten pitkälle he voivat edetä Suomessa. Ei olisi molo mennyt lupaa pyytelemään koska sopimus oli voimassa ja neukku omalta osaltaan täytti sen kaupallisten toimitusten osalta pilkuntarkasti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etkö lue vastineita? Molo olisi mennyt ILMOITTAMAAN hyökkäyksestä, ei kysymään lupaa. Ja samalla sopimaan miten pitkälle he voivat edetä Suomessa. Ei olisi molo mennyt lupaa pyytelemään koska sopimus oli voimassa ja neukku omalta osaltaan täytti sen kaupallisten toimitusten osalta pilkuntarkasti.

        Molotov halusi nimenomaan toimeenpanna MR-sopimuksen Suomen osalta samaan tapaan kuin Baltiassa. Eli miehitys ja liittäminen osaksi NL:a.Viides kolonnakin oli valmiina eli SNRYS.

        Saksalla oli kuitenkin omat intressinsä ja se tarvitsi Suomea kauttakulkuun. Se myös aseisti Suomea.Barbarossa-suunnitelma oli työn alla

        Molotov ei saanut tahtoaan läpi.


      • Anonyymi

        Millä tavalla heikko? Valtasi Pariisin kuukaudessa ja pommitti brittien teollisuuskaupunkien tärkeimmät osat tuhannen päreiksi. Paremmin se pärjäsi lännemmäpänä kuin neukkua Suomen suunnalla.


    • Anonyymi

      Ei N-liitto tainnut kysyä erikseen Saksan lupaa myöskään Baltian, Bessarabian ja Itä-Puolan liittämiselle N-liittoon vaikka sellaisesta ei oltu sovittu. Oli sovittu vain etupiireistä eikä rajojen muutoksista mitkä ovat eri asioita.

      • Anonyymi

        Ei ollut kyse luvan pyytämisestä!

        Oli kyse Suomen läpi matkaavista P-Norjassa olevista Saksan armeijan lomalaisista! Sellaisia ei ollut missään vaiheessa Baltiassa tai Puolassa!

        Tiltumainen älyllinen epärehellisyys tökkii pahasti!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ollut kyse luvan pyytämisestä!

        Oli kyse Suomen läpi matkaavista P-Norjassa olevista Saksan armeijan lomalaisista! Sellaisia ei ollut missään vaiheessa Baltiassa tai Puolassa!

        Tiltumainen älyllinen epärehellisyys tökkii pahasti!

        Ennenkuulumatonta ! Onko tiltulla joskus ollut älyä ? Sehän on nimenomaan kielletty kommunistisissa maissa, siellehän vain puoluejohto ajattelee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ollut kyse luvan pyytämisestä!

        Oli kyse Suomen läpi matkaavista P-Norjassa olevista Saksan armeijan lomalaisista! Sellaisia ei ollut missään vaiheessa Baltiassa tai Puolassa!

        Tiltumainen älyllinen epärehellisyys tökkii pahasti!

        ------Oli kyse Suomen läpi matkaavista P-Norjassa olevista Saksan armeijan lomalaisista----

        Ei Molotov niistä puhunut eikä kai Hitlerkään. Puhe oli mukamas, että saako N-liitto hoitaa Suomen asian loppuun asti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ennenkuulumatonta ! Onko tiltulla joskus ollut älyä ? Sehän on nimenomaan kielletty kommunistisissa maissa, siellehän vain puoluejohto ajattelee.

        ------Sehän on nimenomaan kielletty kommunistisissa maissa, siellehän vain puoluejohto ajattelee----

        Puhut natseista. Siihen liikkeeseenhän pääsee mukaan vain viinaan menevät, isonyrkkinen ja -mahainen h-omo joka jaksaa huutaa lujaa aina kun käsketään. Ja joka marssii aina kun käsketään ja ylistää fyyreriä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ------Sehän on nimenomaan kielletty kommunistisissa maissa, siellehän vain puoluejohto ajattelee----

        Puhut natseista. Siihen liikkeeseenhän pääsee mukaan vain viinaan menevät, isonyrkkinen ja -mahainen h-omo joka jaksaa huutaa lujaa aina kun käsketään. Ja joka marssii aina kun käsketään ja ylistää fyyreriä.

        Natseihin liittyi alusta alkaen suuret määrät myös koulutettuja ja hyvin toimeen tulevia ihmisiä. He pyörittivät valtakuntaa.

        SA-joukkojen tappelijat olivat oma lukunsa. Heitä oli lopuksi noin miljoona. Suurin osa pantiin myöhemmin poliisiin, Wehrmachtiin tai Waffen-SSään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Natseihin liittyi alusta alkaen suuret määrät myös koulutettuja ja hyvin toimeen tulevia ihmisiä. He pyörittivät valtakuntaa.

        SA-joukkojen tappelijat olivat oma lukunsa. Heitä oli lopuksi noin miljoona. Suurin osa pantiin myöhemmin poliisiin, Wehrmachtiin tai Waffen-SSään.

        "SA-joukkojen tappelijat olivat oma lukunsa. Heitä oli lopuksi noin miljoona. Suurin osa pantiin myöhemmin poliisiin, Wehrmachtiin tai Waffen-SSään."

        Saksassa kolmekymmentäluvulla oli varsin voimakas kommunistinen liike ja natsiliike ja kummallakin oli omat katutappelijansa, jotka ottivat voimakkaasti thteen. Vähitellen kommunistit jäivät häviölle!


      • Anonyymi

        Lykkäät pötyä. Stalinilla oli juuri kiire päättää talvisota saadakseen aikaa muiden alueiden miehittämiseen. Stalin oli erittäin varovainen siinä mitä teki vuoden 1940 alun Suomen rintaman suurhyökkäyksen jälkeen. Aatuhan tunnetusti töpeksi lopulta kaiken 1940 ja aiheutti burjaatin peniksen sujahtamisen saksalaisen ämmän sisälle 1945.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ------Oli kyse Suomen läpi matkaavista P-Norjassa olevista Saksan armeijan lomalaisista----

        Ei Molotov niistä puhunut eikä kai Hitlerkään. Puhe oli mukamas, että saako N-liitto hoitaa Suomen asian loppuun asti.

        Puhui taatusti Saksan joukoista Suomessa, muutenhan se olisi ollut yhtä tyhmä kuin sinä.


    • Anonyymi

      Tuskin N-liitto oli Saksan edessä niin nöyrää poikaa, että olisi menty Hitlerin luo lupia anelemaan. Ei N-liitto kysynyt lupia muihinkaan temppuihinsa.

      • Anonyymi

        ” Tuskin N-liitto oli Saksan edessä niin nöyrää poikaa, että olisi menty Hitlerin luo lupia anelemaan. Ei N-liitto kysynyt lupia muihinkaan temppuihinsa.”

        Montako kertaa pitää pölvästille tolkuttaa sama asia! Ei MOLO kysellyt lupia vaan kertoi maansa tarkoituksena olevan ”saattaa Talvisota päätökseen”!

        Ja esitti samalla huolensa siitä, että tämä mainio hanke voisi häiritä ja vaarantaa Suomen läpi kulkevia Saksan lomalaisia!

        Hitler vastasi tähän ja ilmoitti alkuun Suomen kuuluvan neukun etupiiriin, mutta ei pitänyt suotavana, että Itämeren piirissä syntyy häiriötä!

        Ymmärsitkö nyt vai kerronko hitaammin!? Kaikki tämä ilmeneepöytäkirjasta, jota ei todellakaan oltu laadittu vain Suomea varten!


      • Anonyymi

        Saksan sotakoneen nopeus ja menestys kesän 1940 lännen sotaretkellä oli Moskovalle järkytys, sillä siellä oli odotettu pitkää, uuvuttavaa sotaa sekä hyökkäävälle Saksalle että puolustaville Ranskalle ja Iso-Britannialle.

        Ranska oli kuitenkin vallattu jo 22. kesäkuuta, puolitoista kuukautta Wehrmachtin liikkeelle lähdöstä ja britit ajettu saarilleen.

        Stalin oli aliarvioinut Hitlerin kyvykkyyttä johtajana ja Saksan armeijaa sotijana. Sota oli ollut salamasotaa ja Wehrmacht ajanut panssarinsa Atlantin rannikolle.
        Stalin ja hänen kenraalinsa arvioivat jo millä aikataululla Hitlerin idänoffensiivi alkaisi.

        Suomen ja Saksan suhteiden lämpeneminen loppukesästä 1940 huomioitiin niin ikään Moskovassa, ja Saksan sotilaiden lomakuljetukset Suomen kautta oli selvä signaali sille, että elokuun 1939 Hitler-Stalin -pakti oli murentunut.
        Neuvostoliiton tiedustelulla oli vahva edustus niin Suomessa kuin Saksassakin, joten perillä oltiin.

        Molotov lähetettiin marraskuussa 1940 Berliiniin saamaan varmistus mitä tuosta sopimuksesta oli enää jäljellä, ja hän sai sen kun Hitler torppasi yksiselitteisesti ko. sopimuksen salaiseen lisäpöytäkirjaan listatun Suomen kuulumisen Neuvostoliiton etupiiriin.
        Sopimus oli murentunut, ja reilun puolen vuoden kuluttua Molotovin matkasta käynnistyi Saksan operaatio Barbarossa, jossa Hitlerin päämäärä oli kukistaa Neuvostoliitto ja laajentaa Saksan elinitila niin kauas itään kuin tarpeelliseksi nähtiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ” Tuskin N-liitto oli Saksan edessä niin nöyrää poikaa, että olisi menty Hitlerin luo lupia anelemaan. Ei N-liitto kysynyt lupia muihinkaan temppuihinsa.”

        Montako kertaa pitää pölvästille tolkuttaa sama asia! Ei MOLO kysellyt lupia vaan kertoi maansa tarkoituksena olevan ”saattaa Talvisota päätökseen”!

        Ja esitti samalla huolensa siitä, että tämä mainio hanke voisi häiritä ja vaarantaa Suomen läpi kulkevia Saksan lomalaisia!

        Hitler vastasi tähän ja ilmoitti alkuun Suomen kuuluvan neukun etupiiriin, mutta ei pitänyt suotavana, että Itämeren piirissä syntyy häiriötä!

        Ymmärsitkö nyt vai kerronko hitaammin!? Kaikki tämä ilmeneepöytäkirjasta, jota ei todellakaan oltu laadittu vain Suomea varten!

        Montako kertaa pitää pölvästille tolkuttaa sama asia! Ei MOLO kysellyt lupia vaan kertoi maansa tarkoituksena olevan ”saattaa Talvisota päätökseen”!

        Höh, miksi olisi mennyt ilmoittamaankaan, sellainen kun olisi helposti käsitetty kysymiseksi "mitä mieltä olette" ja että N-liitto ottaa Saksan mielipiteen huomioon. Tuon tapaiset asiat on aina parasta hoitaa niin, että muut pannaan tapahtuneen tosiasian eteen kun mitään ei enää ole tehtävissä. Tuskin N-liitto pelkäsi Saksan hyökkäävän itää n talvella varsinkin kun Englanti on selän takana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Montako kertaa pitää pölvästille tolkuttaa sama asia! Ei MOLO kysellyt lupia vaan kertoi maansa tarkoituksena olevan ”saattaa Talvisota päätökseen”!

        Höh, miksi olisi mennyt ilmoittamaankaan, sellainen kun olisi helposti käsitetty kysymiseksi "mitä mieltä olette" ja että N-liitto ottaa Saksan mielipiteen huomioon. Tuon tapaiset asiat on aina parasta hoitaa niin, että muut pannaan tapahtuneen tosiasian eteen kun mitään ei enää ole tehtävissä. Tuskin N-liitto pelkäsi Saksan hyökkäävän itää n talvella varsinkin kun Englanti on selän takana.

        Kyllähän siinä pöytäkirjassa annetaan ymmärtää Molotovin tulleen tiedustelemaan mitä mieltä Saksa olisi uudesta sodasta. Siis ei kysynyt suoranaisesti lupaa hyökätä mutta ei ollut pelkkä ilmoitusasiakaan että me nyt hoidamme tämän savotan loppuun eikä siihen Saksan mielipidettä kysytä.


      • Anonyymi

        Suomi oli määritelty neukun vastuualueeseen kuuluvaksi joten molo olisi ilmoittaa neukun jo hyökättyä että Saksan lomaliikenne Norjaan taataan häiriöittä. Ei sitä olisi ollut tarve mennä ennakkoon pohtimaan, sehän olisi ollut tosiasiassa luvan hakemista tyyliin "voimmeko sopia hyökkäyksen ehdoista vai estääkö Saksan lomaliikenne sen". Eli luvan kysymistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomi oli määritelty neukun vastuualueeseen kuuluvaksi joten molo olisi ilmoittaa neukun jo hyökättyä että Saksan lomaliikenne Norjaan taataan häiriöittä. Ei sitä olisi ollut tarve mennä ennakkoon pohtimaan, sehän olisi ollut tosiasiassa luvan hakemista tyyliin "voimmeko sopia hyökkäyksen ehdoista vai estääkö Saksan lomaliikenne sen". Eli luvan kysymistä.

        Neukku oli erittäin varovainen siinä, ettei vahingossakaan antaisi syytä konfliktiin Saksan kanssa ja pelkäsi sotatoimien voivan aiheuttaa vahinkoa lomalaisille!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Neukku oli erittäin varovainen siinä, ettei vahingossakaan antaisi syytä konfliktiin Saksan kanssa ja pelkäsi sotatoimien voivan aiheuttaa vahinkoa lomalaisille!

        Olisi ajatellut varovaisesti ennen talvisotaa. Talvisodan takiahan täällä oli sekä saksalaisia että heikäläisiä.


      • Anonyymi

        Miks ei olisi? Ei Stalin yhtä tyhmä ollut kuin sinä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saksan sotakoneen nopeus ja menestys kesän 1940 lännen sotaretkellä oli Moskovalle järkytys, sillä siellä oli odotettu pitkää, uuvuttavaa sotaa sekä hyökkäävälle Saksalle että puolustaville Ranskalle ja Iso-Britannialle.

        Ranska oli kuitenkin vallattu jo 22. kesäkuuta, puolitoista kuukautta Wehrmachtin liikkeelle lähdöstä ja britit ajettu saarilleen.

        Stalin oli aliarvioinut Hitlerin kyvykkyyttä johtajana ja Saksan armeijaa sotijana. Sota oli ollut salamasotaa ja Wehrmacht ajanut panssarinsa Atlantin rannikolle.
        Stalin ja hänen kenraalinsa arvioivat jo millä aikataululla Hitlerin idänoffensiivi alkaisi.

        Suomen ja Saksan suhteiden lämpeneminen loppukesästä 1940 huomioitiin niin ikään Moskovassa, ja Saksan sotilaiden lomakuljetukset Suomen kautta oli selvä signaali sille, että elokuun 1939 Hitler-Stalin -pakti oli murentunut.
        Neuvostoliiton tiedustelulla oli vahva edustus niin Suomessa kuin Saksassakin, joten perillä oltiin.

        Molotov lähetettiin marraskuussa 1940 Berliiniin saamaan varmistus mitä tuosta sopimuksesta oli enää jäljellä, ja hän sai sen kun Hitler torppasi yksiselitteisesti ko. sopimuksen salaiseen lisäpöytäkirjaan listatun Suomen kuulumisen Neuvostoliiton etupiiriin.
        Sopimus oli murentunut, ja reilun puolen vuoden kuluttua Molotovin matkasta käynnistyi Saksan operaatio Barbarossa, jossa Hitlerin päämäärä oli kukistaa Neuvostoliitto ja laajentaa Saksan elinitila niin kauas itään kuin tarpeelliseksi nähtiin.

        Meinaatko Joosepin olleen paskat housussa 1940 ja miettineen koska tulee. Eikö se ollutkaan terästä sen enempää kuin Putinkaan. Putinhan uhosi vielä 1999 tappavansa vaikka paskahuusissa istuvan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Montako kertaa pitää pölvästille tolkuttaa sama asia! Ei MOLO kysellyt lupia vaan kertoi maansa tarkoituksena olevan ”saattaa Talvisota päätökseen”!

        Höh, miksi olisi mennyt ilmoittamaankaan, sellainen kun olisi helposti käsitetty kysymiseksi "mitä mieltä olette" ja että N-liitto ottaa Saksan mielipiteen huomioon. Tuon tapaiset asiat on aina parasta hoitaa niin, että muut pannaan tapahtuneen tosiasian eteen kun mitään ei enää ole tehtävissä. Tuskin N-liitto pelkäsi Saksan hyökkäävän itää n talvella varsinkin kun Englanti on selän takana.

        Tietenkin pelkäsi, koska oli sinua viisaampi. Pelko näkyy kusilammikkoonsa kuolleen reaktiossa 1941 Saksan hyökkäyksen alettua. Kusilammikkoon kuollut säikähti ydinasettakin niin paljon, että keskittyi lähinnä joukkoineen itäisen Saksan raiskaamiseen. Ydinaseita käyttäneille se toki luovutti paniikissa tyhmänä osan Berliiniä. Amerikkalaiset ihmettelivät omassa osassaan Berliiniä, että miksi sukupuolitauteja hoitavalle klinikalle on noin paljon jonoa. Jenkkien keskuudessa huhuttiin myös puna-armeijan ympärileikattujen jyystäneen jenkkien ympärillä pörrääviä saksalaisia naaraita eli frauleineja. Saksalainen akka nussi 1945 jenkkiä, neukkua ja lopulta vankileiriltä palannutta omaa miestään.


    • Anonyymi

      Molotov sanoi keskustelun aluksi että elokuun 1939 sopimus on TARKOITETULLA TAVALLA toteutettu Suomea lukuunottamatta.

      Molotov sanoi tarkoittavansa erityisesti sopimuksen salaisia osia.

      Kaikki muut salaisessa etupiirijaossa mainitut maat oli siihen mennessä miehitetty.

      Näin ollen Molotov halusi Suomelle samaa ratkaisua mutta Hitler ei suostunut.

    • Anonyymi

      Molotov haki Hitlerin suostumusta Suomen sovjetisointiin mutta Hitler ei suostunut.

    • Anonyymi

      Molotovhan halusi Suomelle saman mittakaavan ratkaisun kuin Bessarabialle ja reunavaltioille.

      Reunavaltioilla tarkoitettiin Baltian maita.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      263
      2593
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      193
      1653
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1434
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1169
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1156
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      223
      1022
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      1000
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      905
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      729
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      720
    Aihe