KouvolanSanomat ja KymiRing

tässätäältänäin

Kouvolan Sanomat toteuttaa poliittista linjaansa tällä kertaa siten ettei julkaise juttujensa kommenttiosastolla sellaisia kommentteja joissa sanotaan ettei Kymi Ringin kisojen järjestäminen onnistu mitenkään ilman verorahoja, kun ei edes radan valmistuminen ..

Esim. jo MotoGP- kisojen PELKKÄ kynnysraha, 6-8 MILJOONAA euroa / YKSI KILPAILU on sellainen summa johon tuon ratafirman varat eivät riitä. -ja nyt tehty sopimus on 5- vuotinen, rahaa tarvitaan vähintään 40 MILJOONAA euroa pelkkään järjestämislupaan.

Ja mitä tulee F1. kisahourailuihin niin sinne PELKKÄ kynnysraha on ENSIMMÄISENÄ VUOTENA 30 MILJOONAA dollaria, ja summa kasvaa joka vuosi 5%, eli kymmenentenä vuonna lupa maksaa 46 MILJOONAA. Talouslehti Forbes on laskenut että 10:n vuoden aikana F!- kisan järjestelykulut maksavat järjestäjälle MILJARDIN. Siinä on hiukan realismia koohottajille.
'
Eikä tuo rata tule edes valmistumaan ilman verovaroja, jos sittenkään saati että rahaa löytyisi kynnysrahoihin.

Miksei sitten yksityistä rahaa löydy kun kerran kyseessä on "tuottava bisnes",? Luulisi sijoittajien ottavan miljoonavoitot mielellään pois ...Ehkäpä se ei sitten olekkaan tuottava bisnes,...

Miten tuo kynnysraha sitten kiertää, olisipa mukavaa tietää ketkä kaikki esim. tuosta Dorna Sportsille maksettavasta 7-8 MILJOONAN potista hyötyy. Siinä olisi tutkivalle journalistille hommia....

. Tuo rata tulee kokemaan saman kohtalon kuin lähes kaikki muutkin moottoriradat suomessa;, se jää velkojien riesaksi maksamattomista lainoista, ja vuokrataan jollekin yksityiselle joka laittaa niin järjettömät ratamaksut ettei siellä juuri kukaan käy, ja muutaman vuoden päästä huoltorakennusten ikkunat on kivitetty rikki ja rata kasvaa heinää kun routa raiskaa asfaltin.

17

358

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • azkhsfkjds

      Näin muuten on. Onneksi taitaa rahat olla loppu niin jää tämäkin turhuus rakentumatta. Varsin kovan mediamyllytyksen sai aikaan rata yhtiö sun muut osalliset. Sen sanon, että parin vuoden kuluttua koko suomi nauraa tälle hankkeelle. Tulee mieleen oliko se nyt sunny car center vai mikä tästä koko kouhotuksesta.

    • Sillantallaaja

      Harmin paikka, että Kouvolan Sanomat ei osunut tuossa mainitun "Sunny Car Center"-hankkeen valistusoperaation päsmäriksi. Toinen informaatiollista viisautta ja tosikampanjointia tarvinnut projekti oli Helsingin Guggenheim, jonka Kouvolan Sanomat varmaankin olisi pelastanut päämäärätietoisella tiedottamisellaan. Kun nyt KymiRing on Kouvolan Sanomien sydämen asiana, niin varmaan lehtiyhtiökin satsaa projektin tueksi kaikki taloudelliset voimavaransa likoon jo hankkeen tässä vaiheessa ja ottaa sitten taloudellisen vastuun viimeistään myös silloin, jos hieno maan mainio hanke kenties mahdollisesti karahtaisikin kiville. Vinkkinä otsikoiden värkkääjille vapaasti käytettävissä oleva ehdotus: "Kukaan ei voinut etukäteen aavistaa epäonnistumista".

    • kuihdutaankuolleeksi

      Mitä sitten? Ei sitä loputonta louskutusta kukaan jaksa. Oltais onnellisia että tänne edes tehdään jotain. Velalla ne muutkin kaupungit elää.

      • eikvltulemitään

        Se tulee iittiin joka liitetään päijät-hämeeseen..


    • kusetuksenmakua

      Todella hölmöä että tällaisiin projekteihin työnnetään verorahoja. No ehkäpä niitä siksi aloitetaankin kun rahaa tulee ihan ilmaiseksi.... Nuo tuommoset pitää rahoittaa täysin yksityisellä päämalla. Jos ei löydy sijoittajia, se ei silloin ole edes teoreettisesti tuottava projekti joten se on syytä keskeyttää. Vielä kerran, ei verovaroja senttiäkään näihin.

    • Iittiläinen

      Eihän pelkkä rata, joka on luonnon raiskaajien kärkikastia kai jonossa Talvivaaran jälkeen aika kärjessä, yksinään mitään, mutta valtavat tiemullistuksetkin radan vuoksi.
      Rata on paikallinen epäjumala, jolle uhrataan miljardi poikineen.

      Mihinkään muuhun ei avokätisesti työnnetä tuolla tavoin rahaa kuin tällaiseen ihmiselle tarpeettomaan hupilaitokseen, joka vain turmelee luonnon ja aiheuttaa päästöjä ja melusaastetta ynnä liikennevaaran, kun automäärät kasvavat uusilla teillä ja eritasoliittymissä.

      Onko niin, ja on tietysti, että päättäjät ovat sellaisia vellihousuja, etteivät uskalla sanoa mitään poikkipuolista, kun on kysymys autoihin ja moottoriurheiluun liittyvistä asioista. Pidettäisiin ihan mamiksena. Rohkeita poliitikkoja ei ole.

      Muuten Suomessa pitää nyt nitistää ja kiristää köyhimmiltäkin, mutta tämä moottoriurheilu on tabu. Siihen meneviä miljoonia ei lasketa miksikään.

      Pieni uutinen uusista tielinjauksista oli YLEn alalaatikossa. Kouvolan Sanomissa en ole juttua nähnyt. Onhan se voinut olla lehdessä, mutta nähnyt en ole.

      • PruumPruumNjauuuuu

        Tukehdu sinä urpo kiukkuusi, minä vedän kohta 300 lasissa KymiRingin pääsuoraa . Mee sä Lahen torilta ostamaan mansikoita!


      • haaveile.lisää

        Kohta? 100 vuoden päästäkö? Ei oo rahaa rakentaa ees 100m kaistaletta rataa.


    • Sillantallaaja

      Kouvolan päätöksentekijöitä oli koolla kaupungintalolla yleisökeskustelussa jo muutamia vuosia sitten. Siinä yhteydessä tuli esille myös Tillolan moottoriratahanke. Mieleen jäi, että ainoastaan Pekka Korpivaara (silloin perussuomalaisena) ja Kaisa Spies (Vihreät) esittivät kielteisen kantansa ratahankkeeseen nähden. Kaikki muut puoluepukarit katsoivat aiheelliseksi kannattaa ratahanketta. Mm. Harri Helminen (sos.dem.) suorastaan saarnasi radan siunauksellisuudesta. Olisi kiinnostavaa tietää, mikä mahtanee olla nykyisen kaupunginjohtaja Marita Toikan kanta asiassa.

      • Anonyymi

        Ai Kouvolan päättäjät esittivät kielteisen kantansa Iitin ratahankeeseen. Ja ainoana Helminen kannatti sitä kun ei Kouvolalla mitään pelissä, ainostaan plussaa tiedossa jos toteutuu.
        Kirjoittajaa vielä kiinnostaa mikä on kaupunginjohtaja Marita Toikan kanta asiassa. Mitähän Paavi ajattelee asiasta?


    • missä-piperrys

      Missä luuraavat kulmakunnan viherpipertäjät, greenpeace etc. etc. ??? Omituisen hiljaa...

    • osaanko-kantaa-raadon

      Mutta on se upea tuo Kouvolan sanomien keskiviikko-liite, joka jaetaan jostain kumman syystä joka torppaan Kotkassakin. Kotkasta olikin nyt viimeksi tulleessa liitteessä ihan yksi puffijuttu: Se kertoi kotkalaisella hautuumaalla pidettävästä ruumisarkun kantajien kurssista. Yes! Savolaiskustantajalla on oltava paljon irtonaista rahaa?

    • CV-kamaa

      Jos työttömyys yllättää, tuon kurssin todistuksen liitän CV:hen ilman muuta. Sehän pätevöittää vaikka mihin duuniin.

    • Anonyymi

      Ei tarvita kynnysrahoja kun ei tule kisojakaan, ei edes testejä.

      • Anonyymi

        Olihan testit, ja kohta mennään. Varikkorakennuskin on melkein valmis.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olihan testit, ja kohta mennään. Varikkorakennuskin on melkein valmis.

        Se varikkorakennus on edelleen MELKEIN valmis. Eikä ole MotoGP- kisamainoksiakaan pahemmin näkynyt tienvarsilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se varikkorakennus on edelleen MELKEIN valmis. Eikä ole MotoGP- kisamainoksiakaan pahemmin näkynyt tienvarsilla.

        Juu sanotaanko että ei myös tule näkymään yhtään motogp mainosta yhtään missään. Ylihintainen sarja johon ei rahat riitä. Tai kukaan ei tule sijoittamaan yhtään mitään tuohon. Todella vaikea päästä edes plussalle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      47
      3065
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2301
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      122
      1680
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1543
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1067
    6. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      934
    7. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      44
      901
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      846
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      71
      791
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      754
    Aihe