Abortin vaihtoehto - patenttiratkaisu

Toisessa keskustelussa tuli jälleen esiin, miten abortinvastustajat tarjoavat ei-toivotuille raskauksille adoptiota vaihtoehtona ja patenttiratkaisuna. Siis toisille on helppo tarjota mitä vain, koska asiasta ei tiedä, ennen kuin sen on kokenut, tai kuunnellut niitä, joilla asiasta on empiiristä tietoa: toisia ihmisiä. Ajatellaan taas sillä kuuluisalla kuvitelmalla, millaista elämä olisi kuvitelmissa, jos ihminen voisi elää idealistisen ihmismallin elämää, eikä omien tunteiden, jaksamisenja arkipäivän paineiden kanssa olisi mitään tekoa.

http://keskustelu.suomi24.fi/t/11773376/moraali-mielikuvatasolla-ja-reaalimaailmassa

Sekä ne vähät tutkimukset, mitä adoption vaikutuksista synnyttäneelle äidille on olemassa ja myös lapsensa adoptioon antaneiden äitien kokemukset nettikeskusteluissa antavat kyllä selkeästi ymmärtää, miksei adoptio ole erityisen suosittua. Huono vaihtoehto se on yksistään jo sen vuoksi, että ajatuksissa on yhdeksän kuukauden raskauden aiheuttamat rasitukset, työkyvyttömyys ja terveyshaitat ja päälle synnytys eivät yksistäänkään mitenkään houkuttele. Lapsen antaminen pois on tabu, ja se synnyttää myös valtavaa häpeää. Miten voi ottaa ensin onnittelut vauvasta vastaan, ja sen jälkeen lapsi katoaa jonnekin?

Tutkimukset ja äitien kokemuksetkin tukevat sitä argumenttia kuinka psyykkisesti vahingoittavaksi ja koko loppuelämään vaikuttavaksi eron lapsesta tekee naisen hormonitoiminta, joka synnytyksen lähestyessä ja pitkään sen jälkeenkin toimii sen vuoksi että luonto varmistaa että äiti huolehtii lapsen tarpeista. Erittyy rakkaushormoni oksitosiini:

"Oksitosiini (kreik. oksys = nopea, tokos = synnytys) on yhdeksästä aminohappomolekyylistä muodostunut hormoni, joka syntetisoituu hypotalamuksen neuroendokriinisten solujen soomaosissa ja vapautuu verenkiertoon aivolisäkkeen takalohkossa sijaitsevista hermopäätteistä synnytyksen yhteydessä. Tässä enemmän:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Oksitosiini

Sellainen, joka ei ole ennestään äiti ei tiedä, kuinka vaikeaa on kestää vauvastaan lyhyttäkään eroa. Tämä tunne on ihan oksitosiinin ansiota. Ja tämä äidin ja lapsen välinen side pysyy koko elämän riippumatta äidin ja lapsen iästä. Tässä valossa tajuaa, miten psyykkisesti vahingoittava ratkaisu adoptio on äideille ollut. Vaikka olisi ennakkoon kuvitellut, että voi glorifioida itsensä antamalla lapsensa pois, yllättääkin se, että äitiys ei lakannutkaan lapsen pois antamiseen ja huoli lapsesta jää koko loppuiäksi painamaan. Tästä selviytymiseen käytetään sitten niitä keinoja, mitä kullakin on. Adoptiossa on monta osapuolta, jotka tulevat olemaan koko loppuiän osa äidin elämää, eikä pienin asia ole äidin ikuinen miete siitä, mitä lapsi oikein tuntee ja ajattelee siitä, että hänet on hyläytty.

"Nousiaisen (2004, 159, 169) mukaan äideille onkin tyypillistä perustella
tekemiään kipeitä ratkaisuja lasten parhaan ja hyvinvoinnin näkökulmasta, mitä heiltä myös
kulttuurisesti odotetaan."

http://epublications.uef.fi/pub/URN_NBN_fi_joy-20090051/URN_NBN_fi_joy-20090051.pdf
https://tampub.uta.fi/bitstream/handle/10024/81036/gradu03879.pdf?sequence=1

Jälkimmäisessä gradussa on käsitelty vain syitä lapsen pois antamiseen, ei äidin kokemia tunteita.

Vaikka adoptio tuntuisi vahinkoraskaudessa"hyvältä vaihtoehdolta" varsinkin kun sitä tarjotaan ratkaisuksi toisille ja juhlapuheissa kuulostaa eettisemmältä kuin abortti niin ne äitiyden tunteet, ikävä ja tuska ei häviä selittämällä ratkaisua hyväksi. Me ollaan paljolti hormonien ja kehon kemian armoilla, niin naiset kuin miehet.

Abortti on helppo ratkaisu monelle ihan fysiologisista syistä (ehkä luonto järjestänyt, koska keskenmenoja on paljon joka tapauksessa tässä vaihessa) ettei alkuraskauden aikana hormonitoiminta ole edennyt sellaiseksi kuin raskauden loppuvaiheessa ja synnytyksessä. Asialla syyllistäminen on aika turhaa sellaiselle joka ei koe mitään äitiyttä, äidintunteita alkuraskaudessa, jotka väistämättä synntyksessä viimeistään herää. Hormonitoiminta palautuu abortin jälkeen nopeasti entiseksi ilman synnytyksen oksitosiinimyrskyä. Oksitosiinit aktivoi myös oman lapsuusajan muistoja.

Tässä lisää kokemuksia:

http://www.meidanperhe.fi/keskustelu/536566/ketju/_turhauttaa_ja_melkeinpa_kaduttaa_koko_adoptio
https://seura.fi/tarinat/selviytyjat/annoin-tyttareni-adotoitavaksi-tanskaan-kadun-vielakin/
http://www.iltalehti.fi/tosielamaa/2015121420832187_ir.shtml
http://www.vauva.fi/keskustelu/1592662/ketju/adoptioon_lapsensa_antaneita_miten_selvisit_siita_
http://www.vauva.fi/keskustelu/2941251/miksi-adoptioon-lapsen-antanutta-vihataan
http://www.vauva.fi/keskustelu/1635984/ketju/kokemuksia_adoptiosta
http://keskustelu.suomi24.fi/t/900494/adoptioon-lapsensa-antaneita
3
Ilmianna
Jaa

88 Vastausta


No onneks lapsen tappaminen abortilla ei oo yhtään häpeällinen tabu ;)))
Ehkä useampi uskaltas antaa lapsensakin ajtkaa elämää ja välttyä itekin loppuelämän aborttisyyllisyystraumoilta jos sinä sakkeines et jatkuvalla vimmalla yrittäs demonisoida lapsen elämää kunnioittavia vaihtoehtoja. Ja vielä naurettavat "hylkäys"-dramatisoinnit päälle :D no mitähän ne lapset ajattelee, oisko tullu mieluummin tapetuks abortilla?

" kuinka psyykkisesti vahingoittavaksi ja koko loppuelämään vaikuttavaksi eron lapsesta tekee naisen hormonitoiminta"

Juu, ihan varmaan se synnytyksen jälkeinen hetkellinen hormoniheilahdus kestää lopun ikää :D vai siis nytkö sitä aiheutta jo ite adoptiokin? :))

Ain vaan alemmas vajoot näissä "todisteluissas" kuinka muka on aina parempi tappaa "ei-toivotut" lapset kun mitään inhimillistä.

"Ja tämä äidin ja lapsen välinen side pysyy koko elämän riippumatta äidin ja lapsen iästä. "

Vai että ei aikuisenakaan kestä lyhyttäkään eroa? D Kuinkas kun lapset yleensä jossian vaiheessa haluaa muuttaa ihan omilleen jne.? Mamma ramppaa ikävissään kylässä harva se päivä?
Mutta onneks tosiaan nykyään on mahdollista avoinkin adoptio jossa lasta voi tavatakin, saa tietoja ym. mistä et tietenkään halua mainita halastua sanaa. Ja eikös yleensä ne lapsen ei-toivojat halua vaan pikasesti eroon siitä, että mitähän se niitä sitten jäis surettaan? Varmaan näiden yksittäisten tarinoiden adoptoineet ois ehkä halunneet itse pitää lapsensa jos se ois kokenu olevan olosuhteiden puitteissa mahdollista ja monet on voitu painostaa siihen. Tottakai sillon ikävöi lasta ja voi jäädä traumojakin. Ei näitä voi niihin vertailla jos useemmat antais sen takia vihaamansa lapsen pois kun eivät saaneet tappaakaan sitä.
Aborttööri menettää lapsensa loppuelämäls, eikä kuollutta saa henkiin herätettyä vaikka kuinka ikävöis ja kaduttais.

"Abortti on helppo ratkaisu monelle"

Joo, todella "helpolta" näyttää kun tätäkin raivomeuhkaajien palstaa kattelee :DDDD täynnä varottavia esimerkkejä...

"(ehkä luonto järjestänyt, koska keskenmenoja on paljon joka tapauksessa tässä vaihessa)"

Höpö höpö :DD eihän luonnollisesta kuolemasta tarvi mitään syyllisyyttä kokee, toisin kun lapsen tietentahtoen TAPPAMISESTA! Siihen ei noi loputtpmat "hormoonit sitä ja tätä" höpinät auta.

"Asialla syyllistäminen on aika turhaa sellaiselle joka ei koe mitään äitiyttä, äidintunteita alkuraskaudessa, "

Eihän sille mitään voi jos jotkut tosiasioista ja omista teoistaan syyllistyy. Ei sitä kenenkään ulkopuolisten tarvi herätellä tms. Kovat syyllisyystraumat ja seliselittelyn tarve ne vaan näilläkin näkyy olevan vaikka kuinka väittää ettei kokenu sellasia, ei halunnu lasta jne. :)

"Hormonitoiminta palautuu abortin jälkeen nopeasti entiseksi"

Mutta psyyke ei.
Nopeasti se palautuu synnyytksenkin j älkeen, varsinkin jos ei edes imetä. Ja hcg on kyllä useita viikkoja koholla alkuraskauden loppumisenkin jälkeen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
7 VASTAUSTA:
Oletpa ilkeä ihminen.

En ole aborttia kokenut, mutta onneksi empatiakykyni riittää ymmärtämään, miksi joku siihen ratkaisuun voi tietyissä olosuhteissä päätyä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
JärkyttävääTekstiä kirjoitti:
Oletpa ilkeä ihminen.

En ole aborttia kokenut, mutta onneksi empatiakykyni riittää ymmärtämään, miksi joku siihen ratkaisuun voi tietyissä olosuhteissä päätyä.
Sakin kierolla logiikalla ne on ilkeitä jotka täällä kertoo vaan kakaunistelematta ilkeistä teoista.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
"Mutta onneks tosiaan nykyään on mahdollista avoinkin adoptio jossa lasta voi tavatakin, saa tietoja ym. mistä et tietenkään halua mainita halastua sanaa. "

En sanonut halaistua sanaa, koska kirjoitukseni ei käsitellyt sitä, vaan tuota eri ratkaisujen psyykkisiä seurauksia. Että äitiys ei katoa mihinkään, kun lapsen on synnyttänyt - hormonit varmistaa sen.

Avoimesta adoptiosta tai kokemuksia siitä olen kyllä tutkaillut jotain. Se voi olla adoptioon antaneelle jokin takaportti, mutta mitä luin noista kertomuksista, se ei ole oikein toiminut. Adoptioon antanut ja adoptioperhe ei oikein tule toimeen aina, ja biologinen äiti voi alkaa häiriköimään adoptioperhettä omista ongelmista johtuen ja vaatia liikaa, kun katuu adopiota ja saa aikaa miettiä asiaa ja on huolissaan lapsestaan. Se huoli on tosiaan äitien keskeinen mielentila kun lapsia yleensä on synnyttänyt: että onko lapsella kaikki hyvin. Se ei vaan äidiltä katoa vaikka lapset on aikuisia. Itsekin ajattelen päivittäin ja muistan aina varmistaa, että onhan lapsilla kaikki hyvin, vaikka asuvat omillaan ja elän jo toivossa seuraavasta tapaamisesta. Mulla siis opiskelijalapsia perheessä. Minulle lapset naureskelee tästä, mutta muut äidit kertovat samaa itsestään, että aika normia tämä taitaa olla. :) Oman aikuisen lapsensa näkee vaan pikkuvauvana joillain silmillä edelleen, se on kumma juttu.

Sitten on tapauksia, että adoptioperhe ei enää pidä yhteyttä bioäitiin lupauksesta huolimatta, koska on joutunut suostumaan avoimeen adoptioon vasten tahtoaan eikä haluaisi pitää muusta syystä yhteyksiä biologiseen äitiin. Kun lapsi kasvaa, tulee lisää ongelmia, kun adoptoitu lapsi alkaa kyseenalaistaa adoptiota, tuntee katkeruutta ja vihaa siitä joko adoptiosta, biologisen äidin ratkaisusta tai muusta varsinkin jos ei koe elämäänsä hyvänä. Adoptioperheiltä varmaan vaaditaan täydellisyyttä, mutta kukaan ei sitä ole, vaan arki voi muuttaa ihmisiä ja huono-osaisuus ja ongelmat kohtaa ketä tahansa. Näistä on kertomuksia netissä ja täällä Suomi24.fi:ssäkin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tieteilijä kirjoitti:
"Mutta onneks tosiaan nykyään on mahdollista avoinkin adoptio jossa lasta voi tavatakin, saa tietoja ym. mistä et tietenkään halua mainita halastua sanaa. "

En sanonut halaistua sanaa, koska kirjoitukseni ei käsitellyt sitä, vaan tuota eri ratkaisujen psyykkisiä seurauksia. Että äitiys ei katoa mihinkään, kun lapsen on synnyttänyt - hormonit varmistaa sen.

Avoimesta adoptiosta tai kokemuksia siitä olen kyllä tutkaillut jotain. Se voi olla adoptioon antaneelle jokin takaportti, mutta mitä luin noista kertomuksista, se ei ole oikein toiminut. Adoptioon antanut ja adoptioperhe ei oikein tule toimeen aina, ja biologinen äiti voi alkaa häiriköimään adoptioperhettä omista ongelmista johtuen ja vaatia liikaa, kun katuu adopiota ja saa aikaa miettiä asiaa ja on huolissaan lapsestaan. Se huoli on tosiaan äitien keskeinen mielentila kun lapsia yleensä on synnyttänyt: että onko lapsella kaikki hyvin. Se ei vaan äidiltä katoa vaikka lapset on aikuisia. Itsekin ajattelen päivittäin ja muistan aina varmistaa, että onhan lapsilla kaikki hyvin, vaikka asuvat omillaan ja elän jo toivossa seuraavasta tapaamisesta. Mulla siis opiskelijalapsia perheessä. Minulle lapset naureskelee tästä, mutta muut äidit kertovat samaa itsestään, että aika normia tämä taitaa olla. :) Oman aikuisen lapsensa näkee vaan pikkuvauvana joillain silmillä edelleen, se on kumma juttu.

Sitten on tapauksia, että adoptioperhe ei enää pidä yhteyttä bioäitiin lupauksesta huolimatta, koska on joutunut suostumaan avoimeen adoptioon vasten tahtoaan eikä haluaisi pitää muusta syystä yhteyksiä biologiseen äitiin. Kun lapsi kasvaa, tulee lisää ongelmia, kun adoptoitu lapsi alkaa kyseenalaistaa adoptiota, tuntee katkeruutta ja vihaa siitä joko adoptiosta, biologisen äidin ratkaisusta tai muusta varsinkin jos ei koe elämäänsä hyvänä. Adoptioperheiltä varmaan vaaditaan täydellisyyttä, mutta kukaan ei sitä ole, vaan arki voi muuttaa ihmisiä ja huono-osaisuus ja ongelmat kohtaa ketä tahansa. Näistä on kertomuksia netissä ja täällä Suomi24.fi:ssäkin.
Ainahan haluat korostaa kaikkia mahdollisia mutta varmaan erittäin harvinaisia ongelmia mitä VOI tulla, jotta se lapsen tappaminen vaan näyttäs houkuttavammalta ;))

" Itsekin ajattelen päivittäin ja muistan aina varmistaa, että onhan lapsilla kaikki hyvin, vaikka asuvat omillaan ja elän jo toivossa seuraavasta tapaamisesta."

Onko se sit helpottavampaa jotenkin tietää että lapsi on heitetty kauan sitten virumaan viemäriin tai jätevuoreen etkä tule tapaamaan häntä koskaan?

" adoptioperhe ei enää pidä yhteyttä bioäitiin lupauksesta huolimatta, koska on joutunut suostumaan avoimeen adoptioon vasten tahtoaan eikä haluaisi pitää muusta syystä yhteyksiä biologiseen äitiin. "

Joopa joo, eiköhän siinä oo ihan joku laki tms. sopimus joka velvottaa ja viranomaset puuttuu heti tollaseen välttelyyn. Tuskin lapsia edes annetaan avoimeen adoptioon sellasille jotka siihen ois jotenkin pakotettuja!
Kukaan tuskin selviää elämästä ilman vaikeuksia ja ettei ois koskaan mistään katkera. Fiksummat ajattelee mitä elämässä on hyvin ja päällimmäisenä varmasti useimmilla adoptoiduillakin on se pohjaton kiitollisuus synnyttäjää kohtaan kun tietää mikä se vaihtoehto vois olla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Kommentoi
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Menikö vitun sekotraumaatikon lapsenmurhaajan vitun hermot lopullisesti XDDDDDDDDDDDD

"kun se ei ketään hetkauta. "

Vitustihan näkyy suakin hetkauttavan... vittu aina vaan osuu ja uppoo :))))

"ketään ei kiinnosta "

Vittuako sit änkkäät mitään vitun paskavirsiäs vastaukseks.

Mitäs vittua joku työttömyys ja pakolaisvirrat ym. ym. pienten lasten mukavuustappamiseen liittyy? Nekö oikeuttaa tappaan itsekkäästi lapsiaan? Nopeesti aihetta vaan muualle itse olennaisesta ja kiusallisimmasta?

"Elä reaaliajassa eikä missään satu maailmassa, harha kuvitelmissa."

Pysyn täällä reaalimaailmassa kun en halua sinne sun seuraks missä sinä harhakoit jotain vitun fantasioitas..

"niin ei ole aikaa täällä päivystää yötä päivää"

Voi kuule, kuka luuseri se täällä päivystääkään paskanjauhantaansa 247 ja paatostelee jotain vitun tekopyhää paskaa jostain vitun työttömyyksistä ja pakolaisista :DDDD ehditkö jo kaivatakin mua? :))) No tää on vasta eka viesti tänään, kato kun en yleensä kerkee tänne vasta kun näin myöhäisillasta, muilla kun on se muukin elämä tän vitun kuppatunkios lisäks.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Kommentoi
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Murhansuosija on sönkköpaatti ja veripersekyntinen traumaiita. Vitun iita. Murhansuosija on kulttuuriton riiviö. Paskantaja. Lukisit runoja. Joka ilta. Joka päivä. Oli täitä. Tai saivareita. Niin silti parempaa on runous. Eläköön synnytykset!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Kommentoi
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Mene repimään vittutunkiotasi, pierukallo.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
"Juu, ihan varmaan se synnytyksen jälkeinen hetkellinen hormoniheilahdus kestää lopun ikää"

Ei tietenkään kestä, vaan se on pohja koko äidin ja lapsen suhteelle. Paljastit kyllä, että sulla ei siis ole lapsia, koska et edes tiedä mistä puhutaan. Joka ainut äiti nimittäin tietää, mitä tarkoitan. Se, mikä panee äidin ajattelemaan koko ajan vauvaa, panee äidin myös kantamaan huolta aikuisesta lapsestaan, vaikka tämä olisi pärjäävä. Jos lapseen on yhteys, tämä ei tuota stressiä mutta jos lapseeen ei jostain syystä ole mitään kontaktia, jää kuitenkin se sama huoli elämään. Sitä ei voi mitenkään irrottaa itsestään.

Tuskin kukaan adoptoitu olisi miettimässä, kuten ei kukaan muukaan, jos ei olisi syntynytkään/olisi ehkäisty jo munasoluna/keskenmennyt raskaudessa/abortoitu. Miten sellainen jota ei ole, pystyy mitään miettimään? Miettiikö jossain miehen kivespusseissa siittiöt sitä, etteivät saa kaikki syntyä ja ovat katkeria sille yhdelle, joka sattuu onnistumaan, jos sekään? :) Ei ilman aivoja voi pohtia olemassa olemattomuuttaan, kun kerran on olemassa.

Abortti ei ole tabu, kun siitä niin paljon puhutaan.

En tuonut tähän mitään moraalikeskustelua, mihin sinä yrität taas tämän vääntää eli juuri siihen ulkokohtaiseen ja teoreettiseen hurskasteluun siitä, mikä on kellekin parempi. Jokaisen täytyy valita itselle oikea tie ja kantaa se mitä asiat tuo mukanaan. Mutta jo lähtökohtaisesti aborttia ei pidetä ITSELLE niin pahana kuin adoptiota, koska abortteja tehdään niin paljon verrattuna adoptioon. Jo ajatus siitä tökkii pahemman kerran, joten aborttia pidetään pienempänä pahana. Toki sellaiselle, joka pitää aborttia murhana, raskauden jatkaminen ja lapsen pitäminen tai adoptio on ainoita vaihtoehtoja. Toisille näitä näennäismoraalisia patenttiratkaisuja on tietenkin helppo tyrkyttää, kun ei tarvitse kokea mitään, mitä nämä tuo tullessaan. Siksi omaa itseä on kuunneltava, ei muita.

Fanaattisessa suhtautumisessasi et vaan yrittänyt edes ymmärtää, että käsittelin adoption vaikeutta hormonaalisten näkökulmien valossa, ja sitä että äitiys ei pääty synnytykseen. Tämän ihan selkeästi kertoo nuo tutkimuksen adoptioon päätyneet naiset.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
" Paljastit kyllä, että sulla ei siis ole lapsia,"

Senku mutuluulottelet näitä harhojas vaan jos aborttitraumojas helpottaa :) nehän sä oot paljastanu jo aikaa sitten, etkä koskaan oo kyenny sanoon ettet ois sitä tehny. Sen sijaan sulle on kyllä sanottu ettei oo kokemusta samasta samoin kun ei lasten poisannostakaan, mutta synnytyksistä kylläkin. Täähän se sitten kummasti aina taas seuraavaan änkkäketjuus mennessä "unohtuu" :)

"Se, mikä panee äidin ajattelemaan koko ajan vauvaa, panee äidin myös kantamaan huolta aikuisesta lapsestaan, vaikka tämä olisi pärjäävä."

Kerroppa sitten seuraavaks missä tälläsiä olikaan sanottu, tai kielletty, ennenkun kehittelet taas enempää näitä tavallisia mututulkintaharhojas jostain rivien väleistä..

"Miten sellainen jota ei ole, pystyy mitään miettimään?"

Taas sama järjenvastanen epälogiikkas, eli kuka vaan on oikeus tappaa koska kuolleena kukaan ei voi enää ajatella mitään? :D

"Abortti ei ole tabu, kun siitä niin paljon puhutaan. "

On se tasan niin kauan kun siitä pitää valehdella ja keksiä loputtomia kaunisteluja kuvottavasta teosta. Kuten sinäkin joudut tekemään. Ilmeisesti omat kipeät traumas estää sua käsittelemästä aihetta todenmukasilla, liian paljastavilla termeillä ja muutenkaan myöntämästä tiettyjä tosiasioita.

"Ei ilman aivoja voi pohtia olemassa olemattomuuttaan,"

Eli koska vauvat ja jotkut kehitysvammaset ei sitä tasoo ylempänä juuri ole, niin nekin saa sun kieroutuneella logiikallas tappaa. Samoin kun periaatteessa tilapäisestikin tiedostamatamattomat nukkuvat, pyörtyneet jne.

"En tuonut tähän mitään moraalikeskustelua, mihin sinä yrität taas tämän vääntää eli juuri siihen ulkokohtaiseen ja teoreettiseen hurskasteluun siitä,"

Sun tekopyhään hurskastelualotukseenhan tässä vaan on vastattu :D

"aborttia ei pidetä ITSELLE niin pahana kuin adoptiota, koska abortteja tehdään niin paljon verrattuna adoptioon. "

Niin että kun monet muutkin tekee samoin niin eihän se voi olla niin pahaa ja väärin?? Miljoona paskakärpästä tunkiolla ei voi olla väärässä, paska on hyvää ;D

"Toisille näitä näennäismoraalisia patenttiratkaisuja on tietenkin helppo tyrkyttää, "

Mitä NÄENNÄISmoraalisia? Siis tottakai lapsen elämän suojelu on "hieman" moraalisempaa kun itsekäs tappaminen! Sinä joudut väkisin vääntään niitä samalle viivalle ikäänkun mitään eettistä eroa ei oiskaan! Miksi sinä sitten tyrkytät jatkuvasti aborttia patenttiratkasuks kaikkiin ongelmiin? Siksi kun haluat että mahdollisimman moni muukin joutuu siihen samaan katkeruuteen mihin ittes sillä oot ajanu?

"käsittelin adoption vaikeutta hormonaalisten näkökulmien valossa, ja sitä että äitiys ei pääty synnytykseen. "

Niin, tietysti tännekin ois saanu vastata vaan sulle mieluisalla tavoin :) no sitähän sinä et onneks voi määrätä mitä kukakin vastaa ja mihin. Kyllä käytännön äitiys päättyy adoptioon jos niin haluaa. Ja tietenkin myös periaatteessa aborttööri on aina tappamansa lapsen äiti, vaikka kuinka muuta yrittäs uskotella.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kun ei synnytä itselleenkään niin ei sitä sillon synnytä toisillekaan. Miksi tämä on niin vaikea tajuata? Sen vuoksihan sitä abortin tekee ettei halua olla 9 kuukautta raskaana ja taapertaa kuin joku ankka. Itsekkyys ennen kaikkea.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Että TheOmaNapa ennen toisten elämääkin... toivo vaan että et itse koskaan tule tarvitsemaan elintärkeää apua samoin ajattelevalta.
Läpeensä lellityt pumpuliperseprinsessat tietenkin mieluummin vaikka katkeruuksissaan rikkoo lelunsa joista ei tykkää kuin antais ne jonkun toisen iloks. "Kun ei ollu iloo mulle niin ei saa olla iloo kellekään muullekaan!" Liekö samoja akkoja jotka sitten aikuisina mustasukkasuudessa tappaa miehensä joka aikoo erota niistä... kun MINÄ en saanu sinua, ei saa kukaan muukaan enää saada!!! Sairasta,..huhhuh.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
juurikinse_ kirjoitti:
Että TheOmaNapa ennen toisten elämääkin... toivo vaan että et itse koskaan tule tarvitsemaan elintärkeää apua samoin ajattelevalta.
Läpeensä lellityt pumpuliperseprinsessat tietenkin mieluummin vaikka katkeruuksissaan rikkoo lelunsa joista ei tykkää kuin antais ne jonkun toisen iloks. "Kun ei ollu iloo mulle niin ei saa olla iloo kellekään muullekaan!" Liekö samoja akkoja jotka sitten aikuisina mustasukkasuudessa tappaa miehensä joka aikoo erota niistä... kun MINÄ en saanu sinua, ei saa kukaan muukaan enää saada!!! Sairasta,..huhhuh.
"Liekö samoja akkoja jotka sitten aikuisina mustasukkasuudessa tappaa miehensä joka aikoo erota niistä... kun MINÄ en saanu sinua, ei saa kukaan muukaan enää saada!!! Sairasta,..huhhuh."

Sairaita on nämä sinun analogiat. Varsinkin tuo, että pidät lasta leluna, jolla leikitään, mutta muistapa, että jokaisen kirjoitukset kertoo enemmän kirjoittajasta, kuin haukkumisen kohteesta. Raskaus ja synnytys on vähän eri tason hommia, kuin lelun ostaminen. Kovan trauman ne sinullekin on jättäneet, kun tuo viha omista asioistaan päättäviä kohtaan on noin järkyttävää. Kertonee vaan siitä, ettei synnytyksestäkään vaan selviä ihan aina täysissä järjissään. Itse lapsistahan sinä et ole ikinä piitannut, vaan tärkeintä sinulle on kostaa ja rankaista naisia jostain mitä sinä et itse saa. Ajatteletko, että kun tarpeeksi toistat tuota haukkumis ja halveksimismantraa abortin hyväksyjille, niin oma elämäsi siitä paranee jotenkin? Mukavuusadoptio on yhtä mukavuudenhaluista kuin aborttikin, etten lähtisi elvistelemään muiden yläpuolelle sillä ja lisäksi se on paljon vahingollisempaa psyykelle kuin abortti ihan hormonaalisista tekijöistä. Parempi vaihtoehto olisi pitää lapsi itse, ja pyytää jotain sijaisperhettä tai tukiperhettä, mutta moniko itsenäinen nainen haluaa alkaa jonkin kontrollin ehdoilla elämään, tiedä häntä.

Jokaisen pitää päättää, minkä ratkaisun kanssa elää. Itse en ikinä voisi luopua lapsestani, koska en selviäisi psyykkisesti siitä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tieteilijä kirjoitti:
"Liekö samoja akkoja jotka sitten aikuisina mustasukkasuudessa tappaa miehensä joka aikoo erota niistä... kun MINÄ en saanu sinua, ei saa kukaan muukaan enää saada!!! Sairasta,..huhhuh."

Sairaita on nämä sinun analogiat. Varsinkin tuo, että pidät lasta leluna, jolla leikitään, mutta muistapa, että jokaisen kirjoitukset kertoo enemmän kirjoittajasta, kuin haukkumisen kohteesta. Raskaus ja synnytys on vähän eri tason hommia, kuin lelun ostaminen. Kovan trauman ne sinullekin on jättäneet, kun tuo viha omista asioistaan päättäviä kohtaan on noin järkyttävää. Kertonee vaan siitä, ettei synnytyksestäkään vaan selviä ihan aina täysissä järjissään. Itse lapsistahan sinä et ole ikinä piitannut, vaan tärkeintä sinulle on kostaa ja rankaista naisia jostain mitä sinä et itse saa. Ajatteletko, että kun tarpeeksi toistat tuota haukkumis ja halveksimismantraa abortin hyväksyjille, niin oma elämäsi siitä paranee jotenkin? Mukavuusadoptio on yhtä mukavuudenhaluista kuin aborttikin, etten lähtisi elvistelemään muiden yläpuolelle sillä ja lisäksi se on paljon vahingollisempaa psyykelle kuin abortti ihan hormonaalisista tekijöistä. Parempi vaihtoehto olisi pitää lapsi itse, ja pyytää jotain sijaisperhettä tai tukiperhettä, mutta moniko itsenäinen nainen haluaa alkaa jonkin kontrollin ehdoilla elämään, tiedä häntä.

Jokaisen pitää päättää, minkä ratkaisun kanssa elää. Itse en ikinä voisi luopua lapsestani, koska en selviäisi psyykkisesti siitä.
Todellakin sairasta, eikä se johdu ilmeisen osuvista vertauksista.

"pidät lasta leluna, jolla leikitään, "

Olihan tääkin taas arvattavissa että johonkin vaan pitää hädissään takertua mistä taas kehitellä lisää aiheen ohittavia typeryyksiäs :DD Kovan trauman se abortti sullekin on jättäny, kun tuo viha lapsia ja heitä suojelevia kohtaan on noin järkyttävää. Kukapa siitä täysissä järjissä selviäiskään, onhan oman lapsen murhaaminen tosiaan hiukan eri tason juttu kun lelun rikkominen. Lapsista tai edes naisten oikeuksista et välitä paskaakaan, haluat vaan kostaa ja rankaista niitä joiden viisaampia elämänvalintoja ja putipuhtoista omaatuntoa joudut vaan katkerasti kadehtiin. Sen sijaan et kykene keksiin mitä ihmettä normaalit, lapsensa suojelleet naiset haluais aborttööriltä, sen kiduttavat syyllisyystraumat vai?
Ajatteletko, että kun tarpeeksi toistat tuota haukkumis ja halveksimismantraa lapsia suojeleville, niin oma elämäsi siitä paranee jotenkin?

"Mukavuusadoptio on yhtä mukavuudenhaluista kuin aborttikin, etten lähtisi elvistelemään muiden yläpuolelle sillä"

Juu, iiihan samahan se nyt on jääkö lapsi henkiin ja pääsee hyvään kotiin, vai lojuuko tapettuna viemärissä!! Mitä väliä sillä "mukavuudella" (?) adoptiossa on kun se ei ole muille kuolemaksi eikä muutenkaan pahaa?? Siinähän kaikki voittaa.

" lisäksi se on paljon vahingollisempaa psyykelle kuin abortti ihan hormonaalisista tekijöistä."

Toivemutupötyjäs taas, vailla mitään vertailevia tutkimuksia ym. todisteita :) mutta tietenkin mututulkitsit ja vääntelit muutaman henkilön kertomukset taas omiin tarkotuksiis.

"Itse en ikinä voisi luopua lapsestani, koska en selviäisi psyykkisesti siitä. "

Vaan mieluummin tapoit sen. No etpä kovin kehuttavasti näytä siitäkään selvinneen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Onhan se tosi että abortti on suositumpi kuin adoptio. Ajatelkaa jos vuodessa 10000 ylimääräistä lasta syntyis jos abortteja ei tehtäis. 😮. Mihin ne kaikki laitettais. 10 vuodessa 100000 liikalasta. Tulis kaaos. Ne jäis kaduille ja myytäis orjiksi tms. Kukaan ei välittäis. 😔
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
6 VASTAUSTA:
Osota sitten ettei 5,5 miljoonan joukosta löytyis ottajia 10 tuhannelle. Osota myös että kunnollisella lainsäädännöllä näin paljon "vahinkoja" edes sattuis!
Niin kauan kun et tähän kykene, on aivan turha kauhistella tekopyhyydessä olemattomia ongelmia ja maalailla niitä oman harhasen mututodellisuutes piruja seinille.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
todisteetesille kirjoitti:
Osota sitten ettei 5,5 miljoonan joukosta löytyis ottajia 10 tuhannelle. Osota myös että kunnollisella lainsäädännöllä näin paljon "vahinkoja" edes sattuis!
Niin kauan kun et tähän kykene, on aivan turha kauhistella tekopyhyydessä olemattomia ongelmia ja maalailla niitä oman harhasen mututodellisuutes piruja seinille.
10 000??? Niitähän olis joka vuosi 10 000!! Mihin ne pantais??Todista ihmeessä ite että niillä OLIS ottajia! Eihän lapsettomatkaan haluu toisen lasta noinvaan vaan menee hedelm. hoitoihin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
todisteetesille kirjoitti:
Osota sitten ettei 5,5 miljoonan joukosta löytyis ottajia 10 tuhannelle. Osota myös että kunnollisella lainsäädännöllä näin paljon "vahinkoja" edes sattuis!
Niin kauan kun et tähän kykene, on aivan turha kauhistella tekopyhyydessä olemattomia ongelmia ja maalailla niitä oman harhasen mututodellisuutes piruja seinille.
"Osota sitten ettei 5,5 miljoonan joukosta löytyis ottajia 10 tuhannelle. Osota myös että kunnollisella lainsäädännöllä näin paljon "vahinkoja" edes sattuis!"

Osoita, että muka löytyy. Sinä ja muut vastustajathan sitä väitätte, että kaikille lapsille olisi ottaja. Sinun ja muiden pitää siis todistaa, kuinka paljon ylimääräisiä lapsia halutaan. MatrixFree oikein kirjoitti otsakkeeseen, että kaikki vauvat ovat toivottuja.

Tämän paikkansa pitämättömyys olisi ollut sinun ja MatrixFreen itsennekin helppo päätellä katsomalla tilastokeskuksen sivua ilman että olisi tuollaista irrealistista väitettä tai myyttiä "jonossa olevista adoptioperheistä" ilmoille. Mitään jonotussysteemiä ei edes ole, vaan oikealle lapselle etsitään sopivaa perhettä, ei ole olemassa mitään jonotusjärjestystä.

Yhteensä vuonna 2016 adoptoitiin 355 henkilöä, joista
Yli 18-vuotiaita oli 102, joista valtaosa oli kotimaisia adoptioita. Kukaan omaa vauvaa haluava ei taida adoptoida yli 18-vuotiaita ja osa kaikista adoptioista on osa perheen sisäisiä. Hyvä jos 200 lasta on joka vuosi adoptiomarkkinoilla jos ajatellaan että kaikki kansainväliset adoptiot muuttuisi kotimaisiksi. Mihin ne 8 000 laitettaisiin joka vuosi? Laitettaisiinko nämä vauvasta sille kasvatusleirille työvoimareserviksi, mitä ehdotti persuedustaja tässä taannoin? Jos sattuisi työttömyys joskus hellittämään, mikä on utopistista, sillä suuntaus on toisin päin kun työpaikat katoaa Kiinaan, missä lapsia on liikaakin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Karmea kirjoitti:
10 000??? Niitähän olis joka vuosi 10 000!! Mihin ne pantais??Todista ihmeessä ite että niillä OLIS ottajia! Eihän lapsettomatkaan haluu toisen lasta noinvaan vaan menee hedelm. hoitoihin.
Turha vieritellä tänne sitä todistustaakkaas, anna tulla nyt vaan todisteita tälle ilmiselvälle valheelles,
"Tulis kaaos. Ne jäis kaduille ja myytäis orjiksi tms. Kukaan ei välittäis." !

" Eihän lapsettomatkaan haluu toisen lasta noinvaan "

Tulik oehkä pikku mielees että myös tarjonta lisäis kysyntää kun tiedettäs lapsia olevan vailla koteja? Nythän ne ainoat harvat jätetään niille jotka monet ei ole saaneet omia h.hoidoillakaan.
Osota nyt että ottajia ei löytys.

"Mitään jonotussysteemiä ei edes ole"

Mee jauhaan näitä "totuuksias" jonnekin adoptiovanhempien palstoille :) miksikö sitten pitäs kutsua lasta odottavia joilla se kestää useimmilla vuosikausia ja suurin osa jää sittenkin ilman?

"Mihin ne 8 000 laitettaisiin joka vuosi?"

Osota nyt että niitä ensinnäkin ois näin paljon, ja se ettei jopa enin osa pitäis lasta itsellä ja järjestelis elämää vaan sen mukaan että lapsi tuleekin vähän suunniteltua aiemmin? Harvemmat kai ei koskaan halua lapsia.
Ulkomaan adoptiot vähenee jatkuvasti koska muuallakin olot on parantuneet ja lapset adoptoidaan mieluiten omaan maahan, mikä on tietysti lasten etu.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
sinäväitit kirjoitti:
Turha vieritellä tänne sitä todistustaakkaas, anna tulla nyt vaan todisteita tälle ilmiselvälle valheelles,
"Tulis kaaos. Ne jäis kaduille ja myytäis orjiksi tms. Kukaan ei välittäis." !

" Eihän lapsettomatkaan haluu toisen lasta noinvaan "

Tulik oehkä pikku mielees että myös tarjonta lisäis kysyntää kun tiedettäs lapsia olevan vailla koteja? Nythän ne ainoat harvat jätetään niille jotka monet ei ole saaneet omia h.hoidoillakaan.
Osota nyt että ottajia ei löytys.

"Mitään jonotussysteemiä ei edes ole"

Mee jauhaan näitä "totuuksias" jonnekin adoptiovanhempien palstoille :) miksikö sitten pitäs kutsua lasta odottavia joilla se kestää useimmilla vuosikausia ja suurin osa jää sittenkin ilman?

"Mihin ne 8 000 laitettaisiin joka vuosi?"

Osota nyt että niitä ensinnäkin ois näin paljon, ja se ettei jopa enin osa pitäis lasta itsellä ja järjestelis elämää vaan sen mukaan että lapsi tuleekin vähän suunniteltua aiemmin? Harvemmat kai ei koskaan halua lapsia.
Ulkomaan adoptiot vähenee jatkuvasti koska muuallakin olot on parantuneet ja lapset adoptoidaan mieluiten omaan maahan, mikä on tietysti lasten etu.
Todisteet esiin, että sinun satumaailmoissa missä ei ole aborttia eikä naisilla ihmisarvoa ei olisi mitään ongelmia! Mihin tuhannet lapset laitettaisiin jos nyt laki muuttuisi? Ehkäisy pettää, se ei ole satavarma koskaan.

Nuo sun juttus on jotain kuvitelmaa millä ei oo mitään kosketusta todellisuuteen. Ihan kuin aina uskiksilla. Sulle todellisuutta on viettää koko elämäs jollain aborttipalstalla ihmisiä haukkumassa, mutta suuri osa ihmisistä elää vähän enempi arkielämää, elättää lapsensa käy töissä ja pistää asiat eri järjestykseen.

Ja tekee abortinkin jos sellaista elämässä tarvii eikä siitä ketään muita ihmisiä kuunnella. Jokaine on oman onnensa seppä. Nih. Yks lysti mitä siitä muut ihmiset ajattelee. Niillä ei ole muutakaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
TaaskoTääReetta kirjoitti:
Todisteet esiin, että sinun satumaailmoissa missä ei ole aborttia eikä naisilla ihmisarvoa ei olisi mitään ongelmia! Mihin tuhannet lapset laitettaisiin jos nyt laki muuttuisi? Ehkäisy pettää, se ei ole satavarma koskaan.

Nuo sun juttus on jotain kuvitelmaa millä ei oo mitään kosketusta todellisuuteen. Ihan kuin aina uskiksilla. Sulle todellisuutta on viettää koko elämäs jollain aborttipalstalla ihmisiä haukkumassa, mutta suuri osa ihmisistä elää vähän enempi arkielämää, elättää lapsensa käy töissä ja pistää asiat eri järjestykseen.

Ja tekee abortinkin jos sellaista elämässä tarvii eikä siitä ketään muita ihmisiä kuunnella. Jokaine on oman onnensa seppä. Nih. Yks lysti mitä siitä muut ihmiset ajattelee. Niillä ei ole muutakaan.
"sinun satumaailmoissa missä ei ole aborttia eikä naisilla ihmisarvoa ei olisi mitään ongelmia!"

Tällänen on taas niitä omia harhakoimias rinnakkaistodellisuuksia.

"Nuo sun juttus on jotain kuvitelmaa millä ei oo mitään kosketusta todellisuuteen."

Onhan se kumma että monessa muussa maassa eletään tällästä "kuvitelmaa" jonka mahdollisuudenkin sinä joudut raivosasti kieltään, ja ompa täälläkin ennen ollu kunnollisempi laki :) ennenkun taannuttiin jonnekin raakalaismaiselle keskiajalle...
Sulle todellisuutta on viettää koko elämäs jollain aborttipalstalla ihmisiä haukkumassa, mutta suuri osa ihmisistä elää vähän enempi arkielämää, suojaa lapsensa, ei oo suljettuna laitokseen ja pistää asiat eri järjestykseen.

"Yks lysti mitä siitä muut ihmiset ajattelee."

Heh, no ei oikein vakuuta kun tätäkin sakin traumaterapiatunkion "vääristä" mielipiteistä ja tosiasioiden kertomisista räyhäämistä kattelee :DD
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Lapsellinenhan on kuvitelma, että ihmiset pakotettaisiin synnyttämään. Osoittaa näiden parin vaahtoajan elävän jonkinlaisessa vaihtoehtoisessa todellisuudessa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Pakottaahan se nytkin jos esim. viikkoja on tarpeeks. Että siinä se sun "vaihtoehtonen todellisuus".
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
lapsellinenlakis kirjoitti:
Pakottaahan se nytkin jos esim. viikkoja on tarpeeks. Että siinä se sun "vaihtoehtonen todellisuus".
"Pakottaahan se nytkin jos esim. viikkoja on tarpeeks. Että siinä se sun "vaihtoehtonen todellisuus"."

Kyllähän se, että antaa raskauden jatkua niin pitkälle, ettei abortti tule enää kysymykseen, on jo päätös siitä, että haluaa synnyttää. Ikävä on niille, joiden on pakko sikiö- tai hengenvaaraperustein pakko keskeyttää raskaus myöhemmin. Ei ole varmaan helppoa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tieteilijä kirjoitti:
"Pakottaahan se nytkin jos esim. viikkoja on tarpeeks. Että siinä se sun "vaihtoehtonen todellisuus"."

Kyllähän se, että antaa raskauden jatkua niin pitkälle, ettei abortti tule enää kysymykseen, on jo päätös siitä, että haluaa synnyttää. Ikävä on niille, joiden on pakko sikiö- tai hengenvaaraperustein pakko keskeyttää raskaus myöhemmin. Ei ole varmaan helppoa.
ne jotka ei sitä oo huomannu aiemmin? Ja monethan velloo päätöstä ees taas aiemmillakin viikoilla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kysympä vielä abortinvastustajilta:

Koska olette sitä mieltä että abortista aiheutuu masennusta, pitäisikö myös adoptio kieltää samasta syystä? Adoptioon antaneilla äideillä on itsetuhoisia ajatuksia, masennusta, häpeää, kaipausta, tuskaa jne joka ei koskaan mene ohi. Pitääkö myös yleensä lapsenteko kieltää, koska niin moni äiti sairastuu synnytyksen jälkeiseen masennukseen?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Kun kyse on edelleen LAPSEN edusta, ja muu on toissijaista.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
turhaahöpödemonisointia kirjoitti:
Kun kyse on edelleen LAPSEN edusta, ja muu on toissijaista.
Tietenki jokainen äiti ajattelee ensin lapsen etua. Siksihän ehkäistään kun ei haluta raskautta tai äitiyttä. Ja jos ehkäisy pettää tai se on unohtunut on naisilla mahdollista tehdä abortti muutaman viikon sisään. Kun päättää synnyttää lapsen joutuukin ajattelemaan lapsen etua. Oma elämä jää toisarvoiseksi. Jos ei tähän pysty tai halua sillä hetkellä on aborttimahdollisuus vaikkei abortinvastustajat siitä pidä. Mutta ei muitakaan elämän ratkaisuja kysellä niiltä, jotka ei liity asiaan mitenkään. Hulluja ja toisten moralisoijia löytyy ihan joka alalta. Jokaisella on oikeus ajatella mitä tykkää mutta toisen asioihin ei vaan ole mitään mahdollisuutta puuttua yksityiselämää suojaavan lain turvalla. Aborttilaki meillä on eikä sille voi nettihuutelijat yhtikäs mitään. 😝
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Huudelkaa.rauhassa.vaan kirjoitti:
Tietenki jokainen äiti ajattelee ensin lapsen etua. Siksihän ehkäistään kun ei haluta raskautta tai äitiyttä. Ja jos ehkäisy pettää tai se on unohtunut on naisilla mahdollista tehdä abortti muutaman viikon sisään. Kun päättää synnyttää lapsen joutuukin ajattelemaan lapsen etua. Oma elämä jää toisarvoiseksi. Jos ei tähän pysty tai halua sillä hetkellä on aborttimahdollisuus vaikkei abortinvastustajat siitä pidä. Mutta ei muitakaan elämän ratkaisuja kysellä niiltä, jotka ei liity asiaan mitenkään. Hulluja ja toisten moralisoijia löytyy ihan joka alalta. Jokaisella on oikeus ajatella mitä tykkää mutta toisen asioihin ei vaan ole mitään mahdollisuutta puuttua yksityiselämää suojaavan lain turvalla. Aborttilaki meillä on eikä sille voi nettihuutelijat yhtikäs mitään. 😝
"Jos ei tähän pysty tai halua sillä hetkellä on aborttimahdollisuus vaikkei abortinvastustajat siitä pidä."

Ja sitten on ne jotka tekee keltään kyselemättä ns. jälkiabortteja syntyneillekin lapsille, mutta onhan siihen murhansuosijoiden mukaan oltava "naisen oikeus". Onhan se hullua miten monet tällästäkin moralisoi ja paheksuu, puuttuu törkeesti toisten yksityiselämään!!
Lain mukanen sanan- ja mielipiteenvapaus meillä on eikä sille voi nettihuutelijat yhtikäs mitään. 😝
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
1. "Taas sama järjenvastanen epälogiikkas, eli kuka vaan on oikeus tappaa koska kuolleena kukaan ei voi enää ajatella mitään?"

Miten esim. siittiö ajattelee? Eihän silläkään ole aivoja, kuten ei alkiolla tai sikiölläkään? Ei ilman aivoja kukaan tajua olevansa olemassa tai kuolevansa.

2. "Kyllä käytännön äitiys päättyy adoptioon jos niin haluaa. Ja tietenkin myös periaatteessa aborttööri on aina tappamansa lapsen äiti, vaikka kuinka muuta yrittäs uskotella."

Tutkimusaineiston perusteella, oman ja muiden äitien omalla empirialla väitän psyykkinen äitiys ei lopu koskaan. Siihen ei vaikuta se missä lapsi asuu. Ratkaisevaa on synnyttäminen. Toin esille suurimman syyn tähän, ja sen on oksitosiinihormonin erittyminen, joka synnyttää kiintymyssiteen. Siksi ei adoptiotakaan voi esim. meillä toteuttaa ennen vauvan 8 vk ikää, koska äiti ei voikaan joskus luopua lapsesta.

Abortoinut ei synnytä, ja abortti vaikuttaa olevan helpompi (varsinkin mitä aiemmin se täytyy tehdä) juuri niistä syistä, joita toin aloituksessa. Nainen ei tunne välttämättä mitään äitiyteen viittaavaakaan, eikä siis tunne mitään "tappavansa". Siis sellainen joka voi tehdä abortin tai jopa useita, tuskin ajattelee olevansa mikään tappaja sen enempää kuin kuukautistenkaan aikana. Monet ei tee eroa munasolun ja hedelmöittyneen munasolun välillä, vaikka sinä tekisitkin. Jokainen ajattelee näitä eri tavoin.

Mitään kantaa en ota abortin tai adoptin puolesta. Toin vain esille näkemykseni, miksi abortti on helpompi ja suositumpi ratkaisu ei-toivottuun raskauteen adoptioon nähden.

Tiivistän koko oman ajatukseni:

Monet abortinvastustajat tarjoaa abortin tilalle adoptioon antamista kuin jonain helppona ratkaisuna. Asia voi tuntua itsestäkin eettiseltä ja oikealta, mutta ei etukäteen ole ymmärtänyt sitä muutosta, mitä synnytys ja hormonitoiminta psyykeen tekee. Vaikka tietää myötäilleensä joko jonkun ulkopuolisen tai omia moraalikäsityksiä, ei psyyke hyväksy tapahtumaa koskaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
"Ei ilman aivoja kukaan tajua olevansa olemassa tai kuolevansa. "

Hohhoijaa. Ja mitä tää nyt liitty alkioihin joilla on jo aivot kun tapetaan aborteissa?

" sen on oksitosiinihormonin erittyminen, joka synnyttää kiintymyssiteen."

Ja oliko niitä todisteita niiden kiintymyksistä jotka ei lasta HALUNNEET?

"abortti vaikuttaa olevan helpompi (varsinkin mitä aiemmin se täytyy tehdä)"

Taitaa se tappamien vaan monelle aika paljo vaikeempaa olla.

" Nainen ei tunne välttämättä mitään äitiyteen viittaavaakaan, "

Kuten ei synnyttänykään mitään kiintymyksiä joka ei lasta halua. Ja eiköhän jokainen aborttööri (jollei ole joku kehitysvammanen tms.) tiedä syvällä sisimmässään mitä on tekemässä ja kelle vaikka kuinka raivokkaasti se syyllisyys laittas uskotteleen ja vähätteleen muuta.

"Toin vain esille näkemykseni, miksi abortti on helpompi ja suositumpi ratkaisu ei-toivottuun raskauteen adoptioon nähden."

Niin, tai paljonko suositumpi on lapsen synnyttäminen ja itsellä pitäminen tappamiseen nähden..

"Monet abortinvastustajat tarjoaa abortin tilalle adoptioon antamista kuin jonain helppona ratkaisuna."

Pakkohan se on kun sinä tarjoat jonain muka-helppona ja "parhaana" ratkasuna lapsen tappamista, vaikkei oo etukäteen ymmärtäny mitä jälkiä se psyykeen usein loppuiäksi jättää, eikä omatunto hyväksy tapahtumaa koskaan.
Missä muuten kukaan on väittäny adoptioo helpoks ratkasuks?
Nainen tuntemuksineen on jokatapauksessa tilanteessa sivuseikka.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
"Ja mitä tää nyt liitty alkioihin joilla on jo aivot "

No miten sinä koit elämäsi alkiona, aloitetaan siitä. Sinulla täytyy olla jokin muisto siitä, koska sinulla oli tietoisuus ja aivot. Miten koit hedelmöittymisen ja sitä seuraavat viikot?

"Nainen tuntemuksineen on jokatapauksessa tilanteessa sivuseikka."

Eli sinä olet sivuseikka myös? Vai olet sittenkin mies joka räyhää täällä muka naisena? Ymmärrän hyvin, että ajattelet noin koska naista ei pidetä vastustajapiirissä kuin lisääntymiskoneena. Siihenhän koko abortinvastustamisen aate nojaakin, naisen arvottomuuteen ihmisenä. Sivuseikka miten asiat ajattelee ja tuntee ja mitä haluaa. On näitä kemppaisia, jotka kertoo naisten puolesta, mitä naiset ajattelee ja tuntee. Olette naiset sivuseikka vaan. :)

Jokaisella yksilölle se oma hyvinvointi ja itse on vaan itselleen kaikkein tärkein ja läheisin, koska omaa hyvinvointia ilman ei läheisilläkään voi olla asiat hyvin. Onhan näitä tapauksia, missä sitä pahoinvointia pidetään normina, ja elämä yhtä kidutusta ja se kostetaan sitten täysin sivullisille ja lapsille nimen omaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
"No miten sinä koit elämäsi alkiona,"

Siis mitä tää nyt liittyy taas yhtään mihinkään? En muista vauva-ajastakaan mitään, mutta senkö takia sais tappaa... kun "mitäs et muista etkä tajua mitään" :D

"Eli sinä olet sivuseikka myös?"

No todellakin, jos jostain käsittämättömästä syystä hinkuaisin mukavuustappaa lapseni, ja jos en kykenis huolehtiin niistä että ois parempi joidenkin muiden luona.

"Vai olet sittenkin mies joka räyhää täällä muka naisena? "

:DDDD Onko noin vaikeeta tajuta että useimmat naiset haluaa suojella lapsia eikä suinkaan sun tavoin tappaa niitä ja kehitellä toinen toistaan hullumpia muka-oikeutuksia sille?

"naista ei pidetä vastustajapiirissä kuin lisääntymiskoneena."

Hohhoijaa. Ja pro-abortionistien feminatsi-piireissä ne on pelkkiä murhakoneita.

"naisen arvottomuuteen ihmisenä. Sivuseikka miten asiat ajattelee ja tuntee ja mitä haluaa. "

Ja naurettavat valhekärjistelyt kehiin :D mistä argumenttivirheestä nyt olikaan kyse? ;)
Eli mitä arvoo se laskee ettei anneta murhailla muita kun sattuu huvittaan? Sullehan lapsen koko elämä ja ihmisoikeudet on pelkkä mitätön sivuseikka. Kummankohan oikeuksia enemmistö mieluummin puolustaa?

"Jokaisella yksilölle se oma hyvinvointi ja itse on vaan itselleen kaikkein tärkein ja läheisin"

Useimmille ei sentään siinä määrin että se ylittäs toisten elämän oikeuden, varsinkaan niinkin läheisen kun oman lapsen, ja kaikki hyvinvoinnin EHKÄ vaarantuminenkin on vaan tilapäistä.

"Onhan näitä tapauksia, missä sitä pahoinvointia pidetään normina, ja elämä yhtä kidutusta ja se kostetaan sitten täysin sivullisille ja lapsille nimen omaan. "

Kuulutko sinä näihin kun kostit lapselles kuolemalla?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Hyvä kirjoitus. Olen sekä tehnyt abortin, yksi keskenmeno että minulla on kolme lasta ja voin allekirjoittaa aloituksen. Nuorena vahingossa raskaaksi ja abortti pikapikaa. Lääkkeellinen oli juuri tullut käyttöön. Ei mitään äitiyden tunnetta. Oli vain epätoivottavasa tilassa josta piti päästä takaisin elämään. Ja päiväjärjestykseen. Pahoinvointi vauhditti asiaa. Tiesin että haluan kyllä lapsia joskus mutta ehkä vasta kun koulut käyty. Tulevaisuudessa. Sitä oli 17 ja kakara. Ei millään voinu ajatella että siinä alkais elämäänsä pilaamaan. Aivan eri tunne kun odottaa lasta toivotusti. Asiasta tuli jokaisen kohdalla minulla oikeesti totta vasta jossain 3 kk jälkeen. Kun tietää että keskenmenon riski tuntuvasti vähenee. Suhtaudun asiaan käytännöllisesti. En ole kovin tunteellinen ihminen mutta vasta kun alkoi tuntee vauvan liikkeet siihen tuli sellainen herkkyys ja side. Ja synnytyksessä kun sai vauvan syliin ja lapsen kanssa on. Siinä kohtaa tulee äitiys ikuiseksi ajaksi. Täytyy olla se lapsi sylissä että voi tuntea itsensä äidiksi. Muuten koko ajatus utopistinen. Näin mulla, jollakin toisella taas toisin. Me ollaan kaikki yksilöitä. En usko että kaikki voi aborttia tehdä mut jokaisen pitää tehdä kuten haluaa. Ja olen sama hössöttäjä äiti vaikka muksut on jo isoja. Ne on ikuisia vauvoja :-)
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
12 VASTAUSTA:
Siinäkin taas heitelty helmiä sialle, joka ei osaa arvostaa mitään mita on saanu... vois olla eri ääni ylimielisessä kellossas jos niille kynissäs (vielä) elossa selvinneille käviskin jotain. Sillon vois olla hengissä edes se murhaamas lapsi.. Lapsenmurhaaja ei herkistä siteistä tajua omannavan itserakkaudeltaan yhtikäs mitään, eikä kykene koskaan aitoon äidinrakkauteen. Ei siinä auta vaikka kuinka lässyttäis.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
näyttääpiinaavan kirjoitti:
Siinäkin taas heitelty helmiä sialle, joka ei osaa arvostaa mitään mita on saanu... vois olla eri ääni ylimielisessä kellossas jos niille kynissäs (vielä) elossa selvinneille käviskin jotain. Sillon vois olla hengissä edes se murhaamas lapsi.. Lapsenmurhaaja ei herkistä siteistä tajua omannavan itserakkaudeltaan yhtikäs mitään, eikä kykene koskaan aitoon äidinrakkauteen. Ei siinä auta vaikka kuinka lässyttäis.
Ajattele nyt vähän, millaista paskaa taas syötät!

Yhtä hyvin se ensiummäinen lapsi olisi syntyessään voinut vaikkapa aiheuttaa vakavia komlikaatioita, joiden seurauksena äiti olisi kuollut! Tai, lapsi olisi kuollut ja muita ei olisi ikinä enää syntynyt.

Käsitätkö ajatukseni idean? Mitä vain VOI tapahtua.

Millä oikeudella sinä muuten määrittelet, kykeneekö joku "aitoon äidinrakkauteen" vaiko ei? Oletko lopullisesti seonnut?
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
Asiat.asiana kirjoitti:
Ajattele nyt vähän, millaista paskaa taas syötät!

Yhtä hyvin se ensiummäinen lapsi olisi syntyessään voinut vaikkapa aiheuttaa vakavia komlikaatioita, joiden seurauksena äiti olisi kuollut! Tai, lapsi olisi kuollut ja muita ei olisi ikinä enää syntynyt.

Käsitätkö ajatukseni idean? Mitä vain VOI tapahtua.

Millä oikeudella sinä muuten määrittelet, kykeneekö joku "aitoon äidinrakkauteen" vaiko ei? Oletko lopullisesti seonnut?
Niin sais nää kalmaniitat miettiä muutaman kerran uusiks ennenkun PAKKOSYÖTTÄÄ KUOLETTAVIA MYRKKYPASKOJAAN niiden lapsiparoille!!!!

"Mitä vain VOI tapahtua. "

Niin, ois voinu kuolla abortin komplikaatioihin, tulla siitä hedelmättömäks (mikä ois ollu täysin ansaittua ja oikein), ja seota lopullisesti siitä ja joutua sen takia suljetulle. Tai hautaan. Ja voi joutua vieläkin. Abortin henkiset vaikutukset vaanii ja kummittelee koko surullisen loppuelämän.

"Millä oikeudella sinä muuten määrittelet, kykeneekö joku "aitoon äidinrakkauteen" vaiko ei? "

Millä oikeudella sinä tai kukaan kieltäis sen?
MIten aito äidinrakkaus ilmenee lapsen mukavuusmurhassa?

Yksi sairaimmista teksteistä, mitä täällä olen ikinä lukenut. Huh huh.
Kun oikein kovasti roskaasi tänne tuotat, uskot siihen varmaan itsekin?
Oletko sinä oikeasti KUNNOSSA?
Kyllä sinä oikeasti olet SEKAISIN!
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
näyttääpiinaavan kirjoitti:
Siinäkin taas heitelty helmiä sialle, joka ei osaa arvostaa mitään mita on saanu... vois olla eri ääni ylimielisessä kellossas jos niille kynissäs (vielä) elossa selvinneille käviskin jotain. Sillon vois olla hengissä edes se murhaamas lapsi.. Lapsenmurhaaja ei herkistä siteistä tajua omannavan itserakkaudeltaan yhtikäs mitään, eikä kykene koskaan aitoon äidinrakkauteen. Ei siinä auta vaikka kuinka lässyttäis.
Nimimerkille näyttääpiinaavan.

Miksi pidät tekstiäni sairaana, en ymmärrä. Kerroin vain kokemukseni asiasta. En mitenkään kiellä tai salaa aborttiani. Mikään muu vaihto ehto ei ollu nuorena mahollinen. Asia ei piinaa. Minusta abortista voi puhua. Ihan reilusti. Mitä salattavaa siinä nyt oliskaan. :=) Ihan kiva kun on tällainen keskusteluryhmä missä voi jakaa kokemuksia abortistakin. Olen vaan semmonen vähemmän tunteellinen raisu poikamainen tyttö ollut ja nytkin äitinä poikieni kanssa liikunta ja moottoriurheilua vauhdikkaasti harrastan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Vauhtiäiti kirjoitti:
Nimimerkille näyttääpiinaavan.

Miksi pidät tekstiäni sairaana, en ymmärrä. Kerroin vain kokemukseni asiasta. En mitenkään kiellä tai salaa aborttiani. Mikään muu vaihto ehto ei ollu nuorena mahollinen. Asia ei piinaa. Minusta abortista voi puhua. Ihan reilusti. Mitä salattavaa siinä nyt oliskaan. :=) Ihan kiva kun on tällainen keskusteluryhmä missä voi jakaa kokemuksia abortistakin. Olen vaan semmonen vähemmän tunteellinen raisu poikamainen tyttö ollut ja nytkin äitinä poikieni kanssa liikunta ja moottoriurheilua vauhdikkaasti harrastan.
"Mikään muu vaihto ehto ei ollu nuorena mahollinen. "

Ai, eli sulla oli sitten joku hengenvaarallinen terveyssyy mikset voinu jatkaa raskautta? Vai olitko vaan niin itsekäs ja mukavuudenhalunen ettet antanu lapses jatkaa elämää vaikka aivan hyvin oisit voinu.. tiedät tämän ja sekös sua piinaakin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
seliselivaan kirjoitti:
"Mikään muu vaihto ehto ei ollu nuorena mahollinen. "

Ai, eli sulla oli sitten joku hengenvaarallinen terveyssyy mikset voinu jatkaa raskautta? Vai olitko vaan niin itsekäs ja mukavuudenhalunen ettet antanu lapses jatkaa elämää vaikka aivan hyvin oisit voinu.. tiedät tämän ja sekös sua piinaakin.
Hei, ei piinaa koska tiedän abortin olleen oikein. ☺ Luulen että joka ei voi abortista yhtään puhua, on aihe liika herkkä vielä. Mut kuten sanoin olen käytännön ihminen. Muu ei tullut kyseeseen koska olin vaikeassa elämäntilanteessa ja alaikäinen. Sain abortin iän perusteella kun haimme aborttia äitini kanssa ennen 17 synttäriä.
Äitini tuki minua, oli kanssani ja piti myös aborttia oikeana. Nyt on kunnon mies isänä ja edelleen abortti tuntuu oikealta tuolloin. Varsinkin kun sain vielä 3 tervettä lastakin kun pystyin jo huolehtimaan muistakin niin tunsin että olen tarpeeksi kypsä äidiksi. ☺
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Vauhtiäiti kirjoitti:
Hei, ei piinaa koska tiedän abortin olleen oikein. ☺ Luulen että joka ei voi abortista yhtään puhua, on aihe liika herkkä vielä. Mut kuten sanoin olen käytännön ihminen. Muu ei tullut kyseeseen koska olin vaikeassa elämäntilanteessa ja alaikäinen. Sain abortin iän perusteella kun haimme aborttia äitini kanssa ennen 17 synttäriä.
Äitini tuki minua, oli kanssani ja piti myös aborttia oikeana. Nyt on kunnon mies isänä ja edelleen abortti tuntuu oikealta tuolloin. Varsinkin kun sain vielä 3 tervettä lastakin kun pystyin jo huolehtimaan muistakin niin tunsin että olen tarpeeksi kypsä äidiksi. ☺
Kukapa nyt ei tietäs lapsensa tappamisen olleen "oikein"??! Huhhuh, ei juuri sairaampaa vois olla...kuvottavaa.

"haimme aborttia äitini kanssa ennen 17 synttäriä."

Äitis taitaakin olla näitä aivopesutanttoja jotka vaikka väkisin raahaa tyttärensä tappamaan lasta, ihan vaan molempien "parhaaksi" :DDDDD

"Äitini tuki minua, oli kanssani ja piti myös aborttia oikeana. "

No kas yllätys.. ja tehokkaastippa on saanu pidettyä sunkin psyykes jossain itsepetoksen harhasissa verkoissa.. joskus se "lumous" kuitenkin vielä haihtuu ja tajuat todella mitä teit ja kenelle.

"Nyt on kunnon mies isänä ja edelleen abortti tuntuu oikealta tuolloin. Varsinkin kun sain vielä 3 tervettä lastakin "

Elämää ei voi hallita vaikka niin kaikkivoipaisuusharhassas kuvittelet, kaiken voi menettää hetkessä ja elämä kyykyttää ylimieliset lellikkiakat ennemmin tai myöhemmin.

"Onnellisuusmuurin varjossa:
Ihminen, joka on surmauttanut lapsensa abortissa saadakseen itselleen etua on pakotettu lakkaamatta julistamaan teostaan saamaansa hyötyä ja sen tuomaa "onnellisuutta". Tuon kohtalon täytyy olla raskas. Abortööri rakentaa ympärilleen onnellisuusmuurin, jonka takana surullinen totuus "onnesta" piilee."
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Vauhtiäiti kirjoitti:
Hei, ei piinaa koska tiedän abortin olleen oikein. ☺ Luulen että joka ei voi abortista yhtään puhua, on aihe liika herkkä vielä. Mut kuten sanoin olen käytännön ihminen. Muu ei tullut kyseeseen koska olin vaikeassa elämäntilanteessa ja alaikäinen. Sain abortin iän perusteella kun haimme aborttia äitini kanssa ennen 17 synttäriä.
Äitini tuki minua, oli kanssani ja piti myös aborttia oikeana. Nyt on kunnon mies isänä ja edelleen abortti tuntuu oikealta tuolloin. Varsinkin kun sain vielä 3 tervettä lastakin kun pystyin jo huolehtimaan muistakin niin tunsin että olen tarpeeksi kypsä äidiksi. ☺
" Nyt on kunnon mies isänä ja edelleen abortti tuntuu oikealta tuolloin. Varsinkin kun sain vielä 3 tervettä lastakin"

Tuskin ois koskenu kunnon mies pitkällä tikullakaan murhaaja-akkaan, jos tietäs mikä todellisuudessa olet "naisiasi" ja mitä teit esikoislapselles. Lapsille esität jotain kultaista äippäliiniä kalman tekosi salaten, ethän koskaan kehtaisi kertoa niillekään minkä kohtalon isosisarus sai, siinä rikkoutus pirstaleiks pullantuoksumamman valheellinen illuusio.

"Äitini tuki minua, oli kanssani ja piti myös aborttia oikeana."

Mätä omena ei lahopuusta oo kauas pudonnu.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
ainavaanhullumpaaXD kirjoitti:
Kukapa nyt ei tietäs lapsensa tappamisen olleen "oikein"??! Huhhuh, ei juuri sairaampaa vois olla...kuvottavaa.

"haimme aborttia äitini kanssa ennen 17 synttäriä."

Äitis taitaakin olla näitä aivopesutanttoja jotka vaikka väkisin raahaa tyttärensä tappamaan lasta, ihan vaan molempien "parhaaksi" :DDDDD

"Äitini tuki minua, oli kanssani ja piti myös aborttia oikeana. "

No kas yllätys.. ja tehokkaastippa on saanu pidettyä sunkin psyykes jossain itsepetoksen harhasissa verkoissa.. joskus se "lumous" kuitenkin vielä haihtuu ja tajuat todella mitä teit ja kenelle.

"Nyt on kunnon mies isänä ja edelleen abortti tuntuu oikealta tuolloin. Varsinkin kun sain vielä 3 tervettä lastakin "

Elämää ei voi hallita vaikka niin kaikkivoipaisuusharhassas kuvittelet, kaiken voi menettää hetkessä ja elämä kyykyttää ylimieliset lellikkiakat ennemmin tai myöhemmin.

"Onnellisuusmuurin varjossa:
Ihminen, joka on surmauttanut lapsensa abortissa saadakseen itselleen etua on pakotettu lakkaamatta julistamaan teostaan saamaansa hyötyä ja sen tuomaa "onnellisuutta". Tuon kohtalon täytyy olla raskas. Abortööri rakentaa ympärilleen onnellisuusmuurin, jonka takana surullinen totuus "onnesta" piilee."
"Elämää ei voi hallita vaikka niin kaikkivoipaisuusharhassas kuvittelet, kaiken voi menettää hetkessä ja elämä kyykyttää ylimieliset lellikkiakat ennemmin tai myöhemmin."

Sinähän kummallisia kirjoittelet. Kyllä elämänhallinta täytyy olla kunnossa kun lapsia maailmaan saattaa. Sitä on elämänhallinta, ettei ota turhia riskejä ja elä pää pilvissä. Eihän minulle olisi näin hyvin asiat jos olisin lapsena jo syrjäytynyt ei toivotun raskauden takia. Ajatuksesi tuntuu olevan että toivoisit että muille kävisi jotenkin kalpaten. Sitäkö odotellen oma elämäsi kuluu? Jos elämä on sinua kyykyttänyt niin ikävä asia, että se on katkeroittanut noin mielesi. Ehkä minäkin olisin katkera, jos en olisi itse ottanut kohtaloani omiin käsiin. Onneksi äitini ja isäni ovat valistuneita, samoin mieheni joka ymmärsi aborttini taustat. Todella huonosti olisi voinut asiat mennä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Vauhtiäiti kirjoitti:
"Elämää ei voi hallita vaikka niin kaikkivoipaisuusharhassas kuvittelet, kaiken voi menettää hetkessä ja elämä kyykyttää ylimieliset lellikkiakat ennemmin tai myöhemmin."

Sinähän kummallisia kirjoittelet. Kyllä elämänhallinta täytyy olla kunnossa kun lapsia maailmaan saattaa. Sitä on elämänhallinta, ettei ota turhia riskejä ja elä pää pilvissä. Eihän minulle olisi näin hyvin asiat jos olisin lapsena jo syrjäytynyt ei toivotun raskauden takia. Ajatuksesi tuntuu olevan että toivoisit että muille kävisi jotenkin kalpaten. Sitäkö odotellen oma elämäsi kuluu? Jos elämä on sinua kyykyttänyt niin ikävä asia, että se on katkeroittanut noin mielesi. Ehkä minäkin olisin katkera, jos en olisi itse ottanut kohtaloani omiin käsiin. Onneksi äitini ja isäni ovat valistuneita, samoin mieheni joka ymmärsi aborttini taustat. Todella huonosti olisi voinut asiat mennä.
Niinhän juuri joku sunkaltanen kuvittelee joka haluaa hallita tappavasti TOISTEN elämiä!

"jos olisin lapsena jo syrjäytynyt ei toivotun raskauden takia."

Ja siellä se ennustajaeukko "tietää" miten ois käyny :D asiat ois vaan mitä ilmeisimmin paljon paremmin puhtaalla omalla tunnolla ja ilman tollasta raskasta loppuelämän syyllisyystaakkaa.
Mulla on kaikki oikein hyvin kun ei tollasia elämän pilaavia virheitä oo tullu tehtyä ja saan rauhallisisn mielin painaa pään tyynyyn. Mistäs mun tarttis katkera olla kun ei lapsiakaan oo tullu tapettua vaikka kuinka ois joidenkin homeisten lakipykälien mukaan saanukin :)

" jos en olisi itse ottanut kohtaloani omiin käsiin."

Niin, ja lapsiparkas karmeasta kohtalosta puhumattakaan...

"Todella huonosti olisi voinut asiat mennä."

Ne ois voinu mennä paljon paremmin, minkä tietenkin joudut nyt vimmasesti kiistään ja muutenkin vääristeleen totuutta. Mutta sekin kuuluu mukavuusabortin jälkitaudin kuvaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Kommentoi
Ilmianna
Jaa
kaikkivoipasuusharhas kirjoitti:
Niinhän juuri joku sunkaltanen kuvittelee joka haluaa hallita tappavasti TOISTEN elämiä!

"jos olisin lapsena jo syrjäytynyt ei toivotun raskauden takia."

Ja siellä se ennustajaeukko "tietää" miten ois käyny :D asiat ois vaan mitä ilmeisimmin paljon paremmin puhtaalla omalla tunnolla ja ilman tollasta raskasta loppuelämän syyllisyystaakkaa.
Mulla on kaikki oikein hyvin kun ei tollasia elämän pilaavia virheitä oo tullu tehtyä ja saan rauhallisisn mielin painaa pään tyynyyn. Mistäs mun tarttis katkera olla kun ei lapsiakaan oo tullu tapettua vaikka kuinka ois joidenkin homeisten lakipykälien mukaan saanukin :)

" jos en olisi itse ottanut kohtaloani omiin käsiin."

Niin, ja lapsiparkas karmeasta kohtalosta puhumattakaan...

"Todella huonosti olisi voinut asiat mennä."

Ne ois voinu mennä paljon paremmin, minkä tietenkin joudut nyt vimmasesti kiistään ja muutenkin vääristeleen totuutta. Mutta sekin kuuluu mukavuusabortin jälkitaudin kuvaan.
"Ja siellä se ennustajaeukko "tietää" miten ois käyny "

Jos jättäisit sen kristallipalloon katsomisen ja katsotaan vaikka jotain faktatietoa teini-ikäisten selviämisestä. Nuorella on omakin kehitys kesken.

http://www.duodecimlehti.fi/lehti/2014/6/duo11557
Teini-ikäisten raskauksiin liittyy huomattavia terveysriskejä maailmanlaajuisesti. Tilanne on vaikein kehittyvissä maissa, joissa lapsiavioliitot ovat valitettavan usein arkipäivää ja raskauden seuranta on olematonta. Teiniraskaudet ovat kuitenkin edelleen ongelma myös länsimaissa.

http://www.duodecimlehti.fi/lehti/2010/8/duo98744
Nuori teiniäiti on iso haaste terveydenhuollon ammattilaisille. Kirjoittajat muistuttavat, että terveydenhuollossa olisi huomioitava paitsi nuoren äidin usein epäedulliset terveystottumukset myös nuoruusiän kehityksen keskeneräisyyden aiheuttama epävarmuus ja vaikeus asettua vanhemman rooliin. Katsauksessa kuvataan monipuolisesti ja kiinnostavasti teiniäitiyden taustatekijöitä ja siihen liittyvää riskikäyttäytymistä sekä äidin että lapsen kannalta.
There is plenty of research data on the impact of teenage pregnancy. Underlying the associated problems are often the same factors that led to the pregnancy: lack of knowledge and skills, drug abuse and scarcity of social support. A young mother presents a great challenge to health professionals. Regardless of the outcome of the pregnancy, the young mother will need a strong supportive network around her.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tieteilijä kirjoitti:
"Ja siellä se ennustajaeukko "tietää" miten ois käyny "

Jos jättäisit sen kristallipalloon katsomisen ja katsotaan vaikka jotain faktatietoa teini-ikäisten selviämisestä. Nuorella on omakin kehitys kesken.

http://www.duodecimlehti.fi/lehti/2014/6/duo11557
Teini-ikäisten raskauksiin liittyy huomattavia terveysriskejä maailmanlaajuisesti. Tilanne on vaikein kehittyvissä maissa, joissa lapsiavioliitot ovat valitettavan usein arkipäivää ja raskauden seuranta on olematonta. Teiniraskaudet ovat kuitenkin edelleen ongelma myös länsimaissa.

http://www.duodecimlehti.fi/lehti/2010/8/duo98744
Nuori teiniäiti on iso haaste terveydenhuollon ammattilaisille. Kirjoittajat muistuttavat, että terveydenhuollossa olisi huomioitava paitsi nuoren äidin usein epäedulliset terveystottumukset myös nuoruusiän kehityksen keskeneräisyyden aiheuttama epävarmuus ja vaikeus asettua vanhemman rooliin. Katsauksessa kuvataan monipuolisesti ja kiinnostavasti teiniäitiyden taustatekijöitä ja siihen liittyvää riskikäyttäytymistä sekä äidin että lapsen kannalta.
There is plenty of research data on the impact of teenage pregnancy. Underlying the associated problems are often the same factors that led to the pregnancy: lack of knowledge and skills, drug abuse and scarcity of social support. A young mother presents a great challenge to health professionals. Regardless of the outcome of the pregnancy, the young mother will need a strong supportive network around her.
Mennään vaan taas muille maille ja ambomaan majoihinkin :D
Tietääkö se kristallipallo jonkun yksittäisen kohtalosta vaiko ei?

Tutkitustihan abortti on teineille vielä tuhoisampaa kun yleisesti..
ht tp:// after abor tion.org/2001/detri men tal-ef fects-of-adol escent-abo rtion/
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Adoptiosta ei juurikaan puhuta. Se mitä biologinenäiti joutuu käymään läpi on vielä tabu. Ennemmin puhutaan siitä mitä adoptioäiti ajattelee ja tuntee ja koko homma keskittyy siihen. Vain sillä on merkitys. Adoptioon lapsen antaneet jää täysin vaille tukea, hän on se pahis, ja velttoperse joka ei halunnu huolehtia omasta lapsesta vaan hylkäsi lapsensa mielummin, hän pääty "mukavuusadoptioon". Ja kielsi raskauden ettei hakenut ajoissa aborttia tai on niin yksinkertanen ettei osannut ehkäsitä. Juhliminen ja bileet oli tärkeimmät vai mitkä ne syyt on. En minäkään tajua tätä, mutta jokaisella on omat syynsä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
16 VASTAUSTA:
normaalijärkiset, sydämensivistyneet kunnon ihmiset ei ajattele noin, vain pieni mutta äänekäs suosijafanaatikkojen räyhävähemmistö pitää yllä tuollaisia herjoja.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
onneksisentään kirjoitti:
normaalijärkiset, sydämensivistyneet kunnon ihmiset ei ajattele noin, vain pieni mutta äänekäs suosijafanaatikkojen räyhävähemmistö pitää yllä tuollaisia herjoja.
Siinä paha missä mainitaan. Kalikka kalahti....
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Niinkävi kirjoitti:
Siinä paha missä mainitaan. Kalikka kalahti....
niin kalisi ja kipeesti taas pahan suosijasakin nilkkaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
onneksisentään kirjoitti:
normaalijärkiset, sydämensivistyneet kunnon ihmiset ei ajattele noin, vain pieni mutta äänekäs suosijafanaatikkojen räyhävähemmistö pitää yllä tuollaisia herjoja.
Sun sydämensivistystähän täällä on saatu nähdä 😂😂😂😂😂😂😂
Pelottava esimerkki siitä mitä kauheaa lapsen saanti voi mielelle aiheuttaa. Pidät itseäs jotenkin moraalisempana kuin muut. Mutta mitä iloa on olla moraalinen, jos oma elämä on pilalla ja yhtä paskaa että se panee solvaamaan ihmisiä jollain palstalla 24/7 Ihan paras aborttimyönteisyyden puolustus olet. Kuka sun kohtaloa haluaa, vaikka sitten pitäis aborttikin tehä. En haluais itsekkään aborttiin mutta jos vertais mitä vaihtoehtoja on seurauksena lapsensynnytyksestä kokoelämän kestävä riippuvuus haukkua ihmisiä jotka on jostain syystä abortin tehneet niin mielummin olen jonkun silmissä paha ihminen jos se sitä haukkujaa lämmittää. Vaihtoehto: koko elämä olis paskaa sen takia kun ei tehnyt kuten halusi ja pilasi elämänsä eikä voi asialle mitään: ainut mukava asia kuvitella olevansa sydämensivistynyt joka suoltaa mitä törkeimpiä solvauksia mitä ikinä keksii. 😫
Kiitos ei tollasta ainakaan!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ei.kiitos.tota.ainakaan kirjoitti:
Sun sydämensivistystähän täällä on saatu nähdä 😂😂😂😂😂😂😂
Pelottava esimerkki siitä mitä kauheaa lapsen saanti voi mielelle aiheuttaa. Pidät itseäs jotenkin moraalisempana kuin muut. Mutta mitä iloa on olla moraalinen, jos oma elämä on pilalla ja yhtä paskaa että se panee solvaamaan ihmisiä jollain palstalla 24/7 Ihan paras aborttimyönteisyyden puolustus olet. Kuka sun kohtaloa haluaa, vaikka sitten pitäis aborttikin tehä. En haluais itsekkään aborttiin mutta jos vertais mitä vaihtoehtoja on seurauksena lapsensynnytyksestä kokoelämän kestävä riippuvuus haukkua ihmisiä jotka on jostain syystä abortin tehneet niin mielummin olen jonkun silmissä paha ihminen jos se sitä haukkujaa lämmittää. Vaihtoehto: koko elämä olis paskaa sen takia kun ei tehnyt kuten halusi ja pilasi elämänsä eikä voi asialle mitään: ainut mukava asia kuvitella olevansa sydämensivistynyt joka suoltaa mitä törkeimpiä solvauksia mitä ikinä keksii. 😫
Kiitos ei tollasta ainakaan!
Lapsentappajien sydämensivistys se täällä oikein kukoistaa ;DDDDDDDDDDD
Pelottava esimerkki siitä mitä kauheaa lapsen murha voi mielelle aiheuttaa. Pidät itseäs jotenkin ylioikeutetumpana kuin muut. Mutta mitä iloa on olla ylioikeutettu, jos oma elämä on pilalla ja yhtä paskaa että se panee solvaamaan ihmisiä jollain palstalla 24/7 Ihan paras lapsimyönteisyyden puolustus olet. Kuka sun kohtaloa haluaa, vaikka sitten pitäis synnyttääkin.

"jos vertais mitä vaihtoehtoja on seurauksena lapsensynnytyksestä kokoelämän kestävä riippuvuus haukkua ihmisiä "

Missä tälläsiä näet? Missä ne kaikki noin 60 tuhatta muuta vuosittain synnyttävää on?

"koko elämä olis paskaa sen takia kun ei tehnyt kuten halusi ja pilasi elämänsä eikä voi asialle mitään: ainut mukava asia kuvitella olevansa sydämensivistynyt joka suoltaa mitä törkeimpiä solvauksia mitä ikinä keksii."

Noinhan sulle juurikin näyttää lapsentappamisen seurauksena käyneen ja tänne terapiatunkiolles oot nyt addiktoitunu räyhään katkerana sua viisaammin valinneille. Että kelläpä käy kateeks :DDDDD
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Jos sulla on lapsia niin nekö on syypäitä tohon sun sydämmensivistyksees? Onko lasten saaminen oikeesti tehnyt susta noin vihaisen ja likaisen suustas? Mä luulin että lapset pehmentää ja tuo iloa. Mut sulle ei näköjään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
kauhee.esimerkki kirjoitti:
Jos sulla on lapsia niin nekö on syypäitä tohon sun sydämmensivistyksees? Onko lasten saaminen oikeesti tehnyt susta noin vihaisen ja likaisen suustas? Mä luulin että lapset pehmentää ja tuo iloa. Mut sulle ei näköjään.
Harmittahan se taatusti katkeraa lapsivihaajaa kun juuri kellään eikä varsinkaan lapsiperheellisillä, joiden psyyke on ihanan vapaa kiduttavista syyllisyystuskista, mee sua heikommin :)) omatuntos ja mielenrauhas valui lapsiparan mukana viemäriin. Siellä on ja pysyy, etkä takasin saa vaikka kuinka täällä ripuloit ympäriinsä mustaa myrkkysappeas lapsia suojelevien päälle. Et ikinä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
likaapeilissäs kirjoitti:
Harmittahan se taatusti katkeraa lapsivihaajaa kun juuri kellään eikä varsinkaan lapsiperheellisillä, joiden psyyke on ihanan vapaa kiduttavista syyllisyystuskista, mee sua heikommin :)) omatuntos ja mielenrauhas valui lapsiparan mukana viemäriin. Siellä on ja pysyy, etkä takasin saa vaikka kuinka täällä ripuloit ympäriinsä mustaa myrkkysappeas lapsia suojelevien päälle. Et ikinä.
Anteex vaan muttet kyllä onnelliselta vaikuta. Eikö lapset tuoneet onnea? Vaan vihan? Jos mulla olis lapsia niin pysyisin pois tällasusta paikoista koska saisin onnea lapsista, en muiden haukkumisesta.. Mulla ei lapsia.. Mut en katkera siitä. Vielä voi toivooo...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
toive-pieni kirjoitti:
Anteex vaan muttet kyllä onnelliselta vaikuta. Eikö lapset tuoneet onnea? Vaan vihan? Jos mulla olis lapsia niin pysyisin pois tällasusta paikoista koska saisin onnea lapsista, en muiden haukkumisesta.. Mulla ei lapsia.. Mut en katkera siitä. Vielä voi toivooo...
Helpottaako edes sitä pahaa oloos? :DDD

"Mulla ei lapsia.. "

Ei kai niin , kun pakottavan kivuliaan abortin syyllisyystraumat jylläilee takaraivossa. Eiks "naisen oikeus" tuonukaan sitä vapautta, voimaantumista ym. loputonta onnen huumaa?

"Mut en katkera siitä."

:DDDDDDDDDD illan paras vitsi....ei toi vakuutteluskaan kovin uskottavalta vaikuta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
harhakoivaan kirjoitti:
Helpottaako edes sitä pahaa oloos? :DDD

"Mulla ei lapsia.. "

Ei kai niin , kun pakottavan kivuliaan abortin syyllisyystraumat jylläilee takaraivossa. Eiks "naisen oikeus" tuonukaan sitä vapautta, voimaantumista ym. loputonta onnen huumaa?

"Mut en katkera siitä."

:DDDDDDDDDD illan paras vitsi....ei toi vakuutteluskaan kovin uskottavalta vaikuta.
Olen sillätavalla sairas että lääkitys vahingoittaa sikiötä. Toivoisin että voisi olla pari vuotta ilman lääkitystä että voisin saada hartaasti toivotun lapsen. Odottelen että saisi itsensä sen verran kuntoon että saisi toisenlaisen lääkityksen. Kokeiltu on mutta oireet paheni. Yhden kerran tulin vahingossa raskaaksi mutta jouduttiin heti keskeyttämään sillä lääkitys on niin rankka että sikiö ei ole edes elinkelpoinen. Voi olla että adoptio on perheestä ainut mahdollisuus, tai sijaisperheeksi alkaminen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
toive-pieni kirjoitti:
Olen sillätavalla sairas että lääkitys vahingoittaa sikiötä. Toivoisin että voisi olla pari vuotta ilman lääkitystä että voisin saada hartaasti toivotun lapsen. Odottelen että saisi itsensä sen verran kuntoon että saisi toisenlaisen lääkityksen. Kokeiltu on mutta oireet paheni. Yhden kerran tulin vahingossa raskaaksi mutta jouduttiin heti keskeyttämään sillä lääkitys on niin rankka että sikiö ei ole edes elinkelpoinen. Voi olla että adoptio on perheestä ainut mahdollisuus, tai sijaisperheeksi alkaminen.
Niin että oisit kuollu ilman lääkettä tai sopivammilla lääkkeillä ennen keskosviikkoja?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
päänsisälläkö kirjoitti:
Niin että oisit kuollu ilman lääkettä tai sopivammilla lääkkeillä ennen keskosviikkoja?
Lääkärit ei suosittele raskaaksi tuloa näillä lääkkeillä ja tiedolla mikä on.
:,-/ Kerroin että lääkkeet on sellasia että sikiö oli jo vaurioitunut elinkelvottomaksi kun tietämättä raskaudesta söin niitä. Hoitajat sanoi että sikiö oli pahasti vaurioitunut kun kysyin mutta säästivät yksityiskohdilta. En tiedä kuolisinko mutta invalidisoituisin korjaamattomasti etten pystyisi sitten ainakaan lasta hoitamaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
likaapeilissäs kirjoitti:
Harmittahan se taatusti katkeraa lapsivihaajaa kun juuri kellään eikä varsinkaan lapsiperheellisillä, joiden psyyke on ihanan vapaa kiduttavista syyllisyystuskista, mee sua heikommin :)) omatuntos ja mielenrauhas valui lapsiparan mukana viemäriin. Siellä on ja pysyy, etkä takasin saa vaikka kuinka täällä ripuloit ympäriinsä mustaa myrkkysappeas lapsia suojelevien päälle. Et ikinä.
" joiden psyyke on ihanan vapaa "
Mitä olen lukenut näitä keskusteluja taakse päin, ei minun näkemykseni mukaan sinun psyykesi erityisen vapaa ole, kun ihminen jaksaa kaataa vihaa toisten niskaan 14 vuotta ilman mitään laantumisen merkkejä, lähes vuorokaudet ympäri. Abortti jotenkin sitoo sinun psyykesi todella tiukasti tänne palstalle ja jopa niin, että olet perustanut sen roskablogisikin ihan vaan sen takia, kun et abortista tunnu pääsevän irti. Kenenkähän tässä on tarve hakea jotain apua itselleen? Joku riippuvuus on pakko olla kysessä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tieteilijä kirjoitti:
" joiden psyyke on ihanan vapaa "
Mitä olen lukenut näitä keskusteluja taakse päin, ei minun näkemykseni mukaan sinun psyykesi erityisen vapaa ole, kun ihminen jaksaa kaataa vihaa toisten niskaan 14 vuotta ilman mitään laantumisen merkkejä, lähes vuorokaudet ympäri. Abortti jotenkin sitoo sinun psyykesi todella tiukasti tänne palstalle ja jopa niin, että olet perustanut sen roskablogisikin ihan vaan sen takia, kun et abortista tunnu pääsevän irti. Kenenkähän tässä on tarve hakea jotain apua itselleen? Joku riippuvuus on pakko olla kysessä.
"jaksaa kaataa vihaa toisten niskaan 14 vuotta"

Todisteita? Eipä tietenkään :D
Entä sun vihas kun oot ollu täällä vielä kauemmin? ;))) Millon se laantuu?

"Abortti jotenkin sitoo sinun psyykesi todella tiukasti tänne palstalle"
"kun et abortista tunnu pääsevän irti."

Siis mikä ihmeen abortti, mulle kun ei (onneks) sellasia oo koskaan tehtykään ;)) toisin kun sulle vaikket sitä kykene täällä edes myöntään. Minkähän takia... ettet vaan ois jumittunu kiinni siihen aborttiis ja sen traumoihin.. ja paraskin paatosteleen MUILLE riippuvuudesta :D
Olet kai liian syvällä defensseissäs ja siellä harhatodellisuudessas että älyisit edes hakee apua.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
onneksisentään kirjoitti:
normaalijärkiset, sydämensivistyneet kunnon ihmiset ei ajattele noin, vain pieni mutta äänekäs suosijafanaatikkojen räyhävähemmistö pitää yllä tuollaisia herjoja.
"normaalijärkiset, sydämensivistyneet kunnon ihmiset ei ajattele noin, "

Kyllä täällä on jo nähty, mitä se sinun sydämensivistys ja normaalijärki on. :)) Onneksi tosiaan moinen sydämen ja muukin sivistys on aika lailla harvinaista.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tieteilijä kirjoitti:
"normaalijärkiset, sydämensivistyneet kunnon ihmiset ei ajattele noin, "

Kyllä täällä on jo nähty, mitä se sinun sydämensivistys ja normaalijärki on. :)) Onneksi tosiaan moinen sydämen ja muukin sivistys on aika lailla harvinaista.
jotain ihan muuta se enemmistön järki ja sivistys mitä sinä kuvittelet siellä marginaalisessa vähemmistössäs ;)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
"Missä tälläsiä näet? Missä ne kaikki noin 60 tuhatta muuta vuosittain synnyttävää on?"

Jos ne on ihan toivotusti saaneet lapsensa? Onhan tärkeätä että lapsi on toivottu ja haluttu. Oletko sinä ei toivotusti ja painostuksen kohteena jatkanut raskautta? Lasta ja kohtaloasi vihaten? Se voi olla erittäin vahingollista lapselle saati äidille. Sellainen äiti voi käyttää väkivaltaa helposti aina kun lapsi käyttäytyy huonosti kun äiti ei hallitse itseään. Minusta näyttää tämän sinun kirjoittelusi perusteellakin että itsehillintä ei ole ihan ok. Raivo puretaan ensimmäiseen kohteeseen oli siinä kuka tahansa.
Ilmianna
Jaa
"Jos ne on ihan toivotusti saaneet lapsensa? "

Miten se siihen tai muhun liittyis? Sellasiako se mutupallos tällä kertaa muista kertoilee? :DDD taas joudun tuottaan pettymyksen fanaatikolle, kun ei oo tullu synnytettyä ei-toivottuja lapsia. Mutta sinä ilmeisesti olet sitten tappanu omas painostettuna? Katkeruutes ja lapsivihas on kyllä sitten ihan ymmärrettävää.
Sikskö aborttöörit räksyttää täällä kun vihaa kohtaloaan ja katuu tekoaan?

"Sellainen äiti voi käyttää väkivaltaa"

Joopa joo.. murhansuosija paatostelemassa vahingollisuudesta ja väkivallasta :D no onhan se tutkitusti yleisempää aborttööreillä, ja onhan ne sen tietenkin jo osottaneetkin.

"itsehillintä ei ole ihan ok. "

Kyllä se raivonpurkuongelma on joillain ihan muilla kun lapsiaan tappamattomilla :) mikäs tässä, oikein lepposa olo puhtaalla omalla tunnollla!
Ilmianna
Jaa
Niin se ei poista adption tuskaa vaikka olisi tehnyt joittenkin silmissä hyväksyttävämmän teon ja itsekin selittää sitä itselleen hyvänä tekona. Mutta miksi se tuntuu vaan sitten lapsestaan luopuneesta niin pahalta. Ehkä muut tuomitsee kuitenkin enempi lapsen hylkäämisestä kuin raskauden keskeyttämisestä?
1
Ilmianna
Jaa
Niin se ei poista lapsentappamisen tuskaa vaikka olisi tehnyt joittenkin silmissä hyväksyttävämmän teon ja itsekin selittää sitä itselleen hyvänä tekona. Mutta miksi se tuntuu vaan sitten lapsensa murhanneesta niin pahalta. Ehkä muut tuomitsee kuitenkin enempi lapsen repimisestä ja hylkäämisestä viemäriin kuin onnelliseen kotiin antamisesta?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Tärkeintä onkin tehdä kuten haluaa ja mikä on itselle paras. Koska kaikki haukkuu muutenkin koska olet nainen. Eikä kukaan auta kun on hätä ja tarvit apua. Naiset on vielä toisilleenkin julmia, eikä vain miehet.

Olen tytölleni opettanut, että älä luota ainakaan yhteenkään mieheen ja ole varovainen naistenkin kanssa. Älä kerro syviä salaisuuksia kellekään. Ja tee aina kuten itse tahdot ja mikä on sulle paras itsesi kannalta äläkä kuuntele muiden mielipiteitä. Minä ainakin tuen ja autan oli päätös mikä vain.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
"Ehkä muut tuomitsee kuitenkin enempi lapsen repimisestä ja hylkäämisestä viemäriin kuin onnelliseen kotiin antamisesta?"

Jos vastakkain on "lapsen repiminen ja hylkääminen" niin varmasti kaikki kokevat että parempi lapsen on elää onnellisessa kodisssa kuin revittävänä ja hylättynä.

Mutta kun puhutaan ilman mitään haukkumisia ja arvolatautuneita termejä ja murhaajahöpötyksiä vaan adoptiosta ja abortista, niin asiasta voidaan jo keskustella jollain tasolla. Mutta kun sinun täytyy vetää aina nämä analogiat, joiden tarkoitus on että haluat johdattaa "keskustelun" aina siihen pisteeseen, että saat materiaalia ja syyn paskanheittotarpeellesi, minkä kerroit toisessa ketjussa olevan sinun syysi olla täällä. Mutta tämä vaan kaikki kuvaa koko aborttikeskustelun tasoa. Ymmärrän, että vastustajilla ei ole muuta keinoa, kuin kaataa se mielipaha ja viha jonkun niskaan, mutta ei se kyllä kenenkään abortteja estä eikä vähennä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
tieteilijä kirjoitti:
"Ehkä muut tuomitsee kuitenkin enempi lapsen repimisestä ja hylkäämisestä viemäriin kuin onnelliseen kotiin antamisesta?"

Jos vastakkain on "lapsen repiminen ja hylkääminen" niin varmasti kaikki kokevat että parempi lapsen on elää onnellisessa kodisssa kuin revittävänä ja hylättynä.

Mutta kun puhutaan ilman mitään haukkumisia ja arvolatautuneita termejä ja murhaajahöpötyksiä vaan adoptiosta ja abortista, niin asiasta voidaan jo keskustella jollain tasolla. Mutta kun sinun täytyy vetää aina nämä analogiat, joiden tarkoitus on että haluat johdattaa "keskustelun" aina siihen pisteeseen, että saat materiaalia ja syyn paskanheittotarpeellesi, minkä kerroit toisessa ketjussa olevan sinun syysi olla täällä. Mutta tämä vaan kaikki kuvaa koko aborttikeskustelun tasoa. Ymmärrän, että vastustajilla ei ole muuta keinoa, kuin kaataa se mielipaha ja viha jonkun niskaan, mutta ei se kyllä kenenkään abortteja estä eikä vähennä.
Toisin kun sun todellisuuspakonen sakkis, muille on selvää mitä kaunistellutkin termit pitää sisällään.

"saat materiaalia ja syyn paskanheittotarpeellesi, minkä kerroit toisessa ketjussa olevan sinun syysi olla täällä."

:DDD ai nyt tulkitsit sen näin ;)) no mitäpäs paskanheittoon voisitkaan odottaa vastauksena...
Ymmärrän, että suosijoilla ei ole muuta keinoa, kuin kaataa se mielipaha ja viha jonkun niskaan, mutta ei se kyllä kenenkään murhia edistä eikä lapsia vähennä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Jos adoptio tai synnytys on oikea päätös, miksi se aiheuttaa elinikäisen tuskan?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Paitsi eihän synnytys aiheuta juuri kellekään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Nää on vaikeita asioita. Toivottavasti joskus kehitetään keino joka erottaa seksin ja lapsenteon toisistaan kokonaan. Ettei seksistä koskaan tulia raskaaks vaan raskaus hoidettais muuten. Nainen joutuu aina jotenki kärsiin seuraukset. Abortti ja ehkäisy on jo joitain keinoja mut parempia tarttettais.
Ilmianna
Jaa
"ilman tollasta raskasta loppuelämän syyllisyystaakkaa." Mutta miksi se tuntuu vaan sitten lapsensa murhanneesta niin pahalta. Pelottava esimerkki siitä mitä kauheaa lapsen murha voi mielelle aiheuttaa. "

Kommentoin sinun omilla sanoillas ja vakio mutupallo (mikä ihmeen entiteetti se sitten onkaan) -vastauksellasi.

"mutupallovauhdissa
13.8.2017 18:20
"Millä pätevyyksillä sä täällä muita pelkkien kirjotusten perusteella diagnosoit? Kauanko noi kaikkitieto-mutumeedion harhas on jatkunu? "

:)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
"Pelottava esimerkki siitä mitä kauheaa lapsen saanti voi mielelle aiheuttaa. Pidät itseäs jotenkin moraalisempana kuin muut. Mutta mitä iloa on olla moraalinen, jos oma elämä on pilalla ja yhtä paskaa että se panee solvaamaan ihmisiä jollain palstalla 24/7"
"ei minun näkemykseni mukaan sinun psyykesi erityisen vapaa ole, kun ihminen jaksaa kaataa vihaa toisten niskaan 14 vuotta ilman mitään laantumisen merkkejä, lähes vuorokaudet ympäri. Abortti jotenkin sitoo sinun psyykesi todella tiukasti tänne palstalle ja jopa niin, että olet perustanut sen roskablogisikin ihan vaan sen takia, kun et abortista tunnu pääsevän irti. Kenenkähän tässä on tarve hakea jotain apua itselleen? Joku riippuvuus on pakko olla kysessä. "
jne. jne. jne. ;D

Eli aiheellinen kysymys,
"Millä pätevyyksillä sä täällä muita pelkkien kirjotusten perusteella diagnosoit? Kauanko noi kaikkitieto-mutumeedion harhas on jatkunu? "
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Mitenkäs sitten, kun ultrassa havaitaan sikiöltä puuttuvan esimerkiksi iso osa aivoista ja sen vuoksi päädytään aborttiin. Onko sekin tuomittava teko? Onko parempi, että lapsi kuolee synnytyksessä?

Entä ne lukuisat hedelmöityshoidoissa alkunsa saaneet laboratorion roskikseen menevät ylijäämäalkiot? Pitäisikö hedelmöityshoidotkin kieltää tämän vuoksi ja antaa vain niiden lisääntyä, jotka siihen luonnollisesti kykenevät?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
11 VASTAUSTA:
Kukaan täällä tuskin vastustaa vakavien terveyssyiden abortteja? Kun lapsi on kuitenkin kuolemassa syntymän aikoihin ja kärsii elämänmahdollisuuden pilaavista kehityshäiriöistä, ehkä myös parantumattomista tuskistakin, niin ollaan kaukana mukavuusaborteista.

Hedelmöityshoitojen alkiot saa kyllä antaa "adotoitavaksi" muille, poislukien lahjasolualkiot, valitettavasti. Miksi siis hoidot pitäis kieltää kun voidaan kieltää roskiinheitto?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
hakoteillä kirjoitti:
Kukaan täällä tuskin vastustaa vakavien terveyssyiden abortteja? Kun lapsi on kuitenkin kuolemassa syntymän aikoihin ja kärsii elämänmahdollisuuden pilaavista kehityshäiriöistä, ehkä myös parantumattomista tuskistakin, niin ollaan kaukana mukavuusaborteista.

Hedelmöityshoitojen alkiot saa kyllä antaa "adotoitavaksi" muille, poislukien lahjasolualkiot, valitettavasti. Miksi siis hoidot pitäis kieltää kun voidaan kieltää roskiinheitto?
Okei, no niin ajattelinkin, ettei kielteisyys voi koskea terveyssyistä tehtyjä. Ja eihän tämä in vitro -alkioiden roskiin heittäminenkään koske varsinaisesti aborttiasiaa.
On kuitenkin fakta, että lähes jokaisesta hedelmöityshoidosta menee roskiin alkioita. Osa niistä todetaan sillä hetkellä heikkolaatuiseksi ja siirtoon/pakastukseen pyritään valitsemaan sellaiset, joilla uskotaan olevan parhaat mahdolliset kehittyä. Ei ole kuitenkaan olemassa kristallipalloa, josta näkisi varmuudella, että niistä heikkolaatuisista ei varmuudella tule raskautta. Olet oikeassa, että hoitojen päätyttyä pakkasessa olevat alkiot voidaan lahjoittaa eteenpäin, jos vanhemmat näin siis haluavat. Se ei kuitenkaan poista tosiasiaa, että edelleen roskiin menee valtava määrä alkioita.
Otin asian esille vain siitä syystä, että huomasin jonkun kirjoittaneen soluköntin olevan abortinvastustajille jo vauva. Tällä teorialla hedelmöityshoitolaboratorioiden roskiksiin heitetään vauvoja. Halusin tuoda uuden näkökulman asiaan. Jos tämän hyväksyy ja alkuvaiheen aborttia ei, missä vaiheessa alkiosta tulee ihminen jolla on elämänoikeus?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Uteliaskysyjä kirjoitti:
Okei, no niin ajattelinkin, ettei kielteisyys voi koskea terveyssyistä tehtyjä. Ja eihän tämä in vitro -alkioiden roskiin heittäminenkään koske varsinaisesti aborttiasiaa.
On kuitenkin fakta, että lähes jokaisesta hedelmöityshoidosta menee roskiin alkioita. Osa niistä todetaan sillä hetkellä heikkolaatuiseksi ja siirtoon/pakastukseen pyritään valitsemaan sellaiset, joilla uskotaan olevan parhaat mahdolliset kehittyä. Ei ole kuitenkaan olemassa kristallipalloa, josta näkisi varmuudella, että niistä heikkolaatuisista ei varmuudella tule raskautta. Olet oikeassa, että hoitojen päätyttyä pakkasessa olevat alkiot voidaan lahjoittaa eteenpäin, jos vanhemmat näin siis haluavat. Se ei kuitenkaan poista tosiasiaa, että edelleen roskiin menee valtava määrä alkioita.
Otin asian esille vain siitä syystä, että huomasin jonkun kirjoittaneen soluköntin olevan abortinvastustajille jo vauva. Tällä teorialla hedelmöityshoitolaboratorioiden roskiksiin heitetään vauvoja. Halusin tuoda uuden näkökulman asiaan. Jos tämän hyväksyy ja alkuvaiheen aborttia ei, missä vaiheessa alkiosta tulee ihminen jolla on elämänoikeus?
kaikille hiukankaan potentiaalisille tulis antaa se elämän jatkomahdollisuus ja päästä kohtuun. Eiköhän kokeneet biologit erota mitkä on sellasia, ja mistä ei voi varmasti tulla mitään, esim. jos on vaikka monitumainen, eli samaan munasoluun on päässy kaks siittiöö. Usein heikkolaatuiset ja elinkyvyttömät karsiutuu jo luonnostaan siellä laboratoriossa ja heitetään roskiin kuolleina. Että tuskin niiden elävänä poisheitettyjen määrä niin valtava kuitenkaan on, monille pareillehan joudutaan tekeen useitakin ivf-hoitoja ja syyhän on tietenkin se kun alkioita tarvii tehdä lisää.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
notietenkin kirjoitti:
kaikille hiukankaan potentiaalisille tulis antaa se elämän jatkomahdollisuus ja päästä kohtuun. Eiköhän kokeneet biologit erota mitkä on sellasia, ja mistä ei voi varmasti tulla mitään, esim. jos on vaikka monitumainen, eli samaan munasoluun on päässy kaks siittiöö. Usein heikkolaatuiset ja elinkyvyttömät karsiutuu jo luonnostaan siellä laboratoriossa ja heitetään roskiin kuolleina. Että tuskin niiden elävänä poisheitettyjen määrä niin valtava kuitenkaan on, monille pareillehan joudutaan tekeen useitakin ivf-hoitoja ja syyhän on tietenkin se kun alkioita tarvii tehdä lisää.
Näin yksinkertaista se ei kuitenkaan käytännössä ole. On muitakin parametreja, joilla alkion laatua arvioidaan: fragmentaatio, jakautumisnopeus, solujen koko ym. Joskus myös osa alkion soluista on monitumaisia ja osa normaaleja. Kovin fragmenttinen ja hidas alkio menee herkästi roskiin, etenkin jos samassa sarjassa on paljon muita huippuyksilöitä.

Koska alkioita voidaan seurata laboratorio-oloissa vain muutaman päivän ajan, ei voida varmuudella tietää, kehittyisikö niistä heikkolaatuisistakin raskaus ja jos, niin jatkuisiko se loppuun asti. Tämä johtuu siitä, ettei mikroskoopilla tarkastellen voi arvioida kuin silmillä nähtäviä asioita.

Alkioiden pakastaminen, sulattaminen, viljely ja siirtäminen on kuitenkin kallista, joten on sen kokeneen biologin tai bioanalyytikon tehtävä tehdä päätös olla antamatta mahdollisuutta niille alkioille, joiden ennuste ei sillä hetkellä ole kovin hyvä. Ei ole oikein tuottaa kustannuksia turhista alkionsiirroista, jotka eivät todennäköisesti johda raskauteen. Puhumattakaan, onko se eettisesti oikein luoda todennäköisesti käytännössä turhaa toivoa naiselle, jolle asia on muutenkin raskas.

Kuolleet alkiot ovat asia erikseen, niiden kohdalla ei tarvitse edes miettiä - roskiin vaan!

Maailma on täynnä eettistä pohdintaa. Yleensä asioille ei ole selviä "kyllä"- tai "ei" -vastauksia. Jos on vakaasti sitä mieltä, että alkuvaiheen raskauden soluköntti on jo vauva, sitten myös heti hedelmöittymisen jälkeen on kyseessä vauva.

Maailma ei ole mustavalkoinen!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Uteliaskysyjä kirjoitti:
Näin yksinkertaista se ei kuitenkaan käytännössä ole. On muitakin parametreja, joilla alkion laatua arvioidaan: fragmentaatio, jakautumisnopeus, solujen koko ym. Joskus myös osa alkion soluista on monitumaisia ja osa normaaleja. Kovin fragmenttinen ja hidas alkio menee herkästi roskiin, etenkin jos samassa sarjassa on paljon muita huippuyksilöitä.

Koska alkioita voidaan seurata laboratorio-oloissa vain muutaman päivän ajan, ei voida varmuudella tietää, kehittyisikö niistä heikkolaatuisistakin raskaus ja jos, niin jatkuisiko se loppuun asti. Tämä johtuu siitä, ettei mikroskoopilla tarkastellen voi arvioida kuin silmillä nähtäviä asioita.

Alkioiden pakastaminen, sulattaminen, viljely ja siirtäminen on kuitenkin kallista, joten on sen kokeneen biologin tai bioanalyytikon tehtävä tehdä päätös olla antamatta mahdollisuutta niille alkioille, joiden ennuste ei sillä hetkellä ole kovin hyvä. Ei ole oikein tuottaa kustannuksia turhista alkionsiirroista, jotka eivät todennäköisesti johda raskauteen. Puhumattakaan, onko se eettisesti oikein luoda todennäköisesti käytännössä turhaa toivoa naiselle, jolle asia on muutenkin raskas.

Kuolleet alkiot ovat asia erikseen, niiden kohdalla ei tarvitse edes miettiä - roskiin vaan!

Maailma on täynnä eettistä pohdintaa. Yleensä asioille ei ole selviä "kyllä"- tai "ei" -vastauksia. Jos on vakaasti sitä mieltä, että alkuvaiheen raskauden soluköntti on jo vauva, sitten myös heti hedelmöittymisen jälkeen on kyseessä vauva.

Maailma ei ole mustavalkoinen!
"Koska alkioita voidaan seurata laboratorio-oloissa vain muutaman päivän ajan, ei voida varmuudella tietää,"

Kyllähän niitä 6 päivään saakka voidaan seurata joka jo yleensä karsii suurimman osan heikompia pois, ja sillonhan alkio onkin jo valmis kiinnittymiseen. Tietenkin kaikki sinne saakka selvinneet pitäis laittaa (eri kertoina) kohtuun. Tosin jos blastokysta vaiheen alkiolta esim. puuttuu kokonaan uloin kerros jolla kiinnittyä, on kai melko selvää ettei sen elämä voi jatkua kohdussakaan. Mutta koska (tai jos) ei voi tietää varmasti ettei se olisi vain todella hitaasti kehittyvä, niin sellasillekin tulis antaa mahdollisuus. Varmaan hedelmöityshoidoissa käyvät on itsekin perehtyneet alkoiden luokituksiin ja tietää sanomattakin milloin ennuste on heikko eikä liikoja kannata toivoa.

"Jos on vakaasti sitä mieltä, että alkuvaiheen raskauden soluköntti on jo vauva, sitten myös heti hedelmöittymisen jälkeen on kyseessä vauva. "

No vauvaksi kai nimitetään syntynyttä ja alle vuoden ulkomaailmassa ollutta lasta. Ja tietenkään mahdollisesti elinkelposia alkioita missään olosuhteissa ei pidä tuhota turhista syistä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
eimukavuustuholle kirjoitti:
"Koska alkioita voidaan seurata laboratorio-oloissa vain muutaman päivän ajan, ei voida varmuudella tietää,"

Kyllähän niitä 6 päivään saakka voidaan seurata joka jo yleensä karsii suurimman osan heikompia pois, ja sillonhan alkio onkin jo valmis kiinnittymiseen. Tietenkin kaikki sinne saakka selvinneet pitäis laittaa (eri kertoina) kohtuun. Tosin jos blastokysta vaiheen alkiolta esim. puuttuu kokonaan uloin kerros jolla kiinnittyä, on kai melko selvää ettei sen elämä voi jatkua kohdussakaan. Mutta koska (tai jos) ei voi tietää varmasti ettei se olisi vain todella hitaasti kehittyvä, niin sellasillekin tulis antaa mahdollisuus. Varmaan hedelmöityshoidoissa käyvät on itsekin perehtyneet alkoiden luokituksiin ja tietää sanomattakin milloin ennuste on heikko eikä liikoja kannata toivoa.

"Jos on vakaasti sitä mieltä, että alkuvaiheen raskauden soluköntti on jo vauva, sitten myös heti hedelmöittymisen jälkeen on kyseessä vauva. "

No vauvaksi kai nimitetään syntynyttä ja alle vuoden ulkomaailmassa ollutta lasta. Ja tietenkään mahdollisesti elinkelposia alkioita missään olosuhteissa ei pidä tuhota turhista syistä.
Kaikkia blastokysteiksi kehittyneitä alkioita ei siirretä tai pakasteta, jos ne näyttävät huonolaatuisilta.
Toki, jos ei ole hyvää blastokystiä, niin herkästi heikommallekin annetaan mahdollisuus. Hoidon pääasiallinen tarkoitus on hoitaa naista tai paria, mutta heille (tai yhteiskunnalle) huonoennusteisten alkioiden siirrosta aiheutuvat merkittävät kulut ja henkinen kuormitus on yksinkertaisesti väärin. Hedelmöityshoidoissa alkion etu ei ole etusijalla.

Tuo vauva-kommentti viittasi keskusteluun, jossa eräs abortinvastustaja sanoi kehittymässä olevan alkionkin olevan abortinvastustajille jo vauva.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
hakoteillä kirjoitti:
Kukaan täällä tuskin vastustaa vakavien terveyssyiden abortteja? Kun lapsi on kuitenkin kuolemassa syntymän aikoihin ja kärsii elämänmahdollisuuden pilaavista kehityshäiriöistä, ehkä myös parantumattomista tuskistakin, niin ollaan kaukana mukavuusaborteista.

Hedelmöityshoitojen alkiot saa kyllä antaa "adotoitavaksi" muille, poislukien lahjasolualkiot, valitettavasti. Miksi siis hoidot pitäis kieltää kun voidaan kieltää roskiinheitto?
No itse olen sen verran "fanaattinen", että vauvan vakava terveyssyy ei ole syy aborttiin (ainakaan itselle, toisista en tiedä). Vierestä nähnyt näitä "sairaita" lapsia sen verran monta, siis niitä todella vakavasti sairaita leikkimässä muiden kanssa ihan normaalisti ja hoitanut heitä päiväkodissa, että en usko tuohon, että ihmisellä on oikeus leikkiä Jumalaa. Itsekin olen olemassa, vaikka mummon olisi pitänyt tehdä abortti lääkärin mielestä. No hän kuoli, äiti jäi eloon. Joo, ei kipattu alkioita roskikseen, tietenkään. Ei myöskään luovutettu.

Alkuperäiseen kysymykseen, ennen luulin just noin, että hormonit hoitaa homman. (Oma kokemus lapsen syntymästä ja rakastuminen häneen) Vierestä olen seurannut, miten ihmisen psyyke on voimakkaampi kuin hormonit. Jos ei halua äidiksi, adoptioon antaminen on varmasti helpompaa, kun muutkaan hormonien ohjaamat toiminnot eivät mene niinkuin kuuluisi. Vrt. olosuhteiden pakosta huonon sosiaaliturvan maissa adoptioon antavien tuska.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
PsyykeVsHormonit kirjoitti:
No itse olen sen verran "fanaattinen", että vauvan vakava terveyssyy ei ole syy aborttiin (ainakaan itselle, toisista en tiedä). Vierestä nähnyt näitä "sairaita" lapsia sen verran monta, siis niitä todella vakavasti sairaita leikkimässä muiden kanssa ihan normaalisti ja hoitanut heitä päiväkodissa, että en usko tuohon, että ihmisellä on oikeus leikkiä Jumalaa. Itsekin olen olemassa, vaikka mummon olisi pitänyt tehdä abortti lääkärin mielestä. No hän kuoli, äiti jäi eloon. Joo, ei kipattu alkioita roskikseen, tietenkään. Ei myöskään luovutettu.

Alkuperäiseen kysymykseen, ennen luulin just noin, että hormonit hoitaa homman. (Oma kokemus lapsen syntymästä ja rakastuminen häneen) Vierestä olen seurannut, miten ihmisen psyyke on voimakkaampi kuin hormonit. Jos ei halua äidiksi, adoptioon antaminen on varmasti helpompaa, kun muutkaan hormonien ohjaamat toiminnot eivät mene niinkuin kuuluisi. Vrt. olosuhteiden pakosta huonon sosiaaliturvan maissa adoptioon antavien tuska.
Logiikkasi kyllä minusta ontuu, JOS pidät jo olemassaolevan, aikuisen ja kenties perheellisen ihmisen elämää aborttia pohdittaessa vähempiarvoisena kuin sikiön.

Adoptioon antaminen on luonnollisesti hyvä ratkaisu, jos sen haluaa tehdä. Pulma on kuitenkin se, että kaikki eivät halua kokea juuri sitä raskautta. Pulmia tulee VARSINKIN siinä vaiheessa, jos yhteiskunta alkaa pakottaa ihmiset läpikäymään raskauden ja antamaan sitten lapsen pois. En oikein millään pysty näkemään Suomen kaltaisessa demokratiassa niin toimittavan.

Jumalasta puhuminen on ongelmallista, koska kaikki eivät häneen usko. Tavallaan me ihmiset jo "leikimme Jumalaa" monessa asiassa. Se on sitten määrittelykysymys, koska se on oikein ja koska väärin.

Jos lapsen nähdään jo raskausvaiheessa olevan vammautunut, on groteskia lähteä kommentoimaan TOISTEN ratkaisuja siinä vaiheessa. Lapsi on pitkäaikainen projekti joka tapauksessa ja vammainen lapsi vielä pidempi. Vammainen ihminen on muutakin kuin leikki-ikänsä. Kukaan ei tiedä sen työn kovuutta, jos ei ole sitä itse läpikäynyt. On aina helppoa julistaa sitä, mitä muiden on kestettävä ja jaksettava, jos ei tilanteessa ole itse ollut. Jos on ollut, on hyvä muistaa, että jokainen on erilainen. Jokaisella on jaksamisensa.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
PsyykeVsHormonit kirjoitti:
No itse olen sen verran "fanaattinen", että vauvan vakava terveyssyy ei ole syy aborttiin (ainakaan itselle, toisista en tiedä). Vierestä nähnyt näitä "sairaita" lapsia sen verran monta, siis niitä todella vakavasti sairaita leikkimässä muiden kanssa ihan normaalisti ja hoitanut heitä päiväkodissa, että en usko tuohon, että ihmisellä on oikeus leikkiä Jumalaa. Itsekin olen olemassa, vaikka mummon olisi pitänyt tehdä abortti lääkärin mielestä. No hän kuoli, äiti jäi eloon. Joo, ei kipattu alkioita roskikseen, tietenkään. Ei myöskään luovutettu.

Alkuperäiseen kysymykseen, ennen luulin just noin, että hormonit hoitaa homman. (Oma kokemus lapsen syntymästä ja rakastuminen häneen) Vierestä olen seurannut, miten ihmisen psyyke on voimakkaampi kuin hormonit. Jos ei halua äidiksi, adoptioon antaminen on varmasti helpompaa, kun muutkaan hormonien ohjaamat toiminnot eivät mene niinkuin kuuluisi. Vrt. olosuhteiden pakosta huonon sosiaaliturvan maissa adoptioon antavien tuska.
Hormonit vaan sitä psyykeäkin ohjailee.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
PsyykeVsHormonit kirjoitti:
No itse olen sen verran "fanaattinen", että vauvan vakava terveyssyy ei ole syy aborttiin (ainakaan itselle, toisista en tiedä). Vierestä nähnyt näitä "sairaita" lapsia sen verran monta, siis niitä todella vakavasti sairaita leikkimässä muiden kanssa ihan normaalisti ja hoitanut heitä päiväkodissa, että en usko tuohon, että ihmisellä on oikeus leikkiä Jumalaa. Itsekin olen olemassa, vaikka mummon olisi pitänyt tehdä abortti lääkärin mielestä. No hän kuoli, äiti jäi eloon. Joo, ei kipattu alkioita roskikseen, tietenkään. Ei myöskään luovutettu.

Alkuperäiseen kysymykseen, ennen luulin just noin, että hormonit hoitaa homman. (Oma kokemus lapsen syntymästä ja rakastuminen häneen) Vierestä olen seurannut, miten ihmisen psyyke on voimakkaampi kuin hormonit. Jos ei halua äidiksi, adoptioon antaminen on varmasti helpompaa, kun muutkaan hormonien ohjaamat toiminnot eivät mene niinkuin kuuluisi. Vrt. olosuhteiden pakosta huonon sosiaaliturvan maissa adoptioon antavien tuska.
"Alkuperäiseen kysymykseen, ennen luulin just noin, että hormonit hoitaa homman. (Oma kokemus lapsen syntymästä ja rakastuminen häneen) Vierestä olen seurannut, miten ihmisen psyyke on voimakkaampi kuin hormonit. "

https://kotilaakari.fi/terveys/painavaa-asiaa-hormoneista/

No asia ei kyllä muutu miksikään siitä, että mitä sinä olet luullut joskus jostain asiasta. Lue ihan näistä hormoniasioista, jotka ei riipu siitä uskooko niihin vai ei. Hormonit vaikuttaa toisilla enemmän ja toisilla vähemmän ja iän myötä nekin muuttuu. Hormonit vaikuttaa todella vahvasti psyykeen ja mielialaan, seksuaaliseen halukkuuteen ja tunnepuoleen yleensäkin paitsi fysiikkaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
PsyykeVsHormonit kirjoitti:
No itse olen sen verran "fanaattinen", että vauvan vakava terveyssyy ei ole syy aborttiin (ainakaan itselle, toisista en tiedä). Vierestä nähnyt näitä "sairaita" lapsia sen verran monta, siis niitä todella vakavasti sairaita leikkimässä muiden kanssa ihan normaalisti ja hoitanut heitä päiväkodissa, että en usko tuohon, että ihmisellä on oikeus leikkiä Jumalaa. Itsekin olen olemassa, vaikka mummon olisi pitänyt tehdä abortti lääkärin mielestä. No hän kuoli, äiti jäi eloon. Joo, ei kipattu alkioita roskikseen, tietenkään. Ei myöskään luovutettu.

Alkuperäiseen kysymykseen, ennen luulin just noin, että hormonit hoitaa homman. (Oma kokemus lapsen syntymästä ja rakastuminen häneen) Vierestä olen seurannut, miten ihmisen psyyke on voimakkaampi kuin hormonit. Jos ei halua äidiksi, adoptioon antaminen on varmasti helpompaa, kun muutkaan hormonien ohjaamat toiminnot eivät mene niinkuin kuuluisi. Vrt. olosuhteiden pakosta huonon sosiaaliturvan maissa adoptioon antavien tuska.
Nimimerkki PsyykeVsHormonit:

Vielä kommentoin:

"että en usko tuohon, että ihmisellä on oikeus leikkiä Jumalaa. "

Periaatteessa ihminen "leikkii" Jumalaa jo siinä, että hoitaa sairauksia ja pelastaa keskosia, ehkäisee raskauksia, suorittaa hedelmöityshoitoja ja säilöö ihmisalkoita. Jos jätettäisiin vaan kaikki Jumalan/luonnon/sattuman hoitoon, niin mihinkään ei saisi puuttua. Koska Jumala ei myöskään ole luonut taloja, vaatteita ja muuta meidän pitäisi olla ulkona pakkasella alasti ja syödä käpyjä. Ja koska Jumala ei ole luonut lakia, vaan ihminen, pitäisi olla niin että fyysistä voimaa käyttämällä ratkaistaisiin kaikki asiat.

Eli kun sairastut, sinä et saa leikkiä Jumalaa hakeutumalla lääkärin hoitoon, koska et usko että näin saa tehdä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tuskin kuitenkaan olet aborttia vastaan, jos kyseessä on vaikka tuon esimerkkini aivojen puuttuminen? Eihän olisi kenenkään etu viedä sellaista raskautta loppuun.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Abortin vaihtoehto - patenttiratkaisu

Toisessa keskustelussa tuli jälleen esiin, miten abortinvastustajat tarjoavat ei-toivotuille raskauksille adoptiota vaihtoehtona ja patenttiratkaisuna. Siis toisille on helppo tarjota mitä vain, koska asiasta ei tiedä, ennen kuin sen on kokenut, tai kuunnellut niitä, joilla asiasta on empiiristä tietoa: toisia ihmisiä. Ajatellaan taas sillä kuuluisalla kuvitelmalla, millaista elämä olisi kuvitelmissa, jos ihminen voisi elää idealistisen ihmismallin elämää, eikä omien tunteiden, jaksamisenja arkipäivän paineiden kanssa olisi mitään tekoa.

http://keskustelu.suomi24.fi/t/11773376/moraali-mielikuvatasolla-ja-reaalimaailmassa

Sekä ne vähät tutkimukset, mitä adoption vaikutuksista synnyttäneelle äidille on olemassa ja myös lapsensa adoptioon antaneiden äitien kokemukset nettikeskusteluissa antavat kyllä selkeästi ymmärtää, miksei adoptio ole erityisen suosittua. Huono vaihtoehto se on yksistään jo sen vuoksi, että ajatuksissa on yhdeksän kuukauden raskauden aiheuttamat rasitukset, työkyvyttömyys ja terveyshaitat ja päälle synnytys eivät yksistäänkään mitenkään houkuttele. Lapsen antaminen pois on tabu, ja se synnyttää myös valtavaa häpeää. Miten voi ottaa ensin onnittelut vauvasta vastaan, ja sen jälkeen lapsi katoaa jonnekin?

Tutkimukset ja äitien kokemuksetkin tukevat sitä argumenttia kuinka psyykkisesti vahingoittavaksi ja koko loppuelämään vaikuttavaksi eron lapsesta tekee naisen hormonitoiminta, joka synnytyksen lähestyessä ja pitkään sen jälkeenkin toimii sen vuoksi että luonto varmistaa että äiti huolehtii lapsen tarpeista. Erittyy rakkaushormoni oksitosiini:

"Oksitosiini (kreik. oksys = nopea, tokos = synnytys) on yhdeksästä aminohappomolekyylistä muodostunut hormoni, joka syntetisoituu hypotalamuksen neuroendokriinisten solujen soomaosissa ja vapautuu verenkiertoon aivolisäkkeen takalohkossa sijaitsevista hermopäätteistä synnytyksen yhteydessä. Tässä enemmän:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Oksitosiini

Sellainen, joka ei ole ennestään äiti ei tiedä, kuinka vaikeaa on kestää vauvastaan lyhyttäkään eroa. Tämä tunne on ihan oksitosiinin ansiota. Ja tämä äidin ja lapsen välinen side pysyy koko elämän riippumatta äidin ja lapsen iästä. Tässä valossa tajuaa, miten psyykkisesti vahingoittava ratkaisu adoptio on äideille ollut. Vaikka olisi ennakkoon kuvitellut, että voi glorifioida itsensä antamalla lapsensa pois, yllättääkin se, että äitiys ei lakannutkaan lapsen pois antamiseen ja huoli lapsesta jää koko loppuiäksi painamaan. Tästä selviytymiseen käytetään sitten niitä keinoja, mitä kullakin on. Adoptiossa on monta osapuolta, jotka tulevat olemaan koko loppuiän osa äidin elämää, eikä pienin asia ole äidin ikuinen miete siitä, mitä lapsi oikein tuntee ja ajattelee siitä, että hänet on hyläytty.

"Nousiaisen (2004, 159, 169) mukaan äideille onkin tyypillistä perustella
tekemiään kipeitä ratkaisuja lasten parhaan ja hyvinvoinnin näkökulmasta, mitä heiltä myös
kulttuurisesti odotetaan."

http://epublications.uef.fi/pub/URN_NBN_fi_joy-20090051/URN_NBN_fi_joy-20090051.pdf
https://tampub.uta.fi/bitstream/handle/10024/81036/gradu03879.pdf?sequence=1

Jälkimmäisessä gradussa on käsitelty vain syitä lapsen pois antamiseen, ei äidin kokemia tunteita.

Vaikka adoptio tuntuisi vahinkoraskaudessa"hyvältä vaihtoehdolta" varsinkin kun sitä tarjotaan ratkaisuksi toisille ja juhlapuheissa kuulostaa eettisemmältä kuin abortti niin ne äitiyden tunteet, ikävä ja tuska ei häviä selittämällä ratkaisua hyväksi. Me ollaan paljolti hormonien ja kehon kemian armoilla, niin naiset kuin miehet.

Abortti on helppo ratkaisu monelle ihan fysiologisista syistä (ehkä luonto järjestänyt, koska keskenmenoja on paljon joka tapauksessa tässä vaihessa) ettei alkuraskauden aikana hormonitoiminta ole edennyt sellaiseksi kuin raskauden loppuvaiheessa ja synnytyksessä. Asialla syyllistäminen on aika turhaa sellaiselle joka ei koe mitään äitiyttä, äidintunteita alkuraskaudessa, jotka väistämättä synntyksessä viimeistään herää. Hormonitoiminta palautuu abortin jälkeen nopeasti entiseksi ilman synnytyksen oksitosiinimyrskyä. Oksitosiinit aktivoi myös oman lapsuusajan muistoja.

Tässä lisää kokemuksia:

http://www.meidanperhe.fi/keskustelu/536566/ketju/_turhauttaa_ja_melkeinpa_kaduttaa_koko_adoptio
https://seura.fi/tarinat/selviytyjat/annoin-tyttareni-adotoitavaksi-tanskaan-kadun-vielakin/
http://www.iltalehti.fi/tosielamaa/2015121420832187_ir.shtml
http://www.vauva.fi/keskustelu/1592662/ketju/adoptioon_lapsensa_antaneita_miten_selvisit_siita_
http://www.vauva.fi/keskustelu/2941251/miksi-adoptioon-lapsen-antanutta-vihataan
http://www.vauva.fi/keskustelu/1635984/ketju/kokemuksia_adoptiosta
http://keskustelu.suomi24.fi/t/900494/adoptioon-lapsensa-antaneita

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta