Hajuton kissanvessa

Hajuongelma

Luulin, että ratkaisin vihdoin, kuinka saada hajuton kissanvessa. Ostin uuden luukullisen kissanvessan, sillä edellinen oli jo 5 vuotta vanha. Vaihdoin hiekan Compact Caren kristallikiteisiin. Vessa oli hajuton noin parisen kuukautta ja ajattelin että ah, viimeinkin! Mutta ei. Nyt viime viikkoina koko vessa on alkanut taas eteistä myöten haisemaan. Kaipaisin ratkaisua tähän. Suihkutan kissanvessaan silloin tällöin raikastinta, mutta se ei auta. Jätökset korjaan aina kun huomaan siellä niitä olevan, ainakin kerran päivässä, joskus parikin kertaa.

Olisiko kellään tähän ratkaisua? Jos kissanvessasi on hajuton, mitä hiekkaa käytät ja millainen kissanvessa on? Olen miettinyt, pitäisikö ihan jostain ulkomailta tilata joku laadukas kissanvessa. Joku esim. metallinen, niin se pinta ei naarmutu kissan raapiessa pohjaa (pohjan naarmuttuessa hajut jäävät helpommin vessaan.)

21

6210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gloriteemäntysuopaa

      Ei meillä laatikko haise,kun se pestään riittävän usein.

      • Anonyymi

        Paskapuhetta!


    • Kakkipissihajupois

      Tuohon ongelmaan minäkin olen koittanut ratkaisua saada. Siihen hiekkaan vaan tarttuu kaikki haju esim. jos pökäle tulee kun en ole kotona /heti sitä pois siivoamassa niin hiekka muuttuu todella pistävän hajuiseksi ja haju leviää ympäri asuntoa. Se hiekka menee kakasta pilalle hetkessä. Pissassa menee hetki mutta parin kolmen päivän jälkeen hiekan vaihdosta sekin alkaa aiheuttaa hajua. Siivoan laatikon 1-2 kertaa päivässä. Laatikko on uusittu vasta mutta haju on hiekassa. Kokeiltu eläinkaupan compact carea mutta ei sitä hajustettua, auttaisiko hajustettu hiekka?

    • Auvo--

      Compact Care Crystal Blend ja Top Entry -vessa toimii ainakin meillä. Hiekkaa ei lisätä, vaan kun on huvennut riittävästi, vaihdetaan kokonaan. Tarkoittaa ehkä n. 4-6 viikon välein. Samalla tietysti pöntön pesu.

      Pissa ei haise koskaan, ulosteet joskus tuoreeltaan. Mutta sekin haju katoaa, kun kerää jätökset.

      Itse en ole havainnut kummempaa eroa Compact Caren eri lajikkeiden välillä.

    • virkaintoilevatääliöt

      Se, joka poistatit tästä TODELLA hyvän viestin tai valvoja kertokaapas ja sassiin mikä teitä siinä otti niin paljon aivoon että se oli poistatettava??!! Kun joku todella hyviä neuvoja viitsii muille antaa niin mitä perhanan intoilijoita te oikein olette kun väkisin väännätte niistä "sääntöjen vastaisia"? Häh?! No, mikä siinä oli vikana?!

      • KyttääjätKyttää

        Minäkin ehdin sen lukemaan, ja erittäin hyviä neuvojahan siinä vain oli, ei mitään muuta. Ei taida ilmiantajalla eikä valvojalla olla selkärankaa tulla kertomaan, miksi toisten antamat järjettömän hyvät neuvot pitää palstalta poistaa. Nettikiusaamisen muoto tietty sekin, että kyttäämällä kytätään, josko jostain keksitään jotain sanottavaa ja sitten ollaan into pinkeenä tasajalkaa hyppien välittömästi ilmiantoja tekemässä. En keksi mitään muuta syytä ilmiantoon ja poistamiseen kuin mainostuksen kun siinä oli mainittu nimeltä tuotteita, mutta niin on kissa vieköön kaikissa muissakin kommenteissa! Kaikkein parhaimmat neuvot olivat myös samassa kommentissa, joten vihoviimeistä sakkia tuollaiset kiusaajat, jotka poistattelevat kommentteja, joista voisi olla muille paljon apua. Häpeäisivät mokomat turhanpäiväiset kyttääjät.


      • Hajuongelma1

        Voi vitsi! Mitähän neuvoja se kommentti sisälsi?

        Ap


      • KyttääjätKyttää
        Hajuongelma1 kirjoitti:

        Voi vitsi! Mitähän neuvoja se kommentti sisälsi?

        Ap

        Siinä oli mainittu parikin hyvää kissanhiekkaa, jotka eivät ala haista hyvän paakkuuntumisen vuoksi. Toinen oli Ever Clean ja toista en muista. Lisäksi käskettiin aina pesemään loota kloriitilla ja paras on kuulemma PIRKKA sen vaahtoamisen vuoksi. Katsotaan miten nopeasti tämä kommenttini poistatetaan kun mainitsin hui niin synnillisesti pirkan. ;)

        Niin, ja kissanhiekkaa on aivan liian ohuelti, jos kissan kaivelu aiheuttaa pohjaan naarmuja. Jos joku muistaa muita vinkkejä tai jos alkuperäinen kirjoittaja viitsisi laittaa ne uusiksi ihan vaikka vain ilmiantajakyttääjän ja valvojan kiusaksi.


    • Vaikuttaa_voi

      Jätä ne raikastin myrkyt suihkuttelematta ja pese se loota kunnolla. Vettä, harja ja pesuainetta ja kangas jolla kuivata.

      Minun huoltamilla kissoilla on avonainen laatikko. Äidin huoltamalla kissalla on sellainen koppi ja viimeksi kun olin siellä päin kyläilemässä, niin putsasin kissan laatikon. Koko kopin.

      Hirveä löyhkä ovia ja kansia myöten.

      Onko ihmekkään sellaisessa aromipesäkopissa.
      Jonkin näköiset tuuletus räppänät on, mutta se paskan lemu jää sinne sisälle leijumaan ja pinttyy koko koppaan.

      Pesin vanhan tiskiharjan kanssa kaiken minkä voi. Pohjan, kannen. Sisältä ja ulkoa.
      Johan raikastui.

      Itsellä kumpikin kissa kusee puupelleteille. Eivätkä ole koskaan nirsoilleet kuivikkeen tai laatikon suhteen.
      Olen kokeillut niitä sementtejä ja kiviä, mutta huonoja kaikki. Puupohjainen toimii tässä taloudessa.

    • Spedeneiti
    • Extremeclassic

      Meillä on kaksi leikattua naaraskissaa ja kaksi hiekka-astiaa. Toinen avonainen laatikko, toinen katollinen vessa, josta ovi poistettu. Hiekkana Extreme classic hajustamaton tai babypowder. Laatikot pestään kerran kuussa kloriitilla ja vanhalla tiskiharjalla, samalla vaihdetaan hiekka kokonaan. Vessat siivoan kaksi kertaa päivässä tai tarvittaessa useammin, yleensä kaksi kertaa riittää. Ei haise laatikot pahalta. Meillä joskus oli puupelletti, jota ei suostunut edes käyttämään, muutoin kuin oli pakko. Kävi vain kerran tai kaksi kertaa päivän aikana eikä se pitänyt hajuja, silloin oli vain yksi kissa. Kristallihiekka ollut myös, ei pitänyt hajuja.

    • Hajuongelma2

      Tässä on tullut ihan hyviä ehdotuksia! En olekaan ajatellut tuota luukuttomuutta niin, että hajut eivät muhi siellä laatikossa. Mutta jotenkin silti arveluttaa, että jos otan luukun laatikosta pois, kämpässä haisee kahta kauheammin.

    • Spedeneiti

      Niin piti vielä lisätä, että siivoan laatikon aamuisin kokkareista ja vaihdan hiekat kerran kuussa kokonaan ja pesen ihan vain tolulla ja vanhalla pesusienellä. Eikä haise!

    • Keksijämamma

      Compact caren uudempi versio ja avolaatikon puhdistus vanhalla tiskiharjalla ja mäntysuovalla on hyvä.. Uusi laatikkoidea pääässä, mutta miten sen saisi päästä ulos ja kehittelyyn ja kokeiluun?!

    • naitamerkkejaeiolesallit

      Hajuton ihmisvessa? Samat keinot..

    • skkkk

      Meillä on paakkuuntuvaa kissanhiekkaa. Vessana tavallinen muovinen pesuvati ( 2 kpl)Joka aamu nostellen pissapaakut ja kakat pois ja kaadan "puhtaan" hiekan puhtaaseen pesuvatiin ja lisään tarvittaessa uutta hiekkaa.Ei haise pissat eikä kakat.

      • kaasunaamari

        Just noin! Hyvin paakkuuntuva hiekka on parasta, kikkare heti pois ja puhdasta hiekkaa vähän tilalle. Pissakikkareet ja kakat heti esim. koirankakkapussiin, pussi kiinni ja roskiin. Suljetut vessat on kissa paroille kuin kaasukammioita ja joku vielä lisää sinne kemiallisia raikasteita!! Voi kisu parkaa!!Suljetussa laatikossa pölyyntyy ja likaantuu koko katti!


    • hgfdsaoi

      miten kissa voi ulostaa sisätiloissa hygieenisesti. pakostakinhan siitä huoneilmaan tulee epäpuhtauksia. eläinten aiheuttavat huoneilman epäpuhtaudet aiheuttavat terveyshaittoja niin ihmisille, kuin rakennuksille. kissa on aavikolta lähtöisin pedon tapaan saalistava lihansyöjä. sen olisi pitänyt saada elää siellä voidakseen elää ja huolehtia hygieniastaan eläintentavalla. kissa ei ole enää hyödyllinen suomessa, vaikka sen kesyttäminen tehtiin hyötytarkoitukseen. eikä sen oikea elinympäristö ole siellä, missä ihmiset asuvat.

      • hoidahyvinkisua

        Miten itse ulostat ilman että ilmaan tulee epäpuhtauksia?
        Sinun jätökset monin kymmenkertaiset kissaan verrattuna.Etkä heti niitä pytystä vedä.Jos väität että vedät,niin voihan ne kisun pienet pöksytkin vipata pyttyyn ja vetää.

        Kissa soveltuu hyvin lemmikiksi ihmisasuntoihin myös suomessa.Mutta ulos sitä ei pidä hylätä, se on kiellettyäkin.Ja kissan häntä, ja korvat paleltuvat suomen kylmässä talvessa.
        Joten jos ottaa kisun lemmikiksi, huolehtii siitä vessansiistimisestä ahkerasti,ja huolehtii kissastaan että se on turvassa ja tallessa.Pakkasella ulos jäänyt kissa on oikeasti pulassa.

        Jokainen itse päättäköön minkä eläimen haluaa kotiinsa lemmikikseen, se ei kuulu muille yhtään.Valittajat valittaa kaikesta, mutta sellaisesta ihmisestä kannattaa tehdä valitus viranomaisille ;)


      • hgfdsaoi

        käytän ihmisten käyttötarkoitukseen rakennettuja wc:tä. niissä huono ilma poistuu ulos poistoputken kautta, eikä leviä muualle huoneistoon. ilmanvaihdon oikean alipaineen pysyminen edellyttää oven pitämistä suljettuna.

        minä en käsittele kissojen ulosteita ja välitän sen verran omasta, kuin muiden terveydestä. sekä asuntoni terveellisyydestä. että kissojen ulosteita ei ole asunnossani.

        hyviin tapoihin kuuluu vetää pytty omalta käytöltä.

        kissan ottamiseen ihmisasuntoon sisältyy riskejä, jotka olisi syytä selvittää ennen, kuin vahinkoja ehtii tapahtua. terveyden menettäminen ja oma terve asunto ovat isoja asioita. kissaa ei voi pitää hyvin soveltuvaksi ihmisasuntoon.

        lemmikin omistajaa koskee lait ja asetukset, laki kieltää lemmikkien heitteillejätön. lemmikkiä on kohdeltava lakien ja asetusten määräämällä tavalla.

        kiinteistön omistaja on vastuussa siellä olevista riskeistä, asunnon ja siellä olevien henkilöiden terveydestä. saa sen kissan omalla vastuulla ottaa. vastuulliset ihmiset ja eri alojen viranomaiset kertovat tietämistään riskeistä vahinkojen ennaltaehkäisemiseksi.


    • Anonyymi

      Meillä on 3 maine coonia ja 3 vessaa käytössä. Tehokkaan puhdistamisenhan se vaatii ja hyvän hiekan, että säilyy hajuttomana. Yksi perussääntö on, että hiekkaa täytyy olla paksu kerros. Paakkuuntuva hiekka on ehdottomasti parasta. Meillä käytetään Compact Care - hiekkaa (https://rasykissat.fi/paras-kissanhiekka/). Vaikka se on paakkuuntuvaa niin koko hiekka kannattaa vaihtaa säännöllisin väliajoin. Vessat pesen Virkon-desinfiointitableteilla. Kun vessan pohjaan on tullut naarmuja niin silloin kannattaa ostaa uudet vessat. Meillä kaikki vessat ovat heiluriovilla (https://rasykissat.fi/vertailu-10-parasta-kissanvessaa/). Meillä on suhteellisen pieni asunto, mutta ei meillä kissanvessat haise. Otan jätökset pois aamuin illoin. Tsemppiä, kyllä sinä ratkaiset haasteet!

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      9194
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2698
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      150
      2484
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2019
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1766
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1527
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1458
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      7
      1320
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1316
    Aihe