Maakunta- ja soteuudistus nurin?

maakuntauudistuspuppua

Mitenkä nyt käy, kun maakunta- ja soteuudistukset kompuroivat? Ei olla tunnettu lakia eikä tarpeita, on vain menty eteenpäin kuin päättömät kanat. Päätökset syntyvät suuntaan tai toiseen seuraavien eduskuntavaalien jälkeen, jolloin vallassa ovat sdp ja vihreät. Paljon on palanut veronmaksajien rahoja seminaareihin ja hömpän pömpän kokouksiin.

10

248

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hömppää.lisää

      Onhan se hyvä ettei ole sentään alettu lakeja rikkomaan. Hömpätköön, kunhan eivät tee meille vahinkoa. Pahoin pelkään kyllä että yksityistämishuumassa unohtuu pikku ihmiset. Katsokaa vaan, niin kohta nuo vaivaa tuottavat lait on siirretty historian kirjojen lehdille - anteeksi - wikipedian Lain historia - sivuille.

      • kepuvihreä

        Nyt sen uutiset kertoivat: kepu tehnyt mahalaskun, suurimpien kaupunginjohtajat koolla ja kysymys: miksi maakuntauudistusta ylipäänsä tarvitsee tehdä? Siinä hyvä kysymys ja tässä vastaus: älä korjaa, jos ei ole rikki!
        Maakuntauudistusta ei tarvita eikä maakuntaliittoja. Katsokaa kuinka Keski-suomea on liitosta viimeiset kymmenen vuotta johdettu ja viety. Tarvitaanko tällaista laitosta?


      • klax

        Sipilä pelaa aikaa, ei tule koskaan toteutumaan keskustan maakunta sotena, asia on 100 varma.


    • vihreäonhyväväri

      Olet kyllä hyvä ennustaja. Kirjoituksesi jälkeen tulikin uutisissa, että vain puolet kannattaa tätä maakuntauudistusta. Samoin Sotesta (jo tuo lakiongelmakin) on paljon ihmetelty suurin äänin puhutusta "valinnanvapaudesta". Mitenkähän peräkylän mummo voi valita itselleen vaikka erikoislääkärin vaivaisen kunnan lääkärin sijasta. Valita voi tietty, mutta matkaa tulee lääkärin luokse joillekin jopa satoja kilometrejä. Ja kuka maksaa?

      Maakuntauudistus ja maakuntamalli ovat ihan keskustan tekaistuja työpaikkamalleja. Luin jostain, että valitettiin, että rahaa on liian vähän (45 milj euroa) pelkän uudistuksen valmisteluun. Huh huh, sillä ruokkisi monta köyhää suomalaista. Ei mitään maakuntauudistusta, maakuntaliitotkin voisi lakkauttaa kokonaan ja antaa tehtävät aihepiireittäin sellaisille organisaatioille, jotka niitä ihan oikeasti osaavat hoitaa. Ei kävisi niin kuin nyt täällä Keski-Suomessa kävi kiinteän kuitukaupan kanssa. Siihen todella upposi veronmaksajien rahaa maahan, eikä nettiä ole. Langaton onkin parempi, ainakin noilla seuduilla, missä kuidut maassa, mutta työt keskeytynyt, HAH. Ja päättäjät pääsivät pälkähästä!

      Nyt kun seuraava hallitus koostuu kokoomuksesta (veturina), vihreistä ja sdp:stä, sote ja maakuntamalli kuopataan, pikkukunnat laitetaan yhteen, turvesuot rauhoitetaan, tuulivoimalat kaadetaan eikä uusia saa rakentaa ( menee liikaa verorahoja ulkomaalaisten mistamiin tuulivoimaloihin). Nostetaan yrittäjyyttä, mikä todellakin tuo rahaa valtiolle. Nyt keskustajohtoinen hallitus miettii vaan: " mistä leikata" tai veroja lisää. Ei ole kovinkaan kauaskantoista toimintaa. VAIN YRITTÄJYYS TUO RAHAA!

    • vihiriävalta

      Nurin ne molemmat menee. Jopa kepulaisilta kuulee, että uudistukset siirtyvät ja huokaillaan kuinka paljon rahaa on palanut, kenenkäs rahoja. Otetaan niiltä pienipalkkalaisilta...

      • Joulupuukki

        Niin se nuohous uudistuskin menee nurin.


      • MustaNokiKolari

        Maakunta- ja Soteuudistus jää pysyvästi syntymättä. Kokoomus on viimmeinkin tajunnut, että Stubukka myi ymmärtämyyttään Suomen Kepun maakuntahallinnon omaisuudeksi Helsinkiä myöten ja sai vastineeksi saippuamaisen fiktiivisen "valinnan vapauden".

        Asia ratkaistaa kompromissina siten, että muodostetaan Kepulle Läänin Nuohoojien organisaatio nykyisen Piirin Nuohooja organisaation tilalle.


    • nuohous.kunniaan

      Kuka nuohoisi Saarijärven päättäjien aivot? Monenmoista tahmaa niihin on jääny, navetoista varmaan.

    • sotenurin

      Nyt se sitten menee nurin, mitä minä sanoin. Hyvä Lepomäki.

    • Ylempi_virkamies

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1585
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1414
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1331
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1315
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1258
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1198
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe