Teslan tuotanto yskii

wernerskaliini

Jokainen Teslan valmistus tuottaa tappiota, siksi autoja ei kannata valmistaa kuin 100 kpl viikossa. Tuolla sisässä olevalla tilausmäärällä autot eivät valmistu koskaan. Tesla on käytännössä konkurssissa jos rahaa ei tule jostain autojen valmistamiseksi. Kassa taitaa jo olla lähes tyhjä. Joskus sijoittajien kärsivällisyys loppuu, kun uskoa yritykseen ei enää ole.

23

2333

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • wernerskaliini

      Menisi 100 vuotta tuolla ennakko tilausmäärällä, kun viimeinen ennakotilaus olisi valmis.

    • 45hy678

      Joulukuussa 2017 valmistuu jo 22 000kpl/kk Tesla model 3 autoja. Näitä on ennakkotilattu 463 000kpl ja joka päivä tulee 1800 kpl nettitilauksia lisää. Entinen Toyota RAV-tehdas on valjastettu tekemään Tesla model 3-mallia 3-vuorossa. Nämä rahoitetaan Tesla-S ja X mallien myynnillä. Akkujen hinnat ovat pudonneet -60% vuodesta 2011, sähköautojen myyntihinnat eivät ole. Tuosta voi jokainen peruskoulun läpipäässyt laskea myyntikatteen.

      • Macee

        Hauska lukea näitä Tesla-fanien kommentteja jälkeenpäin. Todellisuudessa Tesla 3 mallia on tällä hetkellä myyty kuluttajille 0 (nolla) kpl. Ne muutama sata jotka on valmistettu ovat menneet työntekijöille beta-testaukseen. Massatuotannon käynnistäminen siirtyy pitkälle ensi kevääseen, jos onnistuu silloinkaan.


    • tappioputkijatkuu

      Tuottaa tietysti tappiota kun tarjoaa ilmaiset kyydit Superchargereilta ja laajenee ja investoi nopeasti uusiin malleihin. Nyt putkessa tulossa mallit Y (pikku citymaasturi), pickup ja vie semi (puoliperävaunullinen).

    • Zyz

      Jos perehtyisit paremmin, etkä perustaisi ajatuksiasi valheellisiin oletuksiin niin kirjoituksesi ei näyttäisi niin provokatiiviselta.
      Oletko ehkä kuullut että tesla on rakentanut / rakentaa maailman suurimman akku ja autotehtaan. Siihen ei nykyisellä autonvalmistuksella saadut rahat riitä joten viivan alle jää väkisin negatiivisia numeroita. Autoista saatava kate on Teslalla erittäin hyvä.
      500 000 varausta tehty Model 3.sta, jokainen on antanut 1000 taalaa ja nämä kaikki varaajat odottavat malttamattomana että saavat antaa lisää 40 kertaisen summan.
      Epäile vaan Teslan tulevaisuutta, minä en.

    • EV-developer

      A New Bubble or A New Scam?

    • Ei.lunastanut.lupauksia

      Tesla 3:sta on nyt saatu lisää kokemuksia Saksan AutoBildin toimittajan päästyä koeajamaan erästä harvoista asiakkaalle toimitetusta autosta. Kokemukset ristiriitaisia eikä ainakaan minun mielestäni anna juuri aihetta hurraahuutoihin. Laatukin oli vähän sinnepäin kuten amerikkalaisen tuotannon kanssa yleisestikin.

      • peitonjatke

        Satojen kilojen akkumassaa siirrellään akkujen omalla energialla - varsin epätaloudellista näin ajateltuna.


    • Nuukaerkki

      Tuollaisten raskaiden akkujen kuljettaminen edes takaisin rasittaa maanteitä huomattavasti siksi suunnitellaan jo erillisiä tienkäyttömaksuja.

    • Kelikamera

      Tesla dominoi sähköautojen myyntiä Yhdysvalloissa. Elokuussa Tesla Model 3 markkinaosuus sähköautoista oli 67.4%, Model X 10.4 % ja Model S 9.9 % eli koko sähköautomarkkinoista 87.7 %. Muille merkeille jäi murusia: Nissan Leaf 5.0 %, Chevy Bolt 4.6 %, BMW 1.6 %, Smart 0.4 % ja Honda 0.3 %. Tesla myi elokuussa 17'800 Model 3. Muu maailma saa vielä odottaa Model 3, koska niiden menekki Yhdysvalloissa on erittäin suurta.

    • Sähkisauto

      Teslan osakkeen omistajista jo kolmasosa on Kiinasta, nyt neuvotteluja käydään Saudi-Arabian kanssa rahoituksen saamisesta. Tesla tulee kaatumaan rahoitusongelmiin kuin korttitalo aikanaan ja voi jopa laukaista maailmanlaajuisen laman, voidaan puhua sitten Tesla kuplasta. En todellakaan toivoisi Teslan menevän konkurssiin. Teslan markkinarvo on jotain 50 miljardia dollaria. Yhtiö joka ei tuota mitään voittoja on niin kauan pystyssä kuin rahoittajat uskovat yhtiön tuloksen tekokykyyn pitkällä tähtäimellä. Vakavia kilpailijoita sähköautomarkkinoille on tulosssa ja siihen mennesssä pitäisi talous saada kuntoon. Tesla on muutenkin puolivalmis sähköauto laadultaan, mutta kelpaa amerikan markkinoille sikäläisenä tuotteena. Laatu on sitä mitä siellä on autoihin totuttu.

      • Mitu64

        Laatu vastannee Pohjois-Korean ja Takavuosien Venäläisten autojen laatua; muodot kuitenkin tyylikkämmät.


    • Nassesetä

      Tesla on niin marginaalimerkki Suomessa, että se ei ole edes keskustelun arvoinen. Lähinnä statussymboli

    • Kelikamera

      Teslan tuotanto on koko ajan kasvamassa. Tällä hetkellä Tesla Model 3 tuotetaan 1000 sähköautoa päivässä, eli vuosituotanto on 365'000 autoa. Tämä ajaa yhä ahtaammalle polttomoottoriautotuotannon. GM on menneellä viikolla lopettanut 3 autotehdasta ja antanut potkut 14'000 työntekijälle.

      • Ketäahdistaa

        Pelkästään volkkari ja tojota valmistaa vuosittain yli 20 miljoonaa autoa. Tesla 365 tuhatta


    • Kkkkfffffffff

      Model 3 vaikuttaa kyllä todella kilpailukykyiseltä sähköautomarkkinoilla. Pitkä kantama, upea ulkonäkö, suorituskyky ja kohtuuhinta.
      Teslan isommat vanhemmat mallit ovat törkeän kalliita, vaikka osin hintansa on perusteltu verrattuna kilpailijoihin.
      Pienemmät ja halvemmat sähköautot taas ovet liian pieniä ja lyhyellä kantamalla varustettuja. Riippuen toki käytöstä, mutta kunnon takapenkki noista Leafeista puuttuu ja kantamakin vain noin puolet Model 3:sta.

      Audin E-tron saattaa olla kilpailukykyinen Teslojen kanssa, joskin jää vähän Teslan mallien väliin. Pienempi ja halvempi kuin X, isompi ja kalliimpi kuin 3. Nämä molemmat kiinnostaisivat, mutta eipä vielä näy Suomessa.

      • Konkkapotentiaali_suuri

        Minun mielestä Tesla 3 on taas helvetin ruma mölhö. Muut mallit huomattavasti siromman näköisiä ulkoa ja sisältäpäinkin. Laadustahan täällä on jo puhuttukin.


    • ympäristöystävä

      AUTOT
      Autot | Autouutiset
      Viisi syytä siihen, miksi akun valmistus pilaa sähköauton ympäristöystävällisen maineen
      27.10.2018 klo 10:45
      Sähköautoilla yritetään ratkaista suurkaupunkien saasteongelmat ja pysäyttää ilmanmuutos. Mutta onko litiumioniakun varassa liikkuva sähköauto sittenkään riittävän hyvä ratkaisu?
      Kuvassa on sähköautoja Helsingin Senaatintorilla. Automerkkikohtaisia tietoja sähköautojen valmistuksen hiilipäästöistä ei ole saatavilla. Kuvassa on sähköautoja Helsingin Senaatintorilla. Automerkkikohtaisia tietoja sähköautojen valmistuksen hiilipäästöistä ei ole saatavilla.
      Kuvassa on sähköautoja Helsingin Senaatintorilla. Automerkkikohtaisia tietoja sähköautojen valmistuksen hiilipäästöistä ei ole saatavilla. ILPO MATTILA
      Sähköauto on kadulla päästötön, mutta akun valmistaminen tuottaa runsaasti hiilidioksidia.

      Viime viikolla mediayhtiö Bloomberg kiinnitti huomion suuriin hiilidioksidipäästöihin, joita syntyy sähköautojen litiumioniakkujen valmistuksessa.

      Ruotsin ympäristöinsituutin (ILS) 2017 tekemän selvityksen mukaan puolet akun valmistuksen hiilidioksidipäästöistä syntyy raaka-aineiden tuotannosta ja toinen puoli akkutehtaalla akun valmistuksen yhteydessä.

      Suurimmat Litiumkaivokset sijaitsevat Chilessä ja Australiassa. Tämä kuva on Chilen suola-aavikon kaivokselta. Suurimmat Litiumkaivokset sijaitsevat Chilessä ja Australiassa. Tämä kuva on Chilen suola-aavikon kaivokselta.
      Suurimmat Litiumkaivokset sijaitsevat Chilessä ja Australiassa. Tämä kuva on Chilen suola-aavikon kaivokselta. BHP-KAIVOSYHTIÖ)
      Näin sähköauton akkujen päästöt syntyvät
      1. Malmin louhinta kaivoksista

      Yhteen sähköauton akkuun tarvitaan Suomen Malmijalostus Oy:n mukaan malmiraaka-aineiden yhdistelmä, jossa on esimerkiksi 50 kg nikkeliä, 7 kg kobolttia ja 8 kg litiumia.

      Malmin louhinta, jalostus ja kuljetus kuluttavat energiaa, ja siitä syntyy päästöjä. On arvioitu, että yhden litiumtonnin irrottaminen maaperästä Chilessä vaatii 1250 tonnia painavan maamassan nostamista suola-aavikolla sijaitsevasta kaivoksesta.

      2. Metallien jatkojalostus

      Kaustisella litiumin tuotantoa suunnittelevan Keliber Oy:n toimitusjohtaja Pertti Lambergin mukaan malmin jatkojalostuksen kemialliset prosessit ovat hyvin energiaa vaativia, sillä prosesseissa tarvitaan korkeita lämpötiloja. Myös moni muu työvaihe mm. veden poisto eli tuotteen kuivatus vaatii paljon energiaa. Näin syntyy CO2-päästöjä.

      Sähköautojen akkutehoja kasvatetaan, jotta toimintamatka pitenisi.Sähköautojen akkutehoja kasvatetaan, jotta toimintamatka pitenisi.
      Sähköautojen akkutehoja kasvatetaan, jotta toimintamatka pitenisi. PENTTI J. RÖNKKÖ
      3. Akkutehtaat käyvät hiilivoimalla


      Akkutehtaat valmistavat akkukennot ja pakkaavat nämä ns. akkupaketteihin. Akut valmistetaan yleensä maissa, joissa sähkö tuotetaan pääasiassa hiilivoimalla.

      Suomen kallioperässä on litiumkarbonaattia. Suomen kallioperässä on litiumkarbonaattia.
      Suomen kallioperässä on litiumkarbonaattia.
      4. Autojen toimintamatkan lisäys lisää myös päästöjä

      Sähköauton toimintamatkoja halutaan pidetään ja se edellyttää akkutehojen lisäämistä.

      Jokainen akun tehoon lisätty kilowattitunti aiheuttaa 150-200 kg hiilidioksidipäästön.

      Bloomberg NEF -tutkimusyhtiö ennustaa, että sähköautojen akkujen keskiteho nousee lähivuosina noin 60 kWh:iin.

      Litiumin tuotanto Kaustisilla riittäisi yhden akkutehtaan tarpeiksi moneksi vuodeksi. (kuva Keliber Oy)Litiumin tuotanto Kaustisilla riittäisi yhden akkutehtaan tarpeiksi moneksi vuodeksi. (kuva Keliber Oy)
      Litiumin tuotanto Kaustisilla riittäisi yhden akkutehtaan tarpeiksi moneksi vuodeksi. (kuva Keliber Oy)
      Tällaisen akun valmistus tuottaa kaksi kertaa enemmän hiilidioksidia kuin pienehkön sähköauton, kuten Nissan Leafin, 30 kWh akku.

      Pienehkön sähköauton 30 kWh akun ja ison 100 kWh akun valmistamisen yhteydessä pääsee ilmaan 5,3 tonnista 17,5 tonniin hiilidioksidia.

      5. Akun valmistus vastaa jopa 9 vuoden ajoja

      Pienen sähköauton kuten Nissan Leafin akku voi olla teholtaan 30 kWh ja ison Teslan akku jopa 100 kWh.

      Esimerkiksi uudella Nissan Qashqain bensiiniversiolla (CO2 156 g/km) voisi ajaa 42 400 km ennen kuin Nissan Leafin 30 kWh:n akun valmistuksen aiheuttama päästö olisi kuitattu.

      Teslan ison 100 kWh akun valmistuksesta syntyvät hiilidioksidipäästöt vastaavat dieselauton 9 vuoden ajojen hiilidioksidipäästöjä.

    • Kelikamera

      Teslan Renon Gigafactory akkutehtaan katolla on 22 MW edestä aurinkopaneeleita. Autiomaasijainnin vuoksi tehdas saa erittäin paljon aurinkoenergiaa akkujen valmistukseen. Teslan akkutekniikka on maailman huippua. Tesla käyttää kilossa vain 2.8 grammaa kobolttia. Akkujen materiaali ei häviä minnekään, joten vanhoista akuista voidaan tehdä uusia akkuja - toisin kuin pakoputkista tulevista myrkyistä. Esimerkiksi Volkswagen sai Yhdysvalloissa 30 miljardin dollarin sakot pakoputkimyrkyistä; dieselautojen nox arvot olivat keskimäärin 4000 % suuremmat kuin valmistaja ilmoitti. Pelkästään se, ettei sähköautoissa ole pakoputkia pelastaa satoja tuhansia ihmishenkiä. Lisäksi sähköautojen ostajilla on yleensä talonsa katolla aurinkopaneelit, joilla saadaan kokonaan tarvittava energia sähköautolle. Öljyteollisuus tuottaa tuhat kertaa enemmän saasteita kuin akkujen valmistus. Esimerkiksi Kanadan öljyhiekasta korkeaoktaaniseksi bensiiniksi tuottaminen ei onnistuisi ilman veronmaksajien tukea, koska valmistuksen hyötysuhde on 1:1.4. Ja mitä tuotannosta jää jäljelle; myrkyt ilmakehään ja valtavat myrkkyvesialtaat. Muistakaa myös Valdez öljytankkerionnettomuus, Deepwater Horizon, Taylor Energy.....

      • Eimullamuuta

        Volkkarin sakot usa.ssa olivat 14 miljardia euroa.


    • Kulkeese

      Varokaa pakoputkimiehet tiellä tapahtuvaa
      Kiihdytys nöyryytystä.

    • Nuuksio

      Sähköauto olisi ihan hyvä, jos kylmyyden aiheuttamat ongelmat saataisiin eliminoitua pois akkutekniikasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2580
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1950
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1499
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1028
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      913
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe