jonsson 115 oceanrunner

ppj74

jonsson herkesi pyörimästä tyhjäkäyntiä, lähtee ryypyllä käyntiin ja pyörii hetken ja sitten hiipumalla sammuu. antaa myös putkesta tupsahduksia. kaasuttimet putsattu tulpat vaihdettu ei vaikutusta. voisko tuo vro pumppu nyt kummitella että ei nosta pensaa? kone savuaa aika reilusti sen ajan mitä jaksaa pyöriä. kaasuttimen puhdistus aineella jaksaa pyöriä jos suihkuttaa kaasuttimiin. ennakot on alkuperäiset ei ole ruuvattu.

21

490

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 5skjg

      Suosittelen täys tarkistusta ilmavuodon varalle.

    • Käytännössä

      Paaliin.

    • Mikä kumman himo vetää rassaamaan noita paalivalmiita ikivanhoja läjiä? "Minulla on vanha loppuunajettu paskakasa moottorina. Miksiköhän se ei toimi vaikka uutena toimi?".

    • Pumppaapumppupalloa

      Pumppaa pumppupallon pensanänni tiineän kovaksi ja kokeile käykö?
      Jos käy niin pensanänniä lutkuttamalla niin sillon on vron pumppu sökö.

    • györ

      Legendaarinen OMC:n V-kone. Polttoainepumppu voi olla sökö. Tarkista myös että polttoainelinjassa tankilta pumpulle ei ole missään kohdassa imuvuotoa. Jos imuvuotoa on linjassa ei pumppu kykene pumppaamaan kunnolla. Suosittelen lämpimästi halvauttamaan VRO-pumpun ja siirtymään 2 % seosbensalle. OMC "keksimä" alipaine toiminen ölpumppu kumikalvoineen on kaikkea muuta kuin luotettava. Takuuajan se toimi hyvin mutta sen jälkeen alkoi kuoleman leikki.

    • Oceanrunner

      Kiitosta. Mikäs tarkoitus tällä kohokammiolla on mikä sijaitsee vro pumpun yläpuolella mistä jaoittuu letkut kaasuttimiin..

      • györ

        VRO-pumppuyksikkö on kaksi osainen. Toinen puoli pumppaa bensat ja toinen puoli öljyt. Öljysuotön halvautus: Irrota moottoriin öljytankilta menevä letku. Tulppaa liitos moottorin kyljestä. Irrota VRO-pumppuun menevä johtosarjan liitin. Laita polttoainetankkiin 2% öljyseos.

        Jos VRO-pumpun polttoainekalvot ovat sököt niin halvin tapa on ostaa yleismallinen polttoainepumppu (noin 60 euroa,tällöin on pakko siirtyä seosbensalle). Pumppu tarvitsee vain liitännän kampikammioalipaineeseen toimiakseen. Uusi VRO-pumppuyksikkö on niin kallis että sen uusimisessa vanhaan koneeseen ei ole mitään järkeä. VRO-pumppuyksikköön ei saa varaosia.


    • Oceanrunner

      Vaihdoin vro pumpun tilalle korvauspumpun ja tarkistin kaikki pensalinjat. Kone pyörii hetken hyvin kunnes pätkii ja alkaa pyöriä jotenkin vajaasti ja hyytymällä sammuu. Olisiko vika kuitenkin kipinä puolella että tippuu 3 pytylle..

      • ParastaOlisi

        Paalata.


      • györ

        Ei luovuteta. Kerroin alussa että jaksaa käydä käynnistin spreillä (ilmeisesti kaikilla 4 pytyllä). Jos pyttyjä putoaa pois voi olla puola vika tai CDI-boksi vika. Tutki etteivät puolien maadoitusjohdon liittimet ole hapettuneet (puhdista). Mittaa puolien primääri ja sekundääri vastukset: primääri noin 0,4 ohmia (puolan maadoitus vastaan cdi boksille menevä johto), sekundääri noin 4000-7000 ohmia (puolan maa vastaan tulpan liitin).
        Kaiken oletusarvo on että ei ole vettä tankissa ja kaasuttiminen neulaventtiilit ovat tiiviit.
        Ei elävää legendaa pidä missään tapauksessa paaluttaa.

        Saat vaan tilalle epävarman elektroniikka hirviön joka on nelari ja NYKYÄÄN tehty epäpuhtaista kierrätysmetalleista (alumiinin huono laatu)


    • Oceanrunner

      Kiitosta. Kone on muuten siistikuntoinen ja toimiessaan hyväkäyntinen ja tehokas. Olen samaa mieltä että kyllä vika kannattaa etsiä ja laittaa kuntoon...

    • Oceanrunner

      Puolat mitattu ja syttyboxille menevä näytti 0.6 ohmia ja tulpalle menevä jotain outoja 63.7 mitäköhän nämä sitten tarkoittaa...

      • györ

        Muistaakseni tämä ei käytä resistoria tulpan hatussa. Siinä on vain metallikierrukka. Joten tulpan hattua ei tarvitse irroittaa sekundääripuolen vastusmittausta varten. Se sekundääripuoli pitäisi olla noin 4000-7000 ohmia tai eri asteikolla 4-7 kiloohmia. Tuliko sinulla yleismittarissasi lukuhäiriö skaalan (asteikon) luvussa. Primäärivastus tuntuu hyvältä. Oleellista on se että kaikki puolat antavat jokseenkin samat tulokset. Spekulaatiota: roska/ roskia tyhjäkäynti suuttimissa (air jet), imuvuoto, tulpanhatun/hattujen huono kontakti ja korroosio niissä, kaasuläppien synkronointi (läpät auki kaikissa asennoissa saman verran) pielessä kaasuttiminen irroituksen jälkeen ja niin edelleen. Sytytysennakkoa ei ropattu mikäli ymmärsin oikein joten syy ei ole siellä. Kovettuuko bensalinjan lutkutin pumpattaessa ?


    • Oceanrunner

      Pensapumppu vaihdettu joka käyttää seospensaa eli ei vro. Kaikki pitäisi olla kunnossa. Tissikin kovettuu kun pumppaa mutta outoa on jos kaasuttimille meneviin letkuihin laittaa pullot ja pumppaa niin toinen pullo täyttyy äkkiä ja toiseen tulee vähemmän. Vaikuttaako tämä primer hässäkkä tähän mitenkään? Voisiko tämän primer/kohokammio hässäkän ohittaa että vetäisi suoraan pumpulta t_haaralla kaasuttimiin letkut? Myös se on outoa kun kone pätkii ja hyytyy sammua on toisen puolen tulpat märän oloiset.

      • Ei se ole outoa. "Elävä legendasi" on pelkkä loppuunajettu paskakasa. Ei sen kuulukaan toimia tuon paremmin. Toivottavasti et saa sitä toimimaan hetkeksikään ettei kenenkään tarvitse hinata sinua snorkkeli ahterissa mereltä takaisin.


      • györ

        Tuntuu siltä että ongelma on kipinäpuolella. Tutki tarkkaa sytytyspuolille tulevat johdot että esimerkiksi mikään niistä ei ole nirhaantunut ja kosketa koneen runkoa. Tutki tarkkaan puolien sähköliitännät. Pätkiminen (siis äkillinen) viittaa kipinäongelmaan. Tutki että staattorilta (magneeton sisältä) CDI-boxille menevä johtosarja ei ole nirhaantunut. Puolat täytyy saada tarkasti tutkittua ennen johtopäätöksien tekemistä, siksi koska CDI-boxi on sitten kalliimpi juttu. OMC:n CDI- boxit ovat kyllä olleet melko hyviä. Hyvä kotikonsti kipinätehon mittaamiseksi :
        ota pidit jotka ovat kahvasta eristetyt (jotta et saa sähköiskua) ja irroita koneen käydessä yksi tulpanhattu kerrallaan. Kipinän tulisi hyppiä ilmassa lähes 1 CM kun tulpanhattua on hieman irroitettu. Samalla kuulet naputtavan "kipinä äänen".


    • györ

      Rokkaako OMC: vinkkeli jo ?

    • Oceanrunner

      Kone meni tältä erää talviteloille.. irrotin puolat ja kumpikin on aika huonon näköisiä. Molemmat halkeillu pohjasta ja näytti että olisi säkenöinyt maadoituksista. Olivat tummunu kosketuspinnoista. Uudet puolat 40 euroa kpl. Pitää niillä koettaa seuraava siirto. Eli vielä on arvoitus toiminta.

      • györ

        Oi oi siis haljenneet. Sitten on tunnit täynnä. Yllättävän halvat noi puolat. Tuo on slvä vikapaikka. Jos säilytät ulkona niin tarkista että perän öljy ei ole maitomaisen väristä (vettä seassa) muuten halkeaa perä. Tällä tavalla Suomessa on hajonnut paljon koneita.


    • sonik1

      Hei

      Saitko V-koneen toimimaaan ?

      • Oceanrunneri

        Romukasa on jo paalaamossa hyvän tovin. Paska mikä paska. Tilalla kunnon kone ja nyt toimii.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6679
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4320
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      271
      2740
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2070
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1613
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1427
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1131
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1117
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1104
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1061
    Aihe