18 avauksesta 14 poliittista

tutki-ja

missä vika, muutako ei ole puhuttavaa?

29

239

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaikkiolisihyvinjos

      Unohdat "mamut"!
      Huomasitko, että jokaisessa politiikkaa sivuavassa ketjussa käydään mamujen kimppuun ja syydetään heidän niskaansa kaikki epäonnistumiset Kekkosen ajoista alkaen.
      Aikaisemmin syntipukki oli Lipponen, mutta nyt ovat mamut vuorossa.

      • Kohta.70.kymppinen

        Voi olla että sotkee muuta keskustelua, toi mamu on tullut eräälle päähänpinttymäksi.
        Politiikka keskustelu voi sitäkin olla se kun on aina ajankohtaista siinä missä sääkin,
        Aihepiirit erottuvat siitä mikä kutakin kiinnostavat, seuraan päivänpolitiikkaa ohimennen päivittäin, kiinnostavin aihe olisi mulle joka liittyy harrastukseeni jota en tänne tyrkytä koska se tuskin poikisi keskustelua.


      • ykskaksneljä

        Onhan meidän myönnettävä kuitenkin säästä puhumisen olevan vain keskustelun täytettä, aloittelua josta jotkut eivät yllä paljoakaan pidemmälle. Hyvin näyttävä on henkilökohtaisen kiukun purkamistarve, joiden jätöksille nämä forumit ovat myös avoimia, puhumattakaan häiriintyneistä, jotka myös käyttävät näitä kanavia.


      • se-yksi-ja-sama

        Minä olen todella kyllästynyt tuohon huutajaan, joka eri nikeillä vaahtoaa näistä rikkaiden pohjattomista taskuista, joihin ilmeisesti on menneet hänen sossu tukensa?


      • kapearakonen

        Niin tuo yksi voi lukuisilla puheenvuoroillaan aikaansaada tunteen, että koko muu ajatteleva osallistujamäärä on samaa kastia. Sehän se aikaansaa protesti vastauksia, muutakin oivaltavilta, jotka sitten "päähänpinttyjällä" saa rumat venttilit auki. Sivuuttaminenkin on varmaan hankalaa, vaikka en koskaan lähdekään enään tuollaiselle vastaamaan.


    • lat.vus

      Palsta on avoin foorumi mielipiteiden vaihtoon, ainakin pitäisi olla.
      Minä en koskaan lähde ketään palstalla kirjoittajia mollaamaan, on hyvä, että tulee monenlaisia mielipiteitä.
      Kyllähän Suomen tilanne on muuttunut paljon, vaikka viimeisten 25 vuoden aikana, ei sitä käy kieltäminen ja ei aina hyvään suuntaan.
      Keskustellen asiat selkiytyy!

    • mikätärkeempää

      Mamut on eläkeläisten uhka. Vie eläketahat?Mistä luulet eläkerahat pierastavan? Mamut samalla kassalla. Politikot päättää eläkeläisten ajosta leipäjonoon,?

      • Ensinnäkin, eläkeläiset ja matut ole samalla kassalla, toiseksi, ratkaiskaa nyt hyvät marisijat, työnnättekö ne rahat rajavartiointiin vai Bernerin seikkailuihin. Käteen ei kuitenkaan jää mitään siitä puolestatoista miljardista. Kansanradiomedia hoi!


      • Mamuvastaisille haluaisin esittää kysymyksen:
        Eikö ole tullut mieleen, kuka hoitaa tulevaisuudessa sairaat vanhukset?
        Suostuuko tämän päivän nuoret pottakuskiksi? Onko heillä kärsivällisyyttä
        kohdata seniilejä vanhuksia? Osaavatko he ylipäätään kunnioittaa vanhoja
        ihmisiä?
        Itse epäilen että useimmassa tapauksessa ei vanhusten hoitoala ole heidän
        unelma-alaansa. Maahanmuuttajissa taas on paljon ihmisiä, joille vanhat
        ihmiset merkitsevät elämänkokemusta ja viisautta ja joita kunnioitetaan ja
        joista pidetään huolta. Ei heille vanhusten hoito ole vastenmielistä, päinvastoin.
        Tälläkin palstalla on monta vanhaa ihmistä, jotka ehkä piankin ovat hoidon tarpeessa. Silloin ehkä huomaa että empaattinen "mamu" voi olla yhtä hyvä
        vaihtoehto kuin oman maan asukas, joka ehkä tuntee tekevänsä jonkinlaista pakkotyötä, eikä saa toteuttaa omaa suurta unelmaansa.


      • missäneon
        kassataiteilijansihti kirjoitti:

        Ensinnäkin, eläkeläiset ja matut ole samalla kassalla, toiseksi, ratkaiskaa nyt hyvät marisijat, työnnättekö ne rahat rajavartiointiin vai Bernerin seikkailuihin. Käteen ei kuitenkaan jää mitään siitä puolestatoista miljardista. Kansanradiomedia hoi!

        Onko valtiolla monta kassaa??


      • vetävänkäteen
        MdK-MdK kirjoitti:

        Mamuvastaisille haluaisin esittää kysymyksen:
        Eikö ole tullut mieleen, kuka hoitaa tulevaisuudessa sairaat vanhukset?
        Suostuuko tämän päivän nuoret pottakuskiksi? Onko heillä kärsivällisyyttä
        kohdata seniilejä vanhuksia? Osaavatko he ylipäätään kunnioittaa vanhoja
        ihmisiä?
        Itse epäilen että useimmassa tapauksessa ei vanhusten hoitoala ole heidän
        unelma-alaansa. Maahanmuuttajissa taas on paljon ihmisiä, joille vanhat
        ihmiset merkitsevät elämänkokemusta ja viisautta ja joita kunnioitetaan ja
        joista pidetään huolta. Ei heille vanhusten hoito ole vastenmielistä, päinvastoin.
        Tälläkin palstalla on monta vanhaa ihmistä, jotka ehkä piankin ovat hoidon tarpeessa. Silloin ehkä huomaa että empaattinen "mamu" voi olla yhtä hyvä
        vaihtoehto kuin oman maan asukas, joka ehkä tuntee tekevänsä jonkinlaista pakkotyötä, eikä saa toteuttaa omaa suurta unelmaansa.

        Luuletko loisimamujen hoitavan? Ne jo matamit viiskymppisinä itse hoidon tarpeessa..


      • vetävänkäteen kirjoitti:

        Luuletko loisimamujen hoitavan? Ne jo matamit viiskymppisinä itse hoidon tarpeessa..

        "Loismamuissa" on nuoria, jotka eivät vanhuksia halveksi.


      • Maahanmuuttajista voidaan tietysti keskustella siinä kuin muistakin aiheista, mutta pelkkä törkeyksien lateleminen ei herätä halua keskustella.


    • Yksi-kirjoittaja-vain

      kirjoittanut kaikki ketjun viestit

      ennen kahta viimeistä.

      • TARKENNAN

        ennen kuutta viimeistä, kun tämäkin lasketaan mukaan.


      • Silmäilin

        Ei pidä paikkansa.


      • Et-tunnusta

        mutta pitää paikkansa. Numerot osoittavat.


    • Ehkä avauksien poliittinen sisältö johtuu siitä, että poliittiset päätökset tai niitten tekemättä jättäminen vaikuttavat niin suuresti ihmisten elämään, varsinkin sellaisten, joitten ääntä ei päätösten teossa yleensä kuunnella.

      Yhteiskunta on muuttunut vuosikymmenien saatossa rahakoneiston pyörittämäksi, jopa siinä määrin, että pelkästään yhteiskunta-nimityksen tarkoituskin alkaa olla hämärän peitossa. Mitä ymmärretään yhteiskunnalla? Alkaa tuntua siltä että yhteiskunta muuttuu yksityiskunnaksi tällä menolla, kun kaikki yksityistetään ja valtiovalta pesee kätensä kaiken vastuun ottamisesta.

      Mielestäni hyvässä yhteiskunnassa on asioita, joitten on toimittava, eikä niitten välttämättä tarvitse olla voittokoneita. Hyvässä yhteiskunnassa on toimiva liikenneverkosto, postilaitos, koulu, sairaanhoito- ja vanhustenhoito.
      Kaikki toiminnat missä on ihmisistä kysymys, pitäisi ajatella että ihmiset eivät ole mitään markkinatavaraa ja voiton välineitä. Ihmisten hyväksikäyttö voittojen maksimoimiseksi pitäisi kieltää. Näinhän tehdään esim. suurissa kansainvälisissä vanhustenhoitoyrityksissä, kuten Attendo, missä vanhukset eivät ole enää ihmisiä, vaan voiton välineitä.

      Olen itsekin vanhus ja ainakin toistaiseksi luotan siihen että tällaisella pienellä paikkakunnalla vanhustenhoitokin on vielä kodikasta ja turvallisen tuntoista. Luoja varjelkoon, ettei Attendon kaltaiset suurlaitokset tule pilaamaan loppu-elämäämme!

      • Lorenaa

        Tämän pitäisi olla avoin palsta kaikille kirjoitajille ajankohtaisten asioiden mielipiteiden vaihtoa varten.
        Vaan eipä ole asiat näin. Kokemuksesta manitsen, alta aikayksikön palstavahti on poistanut aloituksiani varsin usein. Viimeinen aloitus pe aamuäivällä oli säätilan muutoksesta Luciferista - hännänheilutukseen, Etelä-Europasta tänne Suomen eteläisempien osien ukkosrytinään.
        Mitä varotoimenpiteitä olisi hyvä noudattaa, mitä voimakas ukkonen salamoineen mahdolisesti voi aiheuttaa. Viestini ehti saada yhden vastauksen ja kuinkas kävikään palstavahti Luciferus heitti sen bittitaivaisiin alle 30minuutin sisällä.

        Selasin selaimen lävitse mitä olen kirjoittanut jamillä saiteilla vieraillut, löysin otsikon, avasin ja kone itmoitti aihetta ei löydy! Siellä otsiko edelleen on jäljellä.

        Älköön siis kukaan valittako, mksi palstalla vain on 18 kirjoituksista 14 poliittista.
        Jäljet johtavat sylttytehtaalle.
        Luciferuksen saapumista odotellessa, sopuisaa kirjoittelua toivon, sekä selkärankaa ja järkeä kirjoitusten poistajalle.
        t. L


    • mitä.höperrät

      Älä höperrä, kyllä se on julkinen puoli joka on paisunut yli äyräiden. Asumistuki yksin on jo milejardeja, siihen työttömyyskorvaukset, toimeentulotuet, lapsilisät, takuueläkkeet, ilmainen päivähoito ja koulutus ja terveydenhoito. Koskaan ei näin suuria määriä ole yhteiskunnan kustannuksella eläviä ollut. Julkisella puolella on myös massoittain tuottamatonta työvoimaa. Asia on siis päinvastoin kuin sanot. Yksityiset tuovat rahat tähän pottiin, josta rahattomille jaetaan.

      • mitä.höperrät

        Jos vastauksesi oli minulle tarkoitettu, niin kysyn vaan, miksi julkinen puoli on vaikeuksissa? Olisiko siksi että yksityiset kiertävät veroja? Esimerkkinä ökyrikkaat, esim. Wahlroos. Tunnettu tosiasiahan on, että julkista puolta pyöritetään verorahoilla. Ei voi olla laillista, että julkisen puolen kassavaroista maksetaan jollekin yli 130000€ ylimääräinen eläke valtion kassasta ja vähävaraisilta kiskotaan joka sentti mikä vaan iljetään. Henkilökohtaisesti olen tämän kokenut omassa eläkkeessäni, kun Suomen eläkkeestä otetaan 50 % veroa! Ensin oli veroprosentti 60 %, mutta sain sen muutettua niinkin alhaiseksi kuin 50 %. Joka asia, mihin mielikuvitus riittää, verotetaan tavalla tai toisella, jotta yhteiskunnan julkinen puoli jotenkuten pystyisi säilyttämään kasvonsa demokraattisena valtiona.

        On ne yksityiset olleet ennenkin tässä maassa työnantajina, mutta aikaisemmin on työnantajilla ollut moraaliset käsitteet ja yhteiskuntavastuun tunne kohdallaan. Sitä ei voi sanoa tämän päivän työnantajista. Tulosten on oltava nähtävissä joka neljännes ja verot viedään mahdollisimman kauaksi omasta maasta.


      • kasvattaaomaisuutta

        Asumistukia menee jättisumma, myös niille velkasille osakeomistajille!


      • Jossain.mätää

        Sosiaalimenot vievät julkisista menoista neljänneksen, mihin tämä lopulta johtaa, varmaan jouduttaisiin leikkauksiin sossun varassa elävät kärsivät. Asumistukia joutuvat rahoittamaan hyvätuloiset mutta rikkaita haukutaan silti.


      • Olen osittain samaa mieltä, että sosiaalitukijärjestelmää käytetään varmasti hyväksi. Jotkut tekevät melkein laskelmiansa sosiaalitukien varaan, kuinka suuren asunnon esim. voi vuokrata, kuinka paljon lapsilisiä tulee tai toimeentulotukea. Samalla näkee samojen henkilöitten rahantuhlausta turhanpäiväisiin asioihin, tupakointiin, roskaruokiin ja -juomiin, älypuhelin näyttää olevan kuin yksi kehon osa. Shoppailuun on rahaa.

        Olen nähnyt erään ryhmän ylitse muiden sosiaaliturvan käyttäjien: Nuoret. Tavalliset suomalaiset nuoret. Yritteliäitä ja virkeitä poikkeuksia toki on!
        Monet nuoret ovat tottuneet siihen, että yöt ollaan menossa ja päivät nukutaan. Ei kiinnosta edes yrittää lähteä töitä hakemaan. Kuka työnantaja pitää konttoria auki öisin, työt on haettava päivällä? Mutta kun ei jaksa herätä ennenkuin iltapäivällä...

        Mamuja täällä haukutaan, samoin muita ei-suomalaisia, mutta kun he hakevat töitä, niin jo ulkomainen nimi on ensimmäinen karsinnan syy, saatikka sitten kun tulee henkilökohtaisesti työpaikalla käymään.
        Rasismi on sellainen este tässä maassa, että ei haluta antaa pienintäkään mahdollisuutta ulkomaalaiseelle näyttää mihin pystyy, kuinka mielellään he haluaisivatkin tehdä töitä ja tuntea olevansa hyödyllisiä kansalaisia toisten joukossa.

        Jos "mamuja" ei haluta töihin niin pitäisi alkaa potkia laiskoja suomalaisia, pilalle hemmoteltuja nuoria, persuuksille ja antaa potkut vapaahotellista (kodeista) ja itsenäistymään jo oman itsensä takia. Vanhemmat eivät ole ikuisia, ehkä valtiokaan ei kohta jaksa heitä elättää.


      • Olen osittain samaa mieltä, että sosiaalitukijärjestelmää käytetään varmasti hyväksi. Jotkut tekevät melkein laskelmiansa sosiaalitukien varaan, kuinka suuren asunnon esim. voi vuokrata, kuinka paljon lapsilisiä tulee tai toimeentulotukea. Samalla näkee samojen henkilöitten rahantuhlausta turhanpäiväisiin asioihin, tupakointiin, roskaruokiin ja -juomiin, älypuhelin näyttää olevan kuin yksi kehon osa. Shoppailuun on rahaa.

        Olen nähnyt erään ryhmän ylitse muiden sosiaaliturvan käyttäjien: Nuoret. Tavalliset suomalaiset nuoret. Yritteliäitä ja virkeitä poikkeuksia toki on!
        Monet nuoret ovat tottuneet siihen, että yöt ollaan menossa ja päivät nukutaan. Ei kiinnosta edes yrittää lähteä töitä hakemaan. Kuka työnantaja pitää konttoria auki öisin, työt on haettava päivällä? Mutta kun ei jaksa herätä ennenkuin iltapäivällä...

        Mamuja täällä haukutaan, samoin muita ei-suomalaisia, mutta kun he hakevat töitä, niin jo ulkomainen nimi on ensimmäinen karsinnan syy, saatikka sitten kun tulee henkilökohtaisesti työpaikalla käymään.
        Rasismi on sellainen este tässä maassa, että ei haluta antaa pienintäkään mahdollisuutta ulkomaalaiseelle näyttää mihin pystyy, kuinka mielellään he haluaisivatkin tehdä töitä ja tuntea olevansa hyödyllisiä kansalaisia toisten joukossa.

        Jos "mamuja" ei haluta töihin niin pitäisi alkaa potkia laiskoja suomalaisia, pilalle hemmoteltuja nuoria, persuuksille ja antaa potkut vapaahotellista (kodeista) ja itsenäistymään jo oman itsensä takia. Vanhemmat eivät ole ikuisia, ehkä valtiokaan ei kohta jaksa heitä elättää.


      • Jossain.mätää kirjoitti:

        Sosiaalimenot vievät julkisista menoista neljänneksen, mihin tämä lopulta johtaa, varmaan jouduttaisiin leikkauksiin sossun varassa elävät kärsivät. Asumistukia joutuvat rahoittamaan hyvätuloiset mutta rikkaita haukutaan silti.

        Suurimmat julkisia tukia käyttävät ovat hyvätuloisia, joilla olisi varaa maksaa siivoamisesta ym palveluista rehellisellä tavalla, eikä käyttämällä hyväkseen verovähennyksiä ja siten kiertää oman veron maksamista täysimääräisenä. Vähävaraisilla ei ole varaa hankkia siivousapua, vaikka kuinka saisi tehdä verovähennyksiä, tulorajakaan ei ehkä riittäisi moisen vähennyksen tekemiseen.
        Moni laki on varmasti laadittu niin, että isokenkäiset hyötyisivät mahdollisimman paljon.


      • älävaahtoa
        MdK-MdK kirjoitti:

        Suurimmat julkisia tukia käyttävät ovat hyvätuloisia, joilla olisi varaa maksaa siivoamisesta ym palveluista rehellisellä tavalla, eikä käyttämällä hyväkseen verovähennyksiä ja siten kiertää oman veron maksamista täysimääräisenä. Vähävaraisilla ei ole varaa hankkia siivousapua, vaikka kuinka saisi tehdä verovähennyksiä, tulorajakaan ei ehkä riittäisi moisen vähennyksen tekemiseen.
        Moni laki on varmasti laadittu niin, että isokenkäiset hyötyisivät mahdollisimman paljon.

        Veisit tuhansia työpaikkoja, jos ei verovähennyksiä saisi kotitaloustöistä. Saakos nämä kadehtimasi ”rikkaat” ja isotuloiset, paljon tuloveroa maksavat ihmiset asumistukea, työttömyystukea, toimeentulotukea ? Eikös niistä kerry vähän enemmän etua kuin kotitalousvähennyksistä ? Ainakin valtion menot niissä sosiaalituissa ovat monia miljardeja.


    • Ei.meidän.huoli

      Holmströmiltä.
      Eläkkeitä pitäisi voida leikata, tämä sukupolvi saa sovitun eläkkeensä mutta seuraava sukupolvi onkin toinen juttu kun eläkemaksut ovat liian suuria...tämä iltasanomissa juuri, voi pitää paikkansa.

      • rahaaonja

        Se pappa nyt hourii!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1645
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1509
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      68
      1419
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      38
      1373
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      49
      1314
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1248
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1136
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1126
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe